Al budući da smo u ratu (on t. ateizam vs religija), jesi li sigurna da ih barem neću oblizat
Ateizam vs. Religija
- King Theoden
#10026 Re: Ateizam vs. Religija
Haj dobro.
Al budući da smo u ratu (on t. ateizam vs religija), jesi li sigurna da ih barem neću oblizat
- Boemica
#10027 Re: Ateizam vs. Religija
Imam vjere u tebe. 
- King Theoden
#10028 Re: Ateizam vs. Religija
Haj važi. Pouzdaj se u mene i šalji adresuBoemica wrote:Imam vjere u tebe.
Sam da znaš da im treba 7 dana dok dođu.
- Boemica
#10029 Re: Ateizam vs. Religija
Ma ovi suhi kolačići dugo budu jestivi 
- Bloo
- Globalna šefica
#10030 Re: Ateizam vs. Religija
ako nastavite ovako, mislim da ce ovo biti prvi put u historiji PF Religija da ce postovi biti prebaceni na Sta ste kuhali danas...
- Boemica
#10031 Re: Ateizam vs. Religija
Bloo wrote:ako nastavite ovako, mislim da ce ovo biti prvi put u historiji PF Religija da ce postovi biti prebaceni na Sta ste kuhali danas...
- славянин
#10032 Re: Ateizam vs. Religija
Bogami ovo bi ucenjaci trebali da provjere i da tumace smije li ovo po Islamu se jestiBoemica wrote:Molim te, nemoj idući put cimet zaboraviti.
Al' volim i kokos.![]()
Evo imam i ja slatkiš od marcipana.
Ubiće nas bloo![]()
- arzuhal
- arzuhal
- Idemedosumom
#10035 Re: Ateizam vs. Religija
Kupila kolegica nekakve razne k'o božične kolačiće i donijela na posao da počasti.
Proba ovaj kolega jedan i veli fuj, ovi crni su s rumom. Rekoh, kako si prepoznao rum, ko hodža kad' je rek'o za bezalkoholnu pivu da je isto prava
Proba ovaj kolega jedan i veli fuj, ovi crni su s rumom. Rekoh, kako si prepoznao rum, ko hodža kad' je rek'o za bezalkoholnu pivu da je isto prava
- славянин
#10036 Re: Ateizam vs. Religija
Otisao kafu popiti kada mi diskusija na susjednom stolu (i ne nisam mogao ne opaziti jer je glasnogovornik/ucenjak mlatarao rukama i umalo nije poceo galamiti) zapara usi “zidovi kriju istinu i dan danas kriju to je sve .. blabalba blanalab bla bla poslanik je rekao blabla ovo danas sto kazu idu u svemir rakete blabla” okolo njega svita njih 5-6 pomno slusaIdemedosumom wrote:Kupila kolegica nekakve razne k'o božične kolačiće i donijela na posao da počasti.
- MarlboroGold
#10037 Re: Ateizam vs. Religija
Sva ova priča u vezi kamate u islamu je kao kad ljudi traže rupe u zakonima da bi nešto sprovodili što im stvara korist, tj. traže razne zaobilaznice. Tako i za banke koje rade na principu islamskog bankarstva. Bez "kamate" banke ne bi mogle dobro poslovati. Ne mogu ih spasiti ni oročeni depoziti naročito kad sredstva nemaju gdje plasirati.
- Dozer
#10038 Re: Ateizam vs. Religija
Danas gledam emisiju na Historyju, nisam je nikad prije gledao, a trajala je 1.30h pa pretpostavljam da je nova...
Po najnovijim geoloskim i arheoloskim ispitivanjima, analizama i nalazima izgleda da egipatske piramide nisu stare 3 - 4.500 godina kako se do nedavno mislilo, a pogotovo Keopsova piramida i Sfinga. Izgleda da su ipak dosta starije, i to za 6 do 7.500 godina, odnosno da su stare 10.500-12.000 godina.
Pored ovoga, neke elektromagnetske analize, kao i otkrica vezana za vodu koja se dovodila u piramide, ali pogotovo nacin na koji se voda kretala kroz i u dubinu piramida, ukazuju na to da su piramide vjerovatno imale neku energetsku ulogu, poput energetskih elektrana koje su koristile frekvenciju vibriranja Zemlje da bi proizvele veliku kolicinu energije.
Dubinska skeniranja oko Sfinge (ovo se pretpostavljalo i ranije), dokazuju postojanje ogromne prostorije na dubini od 60+ metara ispod nje, a iz koje se mogu ocitati elektromagnetska zracenja kakva danas proizvodi - visokotehnoloska oprema.
U emisiji su govorili razni geolozi, arheolozi, egiptolozi, fizicari i astrofizicari, a tumacili su mnoge egipatske natpise na mnogim objektima. I, gle cuda, svi se slazu da hijeroglifi na raznim objektima i iz raznih perioda pricaju istu pricu - Egipcani jesu gradili piramide i ostale objekte, ali uz ogromnu pomoc "bogova" koji su dosli sa zvijezda. U zadnjoj otkrivenoj prostoriji, dugoj preko 200m i u kojoj su pronadjena 24 sarkofaga od granita teski po 100 tona svaki, i prazni, postoji cak i crtez koji prikazuje leteci objekat u obliku piramide iz kojeg izlaze dvonozna bica.
Najinteresantniji je vjerovatno egipcanski prikaz onoga u cemu ili kroz sta su "bogovi" dosli, a sto izgleda tacno onako kako nauka danas prikazuje svemirske crvotocine. A to crtano prije vise od 10.000 godina....
I onda neko kaze da su Tora/judaizam, Biblija/hriscanstvo i Kur'an/islam nesto otkrili... Yeah, right...
Te knjige su samo ekstenzija ocito pogresnih tumacenja ljudi o posjetiocima iz svemira, koje su smatrali bogovima (logicno, s obzirom na tehnoloske razlike), a sto je hiljadama godina kasnije posluzilo ljudima kao osnova za kreiranje religija. I, cak i Biblija prica istu ovu pricu kao i egipatski hijeroglifi, pa i Kur'an.
- славянин
#10039 Re: Ateizam vs. Religija
Dozer wrote:![]()
![]()
![]()
Danas gledam emisiju na Historyju, nisam je nikad prije gledao, a trajala je 1.30h pa pretpostavljam da je nova...
Po najnovijim geoloskim i arheoloskim ispitivanjima, analizama i nalazima izgleda da egipatske piramide nisu stare 3 - 4.500 godina kako se do nedavno mislilo, a pogotovo Keopsova piramida i Sfinga. Izgleda da su ipak dosta starije, i to za 6 do 7.500 godina, odnosno da su stare 10.500-12.000 godina.
Pored ovoga, neke elektromagnetske analize, kao i otkrica vezana za vodu koja se dovodila u piramide, ali pogotovo nacin na koji se voda kretala kroz i u dubinu piramida, ukazuju na to da su piramide vjerovatno imale neku energetsku ulogu, poput energetskih elektrana koje su koristile frekvenciju vibriranja Zemlje da bi proizvele veliku kolicinu energije.
Dubinska skeniranja oko Sfinge (ovo se pretpostavljalo i ranije), dokazuju postojanje ogromne prostorije na dubini od 60+ metara ispod nje, a iz koje se mogu ocitati elektromagnetska zracenja kakva danas proizvodi - visokotehnoloska oprema.
U emisiji su govorili razni geolozi, arheolozi, egiptolozi, fizicari i astrofizicari, a tumacili su mnoge egipatske natpise na mnogim objektima. I, gle cuda, svi se slazu da hijeroglifi na raznim objektima i iz raznih perioda pricaju istu pricu - Egipcani jesu gradili piramide i ostale objekte, ali uz ogromnu pomoc "bogova" koji su dosli sa zvijezda. U zadnjoj otkrivenoj prostoriji, dugoj preko 200m i u kojoj su pronadjena 24 sarkofaga od granita teski po 100 tona svaki, i prazni, postoji cak i crtez koji prikazuje leteci objekat u obliku piramide iz kojeg izlaze dvonozna bica.
Najinteresantniji je vjerovatno egipcanski prikaz onoga u cemu ili kroz sta su "bogovi" dosli, a sto izgleda tacno onako kako nauka danas prikazuje svemirske crvotocine. A to crtano prije vise od 10.000 godina....
I onda neko kaze da su Tora/judaizam, Biblija/hriscanstvo i Kur'an/islam nesto otkrili... Yeah, right...
Te knjige su samo ekstenzija ocito pogresnih tumacenja ljudi o posjetiocima iz svemira, koje su smatrali bogovima (logicno, s obzirom na tehnoloske razlike), a sto je hiljadama godina kasnije posluzilo ljudima kao osnova za kreiranje religija. I, cak i Biblija prica istu ovu pricu kao i egipatski hijeroglifi, pa i Kur'an.
Da ime emisije slucajno nije “Ancient aliens”
- Idemedosumom
#10041 Re: Ateizam vs. Religija
Et, niko me ne upita jesam li ja jeo crne kolačiće s rumom...
Jesam! I osjeć'o sam se k'o Šemsudin Tabrizi

Jesam! I osjeć'o sam se k'o Šemsudin Tabrizi
- Boemica
#10042 Re: Ateizam vs. Religija
Idemedosumom wrote:Et, niko me ne upita jesam li ja jeo crne kolačiće s rumom...
Jesam! I osjeć'o sam se k'o Šemsudin Tabrizi![]()
- King Theoden
#10043 Re: Ateizam vs. Religija
Kur'an? Gdje bolan? Nadam se da ćeš metnut sure i ajete koji govore o tome.Dozer wrote:cak i Biblija prica istu ovu pricu kao i egipatski hijeroglifi, pa i Kur'an
- seln
#10044 Re: Ateizam vs. Religija
Idemedosumom wrote:Et, niko me ne upita jesam li ja jeo crne kolačiće s rumom...
Stooo? "Uhvatio" te Rum(i)?
- zforumas
#10045 Re: Ateizam vs. Religija
Sjecam se kad su "braca" s kojima sam radio, culi da rum plocice nisu haram, odmah kupili cio paket i zadali se. Valjda ih sjecanje na stare dane stiglo pa da ih zelja mineIdemedosumom wrote:Et, niko me ne upita jesam li ja jeo crne kolačiće s rumom...
Sutradan obojica izostali s posla, stomacni problemi
- Dozer
#10046 Re: Ateizam vs. Religija
Nije. Jeste bio povremeno i Giorgio medju govornicima, ali interesantniji su bili egiptolozi, arheolozi i geolozi.славянин wrote: Da ime emisije slucajno nije “Ancient aliens”
Zar nije dovoljno ono da je ljudima sve "spusteno"...? Odakle je "spusteno"? Ko je spustio? Ah...da...bog je "spustio". To znaci da je bog negdje u svemiru...? Ili ne...? Ah...da...bog je "u svojoj dimenziji". A ta dimenzija je... negdje gore, u svemiruDino34 wrote: Kur'an? Gdje bolan? Nadam se da ćeš metnut sure i ajete koji govore o tome.
Iskoristicu istog lika (Giorgia), da ne stavljam sad neke druge likove na koje ce se neko uvrijediti, alI s drugim tekstom.
Zadatak: navesti 3 sustinske razlike

- ExNihilo
#10047 Re: Ateizam vs. Religija
Paket srokam dok si rekao keks. Rum pločice su iz dženneta izašle.zforumas wrote:Sjecam se kad su "braca" s kojima sam radio, culi da rum plocice nisu haram, odmah kupili cio paket i zadali se. Valjda ih sjecanje na stare dane stiglo pa da ih zelja mineIdemedosumom wrote:Et, niko me ne upita jesam li ja jeo crne kolačiće s rumom...
![]()
- zforumas
#10048 Re: Ateizam vs. Religija
Lahko je tebi kad si u kondiciji.ExNihilo wrote:Paket srokam dok si rekao keks. Rum pločice su iz dženneta izašle.zforumas wrote:Sjecam se kad su "braca" s kojima sam radio, culi da rum plocice nisu haram, odmah kupili cio paket i zadali se. Valjda ih sjecanje na stare dane stiglo pa da ih zelja mineIdemedosumom wrote:Et, niko me ne upita jesam li ja jeo crne kolačiće s rumom...
![]()
-
r_faruk
#10049 Re: Ateizam vs. Religija
Sad kad ovo Osman Semiragic procitaDozer wrote:![]()
![]()
![]()
- beni-bu-man