SDA-All about

Post Reply
kakonako

#10026 Re: SDA-All about

Post by kakonako »

E ova ti,mladicu,nikako ne valja.Ako ne znas ne fataj se u kolo.Kapiras?
MuaDib

#10027 Re: SDA-All about

Post by MuaDib »

@ antimobbing pitanje gdje ide novac od PDV-a ti je na mjestu, ali taj novac je sitan novac, koliko ukrade esdaovska mreža utajivača poreza. Prema procjenama u Federaciji cifra se kreće oko 4-6 milijardi KM. Što dovoljno govori koliko se u "patriotskom" dijelu BiH, vodi računa o državi, od strane onih kojima su usta puna Bosne.
Sarajevo11

#10028 Re: SDA-All about

Post by Sarajevo11 »

Mašala ide vam sve od ruke posebno novčani tokovi.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#10029 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Šta ćeš, vidiš da su ljudi pod pritiskom siromaštva i nepravde. Period od dvadeset godina života u izolaciji unutar ovog GETO-a ili konc-logora polu zatvorenog tipa je veoma dugačak. Svatko od nas traži neki izduvni ventil kako ne bi totalno prolupao, obolio od PTSP-a i doživio BURN-OUT sindrom. Jedni traže spas u alkoholu i opijatima, drugi u vjeri, a treći pišu po forumima, neko slika, diže tegove, ali dosta ljudi ne izdrži http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika Nego, kada nam naš dobri @JoseMujica aka Nelson Mendela, kao što smo i svi mi ostali u ovom GETO-u, izlazi iz virtualne robije?
Nebitan32

#10030 Re: SDA-All about

Post by Nebitan32 »

Shahab wrote: najgori smo osim po izvozu vehabijskih revolucionara u građanski rat u Siriji.
To je svakako netacno i to je nesto sto se zeli uvelicati osim ako ne citas serpske medije. Izmedu ostalog, iznad navedeni su SAD partneri. Od Afganistana do Sirije. Oni su ih kreirali i oni ih financiraju. Drzimo se nekih principa ne?

Evo neki dan John Maccain im je bio u posjeti.I to se ne radi o nekom ridikulu vec o osobi koja je pretendirala na najbitniju poziciju u SAD i imala ogromnu podrsku u tome.

Image

A par mjeseci prije sukoba u Siriji smo imali srdacni sastan Sarkozy - Assad

Image

Bosna je mala drzava a Bosnjaci su malobrojan narod i ne trebamo se mjesati u te "globalne price" jer je tu tanka linija izmedu partnera i protivnika. Tih boraca je bilo i bit ce. Iz svih drzava i rasa i naroda. Nista posebno.
Krushna mrva

#10031 Re: SDA-All about

Post by Krushna mrva »

Kh...plasim se da se u oba slucaja radi bas o...ridikulima
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#10032 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/polic ... /130601043
Policija se povukla sa trga Taksim, protesti u Istanbulu izmakli kontroli
Evo, šta se dešava kada se država vodi bez osjećaja empatije, suosjećanja i ljudskog osjećaja za egzistencijalnim potrebama drugih ljudi, bez osjećaja za socijalnu pravdu i smanjenje klasnih razlika, već se teži prema što većoj eksploataciji vlastitog naroda.

Jedan od čitalaca je napisao u komentaru: ''Ljudi samo hoće da se i oni nešto pitaju. Nisu oni samo narod, oni su i građani! Hoće slobodu, pa makar i jeli govnjivim kašikama. Sve o Turskoj što znamo su globalni pokazatelji, a ispod toga je robovlasništvo i teška kršenja ljudskih prava''.
Marifeta

#10033 Re: SDA-All about

Post by Marifeta »

U Istanbulu se radi o protestima sa politicki organizovanom pozadinom: republikanska partija u sprezi sa kurdskom protiv Erdogana, uglavnom iz prkosa zbog njegovog stava prema Siriji.
Ali to nije razlog da se ne nastavi sa razoblicavanjem sistema korupcije, mobinga sposobnih i favoriziranja podobnih, reketiranja na raznim nivoima, politiziranja skolstva, zdravstva, nauke, sporta, zloupotrebljavanja vjere i vjerskih nacela za pogresne dnevno politicke ciljeve, u ovoj nasoj jadnoj, poharanoj, krvlju natopljenoj i spaljenoj BiH...
Pomno pratim...
antimobbing

#10034 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Ukoliko pogledate snimke sa Protesta vidjet ćete jednu masu mladih obrazovanih ljudi intelektualaca koji predvode običan naroda. Pretpostavljam da su skoro svi su iz najnižeg sloja jer kod njih je ista situacija kao kod nas u BiH. Imaju elitu multi-milionera na vlasti koji ih vode bez suosjećanja i najniži sloj fukaru. Srednjeg sloja nemaju. Imam osjećaj gledajući i analizirajući snimke da je ljudima na ulici sasvim svejedno ko stoji iza ovih protesta. Mislim da su ljudi čekali moment da ustanu i da kažu ''Dosta ste nas eksploatirali. Dosta je vašeg robovlasništva i mi smo ljudska bića kao vi i imamo iste egzistencijalne potrebe''. Pogledajte samo ovo nasilje. Vladini službenici umjesto da štite građane, koji ih svakodnevno financiraju plaćajući porez (kao što mi svaki dan plaćamo PDV), oni vrše nasilje nad građanima, što je apsurd. Koga ustvari štite?

Gospodin Erdogan, za razliku od naših kriminaliziranih nesposobnjakovića, izuzetno dobro vodi ekonomiju svoje države ali očigledno, da je sasvim zapostavio onu ljudsku humanu stranu. Šta jednom prosječnom građaninu Turske znače izuzetni ekonomski pokazatelji privrednog rasta države, ukoliko on lično ne osjeti tu blagodat i ako preživljava golgotu u jednom nepravednom sistemu ekstremnih klasnih razlika i socijalne nepravde, identično kao što ovih dvadeset godina preživljavamo mi BiH građani?
Thinker

#10035 Re: SDA-All about

Post by Thinker »

Zadnji trzaji komunističke bagre u Turskoj koja je ovu zemlju uništavala godinama. Ne vidim kakve ovo veze ima sa nama, je li SDA i za ovo kriva?
Uskoro očekujem stručne analize, avazovih internet experata, koje će pokazati nedvojbenu odgovornost SDA za drugi svjetski rat, globalno zagrijavanje i ubistvo Kenedija. Postoje svjedoci, imena poznata redakciji, koji tvrde da je Suljo Tihić hladno, bez kajanja ubio Mrtvo More.
Co0l

#10036 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

Pobogu antimobo,ne protestvuju protiv SDA :D
imas teme o Turskoj pa tamo opleti brate,ovo nema veze sa nasom situacijom kolko god ti to nazor pokusavao da povezes.
Thinker

#10037 Re: SDA-All about

Post by Thinker »

Provjeri ti prvo sa šefom smiješ li. Turci prate ovu temu pa im neće biti drago kada vide da Fahro preko svojih pulena pljuje po njima!
Katamaran_Sa

#10038 Re: SDA-All about

Post by Katamaran_Sa »

Co0l wrote:Pobogu antimobo,ne protestvuju protiv SDA :D
imas teme o Turskoj pa tamo opleti brate,ovo nema veze sa nasom situacijom kolko god ti to nazor pokusavao da povezes.
:thumbup: :thumbup:
Par hiljada ljudi protestuje u gradu od 17 miliona ljudi i on tu pise o tome, :thumbup: :thumbup: :lol: :lol: :lol:
antimobbing

#10039 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Većina ljudi koji pišu na ovom forumu duboko suosjeća sa prijateljskim narodom u Turskoj i pokušava im pomoći da shvate šta im se dešava kako bi pronašli rješenje za mir. Mislim da Protesti u Turskoj nemaju nikakve veze sa komunizmom. Vidite da današnji moderni čovjek uopće nema ideologije već običnu materijalističku i potrošačku svijest, ništa više. Današnjem modernom čovjeku duševno zamrlom materijalizmom dovoljno je da vidi na ulici kako neko nosi mobitel ''iPhone'' od milju i po maraka, a on jedva preživljava i nosi neku kantu od mobitela da više nije dobar. Kod ovih ljudi na ulici nema nikakve ideologije. Da imaju koliko-toliko normalan život, sigurno ne bi izašli na ulicu. Međutim, slično kao i u BiH gledajući iz dana u dan nepravdu i klasne razlike, ljudi jednostavno puknu i na prvi poziv bilo koga, iskoriste priliku da se osvete i izađu na ulice. Dakle, nema nikakve ideologije već obična materijalna potreba za normalnom egzistencijom i životom. E sad u BiH postoji uzrok što je to tako, a leži u dvadesetogodišnjem iskrivljivanju svijesti generacijama mladih ljudi od strane političkih kriminalca u vrhu države. Prvenstveno od strane ljudi iz vrha SDA. Ljudi poput, recimo elitiste Brankovića, nemajući suosjećanja i empatije u svome biću, u potpunosti su iskrivili svijest mladim ljudima koji više ne vide smisao u moralu i poštenom radu, već samo u kriminalu. ESED-aga Radeljaš je kapitalni primjerak i mladi ljudi u njemu vide uzor, što je za sjesti i plakati. Uzimajući u obzir koliko pojedinci brane interese kriminalne vladajuće multi-milionerske ''iPhone i BMW X6'' SDA Oligarhije, pretpostavljam da su dio te priče i uopće ih ne osuđujem jer vjerovatno većina nas bi se isto ponašala da dođemo u poziciju vlasti. Ipak, na kraju mi smo Balkanci ali trebamo se svi mijenjati. Zar ne? Naš prijateljski narod iz Turske kao i mi ovdje u BiH, trebamo raditi na smanjenju klasnih razlika, ukoliko želimo socijalni mir i blagostanje.
Last edited by antimobbing on 02/06/2013 07:15, edited 1 time in total.
cadburry

#10040 Re: SDA-All about

Post by cadburry »

Vise ufatili priče o Turskoj i pokušaja povlačenja paralele sa SDA. Kao da se nema o čemu drugom pisati na ovoj temi. :-)

Evo jedan od upečatljivijih aspekata vladavine SDA:
VELIKO ISTRAŽIVANJE: 10 najvećih privatizacijskih pljački u Bosni i Hercegovini
http://www.zurnal.info/novost/17036/vel ... rcegovini-
Innovation

#10041 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Sta se tu odnosi na SDA /konkretno/?
cadburry

#10042 Re: SDA-All about

Post by cadburry »

Zato što su ovim firmama u vrijeme njihove unutrašnje krađe i obezvrijeđivanja, a zatim i prodaje za male pare upravljali kadrovi SDA. Zato što su na čelu Agencije za privatizaciju u vrijeme ovih pljački nalazili direktori iz SDA.
Skijaš

#10043 Re: SDA-All about

Post by Skijaš »

cadburry wrote:Vise ufatili priče o Turskoj i pokušaja povlačenja paralele sa SDA. Kao da se nema o čemu drugom pisati na ovoj temi. :-)

Kad ono otvoris, a tamo pise : "Lošom privatizacijom ili neopravdanim odgađanjem prodaje, samo u Biraču, Naftnom sektoru Republike Srpske, Hidrogradnji, zeničkoj Željezari, Krivaji, Polihemu, Aluminiju, Sokolu, Bosnaplodu i Kladušnici, već smo izgubili ili rizikujemo namanje 3 milijarde KM vrijednog državnog kapitala"

Kakve veze SDA ima sa firmama Soko i Birac ? I sta sa deset primjera uspjesne privatizacije a koje se spominje u tekstu?

p.s. boli me uho za SDA i kada neko napada tu kriminalnu hobotnicu, uglavnom se slazem. Ali problem je u tom sto ti Tihicevom klanu alternativu trazis u Lagumdzijinom klanu. Sto je puno gore po ovu zemlju i zato ovaj komentar. Kad po drugim temama pises kako ce SDP evo sad samo sto nije krenuti u stvaranje ljepse buducnosti, prosto tjeras ljude da ukazu na to kako su tvoji komentari ustvari samo propaganda.
antimobbing

#10044 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Image

Evo, upravo sam gledao onog našeg Bošnjaka Amara Jašarspahića - Gileta na Pink televiziji mu postavljali pitanja u nekom kvizu znanja, frajer veze nema, recitirao pjesmicu koju je napisao u kojoj sam sebi govori kako je tupan i seljak. Smije se sam sebi, a komisija mu daje neku djevojku da mu šapće odgovore. Koje poniženje. Gledajući ga, tačno me sramota koliko smo zatupljeni kao narod. Ne treba uopće da nas čudi što nas kriminalna elita ratnih profitera ovoliko jaše i eksploatira. Sve je u glavi. Naš narod će se oslobađati ovog ropstva, shodno količini obrazovanja i stepenu podizanja svijesti, a iz toga će se javiti i želja za pravdom i normalnim životom. Glavni uzrok patnje i stradanja ljudi u BiH je neobrazovanost iz koje proizlazi i ovolika primitivnost kao što je ''šuti i trpi'' i nacionalizam. Čitajte ljudi.
Paranoid

#10045 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

Ti na osnovu niskorazredne televizije i nekog lika koji nosi ime Amar praviš analizu Bošnjaka....eeee moj "antimobingu". Praćenje takvih emisija i raspravljanje o njima samo govori o tebi, jer ti nažalost nisi više mlad pa da ti se može usadit u memoriju da su takve stvari "šund" i da kvare mozak..
antimobbing

#10046 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Paranoid wrote:Ti na osnovu niskorazredne televizije i nekog lika koji nosi ime Amar praviš analizu Bošnjaka....eeee moj "antimobingu". Praćenje takvih emisija i raspravljanje o njima samo govori o tebi, jer ti nažalost nisi više mlad pa da ti se može usadit u memoriju da su takve stvari "šund" i da kvare mozak..
Poslije rata slabo nešto gledam televiziju, jednostavno nemam živaca. Više volim piti kafu sa rajom ili pretraživati Internet. Nego, jutros čitam vijesti na Internetu ovo što se dešava u Turskoj, kad vidim ga na televiziji jer mi je stalno upaljena.
Katamaran_Sa

#10047 Re: SDA-All about

Post by Katamaran_Sa »

antimobbing wrote:Image

Evo, upravo sam gledao onog našeg Bošnjaka Amara Jašarspahića - Gileta na Pink televiziji mu postavljali pitanja u nekom kvizu znanja, frajer veze nema, recitirao pjesmicu koju je napisao u kojoj sam sebi govori kako je tupan i seljak. Smije se sam sebi, a komisija mu daje neku djevojku da mu šapće odgovore. Koje poniženje. Gledajući ga, tačno me sramota koliko smo zatupljeni kao narod. Ne treba uopće da nas čudi što nas kriminalna elita ratnih profitera ovoliko jaše i eksploatira. Sve je u glavi. Naš narod će se oslobađati ovog ropstva, shodno količini obrazovanja i stepenu podizanja svijesti, a iz toga će se javiti i želja za pravdom i normalnim životom. Glavni uzrok patnje i stradanja ljudi u BiH je neobrazovanost iz koje proizlazi i ovolika primitivnost kao što je ''šuti i trpi'' i nacionalizam. Čitajte ljudi.
Ti od turbo folk dzibera ocekujes neku pamet, to ne ocekuju ni oni koji to gledaju, cudi me tvoja reakcija :D
area51

#10048 Re: SDA-All about

Post by area51 »

Ali momak ne da pjeva nego razvaljuje,i neka radi ono što najbolje zna i to je to.Koji će mu qrac u životu gluposti tipa "gdje je Nil najširi a gdje najuži" :D
cadburry

#10049 Re: SDA-All about

Post by cadburry »

Skijaš wrote:
cadburry wrote:Vise ufatili priče o Turskoj i pokušaja povlačenja paralele sa SDA. Kao da se nema o čemu drugom pisati na ovoj temi. :-)

Kad ono otvoris, a tamo pise : "Lošom privatizacijom ili neopravdanim odgađanjem prodaje, samo u Biraču, Naftnom sektoru Republike Srpske, Hidrogradnji, zeničkoj Željezari, Krivaji, Polihemu, Aluminiju, Sokolu, Bosnaplodu i Kladušnici, već smo izgubili ili rizikujemo namanje 3 milijarde KM vrijednog državnog kapitala"

Kakve veze SDA ima sa firmama Soko i Birac ? I sta sa deset primjera uspjesne privatizacije a koje se spominje u tekstu?

p.s. boli me uho za SDA i kada neko napada tu kriminalnu hobotnicu, uglavnom se slazem. Ali problem je u tom sto ti Tihicevom klanu alternativu trazis u Lagumdzijinom klanu. Sto je puno gore po ovu zemlju i zato ovaj komentar. Kad po drugim temama pises kako ce SDP evo sad samo sto nije krenuti u stvaranje ljepse buducnosti, prosto tjeras ljude da ukazu na to kako su tvoji komentari ustvari samo propaganda.
Samo da SDP nije pristajao na kompromise i da je ostao bezumno protiv svega i uzrok svih kočenja, ti ne bi bio frustriran toliko SDPom (ili je to ili ti je neko iz SDPa zdipio djevojku ispred nosa :D ). Žao mi je što je SDP morao koketirati sa nacionalizmom i furati i desničarsku spiku 2010. da dobije glasove, jer glasači kao ti koje je time privukao time su samo kratkoročan uspjeh, ali dugoročno je stvorio frustrirane tipove kao što si ti.

Vidiš, ja kao ljevičar (ali ne na baterije, kao 300 hiljada ljevičara 2010. ili kao Zaim Backović) podržavam umjerenost i blagost u svemu, pa tako i u politici. Jako podržavam kompromis jer svaki kompromis znači jačanje BiH jer pokazuje mogućnost dogovora između plemena. Ne vjerujem da "fašiste iz četniteta" treba pobiti, da ih treba protjerati, da ih treba preglasati i slično jer sa fašistima nema pregovora, nego da im konstantno treba pružati ruku, ma koliko oni pljuvali u tu ruku, ali to je jedina šansa da mi doživimo normalnu BiH.

Samim tim, ja podržavam i dogovor SDPa sa HDZom oko provedbe Sejdić-Finci (Aprilski paket), pa onda i rješenje iz Brisela. Podržavam i sporazum sa Dodikom, osim u dijelu Izbornog zakona. U tome se ne slažem i SDP to neće podržati. Lagumdžija je dobio na račun toga previše negativnih kritika unutar stranke prije svega. U ostalom dijelu, posebno ekonomskom dijelu, smatram od jedan od boljih sporazuma od Dejtona pa na ovamo.

Ali da više ne oftopičimo - neću više odgovarati na tvoje gluposti na svakoj temi i hraniti tvoje frustracije, jer ti samo spamaš. Ti bi i na Ljubav & Sex temi pričao o Lagumdžiji. Za sve što imaš reći o SDPu, postoji tema za to. :-)

Uglavnom, SDA je u vezi ove članka odgovorna za uništenje Hidrogradnje, Krivaje Zavidovići, Željezare Zenica, Polihem Tuzla, djelomično za Aluminij za Kladušnicu i za Bosnaplod Brčko i ostanak bez posla 10tak hiljada ljudi. A onda neko spočitava SDPu da želi prodati BH Telecom i Elektroprivredu. :-)
Innovation

#10050 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

cadburry wrote:Ali da više ne oftopičimo - neću više odgovarati na tvoje gluposti na svakoj temi i hraniti tvoje frustracije, jer ti samo spamaš. Ti bi i na Ljubav & Sex temi pričao o Lagumdžiji. Za sve što imaš reći o SDPu, postoji tema za to. :-)
cadburry je napisao/la:Post Postao/la cadburry dana 01/06/2013 10:36
Nadam se da je ova Vlada KS pokazala razliku između SDP-a i SDA.

U SDPovoj vladi je bilo 6 doktora nauka i 6 magistara. Sada sjede dibidus nepismeni (Henovica koji je u svoj CV zalijepio sliku kako igra fudbala, Bandić kojem je jedino radno iskustvo volontiranje....)

Na mjestu ministra saobraćaja, umjesto Harisa Lulića, magistra tehničkih nauka, koji je krenuo sa rekonstrukcijom šina, izgradnjom dvije nove trake na trolejbuskoj džadi (trebalo početi na proljeće), nabavio 10 minibuseva, doveo stručnjaka iz privatnog sektora, Harisa Kadića, koji je napravio realan plan oporavka GRAS-a, dobili smo Jusufa Bubicu koji pijan nudi svoje međunožje radnicima.

Na mjestu ministra unutrašnjih poslova, umjesto Muhameda Budimlića, profesora kriminalistike, koji je hrabro krenuo u obračun sa kriminalom unutar policije, dobili smo neukog Pećanca koji je odabrao da gurne sav kriminal u policiji pod tepih i sliže se sa komesarom. A da ne govorim da ne zna provesti konkurs ili da je doveo u takvo stanje policajce da općina stari grad mora svojoj policijskoj stanici nabavljati uniforme.

Na mjestu ministra zdravstva, umjesto prim. dr. Zlatka Vukovića, bivšeg predsjednika sindikata zdravstvenih radnika, dobili smo Eldana Lokmića, direktora Reumala u Fojnici.

Na mjestu ministrice pravde, umjesto magistrice prava Dijane Tabori, dobismo Velidu Memić, protiv čijeg supruga se vodi postupak na sudu.

Na mjestu ministra privrede, umjesto dr. Rusmira Sendića, profesora sa Ekonomskog fakulteta, dobismo Emira Hrenovicu, jednog polupismenog Lijanovićevog lopova koji je došao s namjerom da raskrči podsticaje i koji nije 100 glasova u Starom Gradu mogao skupiti.

Da ne govorim da SDP nije, a mogao je zarad toga da ostane na vlasti, Radeljašu prepustio kontrolu nad zdravstvom i 340 miliona KM Zavoda, da trenerica fitnesa nije upravljala ZOI-jem, da smo imali stručniju i kvalitetniju sliku Upravnih i Ndzornih odbora... A onda su nam još doveli i Čedomira Lukića, prvoklasnog lopova, Zeljkovića, čovjeka kome treba Nobelovu nagradu za ekonomiju, jer je monopolističko preduzeće dovelo pred 200 miliona KM duga. A slično primjenjuje i u radu Vlade KS...

Re: "Bosnjak prije svega"

PostPostao/la cadburry dana 27/04/2013 12:45
Kako ste vi nacionalisti samo izopačeni. Kako te nije stid ovako lagati? Kako te nije Boga strah ovako lagati ili prosto ne vjeruješ u Njega?

Cadburry, sam si sebi odgovorio. :mrgreen:

Ja bih prije rekla da je ovo hranjenje necijih frustracija. :mrgreen:
Post Reply