DF u Novom Gradu prije i poslije Lane Velic nije ista stranka. Ja sam isto clan OO NG i ne mogu vjerovati kojom su brzinom od politicke partije napravili nekakvu omladinsku organizaciju ciji je cilj igranje i pretvaranje da se nesto radi. Od onog slogana o potrebi za novim politickim pristupom ja ne vidim nista, ovo je sve preslikani FOM SDP NG. Nismo imali mjesecima sastanke mjesni organizacija i onda su sazvali sastanak dan pred predaju kandidature DF jer je isto trebalo potpisati a raja nisu bas isla da potpisuju. Mjesni odbori koji su maltene unisteni su velicine opstina u nekim dijelovima BiH i na to niko ne obraca paznju. Ako se DF ovako misli organizovati, onda nista od nas do izbora. Iskreno, ovo je totalno drugacije predstavljeno na pocetku a kako se razvija samo je deja vu aktuelne vlasti.Olof Palme wrote:Moj Palme, nije se desio odliv članova već su pobjegli glavom bez obzira kad su vidjeli šta se sve radi. U Novom Gradu je za predsjednicu došla cura ravno iz SDP-a gdje je vodila mlade, a predsjednica je postala metodom kupovine glasova. Za ovo imaju i ti tvoji materijalni dokazi. Za ovo zna i Željko Komšić ali nije reagovao, pa prema tome stoji većina kritika koje ljudi ovdje iznose na njegov račun. U Novom Gradu ima još bisera, od napuštanja članova do isključenja iz stranke onih koji su učestvovali na protestima. U opštinskom odboru u Novom Gradu ne znam nikoga za koga bi vrijedilo glasati. Jednom nadimak Skela, drugome Slina, ostali sve neki nadobudni anonimci pa ko voli nek izvoli. Oni što su vrijedili su napustili. I sam sam jedan od onih koji su napustili članstvo jer sam se osjećao prevarenim. A mene možeš prevariti samo jednom i nikad više.Koliko je meni poznato, nakon unutarstranačkih izbora desio se veliki odliv članova Demoktarske fronte koji su na ovom prvom testu uvidjeli svu nedemokratičnost unutar stranke koja imenom pretenduje da bude drugačija. Još bi štošta tu imalo da se kaže, ali da ne iznosim ono za šta nemam materijalne dokaze. Sve u svemu, DF neće napraviti rezultat kakav sam im predviđao prije unutarstranačkih izbora, jer je početna organizaciona euforija u vrijeme nastanka stranke bila toliko jaka da je proizvodila i velika očekivanja. Kapacitativno su podbacili, a urganizacija je počela da se urušava, jer su nepotizam i jaranski odnosi nadvladali sve ono demokratsko u Demokratskoj fronti. Na kraju, kako u pravilu velika očekivanja stvaraju i velika razočarenja, smatram da je to ono što bi se moglo desiti Demokratskoj fronti. Veliko razočarenje. Na žalost.
Od Komšića sam i ja više očekivao, ali izgleda da on nije kapacitet koji ovo može iznijeti pa tako ni njegovi pajdaši koje je skupio oko sebe. Čuj Sifet Podžić mu sekretar stranke? Bio mu komandant u ratu, dao mu Zlatnog ljiljana i sad da mu Željo vraća tako da mu da bude sekretar stranke. Uliva li ovo povjerenje? Meni ovo ne liči na ništa novo, jer i do sada smo imali samo rodbinske i prijateljske veze.
Demokratska fronta Željko Komšić
- svjezi_ustipak
#10026 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#10027 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
uštipak ti si ubačeni element iz Centrale
haj fino sad priznaj koliko ti plaćaju za ovu propagandu i da se izvineš Banksy što je morala da čita tvoj petokolonaški post
haj fino sad priznaj koliko ti plaćaju za ovu propagandu i da se izvineš Banksy što je morala da čita tvoj petokolonaški post
- svjezi_ustipak
#10028 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
JoseMujica wrote:uštipak ti si ubačeni element iz Centrale![]()
mene je ubacio Esso Prvovencani a ne Centrala. I molicu lijepo da se ne poistovjecuje Njegov lik sa nekim beznacajnim centralistima
Placaju me ugovorom o radu, 70% prosjecne plate u FBiH.
Izvini Banksy.
Jel sad sve u redu Jose?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
- Orange Revolution
#10030 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Poslije svih,obmana,prevara,nepotizma,jarana i jaranica.Krađe,zloupotrebe i ko zna šta još,poslije očigledno poslanih, crvenih,zelenih,pa i onih budućih koalicionih,poslije sigrunog saznanja, uvida u dokaze o svemu ovome,a vrh stranke je imao priliku na destine pita da se uvjeri u istinitost svega navedenog,jedina odluka koja je ispravna je da ponišiti tj smjeni sastav Općinskog odbora DF Novi Grad.Ako je to učinjeno u Veliko Kladuši,Mostaru zašto ne i u Novom Gradu.
Istina,odljev članstva postoji u dobrom broju,pasivizam je daleko veći,nepovratno je nanešena šteta DF.
Istina,odljev članstva postoji u dobrom broju,pasivizam je daleko veći,nepovratno je nanešena šteta DF.
- Alfons Kauders
#10031 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ah koliko vas je 'iscentrale' pa to je cudo jedno...
sda i sda nemaju razloga da se brinu
ispade da im pola drzave sjedi u centrali...
nemaju potrebe da koriste one 'bezbolne' palice ko a-de-ze i blazeni kardinal Kordic 
ispade da im pola drzave sjedi u centrali...
-
Pertini
#10032 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To što je gospodin Trčalo privatni poduzetnik ne treba u startu biti sumnja u njegov karakter i poštenje. Ti ljudi su najbolji barometar BH društva, jer su privatni poduzetnici prvi koje osjećaju sve nelogičnosti poreznih i poticajnih propusta BH "strunjaka u vlasti". Oni su, na kraju, i budućnost BH privrede jer je utopizam da se veliki sistemi poput Energoinvesta mogu vratiti na svjetsko tržište uz ovakvu konkurenciju.cfhz63 wrote:I da otkrijem još nešto ko je mahmut-maho trčalo predsjednik DF Mostar.
Vlasnik je građevinske firme http://libela-mostar.ba/index.php/o-nama![]()
![]()
![]()
Biće poslova i tendera![]()
![]()
Ipak, vi ste iz Mostara i najbolje znate gospodina, a ja sam reagovao jer nisam našao niti jedan argument protiv gospodina koji je imenovan za prvog čovjeka DF-a u Mostaru.
-
The BEN10
#10033 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa hoće li DF u komadu dočekati izbore makar?
Samo mi nije jasno, na osnovu čega je Corto prije godinu i po bio onako siguran u debakl DF-a. OK bi bilo od njega da kaže da je instiktivno reagovao, jer fkt ko bi tada mogao očekivati ovako nešto.
Samo mi nije jasno, na osnovu čega je Corto prije godinu i po bio onako siguran u debakl DF-a. OK bi bilo od njega da kaže da je instiktivno reagovao, jer fkt ko bi tada mogao očekivati ovako nešto.
-
Olof Palme
#10034 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Slažem se da je to za Novi Grad važno pitanje. Ali ko da izvrši smjenu aktuelnog Općinskog odbora? Ko, kad u Predsjedništvu sjedi kum aktuelne predsjednice Lane Velić. Pa šta mislite kako je došla na to mjesto? U maniru znanja kojima raspolaže "pozlatak" ( a ona je ta škola), okupila je bezkičmene sljedbenike i od Demokratske fronte napravila "ekološku sekciju". Ko šta radi oni sade cvijeće. Ja sam sa eko sekcijom cvijeće sadio u osnovnoj školi, sad hoću nešto drugo. Kad ste čuli da su se oglasili po pitanju bilo čega? Nećete ni čuti, jer tamo nema niko ko je u stanju detektovati društveni problem općinskog nivoa, a pogotovo nisu us stanju ponuditi rješenje.Orange Revolution wrote:Poslije svih,obmana,prevara,nepotizma,jarana i jaranica.Krađe,zloupotrebe i ko zna šta još,poslije očigledno poslanih, crvenih,zelenih,pa i onih budućih koalicionih,poslije sigrunog saznanja, uvida u dokaze o svemu ovome,a vrh stranke je imao priliku na destine pita da se uvjeri u istinitost svega navedenog,jedina odluka koja je ispravna je da ponišiti tj smjeni sastav Općinskog odbora DF Novi Grad.Ako je to učinjeno u Veliko Kladuši,Mostaru zašto ne i u Novom Gradu.Istina,odljev članstva postoji u dobrom broju,pasivizam je daleko veći,nepovratno je nanešena šteta DF.
- Dr. Kuca
#10035 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A i vi niste nista bolji, ko muve na govno 
- Orange Revolution
#10036 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naravno,nakon iznenadnog dolaska tj kao da je pala s marsa a mjesec dana pred unutarstranačke izbore predsjednica Novog Grada,kodnog imena "Zlatka"(Lana Velić),direktno iz prvog reda crvenog foruma mladih, uz lobiranje i naredbu sekretara Podžića,zasjeda u stolicu i rastura DF Novi Grad.
Do dana vlastitog upada u DF, predsjednica Zlatka(Lana Velić) nije ni po kojem osnovu sudjelovala u izgradnji DFa,osim,ako je sekretar Podžić nije vodao gdje je to trebalo i reklamirao kao kadar DF.
Rasulo mjesnih odbora je evidentno i gotovo nemoguće revitalizirati,razlog je jasan,sklonjeni su ili su sami izašli tj pobjegli članovi koji su doprinjeli radu odbora,naravno da se otvori put poslušnicima.Poznato je da postoji žalba velikog broja članova,dostavljena vrhu stranke ali isti taj vrh se nije udostojio odgovriti na istu.Poznato je da nakon otvaranja izbornih kutija u Novom Gradu postoje tri famozna glasačka listića koji jasno ukazuju ko i kakav se gura,jasno pročitani listići,nakon kojeg su članovi koji su to imali priliku čuti ostali frapirani.
Za sve ostalo tu je...Predsjednica ZLATKA(Lana Velić).
Do dana vlastitog upada u DF, predsjednica Zlatka(Lana Velić) nije ni po kojem osnovu sudjelovala u izgradnji DFa,osim,ako je sekretar Podžić nije vodao gdje je to trebalo i reklamirao kao kadar DF.
Rasulo mjesnih odbora je evidentno i gotovo nemoguće revitalizirati,razlog je jasan,sklonjeni su ili su sami izašli tj pobjegli članovi koji su doprinjeli radu odbora,naravno da se otvori put poslušnicima.Poznato je da postoji žalba velikog broja članova,dostavljena vrhu stranke ali isti taj vrh se nije udostojio odgovriti na istu.Poznato je da nakon otvaranja izbornih kutija u Novom Gradu postoje tri famozna glasačka listića koji jasno ukazuju ko i kakav se gura,jasno pročitani listići,nakon kojeg su članovi koji su to imali priliku čuti ostali frapirani.
-
Beyonce
#10037 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Maho Trčalo je čovjek SBIH-a, ali je od toga bitnije kako je sve bilo spremljeno, da članstvo pojma nije imalo, niti ima sad. Ljude niko nije obavijestio da je GO Mostar smijenjen niti su javno iznešeni razlozi smjene. Samo vas molim da malo proguglate ko su ljudi koji su u DF-u u Mostaru i u HNK i sve će vam biti jasno!!!
-
Hafis
#10038 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pretpostavit je da će DF preuzeti netko od bivših SBiH-ovaca.
Na lijevoj obali Mostara ne postoji niti jedan pismen čovjek koji se nije barem jednom okušao na nekoj od brojnih lista na prijašnjim izborima u Mostaru, počevši od one ''Liste za Mostar, pa sve do Lijanovićeve stranke.
Kako sada stvari stoje, propala stranka SBiH u Mostaru ima trenutno najviše demobiliziranog kadra koji ne zna gdje će sa sobom. Stvaranje ove smiješne političke organizacije-ublehe nepravilnog gramatičkog naziva (frontA je meterološki pojam) više je nego idealna prigoda za uhljebljenje.
Uostalom i onaj lik Mićijević kojwg su najurili iz stranke dolazi iz SBiH.
Na lijevoj obali Mostara ne postoji niti jedan pismen čovjek koji se nije barem jednom okušao na nekoj od brojnih lista na prijašnjim izborima u Mostaru, počevši od one ''Liste za Mostar, pa sve do Lijanovićeve stranke.
Kako sada stvari stoje, propala stranka SBiH u Mostaru ima trenutno najviše demobiliziranog kadra koji ne zna gdje će sa sobom. Stvaranje ove smiješne političke organizacije-ublehe nepravilnog gramatičkog naziva (frontA je meterološki pojam) više je nego idealna prigoda za uhljebljenje.
Uostalom i onaj lik Mićijević kojwg su najurili iz stranke dolazi iz SBiH.
-
Dza ili Bu
#10039 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Neka su ih smjenili sve go lopov i smradovi trebalo ih je pohapsiti i povješati sve jer su pravu raju i patriote rastjerali, a što se tiče gradskog odbora u Mostaru baljezgate bezveze i nemate pojma, jer se novi članovi neće ni birati dok izbori ne završe. To je sto posto tako jer mi je rekao lik koji je trebao ući u novi gradski odbor pa je ispušio foru (za sad).
-
Hafis
#10040 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa dobro, kako će onda izaći na izbore ako im gradski odbor ne postoji?
U stvari nemaju ni županijskog odbora....
U stvari nemaju ni županijskog odbora....
-
Dza ili Bu
#10041 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa o tom se i što će se i za izbore postavljati ljudi po dogovorima iz kafana kako napisa neko ranije i što je već sve dogovoreno.
- cadburry
#10042 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nemoj me pogresno shvatiti, ali da DF Novi Grad zna praviti rakete, pravio bi raketeOlof Palme wrote:Slažem se da je to za Novi Grad važno pitanje. Ali ko da izvrši smjenu aktuelnog Općinskog odbora? Ko, kad u Predsjedništvu sjedi kum aktuelne predsjednice Lane Velić. Pa šta mislite kako je došla na to mjesto? U maniru znanja kojima raspolaže "pozlatak" ( a ona je ta škola), okupila je bezkičmene sljedbenike i od Demokratske fronte napravila "ekološku sekciju". Ko šta radi oni sade cvijeće. Ja sam sa eko sekcijom cvijeće sadio u osnovnoj školi, sad hoću nešto drugo. Kad ste čuli da su se oglasili po pitanju bilo čega? Nećete ni čuti, jer tamo nema niko ko je u stanju detektovati društveni problem općinskog nivoa, a pogotovo nisu us stanju ponuditi rješenje.Orange Revolution wrote:Poslije svih,obmana,prevara,nepotizma,jarana i jaranica.Krađe,zloupotrebe i ko zna šta još,poslije očigledno poslanih, crvenih,zelenih,pa i onih budućih koalicionih,poslije sigrunog saznanja, uvida u dokaze o svemu ovome,a vrh stranke je imao priliku na destine pita da se uvjeri u istinitost svega navedenog,jedina odluka koja je ispravna je da ponišiti tj smjeni sastav Općinskog odbora DF Novi Grad.Ako je to učinjeno u Veliko Kladuši,Mostaru zašto ne i u Novom Gradu.Istina,odljev članstva postoji u dobrom broju,pasivizam je daleko veći,nepovratno je nanešena šteta DF.
-
Dza ili Bu
#10043 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tako i treba SVE POHAPSITI I POVJEŠATI!!!
-
Dza ili Bu
#10044 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja govorim o ljudima koji su trebali ući u novi gradski odbor, a taj dizdarević o kojem pričaš koliko ja znam je bio u starom gradskom odboru mičijevićev potrčko
-
Hafis
#10045 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Šta su s onim starim sindikalcem, preletačem uradili?
-
Dza ili Bu
#10046 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pobrkao/la si lončiće ja sam bio član stranke AKTIVNI dok nisam skontao ko sjedi u gradskom odboru u Mostaru i dok se nisam lično uvjerio o kakvoj se gamadi radi uključujući i tog šunjića o kojem pišeš. Uglavnom svi ste paćenici i debili i novi i stari i nikad ništa od vas!!!
-
tino69
#10047 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Za cfhz 631,
Jest, pobrkao si lončiće malo, ako se već služiš "alatima", mogao si samo nabasati na nick name koji je koristio adminstor bivđe Mostarske fronte, a opet bilo ko može biti Dža ili BU!. Drugo ta vrsta detekcije i interesovanja govori puno više o vama gospodine cfhz 631, te aplikacije i alalte ne koriste "obični smrtnici", nego obučeni i plaćeni strnački vojnici i špijuni. Elem, nema veze, samo dajte špijunurajte i lažite, Demokratska Fronta preuzima kormilo zemlje od narednih izbora, biće malo problematično sa kim koalirati, jer su takve okolnosti da niko ne može osvojiti apsolutnu većinu, ali odabraćemo mi i to, uspješno, vjerujte. A onda idemo u obnovu i revitalizaciju prvo privrede, pa i svega ostalog, naravno. Možda ćete baš vi koji škrabate na ovom forumu tražiti člansku karticu DF BiH, nakon izbora
Evo nagradno pitanje za 100,00 km, hajde provalite moj identitet??
Jest, pobrkao si lončiće malo, ako se već služiš "alatima", mogao si samo nabasati na nick name koji je koristio adminstor bivđe Mostarske fronte, a opet bilo ko može biti Dža ili BU!. Drugo ta vrsta detekcije i interesovanja govori puno više o vama gospodine cfhz 631, te aplikacije i alalte ne koriste "obični smrtnici", nego obučeni i plaćeni strnački vojnici i špijuni. Elem, nema veze, samo dajte špijunurajte i lažite, Demokratska Fronta preuzima kormilo zemlje od narednih izbora, biće malo problematično sa kim koalirati, jer su takve okolnosti da niko ne može osvojiti apsolutnu većinu, ali odabraćemo mi i to, uspješno, vjerujte. A onda idemo u obnovu i revitalizaciju prvo privrede, pa i svega ostalog, naravno. Možda ćete baš vi koji škrabate na ovom forumu tražiti člansku karticu DF BiH, nakon izbora
-
Olof Palme
#10048 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bog te čuo sinko, ali ni ti, a Boga mi ni ja, ne vjerujemo u to što pišeš.tino69 wrote:Za cfhz 631,
Demokratska Fronta preuzima kormilo zemlje od narednih izbora, biće malo problematično sa kim koalirati, jer su takve okolnosti da niko ne može osvojiti apsolutnu većinu, ali odabraćemo mi i to, uspješno, vjerujte. A onda idemo u obnovu i revitalizaciju prvo privrede, pa i svega ostalog, naravno.
Demokratska fronta nije zamišljena da bude sranka koja će pobjediti bilo koga na izborima, već je zamišljena da udomi neke ljude, mahom prijatelje uvaženog Željka Komšića, pa i njega samog ako baš hoćete. On je to potvrdio svojom najavom da će se kandidovati za državni parlament. Ne govori gospodin Komšić o tome kako će stati na čelo Federalne vlade i poduzeti korake koji će podići privredu. Ne, on će sjediti u državnom parlamentu i odatle nam poslati po koju mudru a populističku. Nije daleko do oktobra pa ćemo se uvjeriti u ovo o čemu pišem. Ipak, da se vratimo na temu. Naime, grupa prijatelja spomenutog Komšića nagovorila ga je da osnuje stranku u kojoj će oni založiti malo para, a on sve ostalo, ili bolje rečeno što ima. Gospodin Željko Komšić, naivan kako ga je majka rodila, povjeruje prijateljima i krene u projekat u kome je definitivno založio sve što ima, a to je lično poštenje i naklonost prosječnog Bošnjačkog birača. Povratka nazad više nema! Iza ovoga Željko Komšić nikada više neće izgledati tako pošteno kako ga je prosječan Bošnjak percipirao, a njegovo poštenje će njegovi prijatelji uprljati svojim skrivenim ambicijama i razvući kao psi lešinu. To se već dešava jer oko sebe okuplja sve više sumnjivih tipova koji u njemu vide svoju šansu. Pa nedavno je i Besim Mehmedić pristupio Komšiću ne bi li iz Kantonalnih klupa prešao u Federalne. Zbog ovakvih likova (da Pindžu Mirsada ne zaboravim), zbog ovih pojava o kojima pišu neki i na ovom forumu, na sljedećim izborima za Željka Komšića neće htjeti glasati ni oni koji se danas kunu u njega i njegovo poštenje.
Prijatelji trljaju ruke jer su ga uvjerili i projekat zvani Demokratska fronta je pokrenut. Nekolicina prijatelja će, već od Nove Godine, smjestiti svoje debelo meso po različitim parlamentarnim klupama na mandat od četiri godine i praviti Komšiću društvo na mnogobrojnim pauzama. Uvaliće se neki i po kojekakvim upravnim i nadzornim odborima i to bi bio to. To je i bio cilj. Ako se ovo i ne desi ovako kako predviđam, nikom ništa, oni ostaju anonimni i neukaljani (možda im vi znate imena - ja nikoga od njih ne poznajem),oni uvijek mogu pristupiti SBB-u, dok će Željko biti samo još jedno Bošnjačko razočarenje.
Daj Bože da se ni slovo ovoga ne dogodi, i da sve bude onako kako vi priželjkujete, da ime ove stranke vezemo na goblene jer nam je spasila državu a nas izbavila iz bijede, ali sa ovim ljudskim potencijalom, bojim se da nije izvodivo. Živi bili pa vidjeli, rekao bi Valter.
- svjezi_ustipak
#10049 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nevjerovatno je kako se od dolaska nove postave nakon unutarstranackih izbora sve promjenilo u DF Novi Grad. Podzo je dobro poceo, izgledalo je kao da sve ide dobro i da je to ono pravo medjutim nakon izbora se cijeli pristup promjenio. Mido Slatina je na jednom sastanku rekao kako je bitno znati misljenje clanstva, kako su zato sastanci mjesnih organizacija obavezni najmanje jednom mjesecno, kako se trebaju odabrati najbolji. Sastanci mjesnih organizacija u NG su jednom u sest mjeseci, ovi sto se biraju nisu najbolji, pitanje je da li iko obraca paznju na misljenje clanstva. Crnjak je bio kada je nedavno sazvan stastanak clanova mjesnih odbora iz mjesnih zajednica koje sve zajedno imaju 40 hiljada stanovnika u prostorijama OO DF NOvi Grad. U toj prostoriji moze stati jedno 25 ljudi sto najbolje govori koliko se clanova ocekivalo da ce doci. Ako ovako nastave suplja je prica da ce DF uzeti vlast. ISto je pricao i Danis Tanovic sa Nasom strankom prije prvog izlaska na izbore. Znamo svi kako su prosli. DF bi mogao proci i gore ako ovako nastavi. Daj Boze da se varam.Orange Revolution wrote:Naravno,nakon iznenadnog dolaska tj kao da je pala s marsa a mjesec dana pred unutarstranačke izbore predsjednica Novog Grada,kodnog imena "Zlatka"(Lana Velić),direktno iz prvog reda crvenog foruma mladih, uz lobiranje i naredbu sekretara Podžića,zasjeda u stolicu i rastura DF Novi Grad.
-
putokaz1
#10050 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vidim da se mnogo piše o DF
Ja očekujem jedva prolaz praga.
Ideja nije loša ali politika DF liči na SDU,SDU 2002,NS,LDS,možda pomalo na Boljitak ili Bps
Neka multietnička stranka,lijeve i centralne orjentacije,uglavnom sastavljena od bivših SDP ovaca ili Sdu ovaca ili nekih pojedinaca bliskih ovim strankama,
Čuo sam da su dobro startovali u Gračanici.
MOguć prolaz praga u TK i SK. U ostalim nevjerujem.
Ja očekujem jedva prolaz praga.
Ideja nije loša ali politika DF liči na SDU,SDU 2002,NS,LDS,možda pomalo na Boljitak ili Bps
Neka multietnička stranka,lijeve i centralne orjentacije,uglavnom sastavljena od bivših SDP ovaca ili Sdu ovaca ili nekih pojedinaca bliskih ovim strankama,
Čuo sam da su dobro startovali u Gračanici.
MOguć prolaz praga u TK i SK. U ostalim nevjerujem.