FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
90minut

#10026 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by 90minut »

Mislim da je i Banja Luka ista kao i Sarajevo mozeš živjeti i sve nece te niko pogledati krivo sve dok ne pocnes pricati da nisu multi kulti isto tako i Sarajevo.

I ovo je tema u kojoj niko nece pobjediti i jedni i drugi smo govna samo što su oni malo veca sto si i dokazali civilnim žrtvama.
Sve ostalo isti narod ista krv koja se nikad nece pomiriti jer ne živimo u srednjem vijeku gdje bi nas recimo strani agresor pomirio.

Tako da suma sumarum Bosne ce biti mnogo poslije mi s ove teme prdeknemo 5 metara pod zemlju, a stvari ce i dalje biti iste u brdovitom bosni.

Glupa rasprava realno nema pobjednika.
Ommadawn

#10027 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Ommadawn »

TESLA_EDISON wrote:
Ommadawn wrote:
TESLA_EDISON wrote:Još da dodam švercere devizama i farmerkama iz Trsta gdje ti novčanik isprazne dok se okreneš. A sve "legalno" ispred SDK.
Maraka, maraka.... deviza, deviza...

Ili jedan sa Carsije sto sam zapamtio osamdesetih "Pasha moj, nije meni da ja teb´ prodam, neg´ da mi se raja fino u gradu nose".
:lol: :lol: :lol:

Al haj ti objasni nekom FGR-ovcu "Mog'o si na klupi spavat".
Jesi ali bi i bez gaća ostao.

Da ne spominjem ostale stvari. Putna infrastruktura kakva je danas, tada je bila 3 puta lošija. Do Zenice si dva sata išao, fiksni telefon bio luksuz dok je u svijetu skoro svaka kuća imala neki vid interneta. O modernoj tehnologiji u tadašnje vrijeme da ne govorim. U svemu smo bili zaostali dok se Beograd i Zagreb gradio i razvijao od naših para iz Energoinvesta, Pretisa, Famosa,..
Turizam nula bodova.

Da nije bilo olimpijade koju smo srećom dobili i da nisu MORALI uložiti u Sarajevo jer ipak imidž Jugoslavije je u pitanju, Sarajevo bi 1992 godine završavalo na Marijin Dvoru.
Pa sad, nije da su drugo u svijetu imali Internet kod kuce ali je telefonska infrastruktura bila mnogo razvijenija nego kod nas. Uvesti telefon je bilo jako zahtijevno i sa mnogo peripetija.
Putevi su bili losi, iz BL do Sarajeva se putovalo 4-5 sati.

A ako si pokusao spavati na klupi, uspjelo ti je moguce jednom. Drugi put ako te ne opeljesi jalija, sigurno ce ti bubrege prodrmati milicija.
Ommadawn

#10028 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Ommadawn »

[quote="emric"][/quote]
Sarajevo je za Banjaluku Njujork. Ja bih čak volio da nije tako, ali jeste. Mani se srbofilske šuplje
Jeste al u kurcu.
To je mozda moglo biti nekada.
Nije sad da sam ja lokalpatriota, naprotiv, ja svoj rodni grad BL ne volim i to su moji licni razlozi. Ali da je cistiji i da su ljudi tamo kulturniji - jesu. Cak i u saobracaju su daleko kulturniji od Sarajlija a bogami i Tuzlaka
90minut

#10029 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by 90minut »

Ommadawn wrote:
emric wrote:
Sarajevo je za Banjaluku Njujork. Ja bih čak volio da nije tako, ali jeste. Mani se srbofilske šuplje
Jeste al u kurcu.
Nije sad da sam ja lokalpatriota, naprotiv, ja svoj rodni grad BL ne volim i to su moji licni razlozi. Ali da je cistiji i da su ljudi tamo kulturniji - jesu. Cak i u saobracaju su daleko kulturniji od Sarajlija a bogami i Tuzlaka
Ne znam da li sam ikad procitao nešto netačnije od ovoga.
Ljudi u saobracaju i kultura u bilo kojem gradu planete.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ČISTIJI da li je ovo neko podbadanje da su mudžahedini u Sarajevu. :lol: :lol: :lol:
bingov buraz

#10030 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by bingov buraz »

Vuk je nevjerna supruga koja je pobjegla sa ljubavnikom skontala da je pojela govno,otišla i od njega pa sad živi kod matere dok ne prođe neko vrijeme da se vrati čovjeku :mrgreen:
90minut

#10031 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by 90minut »

bingov buraz wrote:Vuk je nevjerna supruga koja je pobjegla sa ljubavnikom skontala da je pojela govno,otišla i od njega pa sad živi kod matere dok ne prođe neko vrijeme da se vrati čovjeku :mrgreen:

100 posto mislim da je shvatio da količina mržnje i odbijanja da se prihvati istina je nemjerljiva s onim što naši laju.
Banksy

#10032 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Banksy »

Ne ulazeći u vruće etničko-nacionalne strasti i opredjeljenja građana gore spomenutih gradova, uvijek su pitomiji, uredniji, mirniji, 'gradskiji' oni gradovi gdje je dolazilo do manje naglih, demografskih turbulencija. Zagreb je preplavljen Hercegovcima, Beograd Crnogorcima i Bosancima, a iseljavanja i iz jednog i iz drugog su bila velika. Ipak, ti gradovi su sačuvali svoju urbanu jezgru, kritičnu masu pismenog, kulturnog, obrazovanog svijeta, neophodnu da se održi kontinuitet gradskog duha i sadržaja i nakon navale ruralnog stanovništva, pa oni danas pored gange ili Stoje imaju i vrlo žive i aktivne i sve urbane sadržaje, bilo koje vrste. Manje, skučenije, zatvorenije i slabije nego ranije, ali oni su živi i oni taj gradski život, negdje, paralelno s ovim papanlukom, ipak žive. Sarajevo to, nažalost, više nema. Ono je iščupano iz korijena, a ništa novo nije posađeno, već se pustilo da ga prekrije korov. I tako je kako je.

Zašto se (planski i namjerno) ne radi na ''dizanju'' Sarajeva, zašto nema vizije i želje za promjenama nabolje, kakvi su zaista planovi i ciljevi političke elite koja ovaj grad kao taoca drži 25 godina, koliko je nepostojanje pravne države uzrok problema, itd, sve su to teme neke šire priče za koju ovdje nema ni mjesta ni kapaciteta...
emric

#10033 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by emric »

Ommadawn wrote:
emric wrote: Sarajevo je za Banjaluku Njujork. Ja bih čak volio da nije tako, ali jeste. Mani se srbofilske šuplje
Jeste al u kurcu.
Možeš jedan grad etnički očistiti, proglasiti ga centrom neke lokalne zajednice, umisliti da si bitniji nego što jesi, ali to ne znači da si zaista i porastao. Ne govorim naravno tebi nego režimu koji taj dio države BiH pokušava napraviti nečim drugim.
Ommadawn

#10034 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Ommadawn »

bingov buraz wrote:Vuk je nevjerna supruga koja je pobjegla sa ljubavnikom skontala da je pojela govno,otišla i od njega pa sad živi kod matere dok ne prođe neko vrijeme da se vrati čovjeku :mrgreen:
E vala komsija, ova je bas u sridu - da si snajperom ciljao, ne bi bolje! :thumbup:
dezurni_ucenik

#10035 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by dezurni_ucenik »

A sta se radi na rjesavanju problema? Nista, palamudimo po forumima i facebooku. Svi ukazujemo i detektujemo. Podjimo od nasih ulica. Izadje li neko da pocisti smece barem ispred svog haustora? Ako je neko nekulturan i trese kroz prozor, hoce li neko izaci i pocistiti to? Nece. Izadji isppred, organizuj se sa komsijama, napravite malu akciju, pokazu onda tom papku sta je kultura. Ali naravno da to mnogi nece da urade jer je to ispod nivoa , dje cu ja cistit da me ko vidi. Lakse je doc na forum i pricat kako si mogao spavat na klupi. Teorija nam za 10 praksa 0 bodova. Eksperti smo za detekciju problema a za rjesavanje tu vec prebacujemo loptu na tudji teren. U Zagrebu eto ko svi kulturni, Nives Celzijus im odrzava koncerte u Lisinskom.
karanana

#10036 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

ja da mu cistim a on da istresa?

sta, kao kad vidi da cistim, skontace da istresanje ne valja i prestace?
dezurni_ucenik

#10037 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by dezurni_ucenik »

Ili budi primjer nekom ili se povuci skroz. Trece opcije nema.
90minut

#10038 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by 90minut »

dezurni_ucenik wrote:Ili budi primjer nekom ili se povuci skroz. Trece opcije nema.
Predpostavljam da čistiš ispred svog haustora i šetaš oko tih zgrada cisteci?
dezurni_ucenik

#10039 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by dezurni_ucenik »

90minut wrote:
dezurni_ucenik wrote:Ili budi primjer nekom ili se povuci skroz. Trece opcije nema.

Pa vidis znao sam. Ali samo onda skontao sto karanana kaze "ja da mu cistim...". I to je pocetak nasih problema. Mislimo da ako smo iz grada da imamo neke privilegije za zivot.

Kao pojedinci vjerovatno necemo nista promjeniti. Ako se udruzimo ja, ti, karanana i barem petoro da ocistimo ispred nase zgrade, to je vec druga prica. Ako barem jednoj osobi promjenimo na taj nacin razmisljanje onda smo koliko toliko uspjeli. Podjimo od nas samih. Lako je druge optuzivati.
azdralovic

#10040 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by azdralovic »

dezurni_ucenik wrote:
90minut wrote:

Pa vidis znao sam. Ali samo onda skontao sto karanana kaze "ja da mu cistim...". I to je pocetak nasih problema. Mislimo da ako smo iz grada da imamo neke privilegije za zivot.

Kao pojedinci vjerovatno necemo nista promjeniti. Ako se udruzimo ja, ti, karanana i barem petoro da ocistimo ispred nase zgrade, to je vec druga prica. Ako barem jednoj osobi promjenimo na taj nacin razmisljanje onda smo koliko toliko uspjeli. Podjimo od nas samih. Lako je druge optuzivati.
A ja i dalje tresem kroz prozor i gledam vas levate sto cistite svako malo... Ulaz cist a meni na ruku za istresti... TOP :bih:
Hajvan

#10041 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Hajvan »

meni su ovi proCvetljeni graDZani veCHi probljem od samih “pochinitelja”…
detektuju problem i nabijaju ga na nos drugima- kao oni su zbog radi tog bolji- jer umiju detektovat problem, a ko fole oni sami ne chine takva (zlo)djela…
a ustvari "govna su" (dio problema , a ne rijesenja; prim prev :D), i jedni i drugi.
dezurni_ucenik

#10042 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by dezurni_ucenik »

Hajvan wrote:meni su ovi proCvetljeni graDZani veCHi probljem od samih “pochinitelja”…
detektuju problem i nabijaju ga na nos drugima- kao oni su zbog radi tog bolji- jer umiju detektovat problem, a ko fole oni sami ne chine takva (zlo)djela…
a ustvari "govna su" (dio problema , a ne rijesenja; prim prev :D), i jedni i drugi.

Nit' sam prosvjetljen, nit sebe smatram posebnim. Samo kazem da previse upiremo prste u druge a ne smijemo se ni u ogledalo pogledati.
90minut

#10043 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by 90minut »

Jašta nego dio problema posebno ovi što se udružuju nemam ja ništa protiv tebe, al' ne glumi ludilo jer znamo i ja i ti da nisi nikad organizovao nikakvo ciscenje nisi si sam ocistio osim što si mozda bio dio grupe u osnovnoj ono dan zemlje. :D

Tako je isto s svim drugim problemima u državi pocevsi od protesta gdje se pojave navijaci i poneki kriminalac, a moralisti navijaju od kuce.

Nacionalni problem se nikad nece riješiti niti ce ovdje biti pomirenja, tačnije pitanje vremena je samo kad ce novi rat.
Bilo to sutra prekosutra ili za 50 godina s ovim pokušajem od države ne sljeduje ništa novo osim stare krvi.
dezurni_ucenik

#10044 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by dezurni_ucenik »

90minut wrote:Jašta nego dio problema posebno ovi što se udružuju nemam ja ništa protiv tebe, al' ne glumi ludilo jer znamo i ja i ti da nisi nikad organizovao nikakvo ciscenje nisi si sam ocistio osim što si mozda bio dio grupe u osnovnoj ono dan zemlje. :D

Tako je isto s svim drugim problemima u državi pocevsi od protesta gdje se pojave navijaci i poneki kriminalac, a moralisti navijaju od kuce.

Nacionalni problem se nikad nece riješiti niti ce ovdje biti pomirenja, tačnije pitanje vremena je samo kad ce novi rat.
Bilo to sutra prekosutra ili za 50 godina s ovim pokušajem od države ne sljeduje ništa novo osim stare krvi.

Mene boli karina jesi li mi povjerovao il nisi. Bilo me sramota pored komsije penzionera prolaziti koji je sam cistio. Al jok najlakse mi ga spustit' "eto ti si cistio, jesi za dan skole". Odmah sarkazam se ukljucuje. Ono bas u gradskom stilu nobelovac napisel se sta.

Ja barem ne kukam ovdje po forumu kako papci ruse sve. Jer fakat nemam vise zivaca baviti se budalastinama. Bavim se svojim zivotom. I onako idemo svi prema dole.
90minut

#10045 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by 90minut »

dezurni_ucenik wrote:
90minut wrote:Jašta nego dio problema posebno ovi što se udružuju nemam ja ništa protiv tebe, al' ne glumi ludilo jer znamo i ja i ti da nisi nikad organizovao nikakvo ciscenje nisi si sam ocistio osim što si mozda bio dio grupe u osnovnoj ono dan zemlje. :D

Mene boli karina jesi li mi povjerovao il nisi. Bilo me sramota pored komsije penzionera prolaziti koji je sam cistio. Al jok najlakse mi ga spustit' "eto ti si cistio, jesi za dan skole". Odmah sarkazam se ukljucuje. Ono bas u gradskom stilu nobelovac napisel se sta.

Ja barem ne kukam ovdje po forumu kako papci ruse sve. Jer fakat nemam vise zivaca baviti se budalastinama. Bavim se svojim zivotom. I onako idemo svi prema dole.
To je jedina istina koju si i napisao, a oni jedini i čiste jer nemaju ništa pametnije da rade to im je jedina zanimacija..
Nije to nikakav sarkazam vec je cinjenica da nisi u životu niti 1 sam izašao i pitao nekoga da ti se prikljuci od komšija.

Što se tice papaka njih ima u svakom gradu na planeti i to se nece promjeniti isto kao sto se nece promjeniti to što ti pricas.

Jer si dio problema da nisi sad bi mi uslikao člansku ili vec šta dobije neko ko je dobrovoljac u onim programima za ciscenje, a ima ih u gradu više.
Nemaš jel tako?
Ne čudi me.
dezurni_ucenik

#10046 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by dezurni_ucenik »

Eto tebi cu bas slikati dokaze . Forumski poletarac sa iskustvom od 11 dana.
Drug ne vrijedi vise raspravljati. Misli sta hoces o meni. Lijep pozdrav. :thumbup: .
90minut

#10047 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by 90minut »

dezurni_ucenik wrote:Eto tebi cu bas slikati dokaze . Forumski poletarac sa iskustvom od 11 dana.
Drug ne vrijedi vise raspravljati. Misli sta hoces o meni. Lijep pozdrav. :thumbup: .
Jasno kao dan. :thumbup:

Lijep pozdrav!
ranger

#10048 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by ranger »

TESLA_EDISON wrote:
Ommadawn wrote:
TESLA_EDISON wrote:Još da dodam švercere devizama i farmerkama iz Trsta gdje ti novčanik isprazne dok se okreneš. A sve "legalno" ispred SDK.
Maraka, maraka.... deviza, deviza...

Ili jedan sa Carsije sto sam zapamtio osamdesetih "Pasha moj, nije meni da ja teb´ prodam, neg´ da mi se raja fino u gradu nose".
:lol: :lol: :lol:

Al haj ti objasni nekom FGR-ovcu "Mog'o si na klupi spavat".
Jesi ali bi i bez gaća ostao.

Da ne spominjem ostale stvari. Putna infrastruktura kakva je danas, tada je bila 3 puta lošija. Do Zenice si dva sata išao, fiksni telefon bio luksuz dok je u svijetu skoro svaka kuća imala neki vid interneta. O modernoj tehnologiji u tadašnje vrijeme da ne govorim. U svemu smo bili zaostali dok se Beograd i Zagreb gradio i razvijao od naših para iz Energoinvesta, Pretisa, Famosa,..
Turizam nula bodova.

Da nije bilo olimpijade koju smo srećom dobili i da nisu MORALI uložiti u Sarajevo jer ipak imidž Jugoslavije je u pitanju, Sarajevo bi 1992 godine završavalo na Marijin Dvoru.
Sad imamo zOOru u sccu i 100.000 radnih mjesta
Tesla Edison

#10049 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Tesla Edison »

Kako da ne. ZOOra prekucala Microsoft, Boeing i Airbus zajedno po broju uposlenih.

Sve te prijeratne firme tipa Energoinvest, Zora, Unis, Famos,.. da su preživjele rat, do danas bi propale. Nema više tržišta Iraka, Libije, Alžira, Maroka, Nesvrstanih,... Sve je danas Kina i EU pokrila. Dijelom i SAD.

Turizam je jedina grana privrede koja ima svijetlu budućnost. Teška industija je prošlost za naše prostore i nema od toga više ništa.
Hajvan

#10050 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Hajvan »

ranger wrote: Sad imamo zOOru u sccu i 100.000 radnih mjesta

eno imas AS Group
a kad si kod slatkisa, eno Agrocomerc izbacio namaz Maza- gorii hala koliko je dobar, no FGR/sRbi/hRvati vise vole Nutellu/eurokrem/linoladu jer

1.domaci prozvodi su 'lose kvlaitete'
2. isto okus kikiriki puterr
3. eto valjala je prva serija, sad qurcu ne valja
4. za svoje pare kupujem ono sto je ”kvalitetnije", a ”kvalitetnije" je jelte nutella/eurokrem/linolada
5. necu da da dajem pare ratnom profiteru/izrbljivacu/moshnjaku
nasatvi slobodno niz

pun qurac vise pravednika koji samo seru o prozvodnji i radnim mjestima, al eheeee- za svoje pare kupuju sam “kvalitet”- a to po istima nije ono prozvedeno u BiH nikad..sto je vec patologija teska
Locked