Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
karanana

#10001 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by karanana »

jeli pedja zadnji put na glasanju o povjerenju onoj prijasnjoj vladi prije 3-4 mjeseca bio suzdrzan?
JThomas

#10002 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JThomas »

ali ipak po cijenu slabijeg kreditnog rejtinga. nije baš "ni iz džepa ni u džep".

što je pošteno.
veljaca

#10003 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

veljaca wrote: I ako moze odgovor na sljedece pitanje ( da ovi koji me napadaju ne pomisle da je provokacija - nije ), posto si u Skupstini KS i glasas cesto - kakva je razlika izmedju izbora suzdrzan i izbora neglasanja nikako ?.
Hvala unaprijed.

Puno srece i uspjeha u zivotu,

Veljaca, s.r.
Pedja, valjda nas niko nije zavadio ..... :D

Postavio sam pitanje, vjerovatno si ga previdio, a do sada sam zaista na korektan nacion od tebe :thumbup: uvijek dobijao odgovor.
Nadam se i sada .....

Hvala unaprijed.

Veljaca, s.r.
volant

#10004 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by volant »

veljaca wrote:
veljaca wrote: I ako moze odgovor na sljedece pitanje ( da ovi koji me napadaju ne pomisle da je provokacija - nije ), posto si u Skupstini KS i glasas cesto - kakva je razlika izmedju izbora suzdrzan i izbora neglasanja nikako ?.
Hvala unaprijed.

Veljaca, s.r.

Postavio sam pitanje, vjerovatno si ga previdio, a do sada sam zaista na korektan nacion od tebe :thumbup: uvijek dobijao odgovor.
Nadam se i sada .....

Hvala unaprijed.

Veljaca, s.r.

pa odgovorio ti je. ??!
Innovation

#10005 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Nije bio suzdrzan, glasao je za. Bio je protiv nelegalno sazvane sjednice SKS.
Last edited by Innovation on 22/09/2012 20:35, edited 1 time in total.
Ricken

#10006 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Ricken »

karanana wrote:jeli pedja zadnji put na glasanju o povjerenju onoj prijasnjoj vladi prije 3-4 mjeseca bio suzdrzan?
Prvo nije se glasalo tada o povjerenju vladi nego o ministrima iz SDA, a bilo bi poštenije da se razmatralo i tada o cjelokupnoj vladi u paketu.

Naravno da nije. Gospoda Kojović i Tanović su podržali smjenu 4 ili 5 ministara SDA i podržali imenovanje 4 ministra osvježavajućeg SBB-a. Na internetu se može naći stenogram koji to potvrđuje.

Zato jeste ovaj stav, a i argumenti kako smjena vlade nije u interesu građana, vrhunsko licemjerstvo. Iako su nabrojali jedno 7 razloga ( s kojima se mora složiti svaki građanin poštenih namjera).

Pošteno bi bilo i prije 3 mjeseca biti suzdržan još kad se uzme u obzir što je i sam g. Kojović nekoliko puta na toj sjednici ponovio nezakonitost same sjednice. Tako da kad se sve sabere i oduzme mnogo je fleksibilna principijelnost NS-a u skupštinskim klupama kantona.
Ricken

#10007 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Ricken »

Innovation wrote:Nije bio suzdrzan, glasao je za. Bio je protiv nelegalno sazvane sjednice SKS.
U službenom stenogramu sa te sjednice, stoji da su oba člana NS podržali smjenu ministara iz SDA.
veljaca

#10008 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

volant wrote:
veljaca wrote:
Hvala unaprijed.

Veljaca, s.r.

Nadam se i sada .....

Hvala unaprijed.

Veljaca, s.r.

pa odgovorio ti je. ??!
Nije ...... I molim Pedju da mi odgovori ....

Veljaca, s.r.
convict

#10009 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by convict »

Ricken wrote:
Innovation wrote:Nije bio suzdrzan, glasao je za. Bio je protiv nelegalno sazvane sjednice SKS.
U službenom stenogramu sa te sjednice, stoji da su oba člana NS podržali smjenu ministara iz SDA.
Tada je glasao za smjenu ministara SDA, ali ne i za imenovanje SBB (ne znam sad da li protiv ili suzdržan).
Challenger__

#10010 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

Da podjelim jednu impresiju...

Jedan od razloga vidljivog (lokalni izbori će potvrditi) rasta NS je poznat, a tiče se nezadovoljstva građana rezultatima vladavine etabliranih stranaka. Tako izbor NS predstavlja građansku sankciju sa jedne strane i davanje šanse za one koji sebe predstavljaju kao alternativu.

OK.

Međutim, jedan dio uspjeha je zasnovan na izvjesnoj interaktivnosti birača i lidera stranke, kao što je ovaj PDF, ali i jednog osjećanja da svi mi zajedno rastemo i mijenjamo se sa vremenom koje odmiče. Tako, pozivam za PRIMJER famozni članak predsjednika NS u kome iznosi svoju fascinaciju brazilskim državnim modelom ( :) ... :-D ... :lol: )... dakle, model državnog intervenciozma*, a ne liberalni model. Dakle, potencijalni birači su svjedoci njihovih metamorfoza i u tome vide sami sebe.

Za sada, NS ostavlja utisak da predstavlja epifaniju, utjelovljenje dobrog dijela nas samih. I ovo je jedan od razloga rasta NS.

Mijenjaju se kao i mi sami.

;-)

*(državni intervencionizam ne isključuje mehanizme slobodnog tržišta niti negira osnove demokratskog društva).
kamen spoticanja

#10011 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kamen spoticanja »

Pedja Kojovic wrote:kamen spoticanja

Mislim da je to sto vi govorite irelevantno.
Svaki pojedinac snosi odgovornost iskljucivo za svoje stavove i poteze.

p.k.
tebi bila bas duga noc...
hajmo malo drugacije postaviti pitanje...hocete li kao stranka koalirati s SDPom ako budete u mogucnosti da zajedno budete pozicija?
Innovation

#10012 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Kako ne razumijete? 4.06.2012.g. glasao je protiv odrzavanja nelegalno sazvane sjednice SKS. Na toj istoj sjednici glasao je ZA smjenu ministara iz SDA/6/.
Na sjednici SKS 19.06.2012.g. glasao je ZA novu vladu,SDP SBB.
VjecitiStudent

#10013 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

-LIBERO- wrote:Stvar oko koje bi se trebalo, ako neko ima zelju, zapravo diskutovati.

Stav Nase stranke o povjerenju Vladi KS

Pokusacu u najkracim crtama objasniti zasto smatramo da ova Vlada nije ispunila nasa ocekivanja.

Necu naravno govoriti o svakom pogresnom potezu i aktu ali cu nekim primjerima pokusati ilustrirati nase principijelne zamjerke…

....

Mi necemo podrzati zahtjev za smjenu Vlade jer smatramo da bi to bilo protivno interesima i volji gradjana izrazenoj na izborima 2010. godine.

Ako se sada formira Vlada bez SDP-a, pobjednika izbora 2010. godine, ciji ce rad gradjani ocjenjivati 2014?

Mi necemo podrzati novu vecinu okupljenu oko SDA i SBiH jer smatramo da njihov zahtjev ima iskljucivo destruktivnu ulogu i da je motiviran usko stranackim a ne interesima gradjana.

Mi se necemo dati ugurati niti u jedan od ova dva tabora.

Mi cemo principijelno braniti demokratski princip koji sam vam izlozio.
Prenesen stav Pedje Kojovica sa njegovog bloga,a i stav NS vezano za inicijativu (koja upravo traja) za smjenu Vlade KS.
Ili u prevodu, malo cemo vas ko kritikovati, da sacuvamo obraz opozicione stranke, no vjerno smo uz vas do sljedecih izbora ...

I to nakon onako skandaloznog zakona o visokom obrazovanju.

A obrazlozenje je nigdje veze, glasanje o povjerenju vladi je standardna praksa u demokratiji, i to ne znaci da mora doci do obaveznog pada vladajuce vecine, vec se samo mijenja vlada ili dio vlade, obicno ide novi mandatar, novi sastav vlade i naravno novi program vlade.
rahmanjin

#10014 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rahmanjin »

VjecitiStudent wrote:
-LIBERO- wrote:Stvar oko koje bi se trebalo, ako neko ima zelju, zapravo diskutovati.

Pokusacu u najkracim crtama objasniti zasto smatramo da ova Vlada nije ispunila nasa ocekivanja.

Necu naravno govoriti o svakom pogresnom potezu i aktu ali cu nekim primjerima pokusati ilustrirati nase principijelne zamjerke…

....

Mi necemo podrzati zahtjev za smjenu Vlade jer smatramo da bi to bilo protivno interesima i volji gradjana izrazenoj na izborima 2010. godine.

Ako se sada formira Vlada bez SDP-a, pobjednika izbora 2010. godine, ciji ce rad gradjani ocjenjivati 2014?

Mi necemo podrzati novu vecinu okupljenu oko SDA i SBiH jer smatramo da njihov zahtjev ima iskljucivo destruktivnu ulogu i da je motiviran usko stranackim a ne interesima gradjana.

Prenesen stav Pedje Kojovica sa njegovog bloga,a i stav NS vezano za inicijativu (koja upravo traja) za smjenu Vlade KS.
Ili u prevodu, malo cemo vas ko kritikovati, da sacuvamo obraz opozicione stranke, no vjerno smo uz vas do sljedecih izbora ...

A obrazlozenje je nigdje veze, glasanje o povjerenju vladi je standardna praksa u demokratiji, i to ne znaci da mora doci do obaveznog pada vladajuce vecine, vec se samo mijenja vlada ili dio vlade, obicno ide novi mandatar, novi sastav vlade i naravno novi program vlade.
SDP je bio los, ta stranka je postala d.j.l. i njegovih poltrona, ali zar mislis da bi ponovni povratak SDA bio bolji?
VjecitiStudent

#10015 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

rahmanjin wrote:
VjecitiStudent wrote: Ili u prevodu, malo cemo vas ko kritikovati, da sacuvamo obraz opozicione stranke, no vjerno smo uz vas do sljedecih izbora ...

SDP je bio los, ta stranka je postala d.j.l. i njegovih poltrona, ali zar mislis da bi ponovni povratak SDA bio bolji?
Trebalo je pritisnuti SDP da pokusa da izadje sa boljom postavom i poslati im poruku da im mandat ne moze proci samo u zaposljavanju stranackih kadrova.
Izmedju ove SDP+SDA/SBB vlade i prethodne, SDA+SBiH vlade nikakve razlike ja ne vidim.
drug profi

#10016 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug profi »

Ma ne mogu se te stranke reformirati. One su umrezene kriminalne organizacije. Sve one imaju svoje podzemlje koje obavlja poslove za stranku. Kazu ako Keljmendi propjeva pola SDA i SBB ce u Viktor Bubanj. Vjerujem da ce se tu i SDP-ovaca naci.

EDIT: tj. ako se nadje neki Eliot Nes koji ima muda da ih optuzi.
rahmanjin

#10017 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rahmanjin »

VjecitiStudent wrote:
rahmanjin wrote:
VjecitiStudent wrote: Ili u prevodu, malo cemo vas ko kritikovati, da sacuvamo obraz opozicione stranke, no vjerno smo uz vas do sljedecih izbora ...

Trebalo je pritisnuti SDP da pokusa da izadje sa boljom postavom i poslati im poruku da im mandat ne moze proci samo u zaposljavanju stranackih kadrova.
Izmedju ove SDP+SDA/SBB vlade i prethodne, SDA+SBiH vlade nikakve razlike ja ne vidim.
Slazem se da nema nikakve razlike sto se vlada tice. Ali ipak, SDA je najveci krivac sto smo dosli u ovakvu situaciju, jer je na vlasti vec 20 godina. I ja sam poslije izbora govorio da SDP ne smije da ide sa SDA u koaliciju, ni sada sa SBB, bolje opozicija nego situacija gdje znas da ne mozes nista da uradis. I jos na to dodaj SDP-ov nepotizam, neefikasnost, nesposobnost, oholost... sve to stoji, ali da se vrati SDA...
VjecitiStudent

#10018 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

drug profi wrote:Ma ne mogu se te stranke reformirati. One su umrezene kriminalne organizacije. Sve one imaju svoje podzemlje koje obavlja poslove za stranku. Kazu ako Keljmendi propjeva pola SDA i SBB ce u Viktor Bubanj. Vjerujem da ce se tu i SDP-ovaca naci.

EDIT: tj. ako se nadje neki Eliot Nes koji ima muda da ih optuzi.
Ispravka: Stranke obavljaju poslove za podzemlje.
VjecitiStudent

#10019 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

rahmanjin wrote:Slazem se da nema nikakve razlike sto se vlada tice. Ali ipak, SDA je najveci krivac sto smo dosli u ovakvu situaciju, jer je na vlasti vec 20 godina. I ja sam poslije izbora govorio da SDP ne smije da ide sa SDA u koaliciju, ni sada sa SBB, bolje opozicija nego situacija gdje znas da ne mozes nista da uradis. I jos na to dodaj SDP-ov nepotizam, neefikasnost, nesposobnost, oholost... sve to stoji, ali da se vrati SDA...
Kako god, SDP im je ovako skandaloznom vladavinom dao dovoljno municije za jos 20 najtezih godina.
A NS ih je do kraja podrzavala u tome.
Naravno, moguce je da je i to dio politicke racunice, da se sto dublje uvale, nakon cega bi NS ispala kao jedina svijetla tacka, sto je na duge staze dobro za NS.
Naravno, gradjane, tu niko ne jebe, mandat po mandat, ode zivot mnogima u cekanju na postenu i vrijednu vlast.
rahmanjin

#10020 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rahmanjin »

VjecitiStudent wrote:
rahmanjin wrote:Slazem se da nema nikakve razlike sto se vlada tice. Ali ipak, SDA je najveci krivac sto smo dosli u ovakvu situaciju, jer je na vlasti vec 20 godina. I ja sam poslije izbora govorio da SDP ne smije da ide sa SDA u koaliciju, ni sada sa SBB, bolje opozicija nego situacija gdje znas da ne mozes nista da uradis. I jos na to dodaj SDP-ov nepotizam, neefikasnost, nesposobnost, oholost... sve to stoji, ali da se vrati SDA...
Kako god, SDP im je ovako skandaloznom vladavinom dao dovoljno municije za jos 20 najtezih godina.
A NS ih je do kraja podrzavala u tome.
Naravno, moguce je da je i to dio politicke racunice, da se sto dublje uvale, nakon cega bi NS ispala kao jedina svijetla tacka, sto je na duge staze dobro za NS.
Naravno, gradjane, tu niko ne jebe, mandat po mandat, ode zivot mnogima u cekanju na postenu i vrijednu vlast.
Onaj moj prijasnji post je odraz mog razmisljanja i ja bih bio suzdrzan kod glasanja. SDP je bio ocajan, ali opet da glasam za SDA... zato ne bih podrzao ni jedne ni druge.
VjecitiStudent

#10021 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

rahmanjin wrote: Onaj moj prijasnji post je odraz mog razmisljanja i ja bih bio suzdrzan kod glasanja. SDP je bio ocajan, ali opet da glasam za SDA... zato ne bih podrzao ni jedne ni druge.
Poruka NS-a SDP-u, da ce uz ovu vladu biti do kraja, je nakon dvije godine ovako lose vladavine potpuno, potpuno neprimjerena.
Glasanje o nepovjerenju ne znaci nuzno i potpunu zamjenu stranaka u vlasti.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#10022 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Dobro Vjeciti, uvijek imas jednu od opcija, koji su iz "moralnih razloga" :lol: , diglu ruke i popunili taj magicni broj 18. Recimo kao SDU, Backovic, Hanka, Mehmedic Besim, Cardzic damir & CO.

NS je ispala kriva, crna tacka cijele te price, jer su bili suzdrzani i detaljno obrazlozili tu njihovu suzdrzanost. A taj stav, i prema SDP i SBB-u i prema SDA& CO. podrzava 99,9% NS glasaca i simpatizera (i ne samo oni), tako da je Pedja, fakticki, samo ispostovao stav svoje baze. :thumbup:

Niko te, niti bilo koga drugoga, ne prisiljava da budes dio ove "price" :D . Toliko tih moralnih i casnih, nadasve principijelnih :D , opcija u kantonu ima da je to za pozeliti ;-)

p.s Nista na licnoj osnovi, cisto da slucajno ne pomislis to. :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#10023 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Nego....

:arrow: KLIK! :D
Alfons Kauders

#10024 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Alfons Kauders »

-LIBERO- wrote:Dobro Vjeciti, uvijek imas jednu od opcija, koji su iz "moralnih razloga" :lol: , diglu ruke i popunili taj magicni broj 18. Recimo kao SDU, Backovic, Hanka, Mehmedic Besim, Cardzic damir & CO.

NS je ispala kriva, crna tacka cijele te price, jer su bili suzdrzani i detaljno obrazlozili tu njihovu suzdrzanost. A taj stav, i prema SDP i SBB-u i prema SDA& CO. podrzava 99,9% NS glasaca i simpatizera (i ne samo oni), tako da je Pedja, fakticki, samo ispostovao stav svoje baze. :thumbup:

Niko te, niti bilo koga drugoga, ne prisiljava da budes dio ove "price" :D . Toliko tih moralnih i casnih, nadasve principijelnih :D , opcija u kantonu ima da je to za pozeliti ;-)

p.s Nista na licnoj osnovi, cisto da slucajno ne pomislis to. :thumbup:
Svako ima pravo na svoje misljenje, mada fakat ne vidim sta se ovdje ima zamjerati.

Doduse nesto i nemam neko visoko misljenje o politickim pricama s foruma u zadnje vrijeme.

Ovdje dvije godine citamo mazohisticke traktate protiv SDP-a, koji je trebao ostati u opoziciji dok ne dobije natpolovicnu vecinu. Citali smo prije izbora bajke o NS, koja je haman trebala dobiti 20% glasova a dobila deset puta manje, pa tu je i ona sacica SDU-ovaca, koji dvije godine pljuvase SDP radi koalicije sa SDA, pa sad oborise SDP vladu s istim likovima. Tu jos treba dodati i antiprotivne buntovnike bez razloga i pobornike teorija zavjera kojima je odavno adresa trebala biti Nedjo Zec...

Sve to ujedno objasnjava sto mi se 99% postova u zadnje vrijeme svodi iskljucivo na zajebanciju.
etovidis

#10025 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by etovidis »

VjecitiStudent wrote:

....

Stav Nase stranke u kantonalnom parlamentu je kukavicki i nedorastao situaciji.
Locked