GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bach

#10026 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bach »

zateznistub wrote:
bach wrote: Imam sliku i postavit ću je kasnije...
deder
Image

Image

Šta ovdje vidimo? Vodimo dva rasturena, uništena GRAS ova busa marke Man. Vidimo i GRAS - ovog radnika koji nešto kao popravlja...

Šta ne vidimo?

Ne vidimo nikakav alat...GRAS - ovi radnici popravljaju vozila snagom svojih misli...

Ako neko primjeti torbu sa alatom, onda sam ja Bimo Jusufranić....
artime

#10027 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by artime »

Mislim da stvarno nema svrhe da se navodi odnos Beč-Sarajevo, to je utopija. Inače neki dan, baš je bilo toplo, vani je sigurno bilo 15+ stepeni. Eh, ja ulazim u tramvaj kad unutra vozač upalio grijanje, nahajc'o ti on kao da je januar. Pored mene, žena starija i ovako punija, je jedva sjedila, otvorila je prozor i šta će nije bilo drugih mjesta. Malo je reći, da je bilo toplo, kao u sauni. Ja sam pomislila da se radi o osvetu, samo onu koju može da izmisli maloumni čovjek.
drache

#10028 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drache »

Ne mogu da vjerujem,ti autobusi su bili novi novcijati,japanska donacija :( U Beogradu i BL su i danas ko novi.Koji su bili zaposljavanja u Grasu ,barem majstora? Kao da su ih teleportirali i z kamenog doba.Po hitno ukinuti kategorijuKantonalna Komunalna preduzeća,to su sve izgleda gnijezda lopovluka.
dresdener78

#10029 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dresdener78 »

NEOPLAN wrote:@dresdener:

samo jedna mala ispravka, naime Gras u svom posjedu ima punionicu plina i vozilo za transport plina, doduse punionica nije u funkciji neko vrijeme tako da bi je trebalo osposobiti, ali ako se slucajno desi da dodju ovi plinasi to ne bi bio problem.

Sto se tice plinskih buseva, Gras ima iskustva sa njima, jer su imali garnituru plinskih Steyra, i nisu bas bili toliko losi sto se tice snage, npr Buca Potok su godinma drzala dva Steyra na plin (crveni i narandzasti) i sasvim solidno su se nosili s tom linijom, a ako su izdrzali Buca Potok, izdrzace sve.

Dakle, jedina prepreka ostaje problem nedostatka rezervnih dijelova za plinske autobuse. Sarjevogas ima jednog plinskog Neoplana tako da bi se kod njih moglo raspitati gdjei kako dolaze do dijelova.

Ono sto je sigurno je da gradu Sarajevu ocajnicki trebaju autobusi i ovo uopste ne bi bilo lose ako se mogne zavrsiti, bar za dvije tri godine da se rijesi problem.
Hvala puno na tačnoj informaciji. Svakako meni je bilo rećeno da pumpa je već dugo totalno neupotrebljiva i van funkcije.
Naravno da bi ova tura autobusa značila puno za Sarajevo. Ali prije svega bi morala početi promjena odnosa brojnih radnika GRAS-a prema vozilima i uopće sistem u toj firmi kada puno ljudi baš boli ku*ac za rezultat njihovog rada. Ovi autobusi su dosta složeni i zahtjevni za zahvate majstora. Onda prvo bi bilo neophodno sastaviti stručni tim koji će ići u Beč na školovanje i NIKO DRUGI NEĆE TE AUTOBUSE DIRATI (posebno ne majstori sa čekićem kao univerzalnim alatem za sve). I osigurati maksimalnu nabavku rezervnih dijelova. Autobusi više nemaju ni prozore za otvaranje nego samo klimu. Pokvarena klima znači da se autobus pretvara odmah u plinsku komoru u kojoj je nemoguće biti duže od 3 minute. Cijela plinska tehnologija (boce za plin, ventili, cijevi) zahtijevaju periodične kontrole i testove pa za to bi opet trebalo imati stručne i odgovorne radnike. Iskreno meni bi bio strah da ulazim u autobus koji ima na krovu stotine litara tečnog plina i koji izgleda kao da samo čeka rezalicu (često stanje na sarajevskim ulicama) jer meni nije bila u cijeni karte uračunata i kremacija.

Druga stvar, autobusi bi morali biti PLAĆENI -barem transport - iz sredstava GRAS-a odnosno vlade KS. Neko vrijeme donacija je odavno prošlost. Izjave političara koji traže DONACIJU autobusa iz Austrije jesu nevjerovatan primjer besramnosti i bahatosti. Drugim riječima kažu Austrijancima "Nama treba 30tak autobusa ajde majmuni navalite nam ih džaba! Shebali smo državu za 20 godina nakon rata do temelja i na prosjački štap i samo malo love ostaje za naš lopovluk dakle fakat nećemo ništa kupovati toj raji kojoj vladamo pa nam nije sram da opet tražimo DONACIJU".... bez tragova ponosa i nekog pristojnog ponašanja. Ja bi se propao kroz pod u podrum od srama da negdje ponovo prosim za DONACIJU jer nema para za važne stvari zbog moje lične nesposobnosti i gluposti.... :(

EDIT: I ova tura autobusa bi bila baš za maks. 5 godina dakle za prelazni period jer su prema podacima iz Beča na kraju svoje upotrebljivosti. Dakle nema smisla da se nabave i opet niko ne zna šta će biti dalje.
zateznistub

#10030 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zateznistub »

bach wrote:Šta ovdje vidimo? Vodimo dva rasturena, uništena GRAS ova busa marke Man. Vidimo i GRAS - ovog radnika koji nešto kao popravlja...

Šta ne vidimo?

Ne vidimo nikakav alat...GRAS - ovi radnici popravljaju vozila snagom svojih misli...

Šta to "vidimo"?
Čučnuo čovjek pod autobus! :shock: gle čuda. I otkud ti konstatacija da se radi o dva rsturena autobusa? Koliko znam, ovo je polazna stanica za određene linije. Koliko se sjećam napisano je kako je vozilo krenulo, znači da je nešta ipak popravio, koko ti kažeš, maliciozno, snagom volje.
Hemera

#10031 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hemera »

umjesto da dizalicu stavi on cucnuo!
zateznistub

#10032 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zateznistub »

Hemera wrote:umjesto da dizalicu stavi on cucnuo!
Jes' vidio, đubre jedno neotesano, nestavi dizalicu, ccc. :thumbup: 8-)
goran16v

#10033 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by goran16v »

Ma da su sa najobicnijim dizel motorima i nasi "strucnjaci" u GRAS-u bi im, ko sto su i svemu do sad, dohakali za 2 god, dzaba sto bi on kod Svabe vrtio jos 10! :lol:
goran16v

#10034 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by goran16v »

Hemera wrote:
kolika stvarno treba biti dizalica da se digne autobus na sred ulice... :lol: :lol: :lol: :lol:
Ista k'o i za kamion koju bi trebala biti u autubusu i koju bi vozac autobusa bio u stanju upotrijebiti za promjenu gume, kao sto to rade svi vozaci kamiona, ali nasi soferi su gospoda njima dolazi servisno vozilo i vidi cuda - ne voze autobus na felgi do garaze nego ga dizu na sred ulice!
Hemera

#10035 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hemera »

zateznistub wrote:
bach wrote:Šta ovdje vidimo? Vodimo dva rasturena, uništena GRAS ova busa marke Man. Vidimo i GRAS - ovog radnika koji nešto kao popravlja...

Šta ne vidimo?

Šta to "vidimo"?
Čučnuo čovjek pod autobus! :shock: gle čuda. I otkud ti konstatacija da se radi o dva rsturena autobusa? Koliko znam, ovo je polazna stanica za određene linije. Koliko se sjećam napisano je kako je vozilo krenulo, znači da je nešta ipak popravio, koko ti kažeš, maliciozno, snagom volje.
mi iz prilozenih fotografija ne vidimo prirodu kvara,pa ne mozemo ni zakljuciti da mu je potrebna dizalica,osim sto se sageo,pa vjerovatno zbog toga,se forumas ibreti, jer ga mogu i leđa boliti zbog toga.... :mrgreen:
zateznistub

#10036 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zateznistub »

goran16v wrote:Ma da su sa najobicnijim dizel motorima i nasi "strucnjaci" u GRAS-u bi im, ko sto su i svemu do sad, dohakali za 2 god, dzaba sto bi on kod Svabe vrtio jos 10! :lol:
Sreca pa ima na forumu strucnjaka koji bi ga opravili ko onaj iz maratonaca furunu...
Hemera

#10037 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hemera »

heheh gdje se toga sjeti :lol: :lol: :thumbup:
zateznistub

#10038 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zateznistub »

Hemera wrote:heheh gdje se toga sjeti :lol: :lol: :thumbup:
Ma pun mi đep stručnjaka koji bi sve rješili u sekundi, a kad bi im dva goblena nacrtana dao, jedan bi izgubili...
Manijacii1987

#10039 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Manijacii1987 »

I dalje vecina ne shvata da je sve ovo obicna namjestaljka, da ljudi padaju na ovakvim ispitama. Odredjeni ljudi su postavljeni na pozicije samo da bi narodu ispijali mozak. I ovaj zadnji strajk GRAS-a je namjesten, da bi se ubacio Centrotrans u gradski saobracaj ;)
bach

#10040 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bach »

zateznistub wrote:

Šta ne vidimo?

Šta to "vidimo"?
Pogledaj samo stanje oba autobusa, pogledaj nekakv lim kojim je zakrpljen zadnji dio

Image

Vi zeleni ljudi, sljedbenici i glasači Elmedina Kifle Konakovića imate čudnu naviku da ostatak ove zemlji koji ne misli kao vi ubjeđujete da u ovoj zemlji nikada nije bilo biljo, i ovako kakvo jeste da baš super i "potaman". Nije čovječe. Vi zaboravljate da ima nas koji bar jednom ili dva puta godišnje odemo do Beča, Amsterdam, Minhena, Budimpešte, Osla i drugih mjesta gdje Bog nije rekao laku noć , a autobuse u ovakvom jadnom stanju. Putovao sam od Istanbula do Amsterdama, odAtine do Štokholma ali ovako loš, neeefikasan, neorganiziran, zastario i prljav javni prijevot nigdje nisam vidio.

I ti sad nas ovdje ubjeđuješ da je GRAS firma za primjer...
Kinaski

#10041 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Kinaski »

Manijacii1987 wrote:I dalje vecina ne shvata da je sve ovo obicna namjestaljka, da ljudi padaju na ovakvim ispitama. Odredjeni ljudi su postavljeni na pozicije samo da bi narodu ispijali mozak. I ovaj zadnji strajk GRAS-a je namjesten, da bi se ubacio Centrotrans u gradski saobracaj ;)
Chomsky lave , masonska posla
zateznistub

#10042 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zateznistub »

bach wrote: Vi zeleni ljudi, sljedbenici i glasači Elmedina Kifle Konakovića imate čudnu naviku da ostatak ove zemlji koji ne misli kao vi ubjeđujete da u ovoj zemlji nikada nije bilo biljo, i ovako kakvo jeste da baš super i "potaman". Nije čovječe. Vi zaboravljate da ima nas koji bar jednom ili dva puta godišnje odemo do Beča, Amsterdam, Minhena, Budimpešte, Osla i drugih mjesta gdje Bog nije rekao laku noć , a autobuse u ovakvom jadnom stanju. Putovao sam od Istanbula do Amsterdama, odAtine do Štokholma ali ovako loš, neeefikasan, neorganiziran, zastario i prljav javni prijevot nigdje nisam vidio.

I ti sad nas ovdje ubjeđuješ da je GRAS firma za primjer...
E sad si sam sebe nadmasio, bravo! :thumbup:
Hemera

#10043 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hemera »

ovo je stvarno odvratno dalje citati,odjavljujem se sa ove frustrirajuce teme,pored samog grasa i svih problema trebam citati necije frustracije...koje su gore od grasa
hvala dresdener78 na razumnim postovima i znanjem
toliko od mene
bach

#10044 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bach »

Hemera wrote:ovo je stvarno odvratno dalje citati,odjavljujem :thumbup: se sa ove frustrirajuce teme,pored samog grasa i svih problema trebam citati necije frustracije...koje su gore od grasa
toliko od mene
Hajde cao, kao da je neko željan vas GRAS - ovaca ...
zateznistub

#10045 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zateznistub »

bach wrote:
Hemera wrote:ovo je stvarno odvratno dalje citati,odjavljujem :thumbup: se sa ove frustrirajuce teme,pored samog grasa i svih problema trebam citati necije frustracije...koje su gore od grasa
toliko od mene
Kji si ti komplekas, pa to je za promatranje na nekoj od klinika na kosevu....ili malo sjevernije.
Hemera

#10046 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hemera »

sad sam josh i grasovac...ccccc :-)
klasicna slabost u komunikaciji na forumu,inace poznati fenomen...ne zamjerim ti
ipak ne dozivljavam to toliko tragicno kao ti
drache

#10047 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drache »

A mene fakat interesuje koji su kriteriji zapošljavanja bili u GRASU,baš konkretno za održavanje voznog parka?Jeli uslov da si iz neke nedođije i da se znaš služiti parmakom? :D
bach

#10048 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bach »

zateznistub wrote:
bach wrote:
toliko od mene
Kji si ti komplekas, pa to je za promatranje na nekoj od klinika na kosevu....ili malo sjevernije.

Bio ja kompleksaš ili ne, ovo je FORUM. Ovdje neko nešto tvrdi i svoje argumente potkrepljuje nečim: Slikama, brojevima, citatima... Na više od 400 stranica je ovdje napisano ono šta svaki prvačić u ovom gradu zna :

- Da je GRAS najgora firma u ovoj zemlji - da su usluge GRAS -a kasatrofalno loše
- Da su radnici GRAS -a sve samo ne dobri radnici
- Da su vozila i druga oprema GRAS -a zastarjeli u veoma lošem stanju
- Da su iz GRASa krali i pozicija i opozijcija i kunto i panto, svako ko je stigao da je krao koliko je mogao
- da je GRAS firma koja je pred nestankom i stečejem
- Da Sarajevo zalužuje mnogo bolji javni prijevoz nego što ga ima danas...

Žao mi je ali tvoji argumenti na ovom forumu ne piju vode jer nisu temeljenei na realnosti...Dovoljno je samo otvoriti oči i vidjeti prvo vozilo GRASA koje naiđe...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#10049 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by un1ted »

Ja sam davno Hemera rekao da tebi treba pravo musko :)
Hemera

#10050 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hemera »

un1ted wrote:Ja sam davno Hemera rekao da tebi treba pravo musko :)
tebi je odavno potrebno hlađenje od strane moderacije
Post Reply