Sirija vol. 2

Locked
insomnia78

#100426 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

:lol:
muhafuca

#100427 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Kikibombona wrote:Cak su i pro-dzihadisticki tviterasi zgadjeni...
حيا الثورة‏ @VivaRevolt

Euphrates Shield proxies have committed a heinous crime that is an affront to the honor of all Afrinis,they have,they have mutilated and stripped the body of YPG female fighters,these bastard psychopaths must pay for this crime,I hope that YPG shoot those bastards on the spot
8:33 AM - 1 Feb 2018
Julian Röpcke
‏Verified account @JulianRoepcke
4h4 hours ago

Julian Röpcke Retweeted SURA

TURKEY is responsible for the actions of its proxies in #Afrin.
If it doesn’t stop war crimes like this, it is not much better than Assad.
#HateOn
SURA
‏ @AlSuraEnglish
4h4 hours ago

Laughter is heard before #Syrian rebel pushes her chest with his boot, another says "No don't do things like this guys". The next fighter says "Bring the other one" referring to the female #Kurdish #YPG (YPJ) fighters corpse. #Turkey has not commented on rebel behavior yet.
Jesam ti povezao na prosloj stranici

da je samoubilacki napad bio

a ti i dalje pilavis da je sakacenje?

Kiki gubis se ko stara carapa kako je ova akcija na Afrin krenula

De se malo presaberi.
husein_kapetan

#100428 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Challenger_ wrote:
akaunt wrote:Desavanja u Bosni, desavanja u Srbiji, desavanja u Hrvatskoj , sve zajedno tri i po hiljade strana.
Desavanja u Siriji četiri hiljade....
Fenomen vrijedan posmatranja !

Barem duplo više od 4 hiljade sa barem 5-6 miliona pogleda. Iako je naziv ove teme "Sirija vol. 2", ovo je, hronološki, treća tema u Siriji.

Fenomen, dakako.
Vise od 7000 stranica ovdje ispisanih..ergo..da bi se shvatilo zbog cega se na ovoj temi 7 godina pise treba se vratiti na pocetak..kada su pisali oni koji su minorni danas..mnogi odavno ne pisu..
veliki pozdrav mom drugu @mmaru i @chisumu..
Ovo sto danas imamo je blijeda sijena ove teme..
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#100429 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

:arrow: Irak dobija ruske tenkove

Ili kako bi onaj promašaj od čovjeka i forumaša rekao: "USA crpe iračku naftu a onda Irak za te pare kupuje američko naoružanje".

madner

#100430 Re: Sirija vol. 2

Post by madner »

Cuj warcrime, vamo ginu zene i djeca od teske artiljerije a problem mrtav zenski vojnik. :roll:
sarajevoxxxx

#100431 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Ukupan broj poginulih u jučerašnjim masakrima Rusa i režima u južnoj okolini Haleba, Idlibu i Hami:

Kafr Nabude - 7
Saraqib - 5
Abad - 12
Džezraja - 7
Al Džedideh - 1
nema me tamo

#100432 Re: Sirija vol. 2

Post by nema me tamo »

i ja bi je ostavio golu da me krene raznjet
DuckZz

#100433 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Stoje pored osobe koja se raznjela pred njima.
Belosvetski zlocin

Totaly accepted
Image
sandzokan

#100434 Re: Sirija vol. 2

Post by sandzokan »

Kikibombona wrote:
sandzokan wrote:Treba poprilicno visok stepen ispranosti mozga pa povlaciti Srebrenicu po ovoj kaljuzi od teme a sve u propagandne svrhe vojske koju ocima nisi vidio.
Za mene su svi ljudi jednaki. Sve zlocine i zlocince isto tretiram. Mozda zato sto sam 'nista' po naciji i 'nista' po vjeri, pa sve ljude mogu jednako tretirati.

Srebrenica zasluzuje pijetet jednako kao Ausvic, Jasenovac, Shingal, genocid nad Rohinjama i sl. Sve su to ljudi koji su patili.
Mozda je sve ovo istina sto si ti napisao, ali tvoji postovi na ovoj temi ne govore tako.
Ovdje velika veciny forumasa isto se ponasa.
Slijepo navijaju za “svoje”, glorificiraju citave armije i vjeruju samo odredjenim medijima sireci njihovu propagandu ovdje. Ponosno se stavljaju slike i klipovi bombardovanja i granatiranja gradova i sela bez da se i pomisli da je velika vjerovatnoca da je ta bomba usmrtila i nekog civila. Tu civila nema sve su zohari, crvi, gnjide ili kako li ih vec dehumanizirate.
A kada na frontu ne idu stvari kako prizeljkujete onda se sjetite civila i humanitarnog prava. Pa se stavljaju uzasne slike raskomadanih i osakacenih.
Cudno ponasanje za ljude koji su imali krvavi rat prije samo par decenija. Kao da smo zaboravili da u svakom ratu prvo strada istina pa onda neduzni.
Ovo se odnosi na sve bez obzira kojem taboru pripadali.
Kikibombona

#100435 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

DuckZz wrote:Stoje pored osobe koja se raznjela pred njima.
Belosvetski zlocin

Totaly accepted
Image
Ovo je velika sramota i najveca mrlja kurdske borbe. Zvanicnici YPG i PYD su odmah osudili ovaj sramni i barbarski cin parade sa tijelima boraca.

Od forumasa ovdje prvi sam osudio ovaj cin sto je lako pronaci.
Krokodajl

#100436 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Jest, sjećam se da je @Kiki to čak prvi i postavio i odma i osudio, to je bilo ako se ne varam kada su Kurdi napali na Meng.

A i Kurdi su bili prilično glasni povodom toga, bile su i neke kazne za počinioce.
sarajevoxxxx

#100437 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger_ wrote::arrow: Irak dobija ruske tenkove

Ili kako bi onaj promašaj od čovjeka i forumaša rekao: "USA crpe iračku naftu a onda Irak za te pare kupuje američko naoružanje".

Od 2005. pa do marta 2017. Irak je od Amerike kupio oružja u vrijednosti više od 22 milijarde dolara. Informaciju je objavio američki MVP u martu prošle godine.

http://thenewkhalij.org/ar/node/62806
Kikibombona

#100438 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

sandzokan wrote:Mozda je sve ovo istina sto si ti napisao, ali tvoji postovi na ovoj temi ne govore tako.
Ovdje velika veciny forumasa isto se ponasa.
Slijepo navijaju za “svoje”, glorificiraju citave armije i vjeruju samo odredjenim medijima sireci njihovu propagandu ovdje. Ponosno se stavljaju slike i klipovi bombardovanja i granatiranja gradova i sela bez da se i pomisli da je velika vjerovatnoca da je ta bomba usmrtila i nekog civila. Tu civila nema sve su zohari, crvi, gnjide ili kako li ih vec dehumanizirate.
A kada na frontu ne idu stvari kako prizeljkujete onda se sjetite civila i humanitarnog prava. Pa se stavljaju uzasne slike raskomadanih i osakacenih.
Cudno ponasanje za ljude koji su imali krvavi rat prije samo par decenija. Kao da smo zaboravili da u svakom ratu prvo strada istina pa onda neduzni.
Ovo se odnosi na sve bez obzira kojem taboru pripadali.
A kako ne govore!?

Svaki kurdski zlocin, a bilo ih je veoma malo, sam prvi osudio. Paradu sa tijelima boraca sam prvi ili medju prvima osudio. Isto je slucaj u Iraku kada su Peshmerge tukle dva arapska civila u blizini Havize, prvi sam osudio. Kada su ubili zarobljenog borca ISIL-a, prvi sam osudio. Svi koji ubiju ili muce zarobljenog covjeka, ma o kome se radilo, su psihopate. To normalan covjek nikako ne moze prihvatiti. Ako moze, u njegovom mozgu je nesto izvitopereno i trulo.

Divljacko bombardovanje Rake od strane americke avijacije sam bezbroj puta osudio, iako su na terenu podrzavali kurdske snage.

Neces naci nijedan komentar da sam se svrstao na stranu zlocinaca i da sam na bilo koji nacin podrzao zlocin, da sam likovao, radovao se ili bilo sta tome slicno. Od nekoliko hiljada komentara neces naci nijedan takav.

Ostro sam osudio svako maltretiranje ili barbasko ubistvo zarobljenog ISIL-ovca, makar se radilo o ne znam kakvom zlocincu. Zlocince treba kaznjavati sud a ne rulja.
handžar88

#100439 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Ma Kiki je gospodin za assadovce, nemos u istu recenicu ih.
Challenger_

#100440 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

sarajevoxxxx wrote:

Od 2005. pa do marta 2017. Irak je od Amerike kupio oružja u vrijednosti više od 22 milijarde dolara. Informaciju je objavio američki MVP u martu prošle godine.

Kakva 2005, pa to je politička praistorija u odnosu na danas i ovdje. Riječ je o vremenu nakon ruske intervencije u Siriji; još preciznije nakon kurdskog debakla u Iraku.
sarajevoxxxx

#100441 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger_ wrote:
sarajevoxxxx wrote:

Kakva 2005, pa to je politička praistorija u odnosu na danas i ovdje. Riječ je o vremenu nakon ruske intervencije u Siriji; još preciznije nakon kurdskog debakla u Iraku.
Od 2003. do 2016. Irak je kupio oružja u vrijednosti 150 milijardi dolara. Na prvom mjestu je Amerika, zatim Rusija pa Francuska, Češka, Mađarska itd.

Amerika im i pored svih ispunjenih uslova od svih ugovora o kupovini oružja tek jednu četvrtinu je isporučila Iraku kojem je inače 2016. dala kredit od oko 2 milijarde dolara da može kupiti oružje.

https://www.skynewsarabia.com/web/artic ... ليار-دولار
Challenger_

#100442 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Aman čovječe, sve je to sporedno u odnosu na ono što sam napisao i želio reći: USA više nemaju monopol u Iraku na isporuke naoružanja, kako površno i sasvim netačno tvrdi forumaš na koga sam aludirao.

_______
sarajevoxxxx

#100443 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger_ wrote:Aman čovječe, sve je to sporedno u odnosu na ono što sam napisao i želio reći: USA više nemaju monopol u Iraku na isporuke naoružanja, kako površno i sasvim netačno tvrdi forumaš na koga sam aludirao.

_______
Amerika je Iraku tek jednu četvrtinu oružja od dogovorenog isporučila. Ne kupuje se oružje od neke zemlje samo zbog monopola. Ako neko ne isporučuje oružje valjda i to nešto govori. I ne radi se samo o oružju, gdje je druga roba, humanitarna pomoć, ljudska prava, obrazovanje, nauka. U Rusiju niko ne želi da ide, u Ameriku svi hoće itd.
Young Erotica

#100444 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

Malo pucnjave,fortifikacije,navodno 2 zarobljenika mada meni deluju kao neki sredovecni mestani i teren Eferina,nije ni cudo sto turcima sporo ide po ovom brdskom kamenjaru

sarajevoxxxx

#100445 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Volonter u civilnoj zaštiti govori kako su mu ruski i Asadovi fašisti ubili kompletnu porodicu u južnoj okolini Haleba:
video
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0847260559
sarajevoxxxx

#100446 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Režim i jutros nastavio sa žestokim bombardovanjem istočne okoline Idliba. Nekoliko barel-bombi palo na sela Al Resafe i Al Muhajrim. U Kafr Amimu uništena vodovodna stanica.

الطيران المروحي يستهدف بالبراميل المتفجرة قريتي #الرصافة و #المحيريم بريف ادلب الشرقي
#SNA
sarajevoxxxx

#100447 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Žestoki zračni udari na brdo Tel Merdif u istočnoj okolini Idliba i na Huveir Al Eis h južnoj okolini Haleba.
Maystor

#100448 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Operacija Ebu Duhur završena, oslobođena je kompletna pruga Hama-Alep. Tigrove snage se prebacuju u Hamu. Misija: gnječenje terorističkog džepa.
sarajevoxxxx

#100449 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Ruski i Asadovi fašisti tokom noći bombardovali su sela i gradove u Idlibu i okolini: Džerdženaz, Al Gadfeh, Han Al Subul, Al Rasafa, Meharim, Al Šejh Idris, Seraqib, Al Haraki, Masran, Teftanaz, i mnoga druga sela.

اعذرونا على عدم ذكر جميع الغارات، طيران كثيف جدا:
الان مروحيات وحربيات من كافة الانواع بأجواء ريف #ادلب .
تنفيذات منذ الليل حتى الآن:
غارات على #جرجناز #الغدفة #خان_السبل #الرصافة #محاريم #الشيخ_ادريس #سراقب #الحراكي اطراف #معصران #تفتناز
وعدد كبير من القرى في ريف #ادلب الشرقي
sarajevoxxxx

#100450 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Režim nakon što je zauzeo i posljednje selo istočno od pruge, zaustavio je napredovanje prema Saraqibu, i sve snage usmjerio prema naselju Al Eis u južnoj okolini Haleba.

بعد سيطرة النظام على أخر بلدة شرقي السكة النظام يوقف زحفه بإتجاه مدينة سراقب ويتجه شمالا بإتجاه بلدة #العيس بريف حلب الجنوبي

#SNA
Locked