TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#10001 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

necko_hz wrote:Prenemagao se on mnogo puta prije toga, ispucao je limit.

Bas se vidi, toliko, da se u tiebreaku i nakon sto je osvojio isti kretao bez ikakvih problema. Kak ono ti kazes, valjda takva priroda povrede.

Interesantno kako se zaborave svi fer postupci koje je Novak uradio, a zamjeraju se banalne stvari koje pojedinci rade u daleko vecoj mjeri. Da je Novak ramenom odgurno igraca kao Nadal Rosola, ovdje bi se stranice i stranice ispisale o balkanskom primitivcu. Naravno, kada je u finalu RG-a poen koji se trebao ponoviti dao Nadalu, rijetki su se sjetili da bar pozdrave taj potez. Naravno, neki su tu samo kad treba popljuvati nesto.

U jednom si svakako u pravu, ne mogu se uporedjivati. Djokovic je svakako mnogo korektniji igrac i iz svega sto se moze zakljuciti na osnovu medija i onoga sto mozemo vidjeti, puno pozitivnija i bolja osoba, a i bolji igrac trenutno. :D

Trebao bih i ja izabrati neki kvalitetan Rafin MTo, ali ne mogu se odluciti koji. Konkurencija je zestoka, Novaku ce trebati dosta vremena da razvije taj segment.

Reci nam hoce li i ove godine u eventualnom susretu na RG-u tjerati sudiju da prekida mec, ako Novaka bude krenulo ? :D Ne samo da je dobar folirant, vec i glumac, pa glumi sudiju i donosi odluke umjesto istog, te odlucuje da li je teren spreman za igru i kad ce se nastaviti mec.8-)

Svakako da je grijeh porediti ovakvog lika sa nekim ko aplaudira na svaki dobar protivnikov udarac i koji nikada ne trazi izgovore zbog poraza, koji se zna i nasaliti i zajebavati, dok je nekome vadjenje gaca iz pakasa najveci domet. Covjek nema meniskus, vec hemeroide. :D

@radosni, vidis da covjek ima upalu :D
Razumijem da se prepucavate, ali ovo je baš maliciozno napisano.

Jedino mogu priznati da je Novak bolji gubitnik, ali nakon meča... kad je već sve gotovo. U segmentu MTO i predaja, Novak je davno prevazišao sve sa onim bolnim grlom u Monte Carlu... sad se Tipsarević trudi da ga prekuca ali teško ide. A MTO na prošlom finalu US Opena, kada Murray treba servirati za meč... protiv prijatelja i kuma :-)

Nadal je par puta igrao do kraja mečeve u kojima se nije mogao kretati, da ne bi oduzimao slavu protivniku... finale Rotterdama 2009. protiv Murraya i četvrtfinale AO 2011. protiv Ferrera.
Leopold_IV

#10002 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

area51 wrote: Mada (po meni) u današnjem vrhunskom svjetskom tenisu sve je do Novaka.On kad je dobro "našpanovan" ostali su u podređenom položaju i uz svoju najbolju igru koju mogu pružiti u tom trenutku,bar sad za sad.
Vjerovatno si i nakon 40-ak pobjeda u nizu to isto mislio i 2011 pa je onda došao tamo nekakav švicarac i otresao ga na RnR kada je ovaj bio i našpanovan i u životnoj formi.
Ili postoji neka teorija da se taj dan ustao na ljevu nogu, da su podzemne vode bile loše za njega, uganuo trepavicu pri izlasku na teren?
Prema tome ove teorije da se univerzum i teniski svijet vrte oko Djokovica su ti jako bezveze i upravo ovakvim nastupom kod ljudi na forumu i stvarate antagonizam prema čovjeku, nevezano za nacionalbo opredjeljenje.

Idemo Rogere resetiraj ga kao i prije 2 god...
Leopold_IV

#10003 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

necko_hz wrote:Prenemagao se on mnogo puta prije toga, ispucao je limit.

Bas se vidi, toliko, da se u tiebreaku i nakon sto je osvojio isti kretao bez ikakvih problema. Kak ono ti kazes, valjda takva priroda povrede.

Interesantno kako se zaborave svi fer postupci koje je Novak uradio, a zamjeraju se banalne stvari koje pojedinci rade u daleko vecoj mjeri. Da je Novak ramenom odgurno igraca kao Nadal Rosola, ovdje bi se stranice i stranice ispisale o balkanskom primitivcu. Naravno, kada je u finalu RG-a poen koji se trebao ponoviti dao Nadalu, rijetki su se sjetili da bar pozdrave taj potez. Naravno, neki su tu samo kad treba popljuvati nesto.

U jednom si svakako u pravu, ne mogu se uporedjivati. Djokovic je svakako mnogo korektniji igrac i iz svega sto se moze zakljuciti na osnovu medija i onoga sto mozemo vidjeti, puno pozitivnija i bolja osoba, a i bolji igrac trenutno. :D

Trebao bih i ja izabrati neki kvalitetan Rafin MTo, ali ne mogu se odluciti koji. Konkurencija je zestoka, Novaku ce trebati dosta vremena da razvije taj segment.

Reci nam hoce li i ove godine u eventualnom susretu na RG-u tjerati sudiju da prekida mec, ako Novaka bude krenulo ? :D Ne samo da je dobar folirant, vec i glumac, pa glumi sudiju i donosi odluke umjesto istog, te odlucuje da li je teren spreman za igru i kad ce se nastaviti mec.8-)

Svakako da je grijeh porediti ovakvog lika sa nekim ko aplaudira na svaki dobar protivnikov udarac i koji nikada ne trazi izgovore zbog poraza, koji se zna i nasaliti i zajebavati, dok je nekome vadjenje gaca iz pakasa najveci domet. Covjek nema meniskus, vec hemeroide. :D

@radosni, vidis da covjek ima upalu :D
Necko, sad si ga pretjerao.
Sto se tice zdravstvenih drama na terenu malobrojni se kroz tenisku povijest mogu mjeriti sa Djokovicem (pa sjeti se samo onog meca na USO protiv Robreda i nakon toga izjave Roddicka), pa onda astme, lece u Baselu...itd....
Jedina konkurencija mu je Tipsarevic.
Blek Stena

#10004 Re: TENIS

Post by Blek Stena »

Uglavnom, Nadal je bozanstvo i mitolosko bice i kod njega nema lazi i prevare. Cuj spava sa upaljenim svjetlom i brine za majku dusa slatka :lol: im deeply touched :lol:
Dok je, naravno, Novak susta suprotnost i kraj price. Ono sto je meni vazno je da Novak nastavi da izaziva traume kod onih sto ga ne vole, jer prosto uzivam da ih citam.
vejza00

#10005 Re: TENIS

Post by vejza00 »

imal ko link za raonica
Leopold_IV

#10006 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

ultima_palabra wrote: Jedino mogu priznati da je Novak bolji gubitnik, ali nakon meča... kad je već sve gotovo. U segmentu MTO i predaja, Novak je davno prevazišao sve sa onim bolnim grlom u Monte Carlu... sad se Tipsarević trudi da ga prekuca ali teško ide. A MTO na prošlom finalu US Opena, kada Murray treba servirati za meč... protiv prijatelja i kuma :-)

Nadal je par puta igrao do kraja mečeve u kojima se nije mogao kretati, da ne bi oduzimao slavu protivniku... finale Rotterdama 2009. protiv Murraya i četvrtfinale AO 2011. protiv Ferrera.
Tek vidjeh ovaj post i :thumbup:

Fino mu je Roddick na USO 2008 na presici rekao sve ovo o čemu mi pričamo...

Po meni je Nadalov fair play na jako visokom nivou i kao sportistu ga izuzetno cijenim (iako me je znao dovesti skoro do nervnog sloma u nekoliko navrata u mecevima protiv Rogera).

Dobro Emilly kaze...Djokovic da protivniku sporan poen u situaciji kad ima mec pod kontrolom i kad nije gusto...to je u redu ali su puno nesportskiji potezi ovi MTO i stvaranje slike da ga nikad niko zdravog nije pobjedio.
Ide Barcelona i jos jedno od 3 netaknuta Nadalova krljevstva (uz RnR i Rim).
radostan dan

#10007 Re: TENIS

Post by radostan dan »

Blek Stena wrote: Ono sto je meni vazno je da Novak nastavi da izaziva traume kod onih sto ga ne vole, jer prosto uzivam da ih citam.
:lol: :lol:
i ja sam sebe uhvatio da više ne navijam za novaka toliko koliko su mi smiješni komentari, apologija ili nejavljanje nakon što osvoji turnir.
iznenadio me nećkov post jer je pisao o nekim stvarima zbog kojih volim đokovića (nešto slično sam napisao nakon te famozne 2011., na ovoj temi).
nije problem što je -razbio- u diskusiji :) , nego je problem što je ovim opalio jaku čvrgu i onim đokovićevim navijačima koji tek povremeno dolaze ovdje, pa se sad moraju poklopiti ušima. :wink: :mrgreen:

SLOBODA ZA TROICKOG...
area51

#10008 Re: TENIS

Post by area51 »

Leopold_IV wrote:
area51 wrote: Mada (po meni) u današnjem vrhunskom svjetskom tenisu sve je do Novaka.On kad je dobro "našpanovan" ostali su u podređenom položaju i uz svoju najbolju igru koju mogu pružiti u tom trenutku,bar sad za sad.
Vjerovatno si i nakon 40-ak pobjeda u nizu to isto mislio i 2011 pa je onda došao tamo nekakav švicarac i otresao ga na RnR kada je ovaj bio i našpanovan i u životnoj formi.
Ili postoji neka teorija da se taj dan ustao na ljevu nogu, da su podzemne vode bile loše za njega, uganuo trepavicu pri izlasku na teren?
Prema tome ove teorije da se univerzum i teniski svijet vrte oko Djokovica su ti jako bezveze i upravo ovakvim nastupom kod ljudi na forumu i stvarate antagonizam prema čovjeku, nevezano za nacionalbo opredjeljenje.

Idemo Rogere resetiraj ga kao i prije 2 god...
Teško,možda može i resetovati Novaka kako kažeš ali i Novaka i Rafu i Endija...nemoguće.
Nije to više onaj Rodžer od prije par godina,htio ti to priznati ili ne
shmizlica

#10009 Re: TENIS

Post by shmizlica »

:nokti: :eh: :hm:

i na kraju, čiji je veći :trepp:

ego, naravno :D
Bodkin

#10010 Re: TENIS

Post by Bodkin »

shmizlica wrote::nokti: :eh: :hm:

i na kraju, čiji je veći :trepp:

ego, naravno :D
:D odsjekao mi je monitor prigodno drugi dio posta :D
Jameka

#10011 Re: TENIS

Post by Jameka »

Ode Feru od Tursunova, koji na zemlji igra kao po kazni. :run:
necko_hz

#10012 Re: TENIS

Post by necko_hz »

tabija wrote:Malo ko je bolja, pozitivnija i skromnija osoba od Rafe.To sto je on malo zatvoren i stidljiv pa i losiji sa engleskim ne znaci da nije dobar.Pa taj covijek i dan danas spava sa svjetlom upaljenim a kad mu majka sjedne u auto do prodavnice udaljene 5 kilometara on je 3 puta nazove u jednom smjeru da vidi je li sve u redu.
:lol: :lol: :lol:
tabija wrote:Sta mislis Formance, Rafa iz 2012 na sljaci vs Novak iz 2013?
Treba sačekati Rim i Madrid, pa onda odgovoriti na ovo pitanje. Meč u MC-u može a i ne mora nešto da znači. Ovo je na kraju krajeva samo jedan turnir. Međutim, da si umjesto Novak 2013 postavio 'Novak 2011' izabrao bih Novaka na bilo kojoj podlozi, uključujući i šljaku.
Emilly5 wrote:Aplaudira i lafo daje poene kada ima rezultatsku prednost.
Ko ono dade poen Nadalu pri rezultatu 0-1 u setovima i 3-4 u drugom u finalu RG-a ?! Vjerovatno neki Novakov dvojnik ?! :)

Emilly5 wrote:Gdje je bio taj "fer plej" u mecu s Wawom u Australiji?
Kada biraš primjere izaberi bar neki koji valja. Upravo je i Stanu nekoliko puta aplaudirao na par fantastičnih poena, štu u prvom setu, što na meč loptama.
Emilly5 wrote:Ne trazi izgovore? Pa sta je svo to silno prenemaganje i glumljenje povreda? Izgovori! Niko njega ne moze zdravog dobit.
Jah, a Rafica je duša. Nikad MTO nije tražio, naročito onda kada ga protivnik izbija iz cipela. :-)
Emilly5 wrote:Tu smo dakle. Da si ovo napisao na samom pocetku, bilo bi jasnije zasto i o cemu ti.
Ne znam ja ko je prvi potezao priče o karakternim osobinama određenih tenisera. ;-) Kada omiljeni igrač izgubi, odnosno bude isprašen na podlozi koja mu najviše odgovara, red je da se protivnik omaložava na bilo kakav način. 8-)

Nikad vala nisam obraćao pažnju na ono čime se igrači koriste prije ili tokom mečeva, bilo da je riječ o MTO-u, bilo da je riječ o nekim izjavama, niti sam se želio obazirati na osobenost igrača o kojim diskutujem. Tačnije, imam svoje mišljenje o svakome od njih, ali zašto to ubacivati u diskusiju ako već govorimo samo o tenisu ?! Zanimalo me samo ono što prkazuju na terenu, kao što me i sad zanima. Moj prvi post u kontekstu ove teme dovoljno govori o tome. Međutim, ovdje se osporava i omaložava jedan igrač zbog perfidnih stvari koje svi rade, a Nadal u najvećoj mjeri, a pritom potonjeg niko ne smatra folirantom i primitivcem zbog toga što radi. :-) E to je šega i to su dvostruki aršini. Svi imaju svoje vrline i mane, ali ovdje su pojedinci samo javljaju kada treba nekog popljuvati, a nema ih nikad kada treba pohvaliti istog. Tako da će Novak ostati upamćen kao folirant, a Rafa kao gospodin iako se koriste istim trikovima. Jedan ili dva su razloga tome, to što je Novak nabio komplekse, ili nešto drugo, a pretpostavljam da znate o čemu je riječ. :thumbup:
tabija

#10013 Re: TENIS

Post by tabija »

necko_hz wrote:
tabija wrote:Malo ko je bolja, pozitivnija i skromnija osoba od Rafe.To sto je on malo zatvoren i stidljiv pa i losiji sa engleskim ne znaci da nije dobar.Pa taj covijek i dan danas spava sa svjetlom upaljenim a kad mu majka sjedne u auto do prodavnice udaljene 5 kilometara on je 3 puta nazove u jednom smjeru da vidi je li sve u redu.
:lol: :lol: :lol:
tabija wrote:Sta mislis Formance, Rafa iz 2012 na sljaci vs Novak iz 2013?
Treba sačekati Rim i Madrid, pa onda odgovoriti na ovo pitanje. Meč u MC-u može a i ne mora nešto da znači. Ovo je na kraju krajeva samo jedan turnir. Međutim, da si umjesto Novak 2013 postavio 'Novak 2011' izabrao bih Novaka na bilo kojoj podlozi, uključujući i šljaku.

Dobro mozda je trebao koji smajli sto se tice prvog quote-a da bi ispalo na zajebanciju sto sam i zelio :D To sto sam ja htio napraviti zajebanciju od toga ne znaci da to nije istina ;) Istina i to 100% :)
Kako sam fulio smajlije ne mogu da vjerujem hahahha :lol: :lol:

Sto se drugog tice.Upravu si tesko je porediti jer je jedan turnir odigran ali ja mislim da Rafa na sljaci iz 2012 bi dobio Novaka sa finala MC-a od neki dan ;)

Sto se 2011 tice slazem se sa tobom.Ta forma je haman pa nevidjena bila i ja sam rekao da je on nece ponoviti vise haman pa nikad u toj mjeri vec mozda u par bljeskova sto se tice meca ili turnira.Evo druga sezona poslje 2011 teče i bio sam u pravu.Vidjecemo dalje sta ce se desavat ;)
A svakako da Rafa jos uvijek nije 100% spreman(nije ni Djole ali je sigurno mnogo spremniji od Nadala trenutno) i ne bi trebao ovaj MC da se uzima u obzir previse.Sve cemo vidjeti jako brzo.
necko_hz

#10014 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Ma nije zbog smajlija, nego mi šega onako. :lol:

Ne mora se ponoviti forma, on je već napravio kvalitativni skok i s obzirom na sve ono što smo imali priliku gledati u zadnje vrijeme, u svaki budući meč će ulaziti kao favorit protiv Nadala.

Rafa je sasvim sigurno bolji i uspješniji teniser (rezultatski, tu nema nikakve dileme), više je dao svjetskom tenisu, ali Novak je dostigao viši nivo igre i ako je na svojih 100% ubijeđen sam da Nadal ne može tu uraditi ništa, ma koliko dobro igrao.
ultima_palabra

#10015 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

100% je relativna stvar, Federer će pobijediti svakoga ako bude igrao na 100% nivou, ali pitanje je hoće li ga više ikada dostići ;-)

Nadalova forma najmanje varira od top igrača i zato je on uvijek tu negdje u završnicama GS (ako nije povrijeđen). I obično treba odigrati meč za pamćenje da bi ga se dobilo na GS.
necko_hz

#10016 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Naravno da je relativna, jer da nije, tenis ne bi imalo smisla pratiti.

Apsolutno, ali ja govorim uopšteno pozivajući se na dojam koji sam stekao zadnjih nekoliko godina. Novak je mlađi i povreda lišeniji igrač od Nadala, osim toga, u mnogo boljoj je fizičkoj kondiciji, a troši se dosta manje od Nadala u svojim mečevima.
Pitanje je motivacija i kontinuitet, to je Nadalova vrlina i svakako ono na što se pozivaju njegovi fanovi (s pravom). Međutim, govorimo li o najboljem tenisu Novaka i Rafe u datom trenutku, mislim da je jasno ko će izaći kao pobjednik. Obojica izvlače ono najbolje iz sebe u tim mečevima, a Novak je kvalitativnim skokom iz 2011 okrenuo mnoge stvari u svoju korist u ovom rivalstvu.

Ono što mene ustvari zanima jeste šta može Rafa promijeniti u njihovim mečevima ?! On ne voli kad nema stvari pod svojom kontrolom, a mislim da ni on ni striko neće dopustiti da njihovi mečevi zavise od toga da li je Novak ustao na lijevu nogu. Slajsovi nisu igrali ulogu na USO-u 2011, na AO-u je bio agresivniji nego ikada i zamalo mu se isplatilo. Na RG-u isto tako, ali su Novaka na tom turniru mučili i Seppi i Tsonga, tako da nije 100% relevantno. Pod uslovom da Rafa popravi fizičku spremu i određene segmente svoje igre (servis prije svega), volio bih vidjeti njihov meč na RG-u.
tabija

#10017 Re: TENIS

Post by tabija »

necko_hz wrote:Ma nije zbog smajlija, nego mi šega onako. :lol:

Ne mora se ponoviti forma, on je već napravio kvalitativni skok i s obzirom na sve ono što smo imali priliku gledati u zadnje vrijeme, u svaki budući meč će ulaziti kao favorit protiv Nadala.

Rafa je sasvim sigurno bolji i uspješniji teniser (rezultatski, tu nema nikakve dileme), više je dao svjetskom tenisu, ali Novak je dostigao viši nivo igre i ako je na svojih 100% ubijeđen sam da Nadal ne može tu uraditi ništa, ma koliko dobro igrao.
Šega ili nije šega to ti je tako :D Jos mnogo smjesnih i cudnih stvari se moze saznati o njemu :D
Jeste nole napravio taj skok u kvalitetu ali mislim da ces se i ti sloziti da je ta 2011 bila godina kad se sastao taj povecani kvalitet i nevjerovovatna forma.Vidjeli smo poslje da je drugacija situacija nego 2011.Noletu je kvalitet vjerovatno ostao ali forma nije...
Istina je da Nole ne lezi Rafi i obrnuto ali ja mislim kad je 100% jednog i 100% drugog da je Rafa u prednosti na sljaci.Samo je malo je.beno skontat sta je 100% Noleta? Za Rafu znamo, on ako je zdrav on ce biti 100% jer uvijek ima motiva uvijek je konstantan i sto ultima rece forma mu najmanje varira ali Nole mi je "suhveli nakav".Ono iz 2011 nece ponovit a poslje toga mu se desavalo da spasi vise mec lopti i izgubi dosta setova i na kraju osvoji turnir ili odjednom poludi i dva meča odigra nevjerovatno a prije toga se patio sa losijim igracima isl isl...
Mislim da ce odsad pa nadalje i ubuduce Noletov najveci nivo igre biti zapravo ovo sto gledamo od 2012 do haman polovine 2013 tj do danas i to je sasvim dobro, dovoljno za 1-2 GS-a i 3 mastersa mozda.

Jesi siguran ultima da ce pobjediti bilo koga na 100% nivou ? :D :D
ultima_palabra

#10018 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Pa jesam, Rogerovih 100% je strašno visok nivo... možda ne 100% Rafu na zemlji :)
tabija

#10019 Re: TENIS

Post by tabija »

ultima_palabra wrote:Pa jesam, Rogerovih 100% je strašno visok nivo... možda ne 100% Rafu na zemlji :)
100% ne za Rafu na zemlji a nisam siguran ni za neki dobro spor HC :D :D
necko_hz

#10020 Re: TENIS

Post by necko_hz »

tabija wrote:Istina je da Nole ne lezi Rafi i obrnuto ali ja mislim kad je 100% jednog i 100% drugog da je Rafa u prednosti na sljaci.
Bio je i 2011, pa smo vidjeli šta se desilo u Rimu i Madridu. Najbolji Federer neće dobiti najboljeg Nadala na šljaci, zbog prirode igre, ali najbolji Đoković svakako hoće, opet, između ostalog zbog prirode igre. Agresivnost je jedini način da Nadal dobija Đokovića, a potenciranje šljake kao najsporije podloge koja bi mu eventualno to omogučila nekako nema logike. Sve što je Nadalu od koristi u mečevima protiv ostatka toura, protiv Novaka ne pije vode i pretvara se u njegove najveće mane. Ne vidim zašto bi drugačije bilo i sa šljakom. Jednostavno, Rafini Top spinovi nemaju odgovor na Novakovo hvatanje loptice u penjanju, kao što svojevremeno nije imao ni na Davidovo ili Koljino. ;-)

Forma je u principu nebitna, motivacija jeste. A kvalitet kod Novaka je ostao, čak je i nabacio slajs, voleje, a i servis je bolji nego 2011 godine. Jedino Federer može igrati protiv Đokovića u najboljem izdanju, odnosno, jedino ga on može pobijediti. Takav sam dojam stekao na osnovu protekle 3 godine.
tabija

#10021 Re: TENIS

Post by tabija »

Ali tu je problem kako cemo znati je li Rafa 2011 bio u top formi (ja msm da jeste ali da je Nole poludio bas).
Kako cemo znati jesu li Rafa i Nole 2012 bili u top formi? Tri meča je Novak imao i nije uspio...

Ako cemo samo porediti najvece moguce nivoe igre koji su njih dvojica ikada prikazali onda je to Nole 2011 vs Rafa 2008 ali to je jebeno za uporedit pravo.
Ja vise govorim o maksimumu koji i jedan i drugi mogu dosegnuti trenutno a mislim da Nole nema jos puno prostora ka naprijed.
necko_hz

#10022 Re: TENIS

Post by necko_hz »

tabija wrote:Ja vise govorim o maksimumu koji i jedan i drugi mogu dosegnuti trenutno a mislim da Nole nema jos puno prostora ka naprijed.
Nadal još manje. ;-)
area51

#10023 Re: TENIS

Post by area51 »

wannabe_ultra wrote:kad god pogledam ovaj dzumhur neke futures turnire sa smjesnim igracima igra :lol:.Konta citavu karijeru capati po 5 ili 10 hiljada dolara ako sta osvoj ?
Jbga,kad iza momka niko neće da "stane".Potencijala ima ali sad to više nije do njega.Treba para,za trenere,putovanja,hotele... :sad:
tabija

#10024 Re: TENIS

Post by tabija »

necko_hz wrote:
tabija wrote:Ja vise govorim o maksimumu koji i jedan i drugi mogu dosegnuti trenutno a mislim da Nole nema jos puno prostora ka naprijed.
Nadal još manje. ;-)
Jos manje u odnosu na MC finale? Ja mislim da ako bude zdrav da Rafa moze vratit proslogodisnju formu koja je po meni dovoljna da se uzme sljaka i da se bez puno muke i na drugim turnirima obracunava sa Federerom,Murrayom,Tsongom,Berdychom,Delpom i dolazi do samih zavrsinca turnira pa ko zna mozda i Djole padne u finalu nekog veceg turnira na HC-u, a mozda ispadne i prije kao na IW-z
area51

#10025 Re: TENIS

Post by area51 »

ultima_palabra wrote:100% je relativna stvar, Federer će pobijediti svakoga ako bude igrao na 100% nivou, ali pitanje je hoće li ga više ikada dostići ;-)

Nadalova forma najmanje varira od top igrača i zato je on uvijek tu negdje u završnicama GS (ako nije povrijeđen). I obično treba odigrati meč za pamćenje da bi ga se dobilo na GS.
Fedrer više ne može dobiti Novaka na GS turnirima,na dva dobijena možda ali na tri...NE
Post Reply