Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Azrail

#10026 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Azrail »

Capajebo wrote:
Azrail wrote: Nice town, I'll take it!
Age of Empires II? :mrgreen:
Naravno :)
Azrail

#10027 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Azrail »

34sf4drgu67d25 wrote:
Azrail wrote:
baxul wrote:Image
Nice town, I'll take it!
11
14
Azrail

#10028 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Azrail »

Pandakonda wrote:
Cregan wrote: Tesko da ce WW tako brzo doci do IT-a, ali ocujem da ce biti na zidu. Ja sam gotpvo siguran da ce Cersie zaplit KL.
Da, upravo u toj Branovoj viziji kad vidi Zmaja iznad Kings landinga grad se kao puši.

Image

Pretpostavljam da će Tommen biti opasan za nju i da će ga zbog toga ubit mountain. Nakon što ga mountain ubije Cersie će poludit i krenut da spali sve, mislim da će to biti kao repriza mad kinga gdje će Jamie na kraju morat ubit Cersie da ova ne bi sjebala čitav grad.
Ovo je prije dim iz dimnjaka, stigla zima u KL, narod se grije :)
__Phoenix__

#10029 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by __Phoenix__ »

Najpoznatiji graditelj Westerosa je bio Bran the builder, i napravio je Winterfell, a meni se čini taj dvorac najjadnijim od svih prikazanih, izuzev Harenhala, kako to?
sizifinho

#10030 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

__Phoenix__ wrote:Najpoznatiji graditelj Westerosa je bio Bran the builder, i napravio je Winterfell, a meni se čini taj dvorac najjadnijim od svih prikazanih, izuzev Harenhala, kako to?
ah ta prva sezona je bila pravi "pilot", dok vide kako i koliko mogu privuci narod fantazijom koja nije bila bas popularna...
vjerujem da je manjak budzeta, il jedsn veliki propust
Juliuscezar

#10031 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

sizifinho wrote:
__Phoenix__ wrote:Najpoznatiji graditelj Westerosa je bio Bran the builder, i napravio je Winterfell, a meni se čini taj dvorac najjadnijim od svih prikazanih, izuzev Harenhala, kako to?
ah ta prva sezona je bila pravi "pilot", dok vide kako i koliko mogu privuci narod fantazijom koja nije bila bas popularna...
Mozda je fazon sto je Winterfell bas to obicna vojna utvrda, dok su ostali vise u fazonu dvorca koji nudi luksuz. Jbg sjever je siromasniji, ali Ed je rekao da sa svega par desetina vojnika (nezz tacno koliko) moze branit winterfell.
Xray

#10032 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Xray »

Malo offtopic, ali zanimljivo...

Azrail

#10033 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Azrail »

Xray wrote:Malo offtopic, ali zanimljivo...

Nije nimalo offtopic. Čak smo tražili odgovor na ovo pitanje na temi i ovo što si postavio je prilično dobar odgovor.

Također pored toga što ovaj svijet ima magiju i zmajeve pa se tehnički napredak ne traži, moguće je da ovaj svijet nema kalijevog nitrata potrebnog za barut :) Ili samo nemaju Kineze da ga otkriju
Azrail

#10034 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Azrail »

bhnapoleon1 wrote:
sizifinho wrote:
Mozda je fazon sto je Winterfell bas to obicna vojna utvrda, dok su ostali vise u fazonu dvorca koji nudi luksuz. Jbg sjever je siromasniji, ali Ed je rekao da sa svega par desetina vojnika (nezz tacno koliko) moze branit winterfell.

Winterfell je napravljen dobrih nekoliko hiljada godina prije drugih dvoraca, koji su građeni naprednijim tehnikama. Dragonstone je građen Valirijskim tehnikama npr. Još uzmi u obzir da se dijelovi Winterfella raspadaju jer Starkovi nemaju novca da održavaju i ne čudi da ga u tim hiljadama godina nisu dograđivali.

Bran je izgradio i Storm's End, neosvojiv dvorac. Znači išlo se prvenstveno na odbranu.

I na kraju malo je kriva i prva sezona sa svojim budžetom, trebao je Winterfell biti veći.
AleksoMKD

#10035 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Winterfell je tvrdjava pre svega, ko sto je Ned rekao 500 ljudi moze drzati Winterfell protiv 10.000.

A sto se tice jednostavnog izgleda i manjka dekoracija to je jer je Sever predstavljen kao surovo mesto a ljudi pragmaticni.
Vidite samo jos od prve sezone koliko se Severnjaci oblace jednostavnije, sa mnaje ukrasa i slicno.

Moglu su i bolje predstaviti Winterfell ali ajde.
pink floydd

#10036 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pink floydd »

zanimljivo kako u ovom videu gore onaj meštar kad mu Robb govori da pozove vazale pita "Even the Boltons?". Kroz čitavu seriju postoje ti mali hintovi, genije je Martin bez sumnje :D
Azrail

#10037 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Azrail »

Game of Thrones je ustvari supervillain origin story za Dany.
drogon2

#10038 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Dany ce u seriji bas ispast villian obzirom da se i ne pokusava uspostaviti neka konekcija izmedju nje i Dornea kakav je slucaj u knjigama.Ovako je ona samo celu strane vojske pune silovatelja,eunuha i placenika.Sigurno ce je u Westerosu docekat kao spasitelja :-D Ali ono sto fakat nisam razumio u seriji je to da ona i nije pokusala da uspostavi kontakt sa bilo kojom kucom u Westerosu.Ono jbg. ne bi skodilo ni malo podrske iznutra.
Pandakonda

#10039 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Fura se na starog

Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10040 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

nista izgleda dok ja ne dodjem na ovu temu, ujutro u 4 oklok imate elaborat o sedmoj epizodi...

Image
karanana

#10041 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

ja reko izasla epizoda....
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10042 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

karanana wrote:ja reko izasla epizoda....
ti bi preko rede, e nemre... :izet:
LeeYLaa

#10043 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by LeeYLaa »

Čula sam da serija odstupa drastično od knjige.Interesuje me zna li neko ima li se kod nas nabaviti knjiga.Gledala sam sve sezone,ali iskreno nemam više živaca da budem u isčekivanju po godinu dana :twisted:
Idemedosumom

#10044 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Idemedosumom »

Kako bi onda tek docekala novu knjigu :-)
rage_guy

#10045 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by rage_guy »

LeeYLaa wrote:Čula sam da serija odstupa drastično od knjige.Interesuje me zna li neko ima li se kod nas nabaviti knjiga.Gledala sam sve sezone,ali iskreno nemam više živaca da budem u isčekivanju po godinu dana :twisted:
Ako ti je problem cekanje onda nema smisla da citas knjige jer je serija manje vise prestigla radnju u knjigama. Knjige jos nisu zavrsene. Posljednja je izasla 2011. godine (cini mi se). Znaci na sestu se vec pet godina ceka. Cekat samo godinu nije nista :D
Capajebo

#10046 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

LeeYLaa wrote:Čula sam da serija odstupa drastično od knjige.Interesuje me zna li neko ima li se kod nas nabaviti knjiga.Gledala sam sve sezone,ali iskreno nemam više živaca da budem u isčekivanju po godinu dana :twisted:
Serija je u velikoj mjeri prestigla knjige, ali ja mislim da i dalje vrijedi procitati knjige, jer su stvarno :thumbup:
Imas ih kupiti u Laguni, Mercator/Alta Klub citalaca, kako se vec zove, ako ti ne smeta malo "cudniji" prijevod tipa Zimovrel, strahovuk, Kraljeva Luka itd itd, ali naviknes se i na to nakon par stotina stranica :mrgreen:
__Phoenix__

#10047 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by __Phoenix__ »

Koje su cijene knjiga otprilike?
Capajebo

#10048 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

__Phoenix__ wrote:Koje su cijene knjiga otprilike?
Igra prestola - 21.00KM / Sa popustom i do: 15.12KM
Sudar kraljeva - 24.40KM / Sa popustom i do: 17.57KM
Oluja mačeva - deo prvi: Čelik i sneg - 18.00KM / Sa popustom i do: 12.96KM
Oluja mačeva - deo drugi: Krv i zlato - 18.00KM / Sa popustom i do: 12.96KM
Gozba za vrane - deo prvi - 13.60KM / Sa popustom i do: 9.79KM
Gozba za vrane - deo drugi - 15.70KM / Sa popustom i do: 11.30KM
Ples sa zmajevima - deo prvi: Snovi i prah - 18.00KM / Sa popustom i do: 12.96KM
Ples sa zmajevima - deo drugi: Posle gozbe - 21.00KM / Sa popustom i do: 15.12KM

I gratis ko voli :mrgreen:

Vitez Sedam kraljevstava - 16.50KM / Sa popustom i do: 11.88KM
Svet leda i vatre - 33.30KM / Sa popustom i do: 23.98KM
Capajebo

#10049 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Ako neko zeli da me iznenadi i obraduje nekim finim poklonom, Svijet leda i vatre. Hvala. :oops:
Image
annoy

#10050 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Capajebo wrote:Ako neko zeli da me iznenadi i obraduje nekim finim poklonom, Svijet leda i vatre. Hvala. :oops:
Ja sam bas neki dan pocela citati
Jebeni Targaryeni, i njihova nemastovitost u imenovanju potomaka...koliko ih ima...nakon procitanih 100 stranica ne znam vise kako se zovem :-)

Ima prekrasnih ilustracija u knjizi
Post Reply