Malo se šalim, ko ti drma kavezdragma wrote:
@Young Erotica, zamolio bih te da me poštediš seljačkih doskočica. Hvala.
Sirija vol. 2
- Young Erotica
#100051 Re: Sirija vol. 2
- ioannes
#100052 Re: Sirija vol. 2
https://www.heise.de/tp/features/Nordsy ... 52971.html
upravo ono o čemu sam nedavno pisao....
Neo-osmanlijski snovi turske vlade....od afrina pa sve do manbija. U jednom drugom članku sam čitao da turska namjerava do 3 miliona arapa naseliti na taj okupirani teritorij....
Neo-osmanlijski snovi turske vlade....od afrina pa sve do manbija. U jednom drugom članku sam čitao da turska namjerava do 3 miliona arapa naseliti na taj okupirani teritorij....
- insomnia78
#100053 Re: Sirija vol. 2
Ti znas ko je bio primjer.Nadzornik wrote:Zato sto trenutno u Siriji imamo tri vrste pacova a to su crni,zeleni i zuti a jedna i jedina legitimna vojska u Siriji je SAA.dragma wrote: De bolan nadzorniče čemu takvi nazivi, zašto žuti pacovi?
Svi osim SAA su teroristi,zlocinci i izdajnici svoje zemlje koji traze hljeba preko pogace i koji su sluge stranog agresora koji
zeli da unisti i rasparca zemlju Siriju.
Siriju zemlju koja je bila za primjer zemlje na BI i u kojoj su svi zajedno i u miru zivjeli dok ovi pacovi nisu izasli iz svojih jazbina.
- muhafuca
#100054 Re: Sirija vol. 2
joj ovih internet geopoliticara. svi toplu vodu otkrivaju - cuj Turska ima pretenzije na okolna podrucja - jos ces mi reci da hoce ostrva u Egejskom moru.ioannes wrote:https://www.heise.de/tp/features/Nordsy ... 52971.html
svaka zemlja ima svoje planove - nije to nista novo - i nije ni Ataturkova Turska ( a valjda znas da oni nisu neo-Osmanlije) prezala od trzanja na Mosul i Alep - sad kad Erdogan to hoce isto, to kao nova cinjenica (?)
napomena "Ataturkova Turska" kao pojam uredjenja Turske a ne bukvalno kao "Turska u vrijeme Ataturka dok jebio ziv"
Kina gazi do Indonezije po ostrvima, Amerika mjenja rezime, uspostvalja marioneske vlade i gradi baze sirom svijeta itd itd.
Turska uzme par sela preko granice (?) Pali sirene evo neo-Osmanlija
Niko knjigu historije u ruke da uzme
btw zelje su jedno - mogucnosti su drugo - htjeo je Erdogan i Egipat i Libiju poklopit - jedno vrijeme je izgledalo kao da su i uspjeli
ali nista od toga ne bi - samo sabura bolan.
Last edited by muhafuca on 29/01/2018 20:19, edited 2 times in total.
-
Lopez1981
#100055 Re: Sirija vol. 2
Šta je problem u tome da Sirijce koji su trenutno u Turskoj premjesti na teritoriju Sirije?ioannes wrote:https://www.heise.de/tp/features/Nordsy ... 52971.html
- Kikibombona
#100056 Re: Sirija vol. 2
Da li je problem Hrvate iz srednje Bosne naseliti u Mostar i okolinu. Recimo, prebaciti 100 000 u Mostar?Lopez1981 wrote:Šta je problem u tome da Sirijce koji su trenutno u Turskoj premjesti na teritoriju Sirije?ioannes wrote:https://www.heise.de/tp/features/Nordsy ... 52971.html
Ili da Hrvatska prebaci bosanske Hrvate iz Hrvatske u Hercegovinu, recimo Jablanicu i Konjic, a da prije toga ta dva grada ocisti od Bosnjaka!??
- muhafuca
#100057 Re: Sirija vol. 2
Nidje veze poredjenje - to ti je vidim po dole dodanom jasno - ne znam samo sto si ipak ostavio cak i nakon sto si skontaoKikibombona wrote:Da li je problem Hrvate iz srednje Bosne naseliti u Mostar i okolinu. Recimo, prebaciti 100 000 u Mostar?
Nikakav problem da vrate Hrvate iz Bosne i Hercegovine u Bosnu i Hercegovinu - Mi kao drzava smo ih duzni prihvatiti voljeli to ili ne voljeli a ne vidim da bi iko uopste imao problem oko togaIli da Hrvatska prebaci bosanske Hrvate iz Hrvatske u Hercegovinu, recimo Jablanicu i Konjic,
To bez rata ne mogu uraditi trenutno - a ako zarate sa nama (a nece) to je malo veci problem od onoga sto pricas i nebi mi isli oslobodit te gradove od Hrvatske zato sto su vratili izbjeglice u Bosnu i Hercegovinu vec zato sto su okupirali teritorij i rade sta hoce.a da prije toga ta dva grada ocisti od Bosnjaka!??
Poenta je Turska sto vraca izbjeglice u Siriju nije uopste problem - sve ostalo sto radi i namjerava uraditi jeste problem i vjerovatno ce se blagovremeno rjesavati ili bar pokusati rjesiti od strane Sirijske vlade.
Last edited by muhafuca on 29/01/2018 20:30, edited 1 time in total.
-
Lopez1981
#100058 Re: Sirija vol. 2
Pa i naseljeni su po Hercegovini, nicala su nova naselja "Bobanovo, Suskovo, itd. Ko je nas Bošnjake pitao pase li nam? Kako su vecinu u Stocu preuzeli nego naseljavanjem Hrvata Srednje Bosne. Trebalo bi prvo nas vojno poraziti u Jablanici i Konjicu pa da nam to urade, pokušali su ali nisu uspjeli a uspjeli su u Stocu npr. Rat je ako nisi dovoljno jak da možeš zaustaviti napade trpiti ćeš posljedice, niko te nece pitati, baš kao i Kurde ako ih osvoje Turci,FSA, Asad ili neko treći.Kikibombona wrote:Da li je problem Hrvate iz srednje Bosne naseliti u Mostar i okolinu. Recimo, prebaciti 100 000 u Mostar?Lopez1981 wrote:Šta je problem u tome da Sirijce koji su trenutno u Turskoj premjesti na teritoriju Sirije?ioannes wrote:https://www.heise.de/tp/features/Nordsy ... 52971.html
Ili da Hrvatska prebaci bosanske Hrvate iz Hrvatske u Hercegovinu, recimo Jablanicu i Konjic, a da prije toga ta dva grada ocisti od Bosnjaka!??
- ioannes
#100059 Re: Sirija vol. 2
muhafuca wrote:joj ovih internet geopoliticara. svi toplu vodu otkrivaju - cuj Turska ima pretenzije na okolna podrucja - jos ces mi reci da hoce ostrva u Egejskom moru.ioannes wrote:https://www.heise.de/tp/features/Nordsy ... 52971.html
svaka zemlja ima svoje planove - nije to nista novo - i nije ni Ataturkova Turska ( a valjda znas da oni nisu neo-Osmanlije) prezala od trzanja na Mosul i Alep - sad kad Erdogan to hoce isto, to kao nova cinjenica (?)
napomena "Ataturkova Turska" kao pojam uredjenja Turske a ne bukvalno kao "Turska u vrijeme Ataturka dok jebio ziv"
Kina gazi do Indonezije po ostrvima, Amerika mjenja rezime, uspostvalja marioneske vlade i gradi baze sirom svijeta itd itd.
Turska uzme par sela preko granice (?) Pali sirene evo neo-Osmanlija
Niko knjigu historije u ruke da uzme
btw zelje su jedno - mogucnosti su drugo - htjeo je Erdogan i Egipat i Libiju poklopit - jedno vrijeme je izgledalo kao da su i uspjeli
ali nista od toga ne bi - samo sabura bolan.
čemu taj podrugljivo-arogantni ton?
jel želiš diskutirati ili praviti sebi neprijatelje?
ovo je novi momentum gdje jedna država ozbiljno urušava integritet jedne druge države.
kopnena okupacija i indoktrinacija stanovništva u korist svojih dugoročnih planova su za svaku osudu. u tome igra uloga da je turska članica nato pakta
ovde se radi o pukim činjenicama.
ako hoćeš diskutirati o kineskim nasipima po međunarodnim vodama.... iznesi izjavu, stavi izvor i šuti.
onako gore se ćaći obraćaj ako hoćeš
-
sarajevoxxxx
#100060 Re: Sirija vol. 2
Njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier zajedno sa svojom ženom u posjeti sirijskim izbjegličkim kampovima u Jordanu i Libanonu:

-
sarajevoxxxx
#100061 Re: Sirija vol. 2
Veliki turski vojni konvoj od preko 100 vozila ušao na prelazu Kafr Lusin u Idlibu. Trenutno se oklopna vozila nalaze u gradu Sermada u provinciji Idlib, nije poznato u kom pravcu se kreće. Portal ''Nors For Studies'' je objavio da je krajnja destinacija velikog turskog vojnog konvoja položaji opozicije u mjestu Al Ajs u južnoj okolini Haleba koje su Turci jučer izviđali:

Last edited by sarajevoxxxx on 29/01/2018 21:23, edited 1 time in total.
-
sarajevoxxxx
#100062 Re: Sirija vol. 2
''Turski vojni konvoj koji se sastoji od nekoliko oklopnih vozila stacionirao se na četvrtoj po redu tački u južnoj okolini Haleba iza kote 'Tell Al Eis' u blizini položaja šiitskih milicija u regiji Al Hadir''.
(Ebaa-agency)
(Ebaa-agency)
#وكالة_إباء
رتل للجيش التركي مؤلف من عدة آليات وعربات يتمركز في النقطة الرابعة في ريف #حلب الجنوبي خلف تلة العيس المطلة على نقاط الميليشيات الشيعية في منطقة الحاضر
Manage
Sviđa mi se · Odgovori · Pogledajte prijevod · 1 mil.
- insomnia78
#100063 Re: Sirija vol. 2
Turci zagrizli ne išćera ih više niko
- fosna2014
#100064 Re: Sirija vol. 2
Nekoliko i 100 oklopnih vozila u dvije vijesti za Savu jedno te isto. 
- muhafuca
#100065 Re: Sirija vol. 2
zato sto si napisao da si pisao ti neki dan o tome kao da si toplu vodu otkrio (sto sam ti i napisao - ne znam sta ti nije jasno)ioannes wrote: čemu taj podrugljivo-arogantni ton?
jel želiš diskutirati ili praviti sebi neprijatelje?
ovo je novi momentum gdje jedna država ozbiljno urušava integritet jedne druge države.
kopnena okupacija i indoktrinacija stanovništva u korist svojih dugoročnih planova su za svaku osudu. u tome igra uloga da je turska članica nato pakta
ovde se radi o pukim činjenicama.
ako hoćeš diskutirati o kineskim nasipima po međunarodnim vodama.... iznesi izjavu, stavi izvor i šuti.
onako gore se ćaći obraćaj ako hoćeš
zato sto koristis click-bait termin "neo-Osmanlije" i slicne gluposti kao da su pretenzije (legitimne ili ne) Turske na podrucja bilo gdje oko njihovih granica nova stvar i kao da su ogranicene vojne akcije Turske i Turske vojske preko svojih granica (u Iraku , u Libiji, U Egejskom moru, u Siriji, na Kipru itd) nesto novo.
Polunovinari koji koriste te izraze rade to radi click-bait-a radi senzacije i zaradjuju na tome da to prezentuju kao nesto novo ili nesvakidasnje.
Ti se kao riba fatas - hajd nije ni to problem - nego se ovde prosipas kao da si ti otkrio novi svjetski momenat i formirao novi izraz, a evo Press sad kaskajuci za tobom samo potvrdjuje tvoje jedinstvene analize.
Nikakav ovo novi momenat nije ni ako ga izolovano gledas tj samo kroz Sirijsku sliku a ne genralnu
Ko prati situaciju od pocetka cudi se vjerovatno da Turci i ranije nisu uletili tj cim su Ameri poceli naoruzavati Kurde, ali su ih Ameri drzali na Bay-u pricom da ce se povuci cim se stvar oko ISIS-a u siriji zavrsi. Turci su tu pricu popusili i bili mirni i cekali kraj rata protiv ISIS-a da se Ameri povuku.
Na najavu da ostaju i jos da formiraju 30.000 ljudi jaku vojsku (ili kako su je vec zvali) koja ce "braniti granice", Turcima je doslo iz guzice u glavu da ih Ameri levate i skontali su (a i svako ko prati rat) da moraju pod hitno ostrije i snaznije se ukljuciti u cijelu pricu - tako da je akcija bilo kome sa dva klikera u glavi - ocekivana i nije nikakav novi senzacionalni momenat neo-Osmanstva ili druge gluposti.
Jel sad jasnije?
Last edited by muhafuca on 29/01/2018 21:27, edited 1 time in total.
-
sarajevoxxxx
#100066 Re: Sirija vol. 2
Dvije različite vijesti. Prvu su objavili aktivisti na grupama, a druga o dolasku nekoliko vozila na Tell Al Eis objavila je Eba agency.fosna2014 wrote:Nekoliko i 100 oklopnih vozila u dvije vijesti za Savu jedno te isto.
Inače, Tell Al Eis je pod kontrolom HTŠ-a.
-
sarajevoxxxx
#100067 Re: Sirija vol. 2
Sa ''Tell Eisa'' Turci mogu spriječiti napredovanje režima prema šiitskim enklavama Fu'ah i Kafraya, sve u svemu ovakav razvoj situacije je do sada idealan za opoziciju, mada vidjet ćemo, možda je bacanje prašine u oči, a možda je zaista implementacija dogovora u Astani.
Last edited by sarajevoxxxx on 29/01/2018 21:32, edited 1 time in total.
- Nadzornik
#100068 Re: Sirija vol. 2
Nesto slicno kao Ameri i Rusi.insomnia78 wrote:Turci zagrizli ne išćera ih više niko
Kad mogu dvije svjetske sile da rade sta hoce moze i jedna regionalna sila koja jedina ima legitimitet i pravo da obezbjedi svoje granice i
niko joj na svjetu to ne porice pocevsi od NATO zemalja pa do Rusije.
- insomnia78
#100069 Re: Sirija vol. 2
P da. TurKi su neoosmanlije a Hezb i Iran su mirotvorci
- insomnia78
#100070 Re: Sirija vol. 2
Pa bezbeli da mogu nego ode komad Sirije. Bgm ce se kapetan naljutitiNadzornik wrote:Nesto slicno kao Ameri i Rusi.insomnia78 wrote:Turci zagrizli ne išćera ih više niko
Kad mogu dvije svjetske sile da rade sta hoce moze i jedna regionalna sila koja jedina ima legitimitet i pravo da obezbjedi svoje granice i
niko joj na svjetu to ne porice pocevsi od NATO zemalja pa do Rusije.
- LBVIEW
#100071 Re: Sirija vol. 2
K'o sto ste i vi most u Mostaru.Black swan wrote:Turci u Siriji uništili 3.000 godina star hram Ain Dara
U turskim zračnim napadima na regiju Afrin na sjeveru Sirije oštećeno je 60 posto drevnog hrama Ain Dara koji datira iz aramejske ere (1300.-700 g. prije Krista),
napravićemo bre stariji i zeleniji hram
-
zrakomlat
#100072 Re: Sirija vol. 2
Šta Turska ima s tim kao i s opozicijom i revolucijom? Zar se nije narod pobunio protiv Asada?sarajevoxxxx wrote:Sa ''Tell Eisa'' Turci mogu spriječiti napredovanje režima prema šiitskim enklavama Fu'ah i Kafraya, sve u svemu ovakav razvoj situacije je do sada idealan za opoziciju, mada vidjet ćemo, možda je bacanje prašine u oči, a možda je zaista implementacija dogovora u Astani.
-
Novosti
#100073 Re: Sirija vol. 2
Ovi pro-režimski forumaši navijaju za Tursku a Asad na strani YPG-a.
Jebem te logiko
Jebem te logiko
-
zrakomlat
#100074 Re: Sirija vol. 2
UhLBVIEW wrote:K'o sto ste i vi most u Mostaru.Black swan wrote:Turci u Siriji uništili 3.000 godina star hram Ain Dara
U turskim zračnim napadima na regiju Afrin na sjeveru Sirije oštećeno je 60 posto drevnog hrama Ain Dara koji datira iz aramejske ere (1300.-700 g. prije Krista),
napravićemo bre stariji i zeleniji hram
-
sarajevoxxxx
#100075 Re: Sirija vol. 2
Kota 'Tell Al Eis' kod al Hadira kod koje su prije par sati stigli turska oklopna vozila (tenkovi, pick up, oklopna vozila i dr.). Navodno konvoj su gađale šiitske milicije sa položaja na Al Hadiru: