a imaju i ovi mali trokutici na cesti koji se ofucaliSid the sloth wrote:Evo i primjer one slike kruznog sto je neko vec spominjao, vidite znak na ukljucenju u kruzni
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- beni-bu-man
#10026 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- MOSALJOZE
#10027 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovdje govorimo o kružnim tokovima u Sarajevu,ne Parizu i slično..
-
530i
#10028 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Upravo tako.Sid the sloth wrote:Kod nas na svim kruznim tokovima ima znak (bar ono sto sam ja vidio) tako da nema brige
- basicm
#10029 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Boli me cosak za Pariz, govorimo o bih. Znam i ja gdje imaju pravilo oni koji se ukljucuju, ali sta ih imamo spominjati ovdje.MOSALJOZE wrote:Ovdje govorimo o kružnim tokovima u Sarajevu,ne Parizu i slično..
-
ITNet
#10030 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ali lola bas kontradiktoran sam sebi, prvo kenja oko lijevog zmigavca kako to nema u ZOBSU, kako to nije pravilo, jebo vase video-e iz Engleske i Hrvatske veze vi nemate, ovo ne vazi na nasu zemlju itd...karikiram ta neka prica...Onda prica posto nema kruznog toka i pravila u ZOBSU, zakaci se video iz Pariza i kao evo vidis da ovi u kruznom toku nemaju pravo prvenstvaMOSALJOZE wrote:Ovdje govorimo o kružnim tokovima u Sarajevu,ne Parizu i slično..
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#10031 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
za početak se mani parizatempuser wrote:Logika poznatija kao pravilo desne strane. Tamo gdje nema obrutog trokuta oni koji ulaze u kruzni tok imaju prednost.Black swan wrote:dajte ljud kakva je ovo logikatempuser wrote:
Vozilo koje se nalazi u kruznom toku nema prednost osim ako nema znaka koji to definise. Bez znaka vazi pravilo desne strane i prednost ima onaj koji se ukljujuce u kruzni tok.
![]()
![]()
![]()
ko je u kružnom on ima prednost to je tako jasno
Zapitaj se ti koliko poznajes propise i po kojoj logici izmisljas nova saobr. pravila.
Postavio sam snima kruznog toka oko Trijumfalne kapije u Parizu, iskljivo prednost desne strane i meni su savjetovali gledaj samo prednji desni cosak, za sve ostalo te nije briga.
pa ćemo nastaviti pričati
-
tempuser
#10032 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne salim se. Pogledaj zaokruzeni znak na slici. Ako si ti u pravu i ako kruzni tok sam po sebi ima pravo prvnenstva, sta je svrha ovog znaka?Seyfo wrote:A la selamet...svašta u bašči Božijoj
Ja se nadam da se tampuser šali.
U suprotnom predstavlja opasnost za živote sviju i pitanje je dana kada će neko poginuti zbog njegovog neznanja.
Btw zbog onih koji nisu sigurni šale li se ili ne, na nekim kružnim tokovima, kao npr.onom na Vlakovu koji sam spomenuo, ima postavljen znak na prilaznim putevima da nemaju prednost nad onima u kružnom toku.
Sad se zapitaj koliko je tvoje neznanje i kolika si ti opasnost kad ne poznajes osnovne propise i ne citas saobr. znakove.
free photo upload- Truba
#10033 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kružni tok za mene je logično "preklapanje" 2-3 prave ceste
napravljen je da nema sudara zbog furanja i lakše je
pravilo jeste za desnu stranu na "raskrsnici"
ali kada si unutra kružnog toka ti imaš prednost
logično...
isto kao što imaš prednost na raskrsnici bez semafora ako si već unutra i neko auto dolazi...
pariz london ili gdje ste već bili.. to ostavite za fejsa da neku trebu fascinirate
govorimo naravno o kružnom toku kao takvom BEZ znakova i semafora
dođite na ilidžu
logično...
isto kao što imaš prednost na raskrsnici bez semafora ako si već unutra i neko auto dolazi...
pariz london ili gdje ste već bili.. to ostavite za fejsa da neku trebu fascinirate
dođite na ilidžu
- Truba
#10034 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma hajte molim vas ljudiseoBIH wrote: Ako nema znaka, prvenstvo ima onaj ko ulazi u raskrsnicu, tj kruzni tok, tj. onaj sa "desne strane". Nije kruzni tok "jaci" od znakova, ili "iznad" drugog tipa raskrsnice. Zato imas kruznih tokova u kojima prednost ima onaj ko se ukljucuje. Dobro, kod nas nema ni jedan, jer svi imaju znakove koji pokazuju ko ima prvenstvo.
čeka se da se uđe u kružni dok
1. te neko ne pusti
2. ne bude prazno da se uđe
tu bečku školu možete provoditi u uređenim zemljama
i najvažnije pravilo
ni sa kim se ne sudariti i ne kucnuti
čuvati živce i gledati svoj poso
- Truba
#10035 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
šta tebe briga za tuđi žmigavacamar1994 wrote:Najgora situacija je kad da desni zmigavac za iskljucenje i nastavi kretnju kruznim tokom![]()
![]()
![]()
Zato samo otvorite 500 ociju i lagano![]()
![]()
voziš svoju vožnju
- seoBIH
#10036 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bez znakova, prvenstvo ima onaj ko se ukljucuje, jer dolazi sa desne strane.Black swan wrote:
- Truba
#10037 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
bujrum dođi na ilidzu i treniraj strogoću 
dajte presude u takvom kucanju ko je bio u pravu i ko je naplatio štetu
normala čekam da mi se oslobodi da uđem u kružni
unutra je bus koji mijenja traku i 14 auta
svi oni trebaju stati da se neko uključi
nelogično
dajte presude u takvom kucanju ko je bio u pravu i ko je naplatio štetu
normala čekam da mi se oslobodi da uđem u kružni
unutra je bus koji mijenja traku i 14 auta
svi oni trebaju stati da se neko uključi
nelogično
-
tempuser
#10038 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Eto ti koji ne kenjas nadji zakon i propis koji definise lijevi zmigavac u kruzom toku.ITNet wrote:Ali lola bas kontradiktoran sam sebi, prvo kenja oko lijevog zmigavca kako to nema u ZOBSU, kako to nije pravilo, jebo vase video-e iz Engleske i Hrvatske veze vi nemate, ovo ne vazi na nasu zemlju itd...karikiram ta neka prica...Onda prica posto nema kruznog toka i pravila u ZOBSU, zakaci se video iz Pariza i kao evo vidis da ovi u kruznom toku nemaju pravo prvenstvaMOSALJOZE wrote:Ovdje govorimo o kružnim tokovima u Sarajevu,ne Parizu i slično..
Snimak iz Pariza je potvrda onoga sto tvrdim. Kod nas su kruzni tokovi uredjeni tako da u vecini slucajeva saobr. znakovima data prednost, pa ovdje neki strucnjaci zacas izmisle novo saobr. pravilo da kruzni tok sam po sebi ima prednost, ali to ne mjenja stvar da bez znaka vazi pravilo desne strane i da nisu u svakoj drzavi na isti nacin rjeseni.
- Janjicar
#10039 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
http://www.6yka.com/novost/110423/znate ... a-prednost
" Pri stupanju u kružni tok takođe je važno da obratite pažnju na činjenicu da vi nemate prednost već automobili u kružnom toku, koji vam dolaze sa lijeve strane. Svi koji vam dolaze sa lijeve strane imaju prednost, ali kada se jednom nađete u kružnom toku, vi imate prednost."
" Pri stupanju u kružni tok takođe je važno da obratite pažnju na činjenicu da vi nemate prednost već automobili u kružnom toku, koji vam dolaze sa lijeve strane. Svi koji vam dolaze sa lijeve strane imaju prednost, ali kada se jednom nađete u kružnom toku, vi imate prednost."
-
Seyfo
#10040 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Procitaj ponovo posljednju recenicu koju sam napisao; to stavljaju zbog takvih kao ti,koji ne znaju. Inace,jos se uvijek nadam da se salis. Nada zadnja umire. U svakom slucaju,sad imam jos argumenata da su lezeci policajci na prilazima kruznom neophodni 150%. Dzaba kad Bosnjo ne zna,kruzni tok je vidio juce prvi put. Kako ce znati kad nema znaka a testove mu sredio tetak? Nije znao ni voziti autoputem do neki dan,doduse ni sad nije siguran jer se do Makarske moze i starim putem,skupo mu.tempuser wrote:Ne salim se. Pogledaj zaokruzeni znak na slici. Ako si ti u pravu i ako kruzni tok sam po sebi ima pravo prvnenstva, sta je svrha ovog znaka?Seyfo wrote:A la selamet...svašta u bašči Božijoj
U suprotnom predstavlja opasnost za živote sviju i pitanje je dana kada će neko poginuti zbog njegovog neznanja.
Btw zbog onih koji nisu sigurni šale li se ili ne, na nekim kružnim tokovima, kao npr.onom na Vlakovu koji sam spomenuo, ima postavljen znak na prilaznim putevima da nemaju prednost nad onima u kružnom toku.
Sad se zapitaj koliko je tvoje neznanje i kolika si ti opasnost kad ne poznajes osnovne propise i ne citas saobr. znakove.
free photo upload
-
tempuser
#10041 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako ti je logika ispravna i ako kruzni tok bez znaka i semafora ima prednost, cemu svrha znakona o ukrstanju sa putem sa pravom prvenstva?Black swan wrote:kružni tok za mene je logično "preklapanje" 2-3 prave ceste
logično...
pariz london ili gdje ste već bili.. to ostavite za fejsa da neku trebu fascinirate![]()
dođite na ilidžu
- beni-bu-man
#10042 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
i ovu stvar treba uzaeti u obzir Trokut okrenut vrhom prema voziluSeyfo wrote:Procitaj ponovo posljednju recenicu koju sam napisao; to stavljaju zbog takvih kao ti,koji ne znaju. Inace,jos se uvijek nadam da se salis. Nada zadnja umire. U svakom slucaju,sad imam jos argumenata da su lezeci policajci na prilazima kruznom neophodni 150%. Dzaba kad Bosnjo ne zna,kruzni tok je vidio juce prvi put. Kako ce znati kad nema znaka a testove mu sredio tetak? Nije znao ni voziti autoputem do neki dan,doduse ni sad nije siguran jer se do Makarske moze i starim putem,skupo mu.tempuser wrote:Ne salim se. Pogledaj zaokruzeni znak na slici. Ako si ti u pravu i ako kruzni tok sam po sebi ima pravo prvnenstva, sta je svrha ovog znaka?Seyfo wrote:A la selamet...svašta u bašči Božijoj
free photo upload

-
Seyfo
#10043 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Evo odgovor na pitanje iz naslova: nerviraju me ovi koji ce sutra ubiti nekog jer su sigurni da su u pravu jer su u Parizu bili.Ta ce ZOBS,ja u Parizu bio! Kao vic o Muji koji pici autoputem u suprotnom smjeru,uvjeren da su sve ludjaci oko njega
- seoBIH
#10044 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Svasta
Izgleda da NAS ima i previse koji su u konfliktu sa pravilima, na ovaj ili onaj nacin.
Kruzni tok vam je obicna raskrsnica, samo rotirajuca. Tu nema dalje rasprave. Kruzni tok nije nikakav ELEMENT u saobracaju, nema NIKAKVU VRIJEDNOST, vec se tretira kao obicna raskrsnica.
Da bi imao prednost u kruznom toku, mora postojati znak. Ako nema znaka na ukljucenju, onaj ko se ukljucuje ima prsvenstvo, jer dolazi sa desne strane.
Nema veze sa parizom, ili bilo kojom drugom pi.. materinom.
Kruzni tok vam je obicna raskrsnica, samo rotirajuca. Tu nema dalje rasprave. Kruzni tok nije nikakav ELEMENT u saobracaju, nema NIKAKVU VRIJEDNOST, vec se tretira kao obicna raskrsnica.
Da bi imao prednost u kruznom toku, mora postojati znak. Ako nema znaka na ukljucenju, onaj ko se ukljucuje ima prsvenstvo, jer dolazi sa desne strane.
-
tempuser
#10045 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da ti ponovim pitanje? Ako kruzni tok sam po sebi ima prednost, sta je svrha znaka?Seyfo wrote: Procitaj ponovo posljednju recenicu koju sam napisao; to stavljaju zbog takvih kao ti,koji ne znaju. Inace,jos se uvijek nadam da se salis. Nada zadnja umire. U svakom slucaju,sad imam jos argumenata da su lezeci policajci na prilazima kruznom neophodni 150%. Dzaba kad Bosnjo ne zna,kruzni tok je vidio juce prvi put. Kako ce znati kad nema znaka a testove mu sredio tetak? Nije znao ni voziti autoputem do neki dan,doduse ni sad nije siguran jer se do Makarske moze i starim putem,skupo mu.
Saobr. znakovi se ne posravljaju prema ljudima nego prema propisima.
Vidim i tebi je tetak zavrsio testove.
http://www.instruktor-voznje.com.hr/kruzni_tok_rotor/
Prilikom ulaska u kružni tok nailazite na znak Dolazak na cestu sa prvenstvom prolask akoji govori da dolazite na raskrižje sa cestom koja ima prednost prolaska. Vozila koja se nalaze u kružnom toku imaju prednost prolaska pred vama koji ulazite u kružni tok ! Da nema prometnog znaka prednost bi imala vozila koja se uključuju u kružni tok, odnosno dolaze sa desne strane vozilu koje je u kružnom toku.
http://automobili.dnevnik.hr/novosti/sa ... sce-greske
Izuzetno, promet može biti reguliran bez prometnog znaka “nailazak na cestu sa prvenstvom prolaza”, npr. sa svjetlosnom signalizacijom (semaforima) ili drugim prometnim znakovima te se u tim slučajevima primjenjuju opća pravila prvenstva prolaska, a u skladu sa postavljenom signalizacijom.
http://ltablice.com/pravila-saobracaja/ ... znim-tokom
Da nema znakova ukrštanje sa putem sa prvenstvom prolaza važilo bi pravilo saobraćaja koje nalaže vozaču da u raskrsnici, pri susretu sa drugim vozilima, propusti vozila koja dolaze sa njegove desne strane – pravilo desne strane.
- beni-bu-man
#10046 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Cista logikaseoBIH wrote:SvastaIzgleda da NAS ima i previse koji su u konfliktu sa pravilima, na ovaj ili onaj nacin.
Al znas kako kod nas narod veli ti si bog u kruznom toku
-
tempuser
#10047 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znam kako si to izveo ali uspjevas da nerviras sam sebe!?Seyfo wrote:Evo odgovor na pitanje iz naslova: nerviraju me ovi koji ce sutra ubiti nekog jer su sigurni da su u pravu jer su u Parizu bili.Ta ce ZOBS,ja u Parizu bio! Kao vic o Muji koji pici autoputem u suprotnom smjeru,uvjeren da su sve ludjaci oko njega
- Truba
#10048 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne znam i ne zanima metempuser wrote:
Ako ti je logika ispravna i ako kruzni tok bez znaka i semafora ima prednost, cemu svrha znakona o ukrstanju sa putem sa pravom prvenstva?
-
tempuser
#10049 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A raspravljas o tome?! Sve jasno ko dan!Black swan wrote:ne znam i ne zanima metempuser wrote:
Ako ti je logika ispravna i ako kruzni tok bez znaka i semafora ima prednost, cemu svrha znakona o ukrstanju sa putem sa pravom prvenstva?
- Truba
#10050 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma čista logikaJanjicar wrote:http://www.6yka.com/novost/110423/znate ... a-prednost
ko prije knjužnom njegova prednost
kakava bi dzungla bila da onaj ko se uključuje ima prednost
iovako je dzungla
imamo ljude koji se plaše semafora
konjske zaprege u kružnom
tračnica iskače
tramvaj ne može proć jer je na terminalu 5 tramvaja...
dvije trake x2 nemaju pjeački a ljudi prelaze
imamo poplavu na jednoj uključnoj traci kad pada kiša
imamo jednu uključnu a dvije isključne tek na drugom isključnom skretanju
na trećem opet jedna
i kaže poštuj "pravila" za koja nisu ni sigurni da pišu