Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
todd_smith

#100426 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

budzetlija wrote: 28/01/2020 13:05
budzetlija wrote: 28/01/2020 11:33 Haj ba strucnjak ako hoces odgovori, ako neces odskakuci EDIT: izbrisan emoji zbog prijave nisam ti ja Analiticar :run:
OK :thumbup: placku zasmetalo :lol:
Upravo sam na rucku imao Skype poziv sa g Namom i vidim da ceka da prvo zavrsi zvakati, pa onda prica. I spominjem mu to i slaze se sa mnom da su maniri vrlo vazni danas.
budzetlija

#100427 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by budzetlija »

Tomahawk11 wrote: 28/01/2020 13:27 Znači na proljeće standardne 2 milje :roll:
Mjera :kiss:
budzetlija

#100428 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by budzetlija »

tcz wrote: 28/01/2020 13:41
Tomahawk11 wrote: 28/01/2020 11:45 Ne znam kako vam se da iznova tu priču :roll:
Husref je bivši trener, svaka mu čast na svemu što je dao FKS, ali idemo dalje.
Sad je Vinko šef i nekakva konfrotacija neće sigurno ništa dobro donijeti.
Uostalom, ja navijam za FKS, ne za Husrefa, Vinka, Sabrinu ili nekog desetog.
Oni su svi tu došli i svi će otići, samo je FKS konstanta i to ostaje.
pa nije raja racunar pa da restartujes :D
nadam se da ce Vinko i igraci imati punu podrsku, da raja nece okrenuti negativnost u tom pravcu.
budzetlija wrote: 28/01/2020 13:03 Podjele su pocele od produzetka ugovora, ne mozes meni pricati jer ja idem na utakmice, to pricaj toddu i slicnim. Imao podrsku al u kurcu, meni zao bilo psovki i svega cime je cascen :run:
ovo nije tacno.
Nije, pocelo je prije kad mu se saFunjala klupa na proljeće :thumbup: ko da sad slusam price kako trazi toliko para, pa kako hoce ovo, pa ono da bi kulminiralo na pocetku prvenstva i tako ostalo do otkaza
HowForWhom

#100429 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by HowForWhom »

Sami ste vi sebe podijelili jer ne idete na utakmice zato sto je Husref dobio otkaz.
budzetlija

#100430 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by budzetlija »

Pitar_na_motoru wrote: 28/01/2020 14:07 Sami ste vi sebe podijelili jer ne idete na utakmice zato sto je Husref dobio otkaz.
Svaka mu cast na svemu, ali on je svoje suze po svim jebenim televizijama dobro unovcio.
Jel iko igdje upratio za zivota da je ijedan trener vise gostovao zbog otkaza?
Ja nisam :run:
HowForWhom

#100431 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by HowForWhom »

Husref je legenda kluba i tacka.
Nas najtrofejniji trener i tacka.

Da ne idem na utakmice jer on vise nije trener?

jasta
Nadzorna_ploca

#100432 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Nadzorna_ploca »

Boravak u Sarajevu su unovcili i puno manje vazni likovi, zasto ne bi i on. Svako normalan bi uzeo ono sto mu pripada.
Raigor Stonehoof

#100433 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

Da je otkaz zaslužen rezultatima, niko ne bi prigovarao. Ali otjerati legendu kluba, aktuelnog osvajača duple krune i jesenjeg prvaka zbog ličnih razmirica, ma mrš u neku stvar rumeni uhljupe i kurveštino. Od mene neće vidjeti ni marke, a nisam jedini koji ovako razmišlja. Pa vidjećemo dokle će.

PS da ne bude zabune, ne podržavam paljenje baklji i izbijanje para klubu na taj način.
HowForWhom

#100434 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by HowForWhom »

Da se otjera najuspjesniju upravu ikad zbog toga sto su zamijenili trenera?
Da ne dolazim na utakmice jer je najuspjesnija uprava ikad smijenila trenera?

Najbolje da prestanem navijat
budzetlija

#100435 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by budzetlija »

Nadzorna_ploca wrote: 28/01/2020 14:14 Boravak u Sarajevu su unovcili i puno manje vazni likovi, zasto ne bi i on. Svako normalan bi uzeo ono sto mu pripada.
Pa plako je po televizijama i portalima ko da bez hljeba ostaje. Otkaz je dobio zbog toga sto niko ziv ne zna odakle mi na prvom mjestu na osnovu prikazanog ove sezone, ovdje se pisalo da je jedina utakmica gdje smo odigrali na nivou sampionske sezone Celik, a nismo dobili.

Nije islo, legenda si, najtrofejniji, osigurao si se ugovorom i idemo dalje. Cemu plač, pa postalo bilo dosadno jbt :roll: gdje god Husref, pa Mamic ga satro zali dokle doslo a on ih otjerao sleper, pa Amar :run: bjezi ba
Tomahawk11
Globalni moderator

#100436 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Raigor Stonehoof wrote: 28/01/2020 14:15 Da je otkaz zaslužen rezultatima, niko ne bi prigovarao. Ali otjerati legendu kluba, aktuelnog osvajača duple krune i jesenjeg prvaka zbog ličnih razmirica, ma mrš u neku stvar rumeni uhljupe i kurveštino. Od mene neće vidjeti ni marke, a nisam jedini koji ovako razmišlja. Pa vidjećemo dokle će.

PS da ne bude zabune, ne podržavam paljenje baklji i izbijanje para klubu na taj način.
Pa djelimično je i zbog rezultata. Naravno, rezultat sa derbija je iskorišten i u svrhu riješavanja ličnih razmirica, ali činjenica je da smo fasovali dva derbija ove sezone i to je definitivno sa Husrefovim potpisom.

Ja ni dosad nisam išao zbog Sabrine ili nekog drugog ko je u strukturama kluba, pa neću ni sad prestati ići zbog njih.
Nadzorna_ploca

#100437 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Nadzorna_ploca »

budzetlija wrote: 28/01/2020 14:24
Nadzorna_ploca wrote: 28/01/2020 14:14 Boravak u Sarajevu su unovcili i puno manje vazni likovi, zasto ne bi i on. Svako normalan bi uzeo ono sto mu pripada.
Pa plako je po televizijama i portalima ko da bez hljeba ostaje. Otkaz je dobio zbog toga sto niko ziv ne zna odakle mi na prvom mjestu na osnovu prikazanog ove sezone, ovdje se pisalo da je jedina utakmica gdje smo odigrali na nivou sampionske sezone Celik, a nismo dobili.

Nije islo, legenda si, najtrofejniji, osigurao si se ugovorom i idemo dalje. Cemu plač, pa postalo bilo dosadno jbt :roll: gdje god Husref, pa Mamic ga satro zali dokle doslo a on ih otjerao sleper, pa Amar :run: bjezi ba
Ja pricam o parama. Imao je ugovor, nije ga sam potpisao. Normalno da ce dobro unovciti otkaz.
Za plakanje na tvu nemam komentar. Niti ga opravdavam niti kritikujem.

Ali cinjenica je da mi mijenjamo trenere kao na traci. Nilo nam ne valja. Nece ni Vinko valjati. To glavom garantujem. Ali dobro. Takvi smo kakvi smo.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#100438 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

235K samo za raskid ugovora. Plus plate do tog dijela sezone po 13K KM, plus prethodni mandat. Niko nikad nije uzeo vise para od njega od F.K. Sarajevo od kako postoji.

I neka je zasluzio je.

Ali nemojte vise molim vas o moralu, zrtvama, suzama, ljubavi i tako to. OK? Hajmo se drzati na onoj juznoamerickoj "It's just a bussines".
Nadzorna_ploca

#100439 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Nadzorna_ploca »

F&N wrote: 28/01/2020 14:30
235K samo za raskid ugovora. Plus plate do tog dijela sezone po 13K KM, plus prethodni mandat. Niko nikad nije uzeo vise para od njega od F.K. Sarajevo od kako postoji.

I neka je zasluzio je.

Ali nemojte vise molim vas o moralu, zrtvama, suzama, ljubavi i tako to. OK? Hajmo se drzati na onoj juznoamerickoj "It's just a bussines".
Dao najvise trofeja, uzeo najvise para. Poslovno gledano sasvim ok. A i svakako gazda placa. Nece se osjetiti.
budzetlija

#100440 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by budzetlija »

Nadzorna_ploca wrote: 28/01/2020 14:27
budzetlija wrote: 28/01/2020 14:24

Ja pricam o parama. Imao je ugovor, nije ga sam potpisao. Normalno da ce dobro unovciti otkaz.
Za plakanje na tvu nemam komentar. Niti ga opravdavam niti kritikujem.

Ali cinjenica je da mi mijenjamo trenere kao na traci. Nilo nam ne valja. Nece ni Vinko valjati. To glavom garantujem. Ali dobro. Takvi smo kakvi smo.
A to da nam niko ne valja znam :D to smo mi, zamisli povedu Baljicevi puleni, pa jebace mu raja mater odmah :run:
Logovan

#100441 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Raigor Stonehoof wrote: 28/01/2020 14:15 Da je otkaz zaslužen rezultatima, niko ne bi prigovarao. Ali otjerati legendu kluba, aktuelnog osvajača duple krune i jesenjeg prvaka zbog ličnih razmirica, ma mrš u neku stvar rumeni uhljupe i kurveštino. Od mene neće vidjeti ni marke, a nisam jedini koji ovako razmišlja. Pa vidjećemo dokle će.

Kada je otišao mi smo bili na drugom mjestu sa lošijom gol razlikom i stanje na tabeli je ok, ali hajmo pogledati rezultate, koliko je imao prosutih bodova i kakva je atmosfera bila u ekipi.

Dva poraza u derbijima, 8 primljenih golova, katastrofalno vođenje ekipe na Grbavici (formacija, taktika, itd.). Remiji protiv Radnika, Slobode, itd. Previše prosutih bodova, ali eto završili smo na dobrom drugom mjestu sa njim. Nismo završili na ovoj poziciji zato što smo dobro igrali. Koliko smo odigrali dobrih utakmica?

Atmosfera u ekipi je bila preloša. Imao sam osjećaj da se Husref posvađao sa pola ekipe, a igrači se između sebe svađali. Da li je bilo naznaka da li će se atmosfera promijeniti? Nije. A onda još i ovo što se desilo sa Jeleškovićem. Ode frajer na kraju sezone, vratio se čim je Husref otišao. :-) Sumnjivo. :oops: I kako to da nije tražio da se dovede Jeleškovićeva zamjena, neko u njegovom rangu, a ne da se patimo kroz cijelu polusezonu.

Osvojio je duplu krunu prošle sezone, lijepo je to, hvala mu, neću mu to zaboraviti i uvijek ću spominjati fantastičnu sezonu sa kojom smo završili sa dva trofeja, ali daj pogledaj samo ovu jesenju polusezonu, odnosno od Celtica šta se sve izdešavalo pa sve do kraja polusezone.
Last edited by Logovan on 28/01/2020 14:46, edited 1 time in total.
il dottore

#100442 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by il dottore »

budzetlija wrote: 28/01/2020 13:46
tcz wrote: 28/01/2020 13:41
Tomahawk11 wrote: 28/01/2020 11:45 Ne znam kako vam se da iznova tu priču :roll:
Husref je bivši trener, svaka mu čast na svemu što je dao FKS, ali idemo dalje.
Sad je Vinko šef i nekakva konfrotacija neće sigurno ništa dobro donijeti.
Uostalom, ja navijam za FKS, ne za Husrefa, Vinka, Sabrinu ili nekog desetog.
Oni su svi tu došli i svi će otići, samo je FKS konstanta i to ostaje.
pa nije raja racunar pa da restartujes :D
nadam se da ce Vinko i igraci imati punu podrsku, da raja nece okrenuti negativnost u tom pravcu.
budzetlija wrote: 28/01/2020 13:03 Podjele su pocele od produzetka ugovora, ne mozes meni pricati jer ja idem na utakmice, to pricaj toddu i slicnim. Imao podrsku al u kurcu, meni zao bilo psovki i svega cime je cascen :run:
ovo nije tacno.
Nije, pocelo je prije kad mu se saFunjala klupa na proljeće :thumbup: ko da sad slusam price kako trazi toliko para, pa kako hoce ovo, pa ono da bi kulminiralo na pocetku prvenstva i tako ostalo do otkaza
Od ovog trenutka pocinje razjebavanje ekipe i atmosfere, u ekipi i na tribinama
Tomahawk11
Globalni moderator

#100443 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Dobro i šta sad....hoće li se raditi na homogenizaciji ekipe ili ide totalni raspad?
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#100444 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Pa jbt Jeleskovic, kakav je to argument? Je li jedini na svijetu? Sto se uprava nije potrudila i dovela boljeg kad je otisao?
Ne branim H.M. bilo mu je vrijeme da ode. Ali ista krivica je i uprave pa niko nije otisao. Nemojte price gazda qrc palac, da sutra preseli u Zenicu jer su manje kirije sta, kao isto bi to Sarajevo bilo. Bi sipak...
il dottore

#100445 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by il dottore »

Moje misljenje, u skladu s nasom pitarskom "ko te nije volio nije ni obolio", u nastavku sezone ide raspad sistema. Daj Boze da fulim
Tomahawk11
Globalni moderator

#100446 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Pitar sa Kariba wrote: 28/01/2020 14:50 Pa jbt Jeleskovic, kakav je to argument? Je li jedini na svijetu? Sto se uprava nije potrudila i dovela boljeg kad je otisao?
Ne branim H.M. bilo mu je vrijeme da ode. Ali ista krivica je i uprave pa niko nije otisao. Nemojte price gazda qrc palac, da sutra preseli u Zenicu jer su manje kirije sta, kao isto bi to Sarajevo bilo. Bi sipak...
Doveli bi, nema :D

Jelešković je izgleda jedini kondicioni da valja u BiH :oops:
Logovan

#100447 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Pitar sa Kariba wrote: 28/01/2020 14:50 Pa jbt Jeleskovic, kakav je to argument? Je li jedini na svijetu? Sto se uprava nije potrudila i dovela boljeg kad je otisao?
Pa govorim da je vrlo moguće da je otišao zbog njega, a čovjek zna raditi svoj posao, stručnjak je samo takav (napravio se problem tamo gdje ga nije bilo). Naravno da nije jedini, ako nema u BiH, onda traži vani. Ako ti je kondicioni otišao zbog ovog ili onog, valjda ćeš potražiti novog koji će biti iste kvalitete ili čak bolji. Zašto nije doveden novi "Jelešković" ne znam, nije mi jasno. Isto kao da su se zadovoljili sa čovjekom koji je "glumio" kondicionog. Imali zamjenu, ali kao da nismo. :-)
tcz

#100448 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tcz »

budzetlija wrote: 28/01/2020 13:44
Tomahawk11 wrote: 28/01/2020 13:27 Znači na proljeće standardne 2 milje :roll:
Mjera :kiss:
ne zelim da vjerujem, da jedan navijac takvu posjetu prizeljkuje svom klubu.
Raigor Stonehoof

#100449 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

Ja u zivotu nisam cuo nizajednog kondicionog trenera do tog famoznog Jeleskovica. Da je kakav radio bi negdje vani a ne u nasim kaljuzama.

Kontradiktoran si Tomo, govoris da je rezultat jedino vazan, a onda tvrdis da je trebao otici covjek koji nam dokazano donosi te rezultate?

I ja mislim da slijedi raspad, i da Vinko nece ni 10 kola docekati. Dabogda bio u krivu, nemam nista protiv njega, cak mi je iza Husrefa bio prvi izbor.
Tomahawk11
Globalni moderator

#100450 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Raigor Stonehoof wrote: 28/01/2020 15:13
Kontradiktoran si Tomo, govoris da je rezultat jedino vazan, a onda tvrdis da je trebao otici covjek koji nam dokazano donosi te rezultate?
Pa važan, fasuješ dva derbija, 5-2 i 3-1, hajd na jednom da se i zažmiri, bilo je kredita, ovaj drugi već nema nikakvog opravdanja.
Momentum davanja otkaza je nikakav, trebalo je pustiti još utakmicu sa Zvijezdom i da se zaokruži polusezona, onda se igrati razlaza.
U principu je atmosfera zatrovana već neko vrijeme, a u takvim situacijama uglavnom leti trener.
Locked