Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
JThomas wrote:nije ti dobra analogija. prava analogija sa ovom situacijom bi bila kad bi izašla slika kako se ja i moja raja slomismo gaseći kantama, a pravi vatrogasci 1m odatle stoje sa strane i gledaju...
obični građanin ima ljudsku, moralnu dužnost da pomogne koliko može u belaju, u nekim slučajevima nepomaganje može biti i krivično djelo...ali policajac ima puno više od toga, i ljudsku, i profesionalnu, i kao nosilac javne funkcije...
Ostavi se slike, a vrati se na fakte. Cinjenica je da je policajac sam dosao na lice mjesta, znaci dosao je da radi svoj posao - nije gledao sa strane kao sto ti kazes. Mozda je mogao i sam savladati Mirzu, mozda i nije... u svakom slucaju, dobro je da je Ibro postupio tako hrabro i pomogao policajcu (ne policajac njemu). Zar je to tako tesko za prihvatiti?
JThomas wrote:nije ti dobra analogija. prava analogija sa ovom situacijom bi bila kad bi izašla slika kako se ja i moja raja slomismo gaseći kantama, a pravi vatrogasci 1m odatle stoje sa strane i gledaju...
obični građanin ima ljudsku, moralnu dužnost da pomogne koliko može u belaju, u nekim slučajevima nepomaganje može biti i krivično djelo...ali policajac ima puno više od toga, i ljudsku, i profesionalnu, i kao nosilac javne funkcije...
nije ni tvoja analogija ispravna.
bila bi da si napisao da ste ti i tvoji drugovi sveli požar na mali plamenčić, a vatrogasac stajao i gledao.
ja što se drotovija uzjogunila,po običaju svak im kriv istalno se navodi priča na Ibru.Jednom za svagda kapa dolje,ali slika govori da je puntađija ulisičen,Ibro na njemu,drugi mu na nogama,a drot mudro zagledan u daljine.
JThomas wrote:odmah sam ja rekao - ibri kapa dole. al' ono što je običnom građaninu "kapa dole", policajcu je opis radnog mjesta i svakodnevnih zadataka.
ali policajac se ne mijesa u svoj posao...sjeti se filma zlatne doline i iskarikirane scene sa policajcima koji nece da rizikuju glavu za malu platu...a ta iskarikirana scena je nasa relanost...i to je poenta cijele price...
Mislim da je ovo opravdano nasilje policije na Grbavici, ako te usmjeravaju sto moras odstupati tj. prelaziti preko pune
zao mi samo policajca sa 2.17 koji ce biti suspendovan radi govana koja podrzava pavelica
jel to neka provjerena informacija, ili nagadjanje???
p.s. haj ok... stoji to da nema potrebe mlatiti dalje, ako je neko savladan, ili ako nema otpora, al brate mili onda ga dodje da je ok da se zaletis i opalis policajca i onda dignes ruke i simuliras da se "predajes"
kokuz_sa wrote:
zao mi samo policajca sa 2.17 koji ce biti suspendovan radi govana koja podrzava pavelica
p.s. haj ok... stoji to da nema potrebe mlatiti dalje, ako je neko savladan, ili ako nema otpora, al brate mili onda ga dodje da je ok da se zaletis i opalis policajca i onda dignes ruke i simuliras da se "predajes"
pricaju policajci po mahali da ce biti suspendovan
kokuz_sa wrote:
pricaju policajci po mahali da ce biti suspendovan
micki125 wrote:
tek sad pogledah video, ovaj policajac je donji
Onda ako je tako moraju suspendovati zastitara i dvojicu policajaca koji su iz ograde ali nadam se da nece nista biti od toga malo je dobio koliko je trebao, bas malo..... mozda taman..... al meni se cini ipak malo
Svaki pokusaj pravljanja nereda treba da se kazni narocito u cilju nacionalizma i fasizma, sto se nije vodio onom kud svi Turci tu i mali Mujo, nego ode Mujo preko zute na šine sreca njegova pa nije naletio na Ibru