Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
HardcoreMX

#10026 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by HardcoreMX »

beni-bu-man wrote: fali jogurt
ne diraj nista...mozda se burek jos izvuci moze..
beni-bu-man

#10027 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by beni-bu-man »

Bloo wrote:
beni-bu-man wrote: poce i ti arzo ko edo s klopom :thumbup:
svi vole edu :D i ateisti i vjernici i lazni i pravi
Edo je ba brat :D
L u c i f e r

#10028 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by L u c i f e r »

Ovi u IVZ bas teski siromasi
Treba im svako davati po 25% od imetka
A rade ljudi slomise se
JVC

#10029 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by JVC »

Smrcak15 wrote: Matej 19,28 A Isus reče im: zaista vam kažem da će te vi koji idete za mnom, u drugom rođenju, kad sjede sin čovječij na prijestolu slave svoje, sješćete i vi na dvanaest prijestola i suditi nad dvanaest koljena Izrailjevijeh.
Matej 19,29 I svaki, koji ostavi kuće, ili braću, ili sestre, ili oca, ili mater, ili ženu, ili djecu, ili zemlju, imena mojega radi, primiće sto puta onoliko, i dobiće život vječni.

znaci ako te bude Zena nagovarala na nepokornost Bogu i ne slijedjenje Isusa, pa odabares put Isusa , za to ces dobiti 100 zena u Raju

ostavi kucu, dobit ces stotine kuca u Raju, ostavi zenu, dobit ces stotine zena u Raju, da bi ovo bilo tacno sto je isus rekao jedino moze da se obistini u Raju nikako drukcije.
Sjajno! Koja perverzija drug moj. Ti is ovog gore izveo da se dobije 100 zena :D Da li je taj vas raj samo za muskarce? Ah da, vecina osoba u paklu po Kuranu su zene, jer su bile neposlusne prema muzevima.
Matej 22: 29-30 "Odgovori im Isus: »U zabludi ste jer ne razumijete Pisama ni sile Božje. Ta o uskrsnuću niti se žene niti udaju..."
Corak Smrle, nista od navodno obecanih 100 zena.
arzuhal

#10030 mod-comment

Post by arzuhal »

JVC wrote:
Smrcak15 wrote: Matej 19,28 A Isus reče im: zaista vam kažem da će te vi koji idete za mnom, u drugom rođenju, kad sjede sin čovječij na prijestolu slave svoje, sješćete i vi na dvanaest prijestola i suditi nad dvanaest koljena Izrailjevijeh.
Matej 19,29 I svaki, koji ostavi kuće, ili braću, ili sestre, ili oca, ili mater, ili ženu, ili djecu, ili zemlju, imena mojega radi, primiće sto puta onoliko, i dobiće život vječni.

znaci ako te bude Zena nagovarala na nepokornost Bogu i ne slijedjenje Isusa, pa odabares put Isusa , za to ces dobiti 100 zena u Raju

ostavi kucu, dobit ces stotine kuca u Raju, ostavi zenu, dobit ces stotine zena u Raju, da bi ovo bilo tacno sto je isus rekao jedino moze da se obistini u Raju nikako drukcije.
Sjajno! Koja perverzija drug moj. Ti is ovog gore izveo da se dobije 100 zena :D Da li je taj vas raj samo za muskarce? Ah da, vecina osoba u paklu po Kuranu su zene, jer su bile neposlusne prema muzevima.
Matej 22: 29-30 "Odgovori im Isus: »U zabludi ste jer ne razumijete Pisama ni sile Božje. Ta o uskrsnuću niti se žene niti udaju..."
Dakle burek ima više veze s ovom temom od ovog o čemu vas dvojica, a imate dosta tema prikladnih za to pa nastavite raspravo tamo. Priča o raju na temi ateizma, svašta... :-) :mrgreen:
Smrcak15

#10031 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

JVC wrote:

nisi ti to razumio bas najbolje

Ovdje kad Isus govori o Uskrsnucu, to je najvjerovatnije berzah period, uskrsnuce duse, koja zivi u bez tjelesnom stanju, u izcekivanju SUdnjeg dana, i tu nema udaje niti zenidbe, nego udaja i zenidba dolazi tek, kad se dusa i tijelo spoji i covjek i zena udju u Raj, tek tad moze da dodje do vjencanja u Raju a ne prije.

jer jasno ti i biblija kaze da je Raj materijalan , tjelesno i dusevno uzivanje.
Da li je taj vas raj samo za muskarce?
ne apsolutno ne, nego i za zene sa ovog svijeta.
Ah da, vecina osoba u paklu po Kuranu su zene, jer su bile neposlusne prema muzevima.
ne nisi korektan ovdje, niti govoris onako kako je receno

Da zene su u vecina i u Paklu i u Raju, ali u Raju su vecina zbog jedne stvari, ne zbog neposlusnosti prema muzu, aposlutna laz, nego zato ako je bila nezahvalna na dobroti svoga muza, takva ce u Pakao. sta znaci biti nezahvalna na dobroti, pa jkednostavno covjek se bori i radi da bi priustio koju paru njoj sebi i djeci, a kad uradi neku gresku, zanijece mu svu dobrotu koju uradi njoj, i kaaze nikad dobra o Tebe nisam vidila, znaci zanijece svo dobro zbog neke gluposti. A onaj ko nije zahvalan ljudima nije zahvalan ni Bogu, jer lakse je zahvaliti ljudima nego BOgu, ljude vidis i vidis njihova djela pa je lakse i biti zahvalan njima, dok Boga nevidimo nego vjerujemo, a jos teze je povezati Boga sa dobrotom koju ti daje svakodnevno, to samo mogu oni dubokog razmisljanja, dok kod ljudi nije potrebno duboko razmisljanje dovoljno da ih vidis.
Smrcak15

#10032 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Dali ce biti seksa u Raju, sporedjenje krscanskog i islamskog vjerovanja
arzuhal

#10033 mod-comment

Post by arzuhal »

Jesi li ti Smrle obnevidio il' moram zvat Centralu? Predzadnji moj post je upozorenje da prestanete s tom pričom.
beni-bu-man

#10034 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by beni-bu-man »

Kazem ja nije bardo Smrle :lol:
Smrcak15

#10035 Re: mod-comment

Post by Smrcak15 »

arzuhal wrote:Jesi li ti Smrle obnevidio il' moram zvat Centralu? Predzadnji moj post je upozorenje da prestanete s tom pričom.
dobro druze....
r_faruk

#10036 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by r_faruk »

jel ono zeljanica neuzubilah......
beni-bu-man

#10037 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by beni-bu-man »

r_faruk wrote:jel ono zeljanica neuzubilah......
sta god je, nema jogurta ili barem ayrana :-)
sekerbay

#10038 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by sekerbay »

arzuhal wrote:Neiskreni ateista bi, valjda, bio istinski ateista (dakle onaj koji jest ateista u svojoj suštini, u svom intimnom uvjerenju, u duši, svom stavu, svojoj duhovnoj pripravi, čiji ateizam nije upitan u tom smislu) ali koji se - zbog nekog interesa koji mu je preči i važniji od samog (posebno deklarativnog) ateizma - pretvara da je vjernik, formalno se predstavlja vjernikom, učestvuje u vjerskom obredoslovlju, zastupa interese vjernika, veliča vjeru, Boga, itd.

Neiskreni ateista je najnesretniji spoj vjere i nevjere :mrgreen: I ne radi se tu o spoju same vjere i samog ateizma, nego o konkretnom čovjeku kao čvorištu kojeg karakterizira dvoličnjaštvo, licemjerje, munafikluk.

Uvijek je, na kraju, do (konkretnog) čovjeka...
A poznat ćete ih po površinom, vrlo slabom poznavanju vjere kojoj se pripisuju.
Dakle, arzo, izvoli na optuženičku klupu :mrgreen:
Ps.
Posebna zahvala(u ovom slučaju možda i zavala) ateistima jer su u svoje redove prihvatili lucifera.
Usvojili ste (krivo)vjernika koji je za boga uzeo svoju strast.
arzuhal

#10039 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by arzuhal »

sekerbay wrote:
arzuhal wrote:Neiskreni ateista bi, valjda, bio istinski ateista (dakle onaj koji jest ateista u svojoj suštini, u svom intimnom uvjerenju, u duši, svom stavu, svojoj duhovnoj pripravi, čiji ateizam nije upitan u tom smislu) ali koji se - zbog nekog interesa koji mu je preči i važniji od samog (posebno deklarativnog) ateizma - pretvara da je vjernik, formalno se predstavlja vjernikom, učestvuje u vjerskom obredoslovlju, zastupa interese vjernika, veliča vjeru, Boga, itd.

Neiskreni ateista je najnesretniji spoj vjere i nevjere :mrgreen: I ne radi se tu o spoju same vjere i samog ateizma, nego o konkretnom čovjeku kao čvorištu kojeg karakterizira dvoličnjaštvo, licemjerje, munafikluk.

Uvijek je, na kraju, do (konkretnog) čovjeka...
A poznat ćete ih po površinom, vrlo slabom poznavanju vjere kojoj se pripisuju.
Dakle, arzo, izvoli na optuženičku klupu :mrgreen:
Ps.
Posebna zahvala(u ovom slučaju možda i zavala) ateistima jer su u svoje redove prihvatili lucifera.
Usvojili ste (krivo)vjernika koji je za boga uzeo svoju strast.
A za šta me optužuješ?
HardcoreMX

#10040 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by HardcoreMX »

Bloo wrote:
HardcoreMX wrote:neiskreni ateista ima istu konotaciju kao i neiskreni vjernik..
JA lično, prvi put čujem za neiskreni ateista.

Šta je to?
Neko ko tvrdi da je ateista, a u dubini duše malkice vjeruje?

Lažni ateista - neko ko tvrdi da je ateista da bi imao koristi?
mescini da ti od prekomjernih bureka nisi skontala fol :mrgreen:
a mescini i da nisam odgovorio..dakle kao sto kazes ..definicija tog neiskrenog ateiste nije uskog znacenja, moze podrazumjevati viseslojne grupe..nesigurnost uvjerenja, korist, interes prihoda i slicno..
sekerbay

#10041 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by sekerbay »

arzuhal wrote: A za šta me optužuješ?
Dovođenje u pitanje uspjeha milog nam preCednika.
arzuhal

#10042 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by arzuhal »

sekerbay wrote:
:(
aurora313

#10043 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by aurora313 »

”Duševni mir, smirenost, radost srca, iščeznuće briga i tuge su cilj i težnja svakog čovjeka čime postiže ugodan život i upotpunjuje radost i zadovoljstvo. Sve to ima svoje vjerske, prirodne i praktične predispozicije. Sve skupa se može naći samo kod vjernika muslimana. Što se tiče drugih, oni, djelomično, mogu zadovoljiti te predispozicije, dok ih, na drugoj strani, mimoilaze mnogi njihovi fragmenti.”
http://istina.ba/dusevni-mir-vjernika/

Kada bi neko od ateista napisao:
Sve skupa se može naći samo kod ateista..., najprije bi mu sami ateisti poručili da ne lupeta, a da ne govorimo kakvi bi tek bili komentari vjernika-nemuslimana.

Da li je uopšte fer da neko može ovo staviti na Internet? Je li i ovo ‘oholost‘ koju Kuran kritikuje i za koju vrijedi kazna kada za to dođe vrijeme? I čemu sve ovo kada se kosi sa svim vrijednostima vjere?
aurora313

#10044 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by aurora313 »

Smrcak15 wrote:Dali ce biti seksa u Raju, sporedjenje krscanskog i islamskog vjerovanja
Ah, ti snovi.... ti pusti snovi o hurijama... i hladnoj vodi koja žubori... a niđe pustinjskog pijeska, samo zelenilo, voće i punogrudne...

Image
Bloo
Globalna šefica

#10045 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

Ja bih voljela da oprihodujem svoj ateizam ako kako može :D
sekerbay

#10046 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by sekerbay »

arzuhal wrote:
sekerbay wrote:
:(
Neg, šta ćeš ti ovdje(samo mojne lafine da si tu po službenoj :mrgreen:)?
Neko napisa da redovno gostuješ na temi lj&s...
Bloo wrote:voljela
Ti si u vjeri svog čojka
Bloo
Globalna šefica

#10047 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

sekerbay wrote: Ti si u vjeri svog čojka
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bloo
Globalna šefica

#10048 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

r_faruk wrote:jel ono zeljanica neuzubilah......
Obecava kolace, a potura zeljanicu
To su ti bosnjaci :cry:
sekerbay

#10049 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by sekerbay »

Šta je smiješno?
Bloo
Globalna šefica

#10050 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

sekerbay wrote:Šta je smiješno?
Ja sam militantna feminazi lezbejska ateistkinja :mrgreen: