Lincoln-Burrows wrote:ultrajvosa 1987 wrote:Lincoln-Burrows wrote:Kako mi se čini ova mržnja prema Kurdima premašuje sve mi poznate
mržnje čak i na ovim prostorima, konkretno mislim na Srbe i Albance,
ovo prema Kurdima je patološka mržnja, koji je osnovni razlog ne znam.
Sije..
Pa 10 praznih mjesta pa stavi koga hoces...eto mogu i kurdi.
Licno sam ih zamrzio zbog Kikijeve propagande i price o nekom Velikom Kurdistanu ...a 200 miliona neprijatelja oko njih.
Zbog Kikija, slab je to razlog.
Mislis da nisi u pravu sto se mrznje tice. Ne mrze se kurdi, ali PKK ili YPG sigurno.....
Kurdima zelim sve najbolje, ali iz sveg srca navijam protiv YPG-a. Cak sam poceo navijati za Assada u smislu da bi volio da on uzme teritorije pod kontrolom Kurda, iako istog smartam velikim zlocincem, ali to je zato sto smatram YPG na duge staze gorom prijetnjom.
Assad je, osim sto je zlocinac, covjek kao Mubarak, i slicni koji svoju drzavu i narod neznaju i nece razviti. Znaci zemlje kao Sirija, Jordan, Egipat....ce sa ovakvim liderima i za 100 godina biti rupa u odnosu na napredn svijet, i zato sam podrzavao revoluciju. Medjtim bolje i zivjti skromno pod Assadom, nego biti izdajnik i direktno raditi za interese zapada ili bilo kod drugog ko ponudi vise para ili pomoci......a tako su se pokazale Kurdske vlasti. Na duge staze, bi Kurdsa drzava sa UPG na celu bila novi Izrael, i nappredak regije bi bio jos vise otezan. Kurdska drzava se stvara samo iz tog razloga. Evropa i Ameri ih samo zato guraju. Da taj region nikad nema mira. Ako Kurdi, zajedno sa Turskom i Iranom, i Arapima dogvoore da se osnuje Kurdska drzava, ja bi bio najsretniji, jer im to zelim. Ali na ovaj nacin, mislim da su najveca prijetnja. Turci to znaju, i zato idu all in......