Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ne zelim dalje diskutovati dok mi ne odgovoris da li je najlogicniji potez, kada se protestvuje protiv neke drzave i njenog drustveno-politickog uredjenja, da se prvo spali zastava te drzave?!!! A pogotovo ako se uzme u obzir da su te zastave posvuda i na dohvat ruke! Nije valjda da se Kurdi identificiraju sa njom, te je ne zele spaliti, iako je nakon revolucije "nametnuta" od "klero-fasistickog" rezima?! Kiki, kiki, ni sam ne kontas koliko si supalj i podlozan manipulaciji. Zelen si ti jos, moj Kiki.
Zasto da ti odgovorim na bilo sta kada se ti nisi udostojio odgovoriti meni na pet puta postavljeno pitanje...
Da li u Iranu ima iko da kritikuje ajatolaha i nacin na koji vodi politiku?
Svaka vlast ima kriticare unutar zemlje, da li ima ajatolah?
Ja mislim da otvorim paštetu da bi iz nje izletio Kiki sa Kuridima. Tema o Siriji tu redovno ordinira Kiki, tema o Turskoj tu je Kiki i Kurdi, Irak...Kiki i Kurdi, Iran...Kiki i Kurdi. A u PM šta je ovo? Mislim da je ovdje u pitanju neka patološka veza između Kurda i osobe pod nickom Kiki, ja to u životu nisam vidio osim iz istorije što sam čitao o patološkoj vezi nacista i Hitlera. Samo čekam još da se pojavi na temi o zimskim gumama sa svojim Kurdima.
Ne zelim dalje diskutovati dok mi ne odgovoris da li je najlogicniji potez, kada se protestvuje protiv neke drzave i njenog drustveno-politickog uredjenja, da se prvo spali zastava te drzave?!!! A pogotovo ako se uzme u obzir da su te zastave posvuda i na dohvat ruke! Nije valjda da se Kurdi identificiraju sa njom, te je ne zele spaliti, iako je nakon revolucije "nametnuta" od "klero-fasistickog" rezima?! Kiki, kiki, ni sam ne kontas koliko si supalj i podlozan manipulaciji. Zelen si ti jos, moj Kiki.
Zasto da ti odgovorim na bilo sta kada se ti nisi udostojio odgovoriti meni na pet puta postavljeno pitanje...
Da li u Iranu ima iko da kritikuje ajatolaha i nacin na koji vodi politiku?
Svaka vlast ima kriticare unutar zemlje, da li ima Iran?
Da li si ti ikada gledao sjednicu parlamenta/medzlisa u Iranu (parlament sluzi za to, a ne ulica)? Nisi, jel´e?! Eh, onda nemas pravo govoriti o "kritikama".
A sada se vratimo na zastave!
salik79 wrote:
Da li si ti ikada gledao sjednicu parlamenta/medzlisa u Iranu (parlament sluzi za to, a ne ulica)? Nisi, jel´e?! Eh, onda nemas pravo govoriti o "kritikama".
Pa daj dokaz da neki politicar ili medij u Iranu kritikuje ajatolaha, da se momentalno pospem pepelom.
salik79 wrote:
Pa daj dokaz da neki politicar ili medij u Iranu kritikuje ajatolaha, da se momentalno pospem pepelom.
Nema potrebe kritikovati Ajetullaha. Kritikuju se zakoni, a ne osobe. On se uopce ne mijesa u njihov rad. Sve dok se postuje ustavno-pravni poredak I.R. Iran.
zvizdan wrote:
S tobom se stvarno ne isplati trositi vrijeme na ovakve price. Kakvo, bolan ne bio, proglasavanje nezavisnosti. Sastalo se nas desetak u kafani jutros i proglasili, dok smo se razbudjivali uz kafu, nezavisnost Hercegovine. I granice odredili, i zastavu, svasta nesta... Gotova stvar
Gdje se to proglasava nezavisnost iz zajebancije, bez podrske naroda?
Bez podrske naroda? Pa svako hercegovacko srce kuca za nas "Pokret za preporod drzavnosti Hercegovine", osim izdajnika na jaslama HDZ/SDA fasisticko-klerikalno-sovinisticko-rasisticke oligarhije. HDZ i SDA ne dopustaju referendum kojim bi narod i javno pokazao da sanja obnovu tradicija Hercega Stjepana i Ali-pase Rizvanbegovica. Ali svako normalan zna da je nase proglasenje nezavisnosti ispunjenje sna narastaja pravih Hercegovaca. Uostalom, pitaj Asura ako meni ne vjerujes.
salik79 wrote:
Nema potrebe kritikovati Ajetullaha. Kritikuju se zakoni, a ne osobe. On se uopce ne mijesa u njihov rad. Sve dok se postuje ustavno-pravni poredak I.R. Iran.
Zastave
Svaka javna licnost je izlozena kritici, jedino ajatolah nije. Pa dragi Salik, kritikovali su Muhameda, sto je on prihvatao, a velikog ajatolaha niko ne kritikuje.
Je l' ajatolah veca faca od poslanika u siitskom islamu?
zvizdan wrote:
Bez podrske naroda? Pa svako hercegovacko srce kuca za nas "Pokret za preporod drzavnosti Hercegovine", osim izdajnika na jaslama HDZ/SDA fasisticko-klerikalno-sovinisticko-rasisticke oligarhije. HDZ i SDA ne dopustaju referendum kojim bi narod i javno pokazao da sanja obnovu tradicija Hercega Stjepana i Ali-pase Rizvanbegovica. Ali svako normalan zna da je nase proglasenje nezavisnosti ispunjenje sna narastaja pravih Hercegovaca. Uostalom, pitaj Asura ako meni ne vjerujes.
Mislis da ces se karikiranjem izvuci?
Imas li jos neki primjer, pored iranskog Kurdistana, da je neka grupica olosa i terorista proglasila nezavisnost bez volje naroda?
Da 5-10 000 olosa nametne ideju o nezavisnosti milionima koji nezavisnost ne zele?
Svaka javna licnost je izlozena kritici, jedino ajatolah nije. Pa dragi Salik, kritikovali su Muhameda, sto je on prihvatao, a velikog ajatolaha niko ne kritikuje.
Je l' ajatolah veca faca od poslanika u siitskom islamu?
Smej se smej, samo se smej...Pogledaj onaj prilog doceka Ajetullaha u iranskom Kurdistanu i sve ce ti se samo kaSti
A sada, objasnjenje za zastave sa "autenticnog snimka", kojeg si sam postavio!
salik79 wrote:
Smej se smej, samo se smej...Pogledaj onaj prilog doceka Ajetullaha u iranskom Kurdistanu i sve ce ti se samo kaSti
Idu ti ove debate bolje nego meni, ali si u tako losoj poziciji da bi te i dijete malo porazilo u konacnici!
Branis neodbranjivo!
Vidio sam samo jednu zastavu. Fokus je bio na zgradu, mjesto zlocina. Vjerovatno je zastava poslije skinuta i zapaljena.
Da li si vidio ijednog demonstranta da mase okupatorskom zastavom?
zvizdan wrote:
Mislis da ces se karikiranjem izvuci?
Imas li jos neki primjer, pored iranskog Kurdistana, da je neka grupica olosa i terorista proglasila nezavisnost bez volje naroda?
Da 5-10 000 olosa nametne ideju o nezavisnosti milionima koji nezavisnost ne zele?
Ima li to ikakvog smisla, ikakve jebene logike?
To sto nas nazivas olosom i teroristima samo je potvrda opravdanosti nasih stavova da se s Bosancima dalje durati ne moze. Dosta je bilo! I skinite s vasih novcanica sve nase knjizevnike: Maka, Simica, Ducica... Turite sebi na pare Fatmira Alispahica, Bakira i Seku
salik79 wrote:
Idu ti ove debate bolje nego meni, ali si u tako losoj poziciji da bi te i dijete malo porazilo u konacnici!
Branis neodbranjivo!
Vidio sam samo jednu zastavu. Fokus je bio na zgradu, mjesto zlocina. Vjerovatno je zastava poslije skinuta i zapaljena.
Da li si vidio ijednog demonstranta da mase okupatorskom zastavom?
Naravno, jer si zelen. A o mojoj poziciji ne beri brigu Vidio si barem jednu, ali itekako vrijednu i to na dohvat ruke demonstranata (ne mora se verati, dosta se na nozne prste propeti). A znas sta nisi vidio!? Nisi vidio niti jednu kurdsku zastavu, a kamoli da neko mase s njom
Last edited by salik79 on 12/01/2016 10:25, edited 1 time in total.
Dodao bih - "okupatorska" zastava se "proteze" takoreci, od pocetka do samog kraja snimka, na dohvat (doslovno) ruke je, a niko je ne pali! Sto li, Boze?! A zastave "slobodnog Kurdistana" ni na vidiku, od pocetka do kraja uratka
zvizdan wrote:
zvizdan wrote:
Dobar, dobar...
Za nezavisnu Hercegovinu
Nemojte mi na Kikija, trenutno trazi kurdsku "slobodarsku" zastavu na nestrucno izvedenom propagandnom materijalu rudawa. Zaista ce im se mentori, majstori manipulacije i masmedijskog brain washinga, morati zapitati u sta ulupase toliku lovu...