Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
zavrzlama

#10001 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

kamen spoticanja wrote:
Bosnolog wrote: Dodik je naglasio da RS i dalje nije jasno zašto je Skupština Srbije donijela rezoluciju o Srebrenici. "Ne možemo i nikada nećemo prihvatiti da se taj događaj kvalifikuje kao genocid. Nažalost, iz onog što je napisano u deklaraciji Skupštine Srbije, to može da se tako tumači", objasnio je Dodik i naveo da se Srpska "ne slaže s tim što je Srbija izdvojila jedino događaj u Srebrenici".

Dodik je istakao da je bošnjački član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić u Turskoj bio kao privatno lice te da on za taj put nije imao odluku organa u kome sjedi, a ako odluke nema - on može samo privatno da se druži sa kim god hoće, a njegove odluke i potpisi ne znače ništa.

Komentarišući dogovore o samitu u Sarajevu 2. juna kako bi se našao model za učešće Kosova i činjenicu da Sarajevo u tim pregovorima zastupa Ankara, Dodik je rekao da je "uloga Turske sve aktivnija, i to je veoma opasna stvar".
"Ponekad neko objašnjenje Srbije za toliki diplomatski prodor i dobijemo, ali ni dalje ne razumijemo zašto Srbija dozvoljava da Turska ojačava svoju poziciju u odnosu na BiH. Iznenadio sam se kada sam saznao da je turski ambasador napravio udruženje `prijatelja Sandžaka`. To i nije baš bezazlena priča. Ne prihvatamo ulogu Turske u BiH ni iz istorijskih razloga...." rekao je Dodik.
kazem ja vama,samo slusajte dodika i ekipu mu...svasta se desilo u istanbulu...laktaskom vozdu lanci su sve blize...i on je toga svjestan...a sad zna da za ratnu avanturu nece imati srbiju iza sebe...pa ni deklarativno...bice ovo veselo predizborno vrijeme :)
samo jos fali da Dodik pocne saradju sa Nikolicem i Kostunjavim :D ..a i taj se dan blizi jer tadija se izvlaci na kulturan nacin :wink:
Maraschino

#10002 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

zavrzlama wrote: samo jos fali da Dodik pocne saradju sa Nikolicem i Kostunjavim :D ..a i taj se dan blizi jer tadija se izvlaci na kulturan nacin :wink:
najbolja saradnja je i bila sa kostunjavim (telekom fin. inekcija) a sto se tice nikolica, njega je nekada dobro izvrijedjao i ispljuvao a to je kod njih normala...dakle, ode dodo udesno :arrow:
Bosnolog

#10003 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Evo ga lajavac objavio rat mrsoj Turskoj sto je u Stambol namamila izdajnika Tadiju,.... :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

Dodik o "majčici" Srbiji: Teritorijalni integritet ugrožen priznanjem Kosova od Turske!?
27. 04. 2010. • 15:20 S. B.

Image

Predsjednik Vlade RS-a i SNSD-a Milorad Dodik podržao je danas stavove člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića o istanbulskoj deklaraciji te naveo da "ne vjeruje Turskoj, jer je pristrasna prema bošnjačkoj strani".

Za Tursku je rekao "da je vidljivo da je ona već duže pokrovitelj bošnjačkih interesa u BiH, da njena neutralnost nije dosljednja i dokazana, već da igra ulogu navijača za interese Bošnjaka u BiH i time pokušava da istrumentalizuje i taj sastanak u Istanbulu".

Ponovio je Radmanovićevu tvrdnju da je Silajdžić tu deklaraciju "prihvatio bez stavova Predsjedništva BiH" te da je "doveo u zabludu druga dva predsjednika da ima mandat da uime BiH potpisuje dokumente".

I pored prihvatanja deklaracije od Srbije, Dodik je na press-konferenicji rekao da "RS i pored svega ostaje u prisnim odnosima sa Srbijom u skladu sa Sporazumom o specijalnim vezama, koja je slobodna da čini sve one političke stvari za koje misli da su dobre za nju".

Potvrdio je da je razgovarao sa Tadićem i da mu je rekao da nije problem regionalna saradnja, "ali da je Silajdžić zloupotrijebio svoj položaj predsjedavajućeg Predsjedništva, lažno se predstavio, jer sve odluke mora donositi Predsjedništvo BiH".

Tadić mu je, kaže, na to rekao da nije znao za to.

Kada je u pitanju sam sadržaj istanbulske deklaracije, on tvrdi da su u njoj "prisutni određeni antidejtonski stavovi". Ističe da je izostao i stav koji se odnosi na rješavanja povratka izbjeglih, pri čemu je u nedavno utvrđenoj strategiji utvrđen ravnopravno i ostanak, a u toj deklaraciji se to ne spominje.

Također, u njoj se daje podrška teritorijalnom integritetu BiH, koji ničim nije ugrožen.

"Teritorijalni integritet Srbije je ugrožen priznanjem Kosova od Turske, a spominje se BiH, koji uopšte nije ugrožen", kazao je.

Nema ništa protiv bilateralnih odnosa Turske i Srbije, ali kada su u pitanju njihovi odnosi prema BiH, moraju postojati utvrđeni stavovi ko nju predstavlja.

"Nastavljamo da gajimo dobre odnose sa Srbijom, ali ćemo nastaviti da razjašnjavamo svoju poziciju i zalagaćemo se za interese RS-a", zaključio je i dodao da i pored svega ipak nema zastoja u odnosima RS-a i Srbije.
felipe kajetano

#10004 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by felipe kajetano »

nokia6170 wrote: 3. Je li dovoljno da te osudi prvostepeno vijece, a u toku postupak po zalbi...a u medjuvremenu optuzeni umre (Milosevic, Delic)? Nije jebiga, jer opet ima ona presumpcija nevinosti do konacne presude, a prvostepena presuda nije konacna ako je postupak po zalbi u toku.
Slobodan Milosevic nije cak ni osudjen u Hagu, sahranjen je bez bilo kakvih drzavnih pocasti kao obican gradjanin.Za Delica postoji prvostepena presuda,sahranjen sa drzavnim pocastima tik pored A.I.......ti si stalno pisao o potrebi za postovanjem presuda Haskog tribunala, malo dosljednosti ne bi skodilo :wink:
and

#10005 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by and »

felipe kajetano wrote:
nokia6170 wrote: 3. Je li dovoljno da te osudi prvostepeno vijece, a u toku postupak po zalbi...a u medjuvremenu optuzeni umre (Milosevic, Delic)? Nije jebiga, jer opet ima ona presumpcija nevinosti do konacne presude, a prvostepena presuda nije konacna ako je postupak po zalbi u toku.

Slobodan Milosevic nije cak ni osudjen u Hagu, sahranjen je bez bilo kakvih drzavnih pocasti kao obican gradjanin.Za Delica postoji prvostepena presuda,sahranjen sa drzavnim pocastima tik pored A.I.......ti si stalno pisao o potrebi za postovanjem presuda Haskog tribunala, malo dosljednosti ne bi skodilo :wink:
čovjek je dao svoj doprinos u odbrani domovine i treba da ima sve počasti.
odgovarao je zbog toga što su neki pripadnici armije učinili,po komandnoj odgovornosti,a to se nikako ne može porediti sa nekim ko je organizator,planer,izvođač projekta koji se u hagu zvao udruženi,zločinački poduhvat.
stari grad Visegrad

#10006 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by stari grad Visegrad »

Ne citam vise sta je dodik izjavio, bla, bal, bla. pocela predizborna kampanja. Zijev-----------------
felipe kajetano

#10007 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

and wrote: čovjek je dao svoj doprinos u odbrani domovine i treba da ima sve počasti.
odgovarao je zbog toga što su neki pripadnici armije učinili,po komandnoj odgovornosti,a to se nikako ne može porediti sa nekim ko je organizator,planer,izvođač projekta koji se u hagu zvao udruženi,zločinački poduhvat.
To je tvoje licno vidjenje, ja o istoj stvari recimo imam sasvim suprotno misljenje.Sad cu kao kolega @nokia :D ...jel postujes presude Haskog tribunala?Biljanina presuda je vazeca a Deliceva ne vazi, puj pike on branio Bosnu..ne ide jbg :wink:
and

#10008 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by and »

felipe kajetano wrote:
and wrote: čovjek je dao svoj doprinos u odbrani domovine i treba da ima sve počasti.
To je tvoje licno vidjenje, ja o istoj stvari recimo imam sasvim suprotno misljenje.Sad cu kao kolega @nokia :D ...jel postujes presude Haskog tribunala?Biljanina presuda je vazeca a Deliceva ne vazi, puj pike on branio Bosnu..ne ide jbg :wink:
naravno da ne ide.on je bio general zvanično priznate armije države bih,a sa druge strane su bili pobunjenici.
možemo imati svoje viđenje,ali činjenice su činjenice.
sad ću i ja ko kolega nokia,jel ti poštuješ presude međ.sudova?jel u njima piše koje su institucije počinile genocid?
kako te institucije mogu postojati?
jeza u ledja

#10009 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by jeza u ledja »

and wrote: sad ću i ja ko kolega nokia,jel ti poštuješ presude međ.sudova?jel u njima piše koje su institucije počinile genocid?
E tu se opet vracamo na ovo pitanje, u vezi kojeg nemamo usaglasene stavove.
felipe kajetano

#10010 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

jeza u ledja wrote:
and wrote: sad ću i ja ko kolega nokia,jel ti poštuješ presude međ.sudova?jel u njima piše koje su institucije počinile genocid?
Stalno cemo se vracati dok je "branioca Bosne" i secesionista iz RS-a, eto vrzinog kola...a dok smo u kolu neke stvari i koje se mogu unaprijediti i poboljsati stoje u mjestu.Svi ocekuju da ce se krupne stvari desiti preko noci, svima su puna usta velikih rijeci i mrkih pogleda prema onim tamo.Ajmo unaprijediti nesto sto mozemo, ajmo npr. za pocetak srediti da Zeljeznice BiH budu Zeljeznice BiH, da se u Doboju ne ceka smjena "stranog osoblja" i mashina, da ljudi pri tome ne moraju gubiti pola sata ionako neudobnog putovanja uludo, ajde da se nesto slicno u drugim sferama zivota pocne da radi zajedno, da nana iz Doboj-Juga moze bez problema doci na operaciju u Doboj bez da je moraju voziti u ZE,isto tako neki čiča iz okoline Ljubinja u Mostar....ja sam mozda naivan al' mislim da su "male" stvari vaznije za zivot obicnog puka od ispraznog pucanja velikim rijecima i razmisljanja da li je laz imanentna srpskom biću.
and

#10011 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by and »

felipe kajetano wrote:
jeza u ledja wrote:
Stalno cemo se vracati dok je "branioca Bosne" i secesionista iz RS-a, eto vrzinog kola...a dok smo u kolu neke stvari i koje se mogu unaprijediti i poboljsati stoje u mjestu.Svi ocekuju da ce se krupne stvari desiti preko noci, svima su puna usta velikih rijeci i mrkih pogleda prema onim tamo.Ajmo unaprijediti nesto sto mozemo, ajmo npr. za pocetak srediti da Zeljeznice BiH budu Zeljeznice BiH, da se u Doboju ne ceka smjena "stranog osoblja" i mashina, da ljudi pri tome ne moraju gubiti pola sata ionako neudobnog putovanja uludo, ajde da se nesto slicno u drugim sferama zivota pocne da radi zajedno, da nana iz Doboj-Juga moze bez problema doci na operaciju u Doboj bez da je moraju voziti u ZE,isto tako neki čiča iz okoline Ljubinja u Mostar....ja sam mozda naivan al' mislim da su "male" stvari vaznije za zivot obicnog puka od ispraznog pucanja velikim rijecima i razmisljanja da li je laz imanentna srpskom biću.
pa da li u rs-u ima neka stranka koja bi na te "male"stvari tako gledala i s kojom bi se o takvim normalnim stvarima moglo razgovarati?
zašto su u vlasti rs sve nervozniji što se više priča o približavanju eu i nato,a samim tim i nekim normalnim stvarima?
Maraschino

#10012 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

felipe kajetano wrote:
jeza u ledja wrote:
Ovo je sve normalno sto pises ali ispade ironicno da ti od nas trazis ono sto mi godinama trazimo a ''secesionisti'' ni da cuju.
felipe kajetano

#10013 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

and wrote: pa da li u rs-u ima neka stranka koja bi na te "male"stvari tako gledala i s kojom bi se o takvim normalnim stvarima moglo razgovarati?
zašto su u vlasti rs sve nervozniji što se više priča o približavanju eu i nato,a samim tim i nekim normalnim stvarima?
Postoje partije sa kojima bi se moglo razgovarati, moglo bi se cak i sa SNSD-om jer kod nas nista nije apsolutno i vjecno, svjedoci smo svakodnevnih skretanja "lijevih" malo u desnu stranu i nekadasnjih desnih malo prema centru.I SDP kao najveci nazovi ljevicari u BiH u zadnje vrijeme kupe simpatije desnicara..vidim i na forumu ljude koji se predstavljaju kao simpatizeri ili clanovi SDP koji imaju retoriku i razmisljanja kao najveci desnicari.Ali problem je u tome sto o "malim" takvim stvarima niko i ne razmislja i ne pokusava da razgovara..only ustavne promjene,otcijepljenje,referendum, genocid,agresija,bosanci i hercegovci, da li su Srbi uopste Srbi ili to nisu Srbi vec pravoslavci..dalje turcin prodo vjeru za veceru, ne vjeruj ni onom u vreci a ni onom za astalom(ta je omiljena i svi je prihvataju kao svoju)... lista je poduza da sad ne nabrajam....za to vrijeme voz u Doboju stoji, a nana u hitnoj baHildishe dok je transportuju u ZE....

@maraschino
Sta je to ironicno i to sto se godinama trazi?
Last edited by felipe kajetano on 28/04/2010 00:04, edited 1 time in total.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#10014 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

felipe kajetano wrote:
jeza u ledja wrote:
Dobro receno.... a sada trci u Dodin stab i izrecituj mu svoje zelje. :D
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#10015 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Jedno ozbiljno pitanje za sve forumase.

Koliko znam da Njemacka, Austrija, a i jos poneke evropske zemlje imaju zakone koji sankcionisu negiranje holokausta i genocida, je li moguce da pojedinac, grupa ili bilo ko podnese prijavu u tim zemljama protiv Dodika i inih, zbog cinjenja istog, i da li bi bilo nekih posljedica po iste?
Hvala. :-D
and

#10016 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by and »

felipe kajetano wrote:
and wrote: pa da li u rs-u ima neka stranka koja bi na te "male"stvari tako gledala i s kojom bi se o takvim normalnim stvarima moglo razgovarati?
Postoje partije sa kojima bi se moglo razgovarati, moglo bi se cak i sa SNSD-om jer kod nas nista nije apsolutno i vjecno, svjedoci smo svakodnevnih skretanja "lijevih" malo u desnu stranu i nekadasnjih desnih malo prema centru.I SDP kao najveci nazovi ljevicari u BiH u zadnje vrijeme kupe simpatije desnicara..vidim i na forumu ljude koji se predstavljaju kao simpatizeri ili clanovi SDP koji imaju retoriku i razmisljanja kao najveci desnicari.Ali problem je u tome sto o "malim" takvim stvarima niko i ne razmislja i ne pokusava da razgovara..only ustavne promjene,otcijepljenje,referendum, genocid,agresija,bosanci i hercegovci, da li su Srbi uopste Srbi ili to nisu Srbi vec pravoslavci..dalje turcin prodo vjeru za veceru, ne vjeruj ni onom u vreci a ni onom za astalom(ta je omiljena i svi je prihvataju kao svoju)... lista je poduza da sad ne nabrajam....za to vrijeme voz u Doboju stoji, a nana u hitnoj baHildishe dok je transportuju u ZE....

@maraschino
za normalne i jednostavne stvari su potrebni normalni ljudi,a takvih u snsd-u je malo.njima ne odgovara normalna priča,jer se oni iza ovih velikih priča kriju,a poslovi se odrađuju.
doći ćemo mi i na ove normalne priče,jer to htjeli mi ili ne,mora tako završiti.samo nažalost gubimo vrijeme i do normalnih stvari moramo dolaziti preko brda i dolina,okolo.
pa 4 godine smo ratovali da savladamo osnove geografije i skontamo da živimo i da ćemo živjeti u bosni i hercegovini.
i opet se poneki javi za produžne.
felipe kajetano

#10017 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Pa jest ono doci cemo..za jedno dva'est godina sudeci po fonu kojim pises...mirno spavaj i cekaj..sto bi rekli sabur :wink:
Maraschino

#10018 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

@maraschino
Ispade kao da si otkrio toplu vodu :wink: :D

Posle rata sve je bilo odvojeno pa koliko nam treba godina da to ponovo uvezemo? Treba samo dobra volja (a znas gdje je nema) da bi ova zemlja profunkcionisala kao jedna normalna zemlja sa svojim jedinstvenim ekonomskim prostorom, zajednickim zdravstvenim sistemom, zajednicke zeljeznice, elektro distribucijom, telekomunikacijama...ali ne, bolje je imati svoje pa makar poslovalo i sa gubitkom nego da to bude u zajednickom sistemu.
Koliko se godina lomila koplja oko priprema za izgradnju koridora Vc i na kraju Dodik rece ''svako svoje neka gradi'' umjesto da to Ministarstvo za saobracaj pri Vijecu ministara privede kraju (makar ministar bio i iz RS-a a bio je Dokic i uradi je sve da se nista ne uradi). Zajednicki elektro prenos nikako da zazivi, samo ako VP nesto kaze onda se formalno odrzi sastanak. Zeljeznice, sume, vode...kada bi sve propalo ova garnitura politicara na vlasti u RS-u ne bi prihvatila formiranje ministarstva na drzavnom nivou ili neke zajednicke korporacije.
Da ne bude zabune, reci bilo sta sto bi politicari iz Federacije odbili u slucaju ukrupnjavanja, objedinjavanja nekih vec propalih firmi (zeljeznice, sume...) ili nekih sistema koji ne mogu da posluju zasebno.
Ima Bosne_Bice Bosne

#10019 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Da ponovim. :)

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Jedno ozbiljno pitanje za sve forumase.

Koliko znam da Njemacka, Austrija, a i jos poneke evropske zemlje imaju zakone koji sankcionisu negiranje holokausta i genocida, je li moguce da pojedinac, grupa ili bilo ko podnese prijavu u tim zemljama protiv Dodika i inih, zbog cinjenja istog, i da li bi bilo nekih posljedica po iste?
Bosnolog

#10020 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Da ponovim. :)

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Jedno ozbiljno pitanje za sve forumase.

Image

Niko nece vise upropastiti upravo one u cije ime se predstavlja da radi taj isti lajavi fasita,...samo sabur,Sve ce doci na svoje... :dance:
Last edited by Bosnolog on 28/04/2010 01:34, edited 1 time in total.
vivaldi

#10021 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vivaldi »

Maraschino wrote:
@maraschino

Posle rata sve je bilo odvojeno pa koliko nam treba godina da to ponovo uvezemo? Treba samo dobra volja (a znas gdje je nema) da bi ova zemlja profunkcionisala kao jedna normalna zemlja sa svojim jedinstvenim ekonomskim prostorom, zajednickim zdravstvenim sistemom, zajednicke zeljeznice, elektro distribucijom, telekomunikacijama...ali ne, bolje je imati svoje pa makar poslovalo i sa gubitkom nego da to bude u zajednickom sistemu.
Koliko se godina lomila koplja oko priprema za izgradnju koridora Vc i na kraju Dodik rece ''svako svoje neka gradi'' umjesto da to Ministarstvo za saobracaj pri Vijecu ministara privede kraju (makar ministar bio i iz RS-a a bio je Dokic i uradi je sve da se nista ne uradi). Zajednicki elektro prenos nikako da zazivi, samo ako VP nesto kaze onda se formalno odrzi sastanak. Zeljeznice, sume, vode...kada bi sve propalo ova garnitura politicara na vlasti u RS-u ne bi prihvatila formiranje ministarstva na drzavnom nivou ili neke zajednicke korporacije.
Da ne bude zabune, reci bilo sta sto bi politicari iz Federacije odbili u slucaju ukrupnjavanja, objedinjavanja nekih vec propalih firmi (zeljeznice, sume...) ili nekih sistema koji ne mogu da posluju zasebno.
Tvoja pitanja bi imala smisla do aprila 92. Da su srbi htjeli zajednicke zeljeznice, elktroprenose i ostalo u nezavisnoj bih, nebi rata ni bilo. Nasa najveca tragedija su poginuli i zrtve. Svaka porodica u bih ima nekoga u familiji ko je poginuo, ranjen, invalid, protjeran, i nema sanse da bilo koji politicar se usudi da "izda" te zrtve cak i da to hoce.

Rat se zavrsio pat pozicijom, drzava uredjena tako da stranacki lideri sva tri naroda ima odlicnu priliku za bogacenje, a pritom brane nacionalne interese tako sto bukvalno nista ne rade vec samo odrzavaju status quo. Sjajan sistem za politicare pa ruku na srce i nemaju potrebu da bilo sta eksperimentisu.

Narod?

A on ionako zivi tesko vec 20 godina pa se skoro i naviko. Strah od onih "anamo" ce uvijek biti veci problem od praznog stomaka. Sve u svemu - zacarani krug.
felipe kajetano

#10022 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Maraschino wrote:
@maraschino

Ja sam na tragu razmisljanja da bi se politicke elite u BiH trebale okrenuti toj prici, a ne kao sto je do sada bio slucaj retorikom ukidanja ili odcijepljenja bilo cega.Treba se stvoriti klima u kojoj Dodik niti bilo ko drugi nece moci opstruirati bilo kakav dogovor jer jednostavno nece biti toliko jak u politickom smislu(kroz broj poslanika u skupstini i sl.)Nije topla voda ako kazem da njega hrane odredjene strukture u SA konstantnom pricom i fokusiranjem na stvari iz proslosti,davanjem raznih kvalifikacija RS-u, blacenjem Srbije prema kojoj bosanski Srbi imaju poseban odnos i sl. stvarima koje su danas bar meni apsolutno nebitne za zivot ljudi u BiH(vjerujem i sa stanovista nene iz Doboja i čiče iz Ljubinja), raznoraznim prijetnjama koje samo homogenizuju narod u RS-u koji ce potrcati u ruke vozda da ih spasi zla...mi pricamo o narodu u BiH koji je generalno sto opravdano sto neopravdano opterecen desavanjima iz blize ili malo dalje proslosti i sa kojim je lako manipulisati.BL ne moze povuci BiH naprijed, to moraju uciniti politicke elite iz SA prvenstveno oni koji se nesto pitaju u Bosnjaka koji svom narodu moraju objasniti da stvari nisu bash onakve kako se predstavljaju zadnjih deceniju i po i da ce morati biti i nekih kompromisa..mozda neocekivanih nakon godina pilenja iste price...isto kao i sto ce neko u BL morati reci da RS nece iz BiH maknuti i da to nije uopste u interesu Srba u BiH.Bosnjaci ne smiju dozvoliti sebi luksuz da provociraju srpski ekstremizam i secesionizam, jer je njima u vecem interesu da ova drzava nekako profunkcionise na pravi nacin.Podrzavanjem likova sa parolama 100% BiH i onima koji bi na mala vrata vratili RBiH ih ostavlja na sadasnjih 30%, na pozitivnom primjeru iz FBiH bi se relaksirali i u RS-u, onda Dodik ne bi imao kome da prodaje svoje ublehe.
Danas ljudi u RS-u imaju sve "svoje" i treba se dobro potruditi da prihvate i ono sto im se stalno sugerise da ne valja, druga je stvar sto oni realno nemaju mnogo koristi od "svoga", ja govorim aludirajuci na kriticnu masu obicnog stanovnistva koje "srbuje" po kafanama i fudbalskim stadionima.

Nemoj biti ubijedjen u neupitnu zelju trenutne politicke elite FBiH u spajanje i ukrupnjavanje nekih javnih preduzeca, jer to logicki dovodi do gubitka funkcija stranackih kadrovika i radnih mjesta amidzica i daidzica,jer fotelja moze biti samo jedna....mala bara puna krokodila :wink:
Bosnolog

#10023 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Sizofrenija Pedodika potvrduje kricima pojacane antiturske dernjave :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
Druga vojna sila svijeta: Zašto se Milorad Dodik plaši Turske?
28. 04. 2010. • 07:59 A. B.

Image

"Uloga Turske je sve aktivnija i to je veoma opasna stvar. Ponekad mi u Republici Srpskoj neko objašnjenje Srbije za toliki diplomatski prodor Turske i dobijemo, ali ni dalje ne razumijemo zašto Srbija dozvoljava da Turska ojačava svoju poziciju u odnosu na BiH... Ne prihvatamo ulogu Turske u BiH ni iz istorijskih razloga... Radi se o daleko većoj ambicji Turske i geostrateškom interesu...

Ovo je juče beogradskim medijima izjavio Milorad Dodik, premijer RS, uz napomenu da je BiH "veoma teško održiva i može opstati samo kao labava unija dvije države".

- Dodik i ovim izjavama, htio to priznati ili ne, pokazuje svoje nemire, paniku i strahove, pogotovo nakon prošlosubotnjeg sastanka u Istanbulu Harisa Silajdžića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, i Borisa Tadića, predsjednika Srbije, a uz posredovanje i prisustvo turskog predsjednika Abdulaha Gula. Istanbulska deklaracija koju su njih trojica usvojili insistira na stabilizaciji prilika na Balkanu i u odnosima između BiH i Srbije. Uz izdašno asistiranje, zašto ne reći i pritiskanje zvanične Ankare, Skupština Srbije je nedavno usvojila i Deklaraciju o Srebrenici kojom je osudila ratne zločine nad Bošnjacima Srebrenice i tek to je Dodika razbjesnilo i dosta odmaklo od Tadića kojem posljednjih dana stalno šalje poruke preko beogradskih medija. Kao dobro informisan, on zna da je i Zlatko Lagumdžija, lider SDP-a, najjače opozicione stranke u državi, u posljednja dva mjeseca hitno nekoliko puta odlazio u Istanbul na razgovore s turskim državnicima, a prije dvadesetak dana premijer Turske Redžep Taip Erdogan bio mu je gost u Bošnjačkom institutu odakle je uputio poruke dalekosežnog značenja.

"Turska je svugdje prisutna i o mnogim njenim aktivnostima se i ne zna. Kada UN bude raspravljao povodom rezolucije o Iranu, svi će se pitati šta o tome misli turski ministar spoljnih poslova Ahmet Davutoglu...Tu su i redovni telefonski razgovori Davutoglua sa Barackom Obamom, Hilari Klinton", kazao je prekjuče na Fakultetu islamskih nauka visoki predstavnik Valentin Inzko.

Dodiku je jasno da uključivanje Turske u rješavanje problema na Balkanu može rezultirati jedino donošenjem sigurnosti, stabilnosti i sklada u ovom dijelu Evrope što dovodi do pucanja njegovog koncepta da se BiH podijeli i vremenom nestane. Radi se zapravo o konceptu Slobodana Miloševića kojeg on hoće da do kraja realizuje.

"Turska diplomacija najznačajnije održava "meku moć" Turske", kaže ambasador te zemlje u BiH Vefahan Ocak i dodaje da je i Balkan interesna sfera Turske.

- Za nas je prirodno da Turska ulaže napore da balkanske zemlje što prije zauzmu svoje mjesto što se sigurnosti tiče u NATO-u, a što se ekonomske saradnje i blagostanja tiče u EU. Trojni susreti Turska - Hrvatska - BiH i Turska - Srbija - BiH koje održavamo u zadnje vrijeme utiču na uspostavljanje povjerenja među ovim zemljama i doprinose stabilnosti BiH što je poznato svim dobronamjernim ljudima. Nemamo razloga da se odričemo ostavštine ahdname sultana Mehmeda II Osvajača, uloge sultana Abdulaziza u izgradnji sarajevske Saborne crkve, uloge sultana Bajazita II u naseljavanju Jevreja u otomanske zemlje, među njima i u BiH.Turska će dobronamjerno nastaviti podržavati blagostanje u BiH, njen integritet i mir i mi ćemo svim našim prijateljima u ovoj zemlji i nadalje iskreno objašnjavati da će Turska biti uz njih bez obzira na sve - izjavio je ambasador Ocak.

Turska je po površini 37. zemlja na svijetu, a sa 76 miliona ljudi 18. država svijeta po broju stanovnika, navodi San.

Članica je NATO saveza u kojem je po snazi druga vojna sila, odmah iza SAD-a.

Ova zemlja ima 15. najveći bruto domaći proizvod na planeti, a prosječna stopa rasta BDP-a iznosi oko sedam posto. Bruto domaći proizvod Turske se u posljednjih šest godina utrostručio i sada iznosi 740 milijardi dolara. Ovu zemlju godišnje posjeti 31 milion turista, a prihodi od turizma iznose 22 milijarde dolara godišnje. Nalazi se u regionu u kojem je 70 posto svjetskih energetskih resursa i prirodni je most između Azije i Afrike prema Evropskoj uniji. Prema procjenama Oraganizacije za evropsku saradnju i razvoj, Turska će do 2013. godine biti treća najbrže rastuća ekonomija na svijetu.
Evo ga Dodi hoce da pomrsi racune Tadiji koji je na velikom belaju sa sizofrenim Dodijem,... :D

Tur­ska se mi­je­ša u odno­se u BiH kao zas­tu­pnik bošnja­čkih in­te­re­sa
Datum: 27.04.2010 22:00
Autor: Miroslav Filipović

BANjA LU­KA - Tur­ska već du­go po­ku­ša­va da bu­de po­kro­vi­telj bošnja­čkih in­te­re­sa u BiH, a po­tpi­si­vanjem Is­tan­bul­ske de­kla­ra­ci­je pred­sje­da­va­ju­ći Pred­sje­dniš­tva BiH Ha­ris Si­lajdžić je pre­kršio Us­tav, jer za to ni­je imao sa­gla­snost Pred­sje­dniš­tva BiH.

Do­dik je is­ta­kao da se Tur­ska kon­stan­tno upli­će u unu­trašnje odno­se u BiH, zas­tu­pa­ju­ći isključi­vo in­te­re­se bošnja­čkih po­li­ti­ča­ra.

- Tur­ska igra ulo­gu na­vi­ja­ča za in­te­re­se Bošnjaka u BiH i zbog to­ga je po­ku­ša­la da in­stru­men­ta­li­zu­je sas­ta­nak u Is­tan­bu­lu pred­sje­dni­ka ove zemlje sa Si­lajdžićem i pred­sje­dni­kom Srbi­je - re­kao je Do­dik.

Na­gla­sio je da po­drža­va sta­vo­ve čla­na Pred­sje­dniš­tva BiH iz RS Ne­boj­še Ra­dma­no­vi­ća, ko­ji je na­ja­vio da će ospo­ri­ti Is­tan­bul­sku de­kla­ra­ci­ju.

- RS se za­la­že za ja­čanje re­gi­onal­ne po­li­ti­čke i eko­nom­ske sa­radnje, ali se pro­ti­vi to­me što su Si­lajdžić i mi­nis­tar inos­tra­nih po­slo­va BiH Sven Al­ka­laj u Is­tan­bu­lu dje­lo­va­li neo­vlaš­će­no i mi­mo Us­ta­va i uobi­ča­je­ne pra­kse - ka­zao je Do­dik.

On je pre­ci­zi­rao da za ova­kve vrste sas­ta­na­ka pred­sta­vni­ci BiH mo­ra­ju zas­tu­pa­ti sa­gla­sne sta­vo­ve Pred­sje­dniš­tva BiH i Sa­vje­ta mi­nis­ta­ra BiH, što je u kon­kre­tnom slu­ča­ju izos­ta­lo.

Na­veo je da je za RS ne­pri­hvatljivo da se na ovaj na­čin održa­va­ju sas­tan­ci, jer ni­je ut­vrđe­no le­gi­ti­mno pri­sus­tvo in­sti­tu­ci­ja BiH, ni­ti je to odo­bri­lo Pred­sje­dniš­tvo BiH.

- Ne vje­ru­je­mo u do­bre na­mje­re Tur­ske u BiH, a pred­sta­vni­ci vlas­ti Srbi­je su neo­pre­zno pris­tu­pi­li sas­tan­ku u Is­tan­bu­lu - sma­tra Do­dik, do­dav­ši da će RS i Srbi­ja i dalje, u okvi­ru Spo­ra­zu­ma o spe­ci­jal­nim i pa­ra­lel­nim ve­za­ma, ima­ti pri­sne odno­se.

Do­dik je ka­zao da u Is­tan­bul­skoj de­kla­ra­ci­ji ima an­ti­dej­ton­skih ele­me­na­ta, jer se u odre­dba­ma o te­ri­to­ri­jal­nom in­te­gri­te­tu zemlje ne po­minju tri kon­sti­tu­ti­vna na­ro­da i dva en­ti­te­ta.

- U ovoj de­kla­ra­ci­ji su ta­ko­đe na­ve­de­ne ne­ke odre­dbe ko­je su u su­pro­tnos­ti sa Stra­te­gi­jom o rje­ša­vanju pi­tanja iz­bje­glih i ra­seljenih u BiH - re­kao je Do­dik.

Na­veo je da Srpska ne­ma pri­mje­dbe na sa­radnju Srbi­je i Tur­ske.

- Me­đu­tim, Tur­ska je ugro­zi­la te­ri­to­ri­jal­ni in­te­gri­tet Srbi­je pri­zna­vanjem ne­za­vi­snos­ti Ko­so­va - do­dao je Do­dik.

Is­ta­kao je da RS ne­će mi­jenjati stav o pi­tanju Ko­so­va sve dok Srbi­ja ne ri­je­ši ovo pi­tanje sa re­le­van­tnim fa­kto­ri­ma.

- Stav RS u okvi­ru in­sti­tu­ci­ja BiH je da ne­ma pri­znanja ne­za­vi­snos­ti Ko­so­va - ka­zao je Do­dik.

Do­dik je na­po­me­nuo da je o is­tan­bul­skom sas­tan­ku te­le­fo­nom raz­go­va­rao sa Ta­di­ćem i da mu je tom pri­li­kom re­kao da ni­je pro­blem do­go­vor i re­gi­onal­na sta­bi­li­za­ci­ja i do­pri­nos re­gi­onal­nom mi­ru, već to što je Si­lajdžić zlo­upo­tri­je­bio po­zi­ci­ju pred­sje­da­va­ju­ćeg Pred­sje­dniš­tva BiH.

Na­veo je da mu je Ta­dić re­kao da je bio uvje­ren da je Si­lajdžić u Is­tan­bu­lu bio le­gi­ti­mni pred­sta­vnik BiH.

- To go­vo­ri da se Si­lajdžić la­žno pred­sta­vio i Ta­di­ću - re­kao je Do­dik.

Do­dik sma­tra da Sud BiH ni­je obje­kti­van i oče­ku­je da će biv­ši član ra­tnog Pred­sje­dniš­tva RBiH Ejup Ga­nić bi­ti izru­čen Srbi­ji, gdje će bi­ti i pro­ce­su­iran za zlo­či­ne nad pri­pa­dni­ci­ma JNA u Do­bro­volja­čkoj.

- Ne­ma for­mal­nih ni­ti dru­gih ra­zlo­ga da Ga­nić bu­de izru­čen BiH, jer BiH ni­je ni po­di­gla op­tu­žni­cu pro­tiv njega - re­kao je Do­dik.
NATO

Pre­mi­jer RS je ka­zao da je ugro­že­no po­vje­renje u NATO zah­tje­vom da se spro­ve­du us­ta­vne pro­mje­ne na osno­vu "april­skog" ili "bu­tmir­skog pa­ke­ta".

- Ni­je­dna od tih pro­mje­na se ne­će de­si­ti ni pri­je ni po­sli­je izbo­ra. Us­ta­vne pro­mje­ne ne­će bi­ti spro­ve­de­ne ni u je­dnom se­gmen­tu ko­jim bi bio ugro­žen pos­to­je­ći sta­tus RS - tvrdi Do­dik.

Ka­zao je da pi­tanje voj­ne imo­vi­ne u BiH ni­je mo­gu­će ri­je­ši­ti sa­mo odo­bra­vanjem lo­ka­ci­je za po­tre­be Mi­nis­tar­stva od­bra­ne BiH, a da os­ta­la imo­vi­na os­ta­ne ne­ri­je­še­na.

http://www.glassrpske.com/vijest/2/novo ... eresa.html
Nego Dodi reci nam kako idu treninzi i kada ce biti:???????

Image
nokia6170

#10024 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

felipe kajetano wrote:
Hajde da zanemarim da si propustio da se osvrnes na sve pomenute dileme po tackama, s obzirom da nemas misljenje ili nemas ideju kako da se postavis prema njima.

U vezi s ovim sto si naveo, pa nista novo nisi rekao a prebacujes mi neku kao neprincipijelnost i poredis slucaj Milosevic i Delic. Za Milosevica postoji medjupresuda iz 2004. godine koja govori o njegovoj odgovornosti.

Ali evo da ne sirimo bespotrebno stvar...ti meni odgovori na vrlo konkretno pitanje:

Da li je Rasim Delic (uzimajuci u obzir i tu nepravosnaznu sudsku presudu) za tebe ratni zlocinac ako se uzme za ono za sta je osudjen i u toj nepravosnaznoj sudskoj presudi...eto ostavicemo na stranu sad mogucnost da bi mozda drugostepenom presudom bio, a mozda ne bi bio oslobodjen. Recimo eto da je i drugostepeni sud potvrdio prvostepenu presudu....ili je Rasim Delic za tebe po default-u ratni zlocinac bez obzira sta rekao bilo koji sud?

Da li je za tebe Biljana Plavsic ratni zlocinac uzimajuci u obzir djela za koja je osudjena? Ako jeste ratni zlocinac, da li je ona prestala biti ratnim zlocincom odsluzenjem kazne?
hercegovac_pravi

#10025 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

Ovaj idiot baš prolupo ko koto.... :lol: :lol: :lol:
Locked