Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Gandalf

#10026 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Ako ne dovedu Lallanu, bilo ko iz tria Šaćko, Sanchiz, Pedro, bi bio sjajan dobitak, ako dovedu dvojicu od navedenih 150 golova u sezoni bi bio standard, no čisto sumnjam u takav rasplet. Napad bi u tom slučaju bio fantastičan, ali se mora ozbiljno poraditi i na defanzivi.

Nadam se da će transfer Morena realizovati, da im neće opet neko ispred nosa maznut' igrača, lijevi bek je najškripavija pozicija u ekipi jer ko zna kakav će Enrique biti poslije godine izbivanja. Obavezno jednog defanzivnog veznog dovesti. Sa kvalitetnim lijevim bekom i defanzivnim veznjakom i odbrambeni dvojac bi manje trpio atake protivnika.

Na desnom beku očekujem napredak Flane, te manju minutažu za Glena i očekujem povratku Wisdoma koji može pomoći na desnom beku ali i u odbrani. Brendan je pokazao da zna iskoristiti potencijal omladinaca i siguran sam da će od Wisdoma napraviti pouzdanog odbrambenog igrača.
vaučer

#10027 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Stvarno mislim da idu na dvojicu napadača/kreatora/krila, kako sam napisao igrači koji se mogu bezbolno zamjeniti s Coutinhom i Sterlingom (coutinhom naročito, on još uvijek jako oscilira). Ova dvojica su super iznijeli prošlu sezonu ali je nepošteno očekivati od njih visok standard igara uz gušći raspored naredne sezone.
PrtiBeeGee

#10028 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

vaučer wrote::lol: Čuj Shaquiri iskusniji od Lallane.
Daj jebemu, uvijek daj neko napuhano ime pa gdje puklo, valjda neki kompleksi suhih godina bez Lige Prvaka.
Lallana piša s visoka po Shaqiriju, mali ima potencijala ali se tek treba dokazati bilo gdje. Možda nije Lallana vrijedan 25m (iako je i to dvojbeno jer je najbolji igrač Premierligaša i prvotimac reprezentacije Engleske) ali je vrijedniji, polivalentniji i dokazaniji od Shaqirija te prema tome više vrijedi od istog.

Uostalom vjerujem da bi mogli završiti s oba jer mislim da idemo po još dva napadački orjentirana igrača - jednog kao alternativu Coutinhu (Lallana) i drugi kao alternativu Sterlingu (Shaqiri, Sanchez, Iturbe, Marković).
De ba Vaučeru nemoj se provaljivati.. Lallana ima 26 godina i prvi put cujes za njega ove sezone. Niko nije ni znao ko je Lallana tek ove godine zahvaljujuci dobroj igri ekipe Southamptona se culo i za Lallanu.. Cuj Lallana pisa s viskoka po Shaqiriju a Shaqiriji osvojio sve sto se moglo osvojiti a tek mu je 22godine igra u gigantu koji je trenutno bolji od svih klubova u Engleskoj... Lallana je tek debitovao sa 26 godina za Englesku dok Shaqiriji to radi od 2010godine :wink: ... I kakve nebuloze govoris, pokazat ce ti i podatak da Lallana igra u jednom Southamptonu koji je ispodprosjecna ekipa dok taj kako bi ti rekao "Lallana polivalentniji i dokazaniji od Shaqirija" igra u jednom Bayern Munich evropskom i svjetskom gigantu. U ostalom da je Lallana neko cudo od 26 godina :D za njega bi se borio i Bayern Munichn i ostatak evropskih "super klubova" a ne samo Liverpool :) I prema realnoj transfer cijeni Shaqirij je skuplji od Lallane ali Lallana je Englez koji se lako da podvaliti ekipi kao sto je Liverpool (ekipa koja zudi za Engleskim preplacenim igracima) ... Al moram ti priznati da si me mnogo nasmijao svojim komentarem "Lallana piša s visoka po Shaqiriju" a pogotov ovim :D "ali je vrijedniji, polivalentniji i dokazaniji od Shaqirija te prema tome više vrijedi od istog. " :lol: :lol: :lol: :lol:
todd_smith

#10029 Re: Liverpool FC

Post by todd_smith »

Pa dobro jedan je na ledjima nosio prosjecan klub u najtezoj ligi u Evropi, dok je drugi ulazio sa klupe i vodu nosio ostalim igracima na terenu. Velika razlika ipak, igrao on Ligu Sampiona ili ne.

Ne kazem da je 2x bolji igrac, ali da je trenutno bolji, to jeste.
vaučer

#10030 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Apsolutno je dokazaniji, provjereniji i konkretniji igrač.
Shaqiri je Bayernova zamjena, igrač super predispozicija i visokog potencijala, igrao vrlo dobro i u Baselu ali nije na razini gdje bi bio instant pojačanje u odnosu na Sterlinga, dok bi Lallana bio svakako instant pojačanje spram Coutinha. Nisam siguran jeli precjenjuješ Shaqirija ili potcjenjuješ Lallanu.
PrtiBeeGee

#10031 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

vaučer wrote:Apsolutno je dokazaniji, provjereniji i konkretniji igrač.
Shaqiri je Bayernova zamjena, igrač super predispozicija i visokog potencijala, igrao vrlo dobro i u Baselu ali nije na razini gdje bi bio instant pojačanje u odnosu na Sterlinga, dok bi Lallana bio svakako instant pojačanje spram Coutinha. Nisam siguran jeli precjenjuješ Shaqirija ili potcjenjuješ Lallanu.
Samo mi odgovori na ovo pitanje kad si prvi put cuo za Lallanu i sta je Lallana znacajno uradio u svojoj karijeri prije ove sezone ??? Eto samo me to zanima !!!
todd_smith

#10032 Re: Liverpool FC

Post by todd_smith »

PrtiBeeGee wrote:
Samo mi odgovori na ovo pitanje kad si prvi put cuo za Lallanu i sta je Lallana znacajno uradio u svojoj karijeri prije ove sezone ??? Eto samo me to zanima !!!
Sta je Shaqiri uradio osim dobre sezone u Baselu?
vaučer

#10033 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

PrtiBeeGee wrote:
Čuo za njega 2010., spominjao se kao talent.
Uradio je to da je najbolji igrač Southamptona i da ih je uz Lamberta izveo iz treće lige to Premiershipa - nemoj potcjenjivati to.
Gandalf

#10034 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Sevilla ucjenjuje za Morena i Rodgers traži rješenje za lijevog beka na drugoj strani, po svemu sudeći Rodgers neće pristati na dodatne bonuse koje traži Sevilla i koji bi transfer učinili mnogo većim od ranije dogovorenih 17 miliona funti.
Gandalf

#10035 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Po tvrdnjama ostrvskog Metroa, Rodžers je poslao ponudu za vezistu Hofenhajma, Roberta Firmina, i dva tima bi trebalo uskoro da krenu u završne pregovore kako bi došlo do realizacije ovog transfera.
PrtiBeeGee

#10036 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

2014-15 LFC fixture list

August

16 - Southampton (H)
23 - Manchester City (A)
30 - Tottenham Hotspur (A)

September

13 - Aston Villa (H)
20 - West Ham United (A)
24 - Capital One Cup third round
27 - Everton (H)

October

4 - West Bromwich Albion (H)
18 - Queens Park Rangers (A)
25 - Hull City (H)
29 - Capital One Cup fourth round

November

1 - Newcastle United (A)
8 - Chelsea (H)
22 - Crystal Palace (A)
29 - Stoke City (H)

December

2 - Leicester City (A)
6 - Sunderland (H)
13 - Manchester United (A)
17 - Capital One Cup fifth round
20 - Arsenal (H)
26 - Burnley (A)
28 - Swansea City (H)

January

1 - Leicester City (H)
3 - FA Cup third round
10 - Sunderland (A)
17 - Aston Villa (A)
21 - Capital One Cup semi-final, first leg
24 - FA Cup fourth round
28 - Capital One Cup semi-final, second leg
31 - West Ham United (H)

February

7 - Everton (A)
10 - Tottenham Hotspur (H)
14 - FA Cup fifth round
21 - Southampton (A)
28 - Manchester City (H)

March

1 - Capital One Cup final
3 - Burnley (H)
7 - FA Cup quarter-finals
14 - Swansea City (A)
21 - Manchester United (H)

April

4 - Arsenal (A)
11 - Newcastle United (H)
18 - Hull City (A)
18 - FA Cup semi-finals
25 - West Bromwich Albion (A)

May

2 - Queens Park Rangers (H)
9 - Chelsea (A)
16 - Crystal Palace (H)
24 - Stoke City (A)
30 - FA Cup final
Dr. Kuca

#10037 Re: Liverpool FC

Post by Dr. Kuca »

Mogo bi Giovinco kod vas, evo 3 roka se spominje. :D
Mustang1

#10038 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

De malo odmorite od Liverpoola kad nam repka igra na najvecem mogucem takmicenju 8-)
Gandalf

#10039 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Ma u Liverpoolu da su pametni, k'o što nisu, doveli bi Bešića i Kolašinca za solidnu lovu i defanzivno se dobro pojačali, ali oni će opet ganjat' neke engleske talente iz 3. lige, eentualno Lovrena za 20 miliona :cry:
missko

#10040 Re: Liverpool FC

Post by missko »

Onaj Gerard je najveca karina i najveci peh u skorijoj fudbalskoj istoriji. Sve sto je mogao zajebat zajebao je i za Englesku i za Liverpul

Gesendet von meinem SM-N9005
PravimHaos

#10041 Re: Liverpool FC

Post by PravimHaos »

Luzercina uvijek bio i ostao

Sent from my HTC One using Tapatalk 2
vaučer

#10042 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Vi ste mi uspješni.
Aj se samoubijte.
:roll:
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#10043 Re: Liverpool FC

Post by Picajzla »

Nemojte nikad vise davati igrace koji ce ciniti okosnicu tima Engleza. Eto vidite sta se desi :lol:

Sent from my LG-G2 using Tapatalk
vaučer

#10044 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Da bar nijedan ne igra tamo, nitko sretniji od navijača Liverpoola.
Igrati za Hodgsona je najgora kazna koju mogu poželiti nogometašu.
Bar će se rano vratiti, odmoriti i skoro zaigrati za normalnog menadžera u zdravoj atmosferi.
Mustang1

#10045 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Je'l neko kriv sto je trener njih izabrao ? Realno ima boljih igraca .. Neke bolje cak nije ni poveo .. Jesam ja kriv za to ?
Eto na drugoj strani je bio igrac iz Liverpoola i razvalio ostale
Picajzla

#10046 Re: Liverpool FC

Post by Picajzla »

Pa dobri su oni ako ih drzis po jednog u timu ali kad sa njima pravis tim dobijes ovakvu Englesku. Gerrard je flop of the season. Zajebao je i Liverpul i Engleze u kljucnim utakmicama.

vaučer

#10047 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Gerrarda nitko osim imbecila kakav je Hodgson ne bi stavio u vezni red od dva igrača, on nema više noge za to, to svi izgleda znaju osim trenera Engleske. Također ako je on krivlji za gol od Cahilla koji stoji kilometar od najboljeg igrača na svijetu - onda ok, nek bude flop of the decenije, samo nek ne igra više za ovaj retardirani tim. Baines je bio bolji od Johnsona danas? Wellbeck bio bolji od Sterlinga?
Picajzla

#10048 Re: Liverpool FC

Post by Picajzla »

I Velbek i Sterling su meni bili losi veceras. Sterling je bio fosta bolji prvu utakmicu.

Mustang1

#10049 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Ma samo Sturridge i Sterling mogu igrati a da nema boljih na klupi trenutno .. A on je zamijenio Sterlinga ubacio Barkleya umjesto da izbaci Gerrarda ili Hendersona .. Ali eto sami pali sami se ubili boli me neka stvar za n jima kad moja drzava igra za 2 dana
vaučer

#10050 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Krasna večer za Luisa Suareza koji je na najbolji način vratio za sve što mu je servirano u Engleskoj, od navijača, sudija, saveza i naravno medija. Bravo Luise.
Post Reply