BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
zlajapravaraja

#10026 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by zlajapravaraja »

U Ligi prvaka ove godine Dzeko (ManC) i Spahic (Bayer Leverkusen) iz BiH i vjerovatno Dzidic iz kazahstanskog prvaka! Tesko ce Celtic stici 2:0!
Ma otresce ih Celtic 5:0 u revansu.
frngla wrote:Husejinović iz Dinama takođe
Tesko da ce i on zaigrati LP ove godine :-) :D
Mikady

#10027 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Mikady »

guber90 wrote:
Mikady wrote:
Fkt, s obzirom da je demantovao to sto se desilo i nastupao za nasu repku, ja mu nekako vjerujem, a mozda sam i u krivu.

:facepalm: :blento:
?
Dobar si.
Dead Man Walking

#10028 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Dead Man Walking »

I ovaj Leovac sto je dao gol Dinamu je nas, iz Jajca. Je li igrao za Austriju vec?
guber90

#10029 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by guber90 »

Mikady wrote:
guber90 wrote:
Mikady wrote:
:facepalm: :blento:
?
Dobar si.
Ma ti si odlican.
agent_zero

#10030 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by agent_zero »

Ja ne znam ko više "gura" onog saida da se pozove u repku?

Lik se s loptom ne može sastaviti. Ma zdra'o!
Idemedosumom

#10031 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Idemedosumom »

agent_zero wrote:Ja ne znam ko više "gura" onog saida da se pozove u repku?

pa haj nam ti boljeg nadji
Arteta

#10032 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

KvaziExpert wrote:
Dead Man Walking wrote:I ovaj Leovac sto je dao gol Dinamu je nas, iz Jajca. Je li igrao za Austriju vec?
Izgleda da nema nastupa za NT, barem tako stoji na transfermarktu

Nationality: Austria
Croatia
Position: Defence - Left-Back
Foot: left
Market value: 275.000 £
300.000 €

I Emir Dilaver je rođen u Tomislavgradu, SFRJ :mrgreen: , a više nego duplo je skuplji od ovoga, doduše on je RB
Ako ne moze igrati za Austriju, hebiga onda. :D
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#10033 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by A1fa »

Idemedosumom wrote:

Ma svi znamo da nam je prosireni igracki kadar tanak. Od ovih koji nisu pozvani nadati se je jedino Husejinovicu i Basicu. Na svjetsko ide kadar od 22 igraca, valja to popunit na svakoj poziciji po jednog imati. Na Desnom krilu je Husejinovic solidna zamjena i cak takticki dobitak sa Mujdzom iza njega, pogotovo sto tu ne treba puno mozga, ima ocrtana linija i gledas da nisi u ofsajdu :D
palermo

#10034 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by palermo »

A1fa wrote:
Idemedosumom wrote:

Ma svi znamo da nam je prosireni igracki kadar tanak. Od ovih koji nisu pozvani nadati se je jedino Husejinovicu i Basicu. Na svjetsko ide kadar od 22 igraca, valja to popunit na svakoj poziciji po jednog imati. Na Desnom krilu je Husejinovic solidna zamjena i cak takticki dobitak sa Mujdzom iza njega, pogotovo sto tu ne treba puno mozga, ima ocrtana linija i gledas da nisi u ofsajdu :D
A šta su Stevanović i Hajrović ???
A1fa

#10035 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by A1fa »

palermo wrote:
A šta su Stevanović i Hajrović ???[/quote]

Stevanovica je reprezentacija prodala, ja se nesto u njega ne uzdam, mozda mu jos treba da se ,,navikne'' na Spaniju, ali trenutno stanje je takvo da je Husejinovic sigurno bolji na toj poziciji. Hajrovic, Kolasinac, Ibricic, al oni konkurisu za druga mjesta i nisu taj tip igraca.
Muhamed Đakmić

#10036 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Muhamed Đakmić »

Hajrović jeste desno krilo.
Mustang1

#10037 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Mustang1 »

Vjerovatno je mislio na drugog Hajrovica :D
A1fa

#10038 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by A1fa »

Mustang1 wrote:Vjerovatno je mislio na drugog Hajrovica :D
Ma pustite mi ljevaka na desnom krilu, on na terenu vuce vise prema unutra mi imamo dvojicu centarfora koji su opasni kod svakog ubacivanja lopte u sesnaesterac. Te lopte za sad dolaze preko salihovica i lulica, desna strana kad nema Mujdze i ako je prezauzet defanzivnim zadacima u nas konstantno zjapi prazna.
palermo

#10039 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by palermo »

A1fa wrote:
Ma pustite mi ljevaka na desnom krilu, on na terenu vuce vise prema unutra mi imamo dvojicu centarfora koji su opasni kod svakog ubacivanja lopte u sesnaesterac. Te lopte za sad dolaze preko salihovica i lulica, desna strana kad nema Mujdze i ako je prezauzet defanzivnim zadacima u nas konstantno zjapi prazna.
Veliš Saju da nabacuje Džeksonu :D

A jebem mu miša, al ja nešto ne pamtim da je Sajo baš taj tip igrača....
Logovan

#10040 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Logovan »

Ko ga gura? :-) Da ga neko gura već bi bio u reprezentaciji. Ne pričaj gluposti. Čuj neko ga gura u repku. :skoljka:

Otkako je došao u Dinamo, imao je više dobrih igri nego loših. Onakav nam igrač treba koji zna probiti, nebitno po strani ili po sredini i tako zabiti gol ili asistirati. Ne mora biti u prvoj postavi, nek' bude na klupi. Klupa nam je ionako slaba.
palermo

#10041 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by palermo »

_terminaš_ wrote:

Ko ga gura? :-) Da ga neko gura već bi bio u reprezentaciji. Ne pričaj gluposti. Čuj neko ga gura u repku. :skoljka:

Otkako je došao u Dinamo, imao je više dobrih igri nego loših. Onakav nam igrač treba koji zna probiti, nebitno po strani ili po sredini i tako zabiti gol ili asistirati. Ne mora biti u prvoj postavi, nek' bude na klupi. Klupa nam je ionako slaba.
Kao što je sinoć probio :D

Šalim se, nemoj skakati odmah.........meni su zapravo smiješne ove naše rasprave oko našeg 17 i 18 igrača,a nijedan nema šansu da zaigra.

Nisam ja protiv Huseijnovića, koji god se igrač zovne ja ću ga podržati......ali brate praviti od prosječnih igrača neku našu novu stratešku :D prednost je meni malo smiješno. Što se mene tiče, kad bi Džekson ili Spaha sutra rekli, zovi Melunovića umjesto Husejnovića, treba nam četvrti za remi,a Sajo ga ne zna, ja bih rekao peke.Uvijek postoje oni koji kose i oni koji vodu nose.Nositi vodu zna svatko.

Malo sam iskarikirao :D ne zamjeri
phillie

#10042 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by phillie »

Misljenja sam da ce Susic pozvati ove igrace ako (i kad) se plasiramo:

1.Begovic
2.Avdukic
3.Fejzic
4.Spahic
5.Bicakcic
6.Vranjes
7.Pandza
8.Kolasinac
9.Zukanovic
10.Medunjanin
11.Rahimic
12.Zahirovic
13.Pjanic
14.Misimovic
15.Lulic
16.Mujdza
17.Salihovic
18.Dzeko
19.Ibisevic
20.Stevanovic
21.Hajrovic
22.Vrsajevic
23.Ibricic
24.Visca
25. ????

Pod uslovom da Kolasinac dobije pravo igranja za nas....ne znam samo ko ce na ovo 25. mjesto, mozda neko iz mlade, mozda Besic, Cocalic....
Muhamed Đakmić

#10043 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Muhamed Đakmić »

Pa imaju 23 mjesta koliko ja znam :D
Idemedosumom

#10044 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Idemedosumom »

A1fa wrote:
Bogami takvih lopti od Salihovica odavno vec nema. A i Lulic je bio poprilicno tanak protiv SAD-a. A ova formacija s laznim desnim krilom ubi Mujdzu. Zasto da ne probati tog Hajrovica u formaciji s pravim desnim krilom, da se Mujdza malo rastereti. Svakako Miske i Pjanic zajedno nikad nisu nesto pokazali u sredini.
GeneralBHF

#10045 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by GeneralBHF »

Sada je vrijeme da se razgovara sa Hrgotom a Burica i Mahmutovica definitivno treba zvati.
palermo

#10046 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by palermo »

Idemedosumom wrote:
A1fa wrote:
Bogami takvih lopti od Salihovica odavno vec nema. A i Lulic je bio poprilicno tanak protiv SAD-a. A ova formacija s laznim desnim krilom ubi Mujdzu. Zasto da ne probati tog Hajrovica u formaciji s pravim desnim krilom, da se Mujdza malo rastereti. Svakako Miske i Pjanic zajedno nikad nisu nesto pokazali u sredini.
Al valjda ne misliš probati u najvažnijoj utakmici kvalifikacija :shock:
Idemedosumom

#10047 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Idemedosumom »

Pa nije to neki veliki eksperiment. Izvaditi jednog od 2 igraca u sredini, koji zajedno ne funkcionisu najbolje prema naprijed, a u odbrani svakako od njih hajra nemas. Kada jednog izvadis, da li ubacit desno krilo ili jos jednog zadnjeg veznog ili nesto trece iskombinovati? To je sad drugo pitanje.
palermo

#10048 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by palermo »

Idemedosumom wrote:Pa nije to neki veliki eksperiment. Izvaditi jednog od 2 igraca u sredini, koji zajedno ne funkcionisu najbolje prema naprijed, a u odbrani svakako od njih hajra nemas. Kada jednog izvadis, da li ubacit desno krilo ili jos jednog zadnjeg veznog ili nesto trece iskombinovati? To je sad drugo pitanje.
I zamisli ne pobiedimo, a ti Pjanića ili Misimovića stavio na klupu :D ........

mislim, može se o tome raspravljati,i ja mislim da teško mogu Misimović i Pjanić.....ali nepobitna je činjenica da smo mi ubjedljivo prvi u grupi sa ovim sastavom i da bi eksperimentiranje u najvažnijoj utakmici kvalifikacija bilo....pufff.....

Mislim, u fudbalu uvijek ima rizika, ali staviti igrača koji se tek upoznao sa otalim umjesto Pjanića ili Misimovića.....hmmm
Idemedosumom

#10049 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Idemedosumom »

Prije pocetka kvalifikacija, svi su govorili da su Grcka, Slovacka pa i mi favoriti u grupi za prolaz dalje. Sto ce reci da smo do sada realno imali 2 "ozbiljne" utakmice. A to je dvomec s Grckom. Oba puta smo igrali bez Pjanica a rezultati su bili dobri. Imali smo i ovu prijateljsku gdje protivnika (SAD) mozemo "ozbiljnim" smatrati. Igrala su obojica, a ishod svega toga nam je poznat.

Osvrnuo bih se na jos 2 ozbiljne utakmice prije pocetka ovih kvalifikacija. Utakmica protiv Francuske, igrao je samo Pjanic, malo nam je falilo da pobijedimo.

Posljednja utakmica protiv Portugala- Igrali su i Miske i Pjanic koliko se sjecam, a rezultat je bio jako los za nas.

Iako su nas u ova posljednja 2 primjera sudije evidento zakinule, velika je razlika bila u nasoj igri kada je samo 1 od 2 navedena igraca bila na terenu.

Zar ovo sve nije dovoljan dokaz da kombinacija Miske+Pjanic ne valja? A kao sto sam ranije naveo, zamjena ne mora biti Hajrovic ili krilo uopste.
cindrlimindrli

#10050 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by cindrlimindrli »

Idemedosumom wrote:Osvrnuo bih se na jos 2 ozbiljne utakmice prije pocetka ovih kvalifikacija. Utakmica protiv Francuske, igrao je samo Pjanic, malo nam je falilo da pobijedimo.
Sto se bolan osvrces kad veze nemas o cemu pricas?
Post Reply