Juventus

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
salle_eh1986

#10026 Re: Juventus

Post by salle_eh1986 »

conte je igrao na sigurno
ma koliko ovih 2-2 loše izgleda sad, na kraju bi moglo izgledati odlično
naredno kolo dobijemo kopnehagen, galata najviše može izvući X u madridu i eto nas na +1 ispred njih
u turskoj ako izgubimo i ne zaslužujemo prolazak dalje

da smo večeras izgubili to bi bio već problem, mogao je konte povući neke rokade i ranije ali to je već kockanje, ovako se znalo da će završiti 2-2
italijan je to, nema sumnje da on taktizira i kad u ćenifu ide :D

sad što se samog meča tiče, nekako imam utisak da smo bili bliže pobjedi ali eto ovih 2-2 je realno s obzirom da smo gubili i bili pred raspadom
da ne bi one greške kaseresa svašta bi bilo, mi bi se branili to je sigurno i pitanje je kad bi ga samo primili, ovako smo bili primorani da igramo ofanzivno do samog kraja

prijatno me iznenadio asamoa, pogotovo pred sam finiš kad su svi popadali on je orao ko životinja :D
markizio nevidljiv, tačno od njega svraka kopira način igre hehehe
odbrana najlošiji dio tima, ali sve u globalu prolazna ocjena i to visoka

idemo dalje...
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#10027 Re: Juventus

Post by I am Happy »

Vala ako to ne mogu, onda ne trebaju biti ni prvaci Italije ;-)
insaneinthebrain

#10028 Re: Juventus

Post by insaneinthebrain »

kwadwo napreduje iz utakmice u utakmicu. to je ocigledno. a marchisio jos uvijek stagnira. fernando je poceo da zabija golove. jos mu fali koncentracije al bice on dobar :izet:
Dr. Kuca

#10029 Re: Juventus

Post by Dr. Kuca »

Ma mora se imati malo vise rizika, previse smo oprezni. Unistio je conte teveza veceras vise nego inace.
salle_eh1986

#10030 Re: Juventus

Post by salle_eh1986 »

Dr. Kuca wrote:Ma mora se imati malo vise rizika, previse smo oprezni. Unistio je conte teveza veceras vise nego inace.
slažem se da se mora rizikovati
ovakve utakmice izbacuju velike trenere, koji vrše "poteze" koji ih lansiraju gore
konte to nije, fali njemu još muda da bi bio veliki
izmjene se ne vrše u 87-oj minuti sem ako ne ubacuješ defanzivca da igraš svi nazad odnosno obratno, ofanzivca da idde svi u napad
ovako on ništa formacijiski ne mijenja a mijenja igrače, ovaj novi dok skonta gdje je gotov meč
drugačije bi bilo da je umjesto kaseresa ušao đovinko/kvaraljela, tad bi bilo samo bitno šutati ka golu odakle god
ovako peljaj, i peljaj i peljaj...
Zatamnjena stakla

#10031 Re: Juventus

Post by Zatamnjena stakla »

Ma treba nama utakmica u LP to se vidi al' da napredujemo.
salle_eh1986

#10032 Re: Juventus

Post by salle_eh1986 »

Sorel wrote:Ma treba nama utakmica u LP to se vidi al' da napredujemo.
puno puta igra ulogu to iskustvo
samo meni je nekako nepojmljivo da se iskustvo igranja LŠ spominje u kontekstu juventusa
nisu ovo igrači koji odigraju 2 ili 3 jake utakmice u sezoni pa da se prepadnu, ne znaju šta i kako
većina ovih igrača ima u svojim nogama učešće u svim mogućim takmičenjima od LP, domaćih prvenstava i kupova, svjetskih i kontinentalnih prvenstava itd.
nama treba igrača kao što su pogba, vidal i sl. koji cijene sebe, ne respektuju previše protivnika, kojisu mangupi
Dr. Kuca

#10033 Re: Juventus

Post by Dr. Kuca »

Treba bit posten pa reci da je Real ove dvije tekme odradio sa pola snage. Tacno kolko im je trebalo.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#10034 Re: Juventus

Post by bordo gandalf »

A i penal vam vratise :D
TheHound

#10035 Re: Juventus

Post by TheHound »

Dr. Kuca wrote:Treba bit posten pa reci da je Real ove dvije tekme odradio sa pola snage. Tacno kolko im je trebalo.
Jedino ako Real od pocetka sezone igra s pola snage, jer bolje od ovoga nisu pokazali a mislim da i ne mogu. Dok se ne uigraju jos ce oni ovako tapkat i pobjedjivat zbog gresaka protivnika ili sudije.
salle_eh1986

#10036 Re: Juventus

Post by salle_eh1986 »

Dr. Kuca wrote:Treba bit posten pa reci da je Real ove dvije tekme odradio sa pola snage. Tacno kolko im je trebalo.
puno je reći pola, možda trećina ili čak četvrtina :D
Zatamnjena stakla

#10037 Re: Juventus

Ma Real ima jače individualce ili ih više ima. Mi smo taktički bili bolji. Dali su nam dva gola nakon naših grešaka. Pali smo nakon primljenog gola ali smo se opet vratili. Znači taktički.
Yapi Yapo

#10038 Re: Juventus

Post by Yapi Yapo »

Dobro smo odigrali, Caceres :shock: sreća pa je asistirao Nandu.. Hvala Kopenhagenu!
Zatamnjena stakla

#10039 Re: Juventus

Willkommen :mrgreen:
suadfor

#10040 Re: Juventus

Post by suadfor »

salle_eh1986 wrote:
puno je reći pola, možda trećina ili čak četvrtina :D
ako cemo posteno puno je i cetvrtina, igraci reala su stajali ko na stolnom fudbalu (sa federima) a igraci juventusa su se odbijali od njih.

Image
Dr. Kuca

#10041 Re: Juventus

Post by Dr. Kuca »

Mi sa Conteom nikad necemo napravit iskorak u evropi, ziheras je teski, sabloner i trosi igrace maksimalno(sem ako se sta ne promjeni, al tvrdoglav je cisto sumnjam). U ekipi je igraca koji su prije svega zaduzeni da kvare protivnicku igru iako ih gura da idu u napad, pa imas situacija gdje Marcha, Vidal, Asa u po kontre stanu i vrate nazad loptu Pirlu. Samo Pogba izadje iz sablona pokusa nekad sut i Tevez. Sinoc 7 igraca koji su defanzivni, to sto je Marcha na krilu je smjeh, stavio ga da dupla stranu sa Caseresom. Totalno me razocaro ove godine sa svojim ziherasko pickastim pristupom. Ova ekipa mora igrat sa rizikom, ima igrace za to. :thumbup:
ultima_palabra

#10042 Re: Juventus

Post by ultima_palabra »

Juve je odlična ekipa, ove godine su doveli i poštene napadače... ali nešto im fali. Vjerovatno ta neka želja i motivacija koju su imali dvije prethodne sezone... fizički također ne djeluju kao prije, što dovodi do dosta individualnih grešaka.
Zatamnjena stakla

#10043 Re: Juventus

Ma sami sebi golove dali. Protiv Kop. protiv Galat. protiv Reala.
I am Happy

#10044 Re: Juventus

Post by I am Happy »

Pojacas napad, a odbrana ode u qurac :D
Previse je golova primjeno u ovoj sezoni, ali bas bas bas previse.
Cim je stalo ono primanje golova i ganjaje rezultata od 0:1 odma je druga prica i bodovi dolaze lagano, kao sto je to slucaj sa posljednje 3 utakmice serije A.

Napredka ima, mada je to i dalje nedovoljno.... Ronaldo je u dvije utakmice imao dvije prilike i dao je dva gola.Znam da je zivotinja i da ga je tesko cuvati, ali jbg mora se naci nacin... ovako se ne moze daleko u evropi.
Zatamnjena stakla

#10045 Re: Juventus

Ma može. Samo da nas u LP neko ne nalupa :mrgreen:
paranormalan

#10046 Re: Juventus

Post by paranormalan »

Zahvaljujuci Kopenhagenu opet smo prodisali :lol: Prvo poluvrijeme je bilo na slicnom nivou kao u madridu i bilo je dobro ali pocetak drugog je poceo s neobjasnjivim povlacenjem prepustanjem inicijative madridu i kazna je dosla, dodudse iz nase greske ali posledica naseg vracanja pred go.

Rezultat je sve u svemu realan, Casiljas jos jednom pokazao da nije za klupe.

Situacija je opet u nasim rukama i dolazimo na to da ako nismo dovoljno jaki da pobjedimo dance jbo nas onda sta cemo koji k... u LP, madrid ce i sa sarenim sastavom dobiti galatu, a onda u Carigrad da se nadigravamo :izet:
I am Happy

#10047 Re: Juventus

Post by I am Happy »

Zahvljujuci Manciniju :oops:

Nakon onog samara od Fiorenetine ekipa se vraca na staro, jeste da im nikada necu haliti, ali neka... TREBALO JE :)

Sad je naredu Napoli :) Jedno 2:0 biti ce taman ;-)
Dr. Kuca

#10048 Re: Juventus

Post by Dr. Kuca »

Primili smo 2 gola kad smo se kao branili.
elmirčo

#10049 Re: Juventus

Post by elmirčo »

šta reći koju posluku porati...mogli smo bolje, morali smo bolje. imali smo sasvim dovoljno šansi da damo još koji,ali gospodin na golu je branio, svaka mu čast. par čistih zicera je odbranio. ne znam kakvi smo mi to baksuzi, u svakoj tekmi ( osim one diskutabilne u madridu) smo zaslužili pobjedu...protiv kopenhagena (24-8 šutevi) i galate (24-6), pa i sinoć smo bili bliži pobjedi...da li nam se to malo vratilo sinoć kad su danci pobijedili..možda :)

ova situacija me neodoljivo podsjeća na prošlu sezonu, kad smo morali na preteško gostovanje u donjeck, kad smo morali dobiti, evo opet, zadnje kolo, ideš na jedno od najtežih gostovanja i imaš 90 minuta- take it or leave it

šta je sa vučinićem i lihtom, kad se prognozira povratak?

sve u svemu, više ne sumnjam u prolaz

:mrgreen:
Dr. Kuca

#10050 Re: Juventus

Post by Dr. Kuca »

Ma Conte ziheras. Kad pritisnemo umjesto da uvede jos jednog napadaca on uvede odbranbenog il napadaca za napadaca. To je najveci problem.
Post Reply