Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
julisiz es grant

#10001 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by julisiz es grant »

Smile :) wrote:Hvala na informacijama. Znam kako je išlo prije dvije godine. ovo mi je druga trudnoća. Zvala sam jučer Vojnu i rekli su mi da da zovem u zadnjoj s edmici marta za april. U međuvremenu ću otići privatno na pregled. I ukoliko se doktor na temi javi, da kažem da sam radila betu jlčer opet i iznosi 4200 a dva dana prije toga bila je >2000. Koliko sam shvatila da bi po tome trebala biti normalna trudnoća a ne nedo Bog vanmaterična.. a po kalkulaciji sam 6 sedmica.
Vjerovatno je uredna trudnoća, sudeći po porat vrijednosti hormona. U svakom slučaju, ako je trudnoća u materici, uz te vrijednosti beta HCG mora se i vidjeti u njoj.
Smile :)

#10002 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Smile :) »

Hvala doktore. Ove sedmice ću na pregled pa vidjet ćemo aBd.
Maybach

#10003 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Maybach »

Ima li koja da se poradja uskoro u Sarajevu?
A_R

#10004 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by A_R »

Maybach wrote:Ima li koja da se poradja uskoro u Sarajevu?
Meni je termin u iduću subotu, ako se ne predomisli :lol:
Cholina_Lokica

#10005 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Cholina_Lokica »

Treba li se narucivati za 4D gore na klinici?
Maybach

#10006 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Maybach »

A_R wrote:
A hajd bar neko,nekako je slabo ovo proljece na klixu :) Meni je pocetkom aprila,ali se ocekuje ranije,jer po uz beba je tezinom vec u 40 sedmici ja mislim :)
JanuaryJones

#10007 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by JanuaryJones »

Maybach wrote:
A_R wrote:
A hajd bar neko,nekako je slabo ovo proljece na klixu :) Meni je pocetkom aprila,ali se ocekuje ranije,jer po uz beba je tezinom vec u 40 sedmici ja mislim :)
Ne mora taj UZ nista da znači. Nije to egzaktna nauka nego procjena. Samo opušteno ;)
A_R

#10008 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by A_R »

U pravu si, prijateljici su isto tako rekli, napredna beba po uz, a ona prenijela 10 dana. Samo nek bude hairli :)
A_R

#10009 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by A_R »

Cholina_Lokica wrote:Treba li se narucivati za 4D gore na klinici?
Pa kad nazoves da se narucis za uz, samo naglasi da trebas 4D i to je to. A mozes to i gore kod sestara kad dodjes kazes da trebas.
Cholina_Lokica

#10010 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Cholina_Lokica »

A_R wrote:
Pa kad nazoves da se narucis za uz, samo naglasi da trebas 4D i to je to. A mozes to i gore kod sestara kad dodjes kazes da trebas.
Pa nisam isla do sad gore, to bih samo na 4d isla jer sam odbila amnio, pa moj dr kaze da odem na to cudo, on ima samo 3d, pa da vidimo detaljnije bebca
A_R

#10011 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by A_R »

Cholina_Lokica wrote:
A_R wrote:
Pa nisam isla do sad gore, to bih samo na 4d isla jer sam odbila amnio, pa moj dr kaze da odem na to cudo, on ima samo 3d, pa da vidimo detaljnije bebca
Imas pp. I treba ti uputnica, obicna, moze i od dr.opste prakse
Maybach

#10012 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Maybach »

A_R ima li sta novo?
A_R

#10013 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by A_R »

Maybach wrote:A_R ima li sta novo?
Nema jos :) ako je imalo na mene, ona ce kad njoj bude cejf, a ne po rasporedu :lol:
Kakva si ti?
Maybach

#10014 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Maybach »

Raspadam se :( boli me sve,kamen u mokracnom kanalu i stent u bubregu,krv u urinu,i masa nekih cudnih bolova ispod stomaka.Jedva cekam da se porodim pa da vidim sta me vise i od cega boli,a bojim se jer snage slabo imam,jedva se mogu i kretat,da li cu imati snage za porod,to se najvise bojim.
A_R

#10015 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by A_R »

Maybach wrote:Raspadam se :( boli me sve,kamen u mokracnom kanalu i stent u bubregu,krv u urinu,i masa nekih cudnih bolova ispod stomaka.Jedva cekam da se porodim pa da vidim sta me vise i od cega boli,a bojim se jer snage slabo imam,jedva se mogu i kretat,da li cu imati snage za porod,to se najvise bojim.
:sad: Misli pozitivno, izdrzala si dosad, ostao jos samo finish! A snage ces imati, pomisli samo na trenutak kad ces svoju bebicu drzati u rukama :kiss:
Sephora

#10016 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Sephora »

Maybach wrote:Raspadam se :( boli me sve,kamen u mokracnom kanalu i stent u bubregu,krv u urinu,i masa nekih cudnih bolova ispod stomaka.Jedva cekam da se porodim pa da vidim sta me vise i od cega boli,a bojim se jer snage slabo imam,jedva se mogu i kretat,da li cu imati snage za porod,to se najvise bojim.
Ma imat ces nego sta,nista ne brini,...tek tada ces vidjeti koliko snage imas !

Neka ti je sa srecom !
Maybach

#10017 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Maybach »

Hvala vam zene! :kiss:
murof

#10018 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by murof »

pozdrav svima
interesuje me ima li neko iskustva sa dr. Naimom Imsirija na jezeru?
par ljudi nam je dalo pozitivne informacije, ali je njima bila na pregledima, i super je strucna i ljubazna, ali im se nije potrefila u smjeni na porodjaju (mada je tu presudna babica, al et valjda bude i dr. u blizini :)
pa ako neko ima koju informaciju dobro bi nam dosla :)
CherryLips

#10019 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

Ja imam jedino iskustvo s njom pred sami porod,kad me je pregledala da vidi koliko sam otvorena. Užasno gruba,drska. Na moja pitanja je prvo promisljala da li da me udostoji svojim odgovorom,da bi na kraju jedva nesto promrsila kroz zube. Možda je sa drugim pacijenticama bolja, koje zna od prije. Moje iskustvo nimalo pozitivno.
radenska

#10020 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Mene je ona porodila prvi put. Mnogo je gruba, cak i previse i provocira porod. Ona je inicirala da me onoliko sijeku pa nisam mjesec dana mogla hodati. Mozda je strucna ali ja bih ti katicu ili dekovica preporucila. Mene je sad porodila neka Hadzismajlovic ili smajlagic nisam sigurna, bas je mlada i predivna. Bas pazljiva zena.
Margita81

#10021 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Margita81 »

Zene ginekolozi- cesto puno grublje od muskih kolega...pitam se zasto je to tako?
julisiz es grant

#10022 Re: Trudnjače i porodilje online

radenska wrote:Mene je ona porodila prvi put. Mnogo je gruba, cak i previse i provocira porod. Ona je inicirala da me onoliko sijeku pa nisam mjesec dana mogla hodati. Mozda je strucna ali ja bih ti katicu ili dekovica preporucila. Mene je sad porodila neka Hadzismajlovic ili smajlagic nisam sigurna, bas je mlada i predivna. Bas pazljiva zena.
Deković je nježan, ali ne do bog kakve frke...paničar i neupotrebljiv.
Hadžismajlovićka je specijalizantkinja, to je ona doktorica što je bila u komi i jedva preživjela nakon što se u njena kola zapuco onaj ćevabdžijin sin ispred narodnog pozorišta.
JanuaryJones

#10023 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by JanuaryJones »

Margita81 wrote:Zene ginekolozi- cesto puno grublje od muskih kolega...pitam se zasto je to tako?
Isto iskustvo sa ženama. Kad mi je jedna doktorica tražila grlić 5 puta ko da me je na kolac nabijala, gluho bilo. Ni oprostite ni izvinite, samo tako mora, visoko vam grlić, ne mogu ga naći :shock:
safran

#10024 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

Da nije Aida Đulepa? Njen pregled sam preplakala.
julisiz es grant

#10025 Re: Trudnjače i porodilje online

Kao i sve drugo, i to je stvar vježbe. Pravilna priprema žene, jasno ali nikako grubo objasniti joj kako da se namjesti na stolu, pravilan odabir veličine spekuluma, opuštena ruka i lagano. Nikada ni ne pokušavati ući spekulumom dok žena nije sasvim opuštena, jer će se neizbježno izazvati bol. Problem je što su mnogi ginekolozi nestrpljivi, često i sami uplašeni.
Poslije prvih 500 pregleda i to se valjda nauči...bar bi prosječno inteligentan insan trebao naučiti.
Post Reply