Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Point. wrote: ↑01/12/2020 09:30
Nevezano za ovaj sukob, no čini mi se da se stvara atmosfera od ljubitelja lika i djela lokalca Dine da mu se ne smije reći ništa kontra, odmah ti lijepe etiketu SDAovca, boota, sendvičara itd. Sekta warning.
Jesi vidio lokalca, NBA zvijezda o njemu prica
Bez obzira, stvara se nezdrava atmosfera etiketiranja ljudi koji imaju drugačije mišljenje od vođe stranke koja je u trendu u Kantonu Sarajevo.
S druge strane, Nurkić je teška sirovina i trebao bi da skonta i objasni zašto ima samo 9 nastupa za reprezentaciju BiH a 26 mu godina i zašto promoviše onog srbijanskog seljačinu Baju po dvoranama širom US and A.
Škobo Habu wrote: ↑01/12/2020 09:12
Nurkić je sportista. Njega bi trebalo da interesuju problemi u sportu - zašto gubimo talente, zašto su nam uslovi za razvoj sportista na razini Malavija i zašto je ulaganje u sam sport na niskim granama, a ne da bude glasnogovornik SDA.
U tom kontekstu se treba zapitati što on nije, kao talenat, prepoznat prvo u svojoj sredini i i ko je kriv za to, a ne da se afirmiše po Sloveniji i da ga otkrivaju skauti na osnovu fizičke građe vlastitog oca k'o da je manekenka.
To je to otprilike.
Samo se pitam zasto Dino kao politicar ni jedne sekunde nije osudio to sto se desilo Jusufu.
Umjesto toga spustio se na nivo mahalskog prepucavanja i svo vrijeme samo vidi sebe kao zrtvu u toj diskusiji.
Bilo je tu nesto, ne bi Jusuf dizao galamu da ga to nakon svih ovih godina ne boli.
Ali mu je rijecnik (kutnjaci, sazada ...) je za osudu. I to pazi "njemu je drago sto se ovaj upalio".
Sastala se dva krkana i sva ova diskusija oslikava u kakvom moralnom blatu zivimo.
Point. wrote: ↑01/12/2020 09:30
Nevezano za ovaj sukob, no čini mi se da se stvara atmosfera od ljubitelja lika i djela lokalca Dine da mu se ne smije reći ništa kontra, odmah ti lijepe etiketu SDAovca, boota, sendvičara itd. Sekta warning.
Dino je na Nurkićevo prozivanje bio krajnje korektan. Nije bio uopšte surov.
Nakon toga je Nurkić pokazao da je sirov k'o bukva sa Majevice, pa u svom stilu započeo tiradu koja ga je ogolila kao stranačkog agitatora.
Zašto pominje Konakovića u sferi politike i nabavke helikoptera? Zašto mu je uopšte to potrebno da bi dokazao kako su ga Vujović i Konaković podcjenili? Ostvarena je ličnost, pliva u parama - neka gradi u Malinama košarkaški kamp po NBA standardima, gdje će okupljati talente iz države, umjesto da vodi prepiske po društvenim mrežama.
Ili neka batali NBA karijeru i kandiduje se na narednim izborima ispred SDA.
Nije prvi put da Nurkić vodi verbalne ratove sa ovdašnjom javnosti. Pogotovo sa ljudima iz KS BiH.
Dinu je iziritiralo to što je Nurkić očito slagao na državnoj televiziji u prime time-u o njemu. Nažalost zato je i ovaj pretjerao u tom svom "odgovoru".
U vrijeme juniorskog staža, kao kapiten juniorske reprezentacije BiH kod trenera Borisa Džidića odstranjen si iz reprezentacije navodno zbog nediscipline. Sjećaš li se tog događaja i imaš li kakav komentar na to sve sada nakon više od dvije godine?
"Ja sam sa 18 godina kao kapiten juniorske reprezentacije odstranjen iz tima, ali ja sam po prirodi veoma miran i korektan momak i ne želim da iznosim nikakav prljavi veš niti protiv trenera Borisa Džidića niti protiv Košarkaškog saveza u to vrijeme. Bilo je što je bilo, ne želim se vraćati u prošlost, ja sam nastavio dalje i mogu samo kazati hvala im što su me učinili još jačim i što sam nakon toga još više i jače trenirao".
Seljačina Nurkić:
"Moj Dinokio, upalio kao kutnjak i dobro oznojio i preznojio, ulažući maksimum fizičkog i duševnog napora da sklepa. No, jedino što su uspjeli je da im uđe “sazad”. Budžeti od 600K, pa helikopteri i razne finte dokaz su tvog djela, teško pored takvih da BiH bude ponosna i cijela.”
Primjetite li razliku u ponašanju ovog Kabadahije sa izjavom mladog Kamenjaša?
united bosnae wrote: ↑01/12/2020 00:43
Nurkic je SIGURNO ono sto je Konakovic nekad htio da postane ... ne znam da ce Nurkic ikada pozeliti da postane ono sto je Konakovic.
Maloljetni borac Armije BiH?
Vise kao marljiv "student"
Mora da su samo izmisljotine zlobnika kada kazu da je Konaković upisao Višu trenersku školu 2004/2005, te ispite polagao bukvalno u razmacima od jednog do dva dana! Tako je, kako svjedoči njegov index, devet najvažnijih ispita položio u samo jednom mjesecu, tačnije od 8. do 22. juna 2006. Kakvih mjesec - trinaest dana!
Predmet Menadžment ljudskih resursa polaže 8. juna devetkom, a potom slijede desetke, 11., 13., 14. te 16. juna. Bit će da se potom umorio - 17. juna mu prosjek kvari predmet Jezička kultura - polaže je osmicom. Sutradan je već boljega raspoloženja, pa Sportski menadžment završava devetkom, a potom čitav studij okončava 22. osmicom i desetkom! Međutim, ovaj neviđeni uspjeh nije ništa ako ga usporedimo s načinom na koji Konaković apsolvira Bolonjski proces. Kada, naredne godine, Sarajevski univerzitet "uvodi" Bolonju na fakultete, a Izet Rađo omogućava studentima Više trenerske škole da uz polaganje još samo jedne godine dobiju stepen visoke stručne spreme - Konaković postaje primjer briljantnog akademskog pregalaštva. Od dvanaest predmeta, deset ih polaže desetkom, i to u rekordnom roku: od 4. do 29. februara 2008! Taman na vrijeme da kao najuspješniji student generacije, s tek stečenim zvanjem sportskog menadžera, krene u izbornu kampanju svoje tadasnje SDA stranke.
Znaci da u periodu od ...
- 8. do 22. juna, i
- od 4. do 29. februara
Nurkić, pardon Konaković stice svoje fakultetsko obrazovanje.
Industrialyzer wrote: ↑01/12/2020 10:44
Kad gledam ove starije nastupe Konakovica tek onda vidim koliko je covjek napredovao do danas. Razlika je ogromna i zbog toga ga cijenim jos vise.
Tacno se vidi na njemu kako se poceo susit.Srecom zivnu,da je osto sad bi mu mosti nosali.
united bosnae wrote: ↑01/12/2020 00:43
Nurkic je SIGURNO ono sto je Konakovic nekad htio da postane ... ne znam da ce Nurkic ikada pozeliti da postane ono sto je Konakovic.
Maloljetni borac Armije BiH?
Vise kao marljiv "student"
Mora da su samo izmisljotine zlobnika kada kazu da je Konaković upisao Višu trenersku školu 2004/2005, te ispite polagao bukvalno u razmacima od jednog do dva dana! Tako je, kako svjedoči njegov index, devet najvažnijih ispita položio u samo jednom mjesecu, tačnije od 8. do 22. juna 2006. Kakvih mjesec - trinaest dana!
Predmet Menadžment ljudskih resursa polaže 8. juna devetkom, a potom slijede desetke, 11., 13., 14. te 16. juna. Bit će da se potom umorio - 17. juna mu prosjek kvari predmet Jezička kultura - polaže je osmicom. Sutradan je već boljega raspoloženja, pa Sportski menadžment završava devetkom, a potom čitav studij okončava 22. osmicom i desetkom! Međutim, ovaj neviđeni uspjeh nije ništa ako ga usporedimo s načinom na koji Konaković apsolvira Bolonjski proces. Kada, naredne godine, Sarajevski univerzitet "uvodi" Bolonju na fakultete, a Izet Rađo omogućava studentima Više trenerske škole da uz polaganje još samo jedne godine dobiju stepen visoke stručne spreme - Konaković postaje primjer briljantnog akademskog pregalaštva. Od dvanaest predmeta, deset ih polaže desetkom, i to u rekordnom roku: od 4. do 29. februara 2008! Taman na vrijeme da kao najuspješniji student generacije, s tek stečenim zvanjem sportskog menadžera, krene u izbornu kampanju svoje tadasnje SDA stranke.
Znaci da u periodu od ...
- 8. do 22. juna, i
- od 4. do 29. februara
Nurkić, pardon Konaković stice svoje fakultetsko obrazovanje.
Sa obzirom da su SDA 'postenjacine' i njihovi policajci, inspektori i tižioci pretumbali sav Dinini život trazeci bilo šta da ga diskredituju i optuže, a posebno su rovili po njegovoj diplomi, i ništa nisu našli, mogi reci da je Dino prociscen i dokazano bez nekih velikih afera jer mu SDA ništa nije našla.
Dakle SDA je ocistila Kiflu.
Ovo za fakultet je prežvakana tema, a Konakovic je neko ko bi mogao imati 10tke na faxu, sto da ne... A pored toga ja znam raje ja je polagala 6-7 ispita na septembarskom roku.... Tako da, ako je ovo i istina za Dinu... Sta je cudno....
Zar Dino nije tamo negdje 2016-te pričao kod Zukića na Pressingu čini mi se da je javno objavljen njegov index gdje su se te teze ispostavile netačnim? Bilo bi lijepo vidjeti ukoliko uistinu jeste pa da se završi i ta priča. Sa druge strane imamo samo tekstove sa STAVom, sa razlogom da izraziš sumnju u validnost istih.
Fantastična reakcija javnosti na spinove SDA aktiviste iz Portlanda je pokazatelj koliko je narodu pun q..c SDA spinova i SDA botova bez razlike da li se radi o Reufu Bajroviću, Pattonu 44 ili Jusufu Nurkiću.
Naravno da je Nurkić sam pisao za "helikopter", "600.000 KM" jer je i ranije imao pjesničko-patriotskih istupa za dušu prosječnog SDA-insana i dijaspore. Na prvu se mogu sjetiti da je dijelio packe Alenu Šeraniću, Ivani Marić… nikad izetbegovićima, novalićima, sarajlićima, fikretima…
Ne bi me iznenadilo, čak očekujem da se uskoro uslika s članskom SDA. Njegovo pravo, samo mora računati na to koliko će izgubiti, zapravo je već nepovratno izgubio, što se vidi po reakcijama.
Kao što neko napisa, od njegova 2 sata igre slabo da će Bosna imati velikog haira, igra za sebe u NBA a 9 puta za reprezentaciju za 9 godina, dok je Konaković najvažnija karika u rušenju SDA zločinačke organizacije i mnogo je važniji u ovom trenutku.
don vito wrote: ↑01/12/2020 11:26
Fantastična reakcija javnosti na spinove SDA aktiviste iz Portlanda je pokazatelj koliko je narodu pun q..c SDA spinova i SDA botova bez razlike da li se radi o Reufu Bajroviću, Pattonu 44 ili Jusufu Nurkiću.
Naravno da je Nurkić sam pisao za "helikopter", "600.000 KM" jer je i ranije imao pjesničko-patriotskih istupa za dušu prosječnog SDA-insana i dijaspore. Na prvu se mogu sjetiti da je dijelio packe Alenu Šeraniću, Ivani Marić… nikad izetbegovićima, novalićima, sarajlićima, fikretima…
Ne bi me iznenadilo, čak očekujem da se uskoro uslika s članskom SDA. Njegovo pravo, samo mora računati na to koliko će izgubiti, zapravo je već nepovratno izgubio, što se vidi po reakcijama.
Kao što neko napisa, od njegova 2 sata igre slabo da će Bosna imati velikog haira, igra za sebe u NBA a 9 puta za reprezentaciju za 9 godina, dok je Konaković najvažnija karika u rušenju SDA zločinačke organizacije i mnogo je važniji u ovom trenutku.
Uvjerljivo najjača i najpouzdanija karika! Zamislite šta bi sada bilo da nema Dine - koliko bi SDP i NS uradili sami na rušenju kartela. Pa Dino praktično sam nosi nevjerovatan teret, da ima išta pri sebi - do sada bi ga SDA tužilaštva i sudovi vodali na brnjici po gradu.
Osim_13 wrote: ↑01/12/2020 11:23
Zar Dino nije tamo negdje 2016-te pričao kod Zukića na Pressingu čini mi se da je javno objavljen njegov index gdje su se te teze ispostavile netačnim? Bilo bi lijepo vidjeti ukoliko uistinu jeste pa da se završi i ta priča. Sa druge strane imamo samo tekstove sa STAVom, sa razlogom da izraziš sumnju u validnost istih.
Jedan od rijetkih cija se diploma detaljno provjerila, i nije bilo problema, hvataju se za slamku, pokusavaju na sve nacine da ga diskredituju.
Bas je vise dodijala ta jedna te ista prica, te kafultet, te KSBIH, te KK BOsna, te ZOI84... Sad nastoje biti uvjerljiviji pa zele da neko ko zapravo ima neke veze s kosarkom napada, ne bi li bio vjerodostoji. Medjutim, kao sto neko rece, debelo su podcijenili trenutni rejting klike i partije.
Sve priznajem Nurkicu, i da je vrhunski sportista, i da je humanitarac, i da su mu muzicke preference bruka i sramota, i da je lijepo sto radi na sirenju info o svojoj zemlji i njenoj bolnoj proslosti, i da smo ponosni na njega kad razbija u NBA. Ali, ja licno, kao pojedinac, a vidim evo i puno drugih pojedinaca, stvarno nemam nikakve koristi od njegovog nosanja majice sa ljiljanima po Americi. Meni je bitan ovaj ovdje za kojeg se cini da je odlucan u namjeri da mojoj djeci omoguci da sutra budu normalni i drustveno koristni ljudi, umjesto pripadnici frustrirane i zatupljenje svjetine, da imaju nekakve uslove da se razvijaju i rastu, pa da mozda i neka nasa djeca odrastu u neke nove Nurkice, Tuke, Kamenjase, Prce, ali i u Tesle, Edisone, itd. Ili da izrastu u postene, vrijedne, zadovoljne keramicare i elektricare koji ce imati uredan i normalan zivot, a ne ici na prihoterapiju jer su sludjeni od sludjenih roditelja i drustva u kojem rastu. Ne zelim da im je jedini cilj da sto prije odrastu i pobjegnu odavde. Interesuje me da imam gdje da se lijecim i da ne moram moliti dragog Boga da ne upadnem u smjenu nekome ko je prekjucer zavrsio fax gurajuci petaka u index, ili jos gore, da ne moram takvom odvesti dijete. Na strani sam onoga ko ce mi sutra asfaltirati ulicu a ne da moram imati BIHAMK na speed dialu jer ocekujem da jednom upadnem u orgomnu rupetinu na cesti pored koje se provlacim svakodnevno. I na kraju krajeva, ogromne pare koje drzava uzima od nas koji placamo poreze ovdje, mi od toga ne vidimo nikakv povrat ili neku dobrobit. Sveli su nas na to smo bankomat za punjenje njihove rupe bez dna. I jos puno, puno toga. A to traje duze nego sto Nurkic hoda po ovoj zemlji. I on to iz svoje perspektive ne moze da shvati. I upravo zato je to podcijenio i vjerujem da je iznenadjen masom koja se obrusila na njega jer to nije ocekivao.
i da, imamo mi i sada djece koja su vrhunski talenti za sport, umjetnost, matematiku, fiziku. Ali to nije zahvaljujuci vlastima, nego uprkos njima.
Last edited by HomeSweetHome on 01/12/2020 11:55, edited 1 time in total.
kako rekoh, mislim da su potcijenili trenutni imidž sda, čak i u tradicionalno "njenim" sredinama. jusuf iz ovoga ne može dobiti ništa, neće ni izgubiti jer to svakako nije njegov hljeb. ali neće ni njima koristiti, niti će naškoditi kifli. jer samo ostavlja utisak izolovanosti od stvarnosti ovdje.