NEOPLAN wrote:@dresdener:
samo jedna mala ispravka, naime Gras u svom posjedu ima punionicu plina i vozilo za transport plina, doduse punionica nije u funkciji neko vrijeme tako da bi je trebalo osposobiti, ali ako se slucajno desi da dodju ovi plinasi to ne bi bio problem.
Sto se tice plinskih buseva, Gras ima iskustva sa njima, jer su imali garnituru plinskih Steyra, i nisu bas bili toliko losi sto se tice snage, npr Buca Potok su godinma drzala dva Steyra na plin (crveni i narandzasti) i sasvim solidno su se nosili s tom linijom, a ako su izdrzali Buca Potok, izdrzace sve.
Dakle, jedina prepreka ostaje problem nedostatka rezervnih dijelova za plinske autobuse. Sarjevogas ima jednog plinskog Neoplana tako da bi se kod njih moglo raspitati gdjei kako dolaze do dijelova.
Ono sto je sigurno je da gradu Sarajevu ocajnicki trebaju autobusi i ovo uopste ne bi bilo lose ako se mogne zavrsiti, bar za dvije tri godine da se rijesi problem.
Hvala puno na tačnoj informaciji. Svakako meni je bilo rećeno da pumpa je već dugo totalno neupotrebljiva i van funkcije.
Naravno da bi ova tura autobusa značila puno za Sarajevo. Ali prije svega bi morala početi promjena odnosa brojnih radnika GRAS-a prema vozilima i uopće sistem u toj firmi kada puno ljudi baš boli ku*ac za rezultat njihovog rada. Ovi autobusi su dosta složeni i zahtjevni za zahvate majstora. Onda prvo bi bilo neophodno sastaviti stručni tim koji će ići u Beč na školovanje i NIKO DRUGI NEĆE TE AUTOBUSE DIRATI (posebno ne majstori sa čekićem kao univerzalnim alatem za sve). I osigurati maksimalnu nabavku rezervnih dijelova. Autobusi više nemaju ni prozore za otvaranje nego samo klimu. Pokvarena klima znači da se autobus pretvara odmah u plinsku komoru u kojoj je nemoguće biti duže od 3 minute. Cijela plinska tehnologija (boce za plin, ventili, cijevi) zahtijevaju periodične kontrole i testove pa za to bi opet trebalo imati stručne i odgovorne radnike. Iskreno meni bi bio strah da ulazim u autobus koji ima na krovu stotine litara tečnog plina i koji izgleda kao da samo čeka rezalicu (često stanje na sarajevskim ulicama) jer meni nije bila u cijeni karte uračunata i kremacija.
Druga stvar, autobusi bi morali biti PLAĆENI -barem transport - iz sredstava GRAS-a odnosno vlade KS. Neko vrijeme donacija je odavno prošlost. Izjave političara koji traže DONACIJU autobusa iz Austrije jesu nevjerovatan primjer besramnosti i bahatosti. Drugim riječima kažu Austrijancima
"Nama treba 30tak autobusa ajde majmuni navalite nam ih džaba! Shebali smo državu za 20 godina nakon rata do temelja i na prosjački štap i samo malo love ostaje za naš lopovluk dakle fakat nećemo ništa kupovati toj raji kojoj vladamo pa nam nije sram da opet tražimo DONACIJU".... bez tragova ponosa i nekog pristojnog ponašanja. Ja bi se propao kroz pod u podrum od srama da negdje ponovo prosim za DONACIJU jer nema para za važne stvari zbog moje lične nesposobnosti i gluposti....
EDIT: I ova tura autobusa bi bila baš za maks. 5 godina dakle za prelazni period jer su prema podacima iz Beča na kraju svoje upotrebljivosti. Dakle nema smisla da se nabave i opet niko ne zna šta će biti dalje.