Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
policajac-zakonski mora prvo sebe da zastiti,znaci ako neko divlja on moze normalno sa strane da gleda dok taj ne prestane a onda ga prici i uhapsiti
zakonski-postoji gradjansko hapsenje(sto je Ibro uradio) u toj situaciji policajac koji dodje je tu samo da pripomogne gradjaninu i da pricekaju patrolu koja ce da preuzme uhapsenog..
sta fali sto je ibro sjedio na liku a policajac nije..uglavnom to j eopravdano..policajac procijenio da je savladan Mirza V.,dodao lisise ibri aistirao mu prilikom vezanja ..
i onda j ebio slobodan putem motorole javiti dal treba hitna i da javi da posalju patrolna kola ili maricu
--------------------------------------------------------------------
pa rekoh već,koji li će nam qurac? Nego objasni nam kako da gleda,sa koje udaljenosti,smije li biti gadljiv na krv.koji qurac nosa pendrek i pištolj,hajde one kožne jakne su bile navlakuša za pola papaka da šljegnu u policiju.Jebi ga policija pravo banja.Nego da ti ne duvaš šta?
ne duvam drug nego radim pri mupu pa znam kako sta ide..
vi bi svi pendrecili..vjeruj i policajci bi pendrecili..al onda lijepo trebate traziti da im se odobri pendrecenje,jer zakonski je zabranjeno da s eudari momak koji nije naoruzan i koji s emoze savladati posebnim tehnikama koje nisu pendrecenje i pucanje..
svi nesto serete kad policajac nesto neuradi..a svi sutite kad policajac ostane bez posla jel je nekoga vaspitno pendrekom opaloo preko bubrega
svatite policajci nisu supermeni koji ce samo idi i udarati i sve sprecavati..
policajci u 90% slucajeva ne mogu i ne smiju nesto da urade samo zato sto za svaku sitnicu im daju otkaz s posla radi prekoracenja duznosti
lijepo s eobratite zakonodavcima i kazite da policajcima promjene ovlastenja neka daju vecu slobodu i da ih na akademiji ne uce da stoj epo strani dok neko radi svasta nego da odmah vade stoljpi i rijesavaju po kratkom postupku
policajac-zakonski mora prvo sebe da zastiti,znaci ako neko divlja on moze normalno sa strane da gleda dok taj ne prestane a onda ga prici i uhapsiti
zakonski-postoji gradjansko hapsenje(sto je Ibro uradio) u toj situaciji policajac koji dodje je tu samo da pripomogne gradjaninu i da pricekaju patrolu koja ce da preuzme uhapsenog..
sta fali sto je ibro sjedio na liku a policajac nije..uglavnom to j eopravdano..policajac procijenio da je savladan Mirza V.,dodao lisise ibri aistirao mu prilikom vezanja ..
i onda j ebio slobodan putem motorole javiti dal treba hitna i da javi da posalju patrolna kola ili maricu
--------------------------------------------------------------------
pa rekoh već,koji li će nam qurac? Nego objasni nam kako da gleda,sa koje udaljenosti,smije li biti gadljiv na krv.koji qurac nosa pendrek i pištolj,hajde one kožne jakne su bile navlakuša za pola papaka da šljegnu u policiju.Jebi ga policija pravo banja.Nego da ti ne duvaš šta?
ne duvam drug nego radim pri mupu pa znam kako sta ide..
vi bi svi pendrecili..vjeruj i policajci bi pendrecili..al onda lijepo trebate traziti da im se odobri pendrecenje,jer zakonski je zabranjeno da s eudari momak koji nije naoruzan i koji s emoze savladati posebnim tehnikama koje nisu pendrecenje i pucanje..
svi nesto serete kad policajac nesto neuradi..a svi sutite kad policajac ostane bez posla jel je nekoga vaspitno pendrekom opaloo preko bubrega
policajci u 90% slucajeva ne mogu i ne smiju nesto da urade samo zato sto za svaku sitnicu im daju otkaz s posla radi prekoracenja duznosti
lijepo s eobratite zakonodavcima i kazite da policajcima promjene ovlastenja neka daju vecu slobodu i da ih na akademiji ne uce da stoj epo strani dok neko radi svasta nego da odmah vade stoljpi i rijesavaju po kratkom postupku
----------------------------------------
jebote ja uvijek mislio jalijaška,da murija stoji dok se ne smiri stvar,a vas to na akademiji uče.Pa opet kažem koji će te qurac,žali bože para za vas.A što ga drot ne savlada posebnim tehnikama koje učite,a Ibro ga savlada ,a nije ih učio.Pa kako maršete navijače nogom u labrnju,a nisu naoružani,kako ćete sutra mlaviti radnike kada vam poćnu izvlačiti za gušu sronje...kako..kako.
kokuz_sa wrote:ne duvam drug nego radim pri mupu pa znam kako sta ide..
Ne radim u MUP-u niti imam bilo kakve veze sa njima, ali znam da su ljudi opterećeni kojekakvim pravilima i procedurama i da im nije nimalo lako raditi svoj posao. Naročito sa ovakvim narodom, koji samo gleda kako gu*icu u kraj i da se on ne upliće. Policiji treba pomoći i ne treba nijemo gledati na sve što se dešava. Da su fizički najspremniji kada su sami u većini slučajeva neće imati ishod u svoju korist. S jedne strane su policajci, koji su opterećeni procedurama, a s druge strane razjareni ludjak koji može da radi šta hoće.
Da čovjek nije ništa poduzeo onda bi ga trebalo osuđivati, ali jeste i na tome mu svaka čast. Ne znam kako neki ljudi izgube vezu sa realnošću kada analiziraju ovakve situacije. Pa sam taj Mirza V. je u jako dobroj kondiciji, pa da je policajac bio k'o s bodybuilding reklame postojala bi vjerovatnoća da ga sam ne bi mogao savladati.
Standardna prica, Zonbi nadrkan policiju, jarane ja bas iz dana u dan vidim da su ti nesto jebeno zgrijesili, ali fakat imam osjecaj da te milicija nekad davno dobro nadegenisala i dan danas im nisi halalio ocigledno, a ovi danas su ti nesto na pravnoj kaznenoj osnovi zgrijesili, naplatili parking a "papku na motoru" nisu nista i slicno!
Ibri svaka cast, malo ih je koji bi u danasnji vakat uradili ovako nesto. No mene zanima jedna stvar. Sta ako puntadjija unajmi mjesecara i tuzi ibru za napad? Kakva nam je drzava, mogao bi ibro dirka i klavir zasvirati
Ma ovdje je najgore sto pojedini dodju na forum samo da prosipaju pamet, a nemaju veze sa realnoscu i bitno im je samo da pokazu kako neko drugi nije, a eto oni jesu u pravu. Da je policajac usao sam i da ga je onaj manijak isprebijao i krvavog izbacio iz tramvaja onda bi ovi isti na forumu pricali "kakav smo mi to narod, niko da pomogne policajcu". Kad je neko usao da pomogne, opet nije dobro...
Moj Ibro što smiri čovjeka vidi šta si napravio na forumu veči belaj nego onaj u i oko tramvaja!
Po mojoj procjeni da sam ja prišao i oborio čovjeka kao naš Ibro dobio bih od istog onog policajca prijavu za nasilničko ponašanje a možda i za pokušaj otmice . Možda je policioner znao Ibru sa utakmica pa je ovaj prošao bez prijave. Ili ga je zamoli "haj ti svidju ti ja nemogu strunio sam se"
Moje mišljenje je ne ulaziti u belaj radi policije jer ista jako rijetko ulazi u isti radi nas samih a plačamo ih za to. Kad vidiš čika policionera da treba u belaj pusti ga neka ide sam što glavu gubiti i nisi plačen. Samo ako nema u blizini organa reda a treba stati u kraj pomahnitalom ili kakvom belaju onda opravdavam mješanje a prezirem izbjegavanje.
I kad smiriš belaj bježi sa lica mjesta jer ceš i ti dobiti uplatnicu a što ne znaci da te i naknadno neće naći pa ti je uruciti možda po javnom redu i miru ili nasilničko ponašanje (nema veze što si smirivao nečije strasti) tako ti je to kod nas u Bosni.
thepatriot wrote:Samo da pohvalim sve pripadnike Mup-a Kantona Sarajevo, koji su večeras protjerali nacističku grupicu tzv.navijača Zrinjskog, iz mog grada, zbog nacističih ispada.
Hvala Vam, hvala i momcima iz agencije Securitas.
Ja ipak mislim da je to bilo policijsko nasilje nad navijacima i zloupotreba i prekoracenje ovlasti,odkud njima pravo da protjeruju bilo koga ako su ljudi platili uredno ulaznice za utakmicu.
Ako su platili karte, to im ne daje za pravo da veličaju Antu Pavelića,ustaštvo,fašizam itd. Il ti možda misliš da je to ok?!
thepatriot wrote:Samo da pohvalim sve pripadnike Mup-a Kantona Sarajevo, koji su večeras protjerali nacističku grupicu tzv.navijača Zrinjskog, iz mog grada, zbog nacističih ispada.
Hvala Vam, hvala i momcima iz agencije Securitas.
Ja ipak mislim da je to bilo policijsko nasilje nad navijacima i zloupotreba i prekoracenje ovlasti,odkud njima pravo da protjeruju bilo koga ako su ljudi platili uredno ulaznice za utakmicu.
Ako su platili karte, to im ne daje za pravo da veličaju Antu Pavelića,ustaštvo,fašizam itd. Il ti možda misliš da je to ok?!
Po kom to zakonu?
Pa u BiH imaju ulice Draze Mihajlovica i Ante Pavelica.
Polako, polako, aj se saberi, pa ponovo procitaj sta ti pokusavamo reci... ajde, mozes ti to...
Dakle, poenta nije u tome sta je Ibro uradio, momak je postupio za 10, to niko ne spori... ali sta je sa svijescu ostalih gradjana kojima nije palo na pamet da pomognu policajcu u nevolji?
u nevolji , u "nevolji" je sto je neobucen, fizicki nespreman i neistreniran za posao koji obavlja, to je pravo pitanje, jebes ti drota koji uz zakonska sredstva prisile nije u stanju smiriti pomahnitalog gradjanina. ti si u tom poslu, kakvi su standardi kada je u pitanju obuka i fizicka sprema obicne policije i na kojem vremenskom nivou se ti standardi provjeravaju?
Ubrzo je na mjesto događaja došao i policajac, koji se nalazio u blizini. Međutim, kad je pokušao ući u tramvaj, Mirza V. ga je udario u leđa.
"Policajac je došao ne znajući uopšte šta se dešava. Kad je pokušao ući u tramvaj, Mirza ga je udario i ja sam tad reagovao.
Nisu svi Supermeni k'o ti...
Ibro je pomogao policajcu, a ti bi na njegovom mjestu vjerovatno posmatrao i dobacivao, a mozda i skocio u Miljacku.
zonbirile wrote:
ja se presabro i stalno ti govorim,nije Ibro pomogao policajcu,nego policajac Ibri, što je nonsens.Ko se s kim hrvao,ko je koga povalio-odgovoriš na to i skontaš što ti hoću reći.
Šta su trebali u tom trenu da rade, da dijele dužnosti? Prvo divno je da je policajac uopće htio da se u to petlja, jer bez odobrenja nadležnih je mogao komotno da prođe i ništa ne uradi. Takve su ti sad procedure. Ishod borbe jedan-na-jedan se nikad ne može predvidjeti. Sve da je najspremniji policajac na svijetu borba sa čovjekom koji je, pa makar privremeno, skrenuo s uma može biti prerizična. Naročito kad pogledaš da je tramvaj koncipiran tako da kada ulaziš svi su na višoj poziciji od tebe, pa su samim tim u taktičkoj prednosti ukoliko hoće da te napadnu. Policajac je pokušao da se sam s njim izbori, ali mu je trebala pomoć.
Sve dok gledamo na policiju supermene i jedine koji bi trebali rješavati ovo zlo što se nakotilo po gradu, pa i državi, nećemo daleko dogurati. Policija je tu da skupa s nama radi na čuvanju reda i mira. Ljudi su uvijek izlazili policiji u susret i pomagali u akcijama. Samo se sad svi nešto ograđuju. Mi smo ti koji bismo trebali i prevenitvno djelovati. Sada ljudi okreću glave kada vide djecu kako se tuku, kradu i sl, umjesto za uho, pa čiji da je. Od malih nogu to treba kresati. Nisu me jednom komšije ili komšinice naružile i poslale mami da ispričam šta sam uradila dok oni nisu! Pa onda mati uhvati degenisati! Sve dok se ne počnemo svi do jednog ponašati kao da se ovo svima nama dešava nećemo imati sigurnosnu situaciju kakvu želimo, pa da nas čuvaju specijalci poredani jedan do drugog da mogu kolo zaigrati.
Drago mi je kad vidim ovakav stav gradjana. Svaka cast!
JThomas wrote:možemo se mi složiti i da se ne slažemo.
ako su obojica bili na licu mjesta, a na slici se lijepo vidi kako ibro sjedi na frajeru, a policajac gleda sa strane - za mene je to nakaradno. eto.
Pa za tebe jeste, za mene nije. Ibro pomogao policajcu, svaka cast i jednom i drugom
Je*o ti nas kad u svemu vidimo i nadjemo neki problem. Da sad neko od sebe posalje sleper hrane gladnima u Somaliji javilo bi se isto ovoliko pametnjakovica da negoduju i prave se pametni tipa "sta on ima slati hranu, zna se ko treba da salje"
E upravo tako. Btw, ne trudi se da objasnjavas, ne ide...
BHF_Manijak wrote:Standardna prica, Zonbi nadrkan policiju, jarane ja bas iz dana u dan vidim da su ti nesto jebeno zgrijesili, ali fakat imam osjecaj da te milicija nekad davno dobro nadegenisala i dan danas im nisi halalio ocigledno, a ovi danas su ti nesto na pravnoj kaznenoj osnovi zgrijesili, naplatili parking a "papku na motoru" nisu nista i slicno!
Nisu svi Supermeni k'o ti...
Ibro je pomogao policajcu, a ti bi na njegovom mjestu vjerovatno posmatrao i dobacivao, a mozda i skocio u Miljacku.
da tako anticipirate kriminalne aktivnosti ovaj grad bi cvjetao , nego ne budi drot i ako hoces odgovori na pitanje, jer taj ofirni spin ne prolazi ni kod vas u "raji" ili zelis da iznesem iz boldiranog jos ofirnije zakljucke po policiju?
JThomas wrote:pa policajcu je u opisu radnog mjesta i za to dobija platu, ibri nije, obojica su bili tu, a savladao ga je ibro a ne policajac.
po meni nije baš svejedno.
Od tebe se nisam nadao da tako povrsno razmisljas...
zašto je površno?
kakvu poruku šalje kad vidiš sliku običnog građanina koji se slučajno zatekao tu (njemu svaka čast i kapa dole) kako drži prekršioca na zemlji dok policajac kojem je to posao stoji sa strane i gleda?
Prvo divno je da je policajac uopće htio da se u to petlja, jer bez odobrenja nadležnih je mogao komotno da prođe i ništa ne uradi.
divno je da se policajac htio petljati u osnovne zadatke svog radnog mjesta i savladati frajera koji napada druge ljude i razbija tramvaj? divno, krasno, dražesno što je htio, treba mu orden dati...čuj policajac da se petlja u nasilništvo na javnom mjestu
JThomas wrote:pa policajcu je u opisu radnog mjesta i za to dobija platu, ibri nije, obojica su bili tu, a savladao ga je ibro a ne policajac.
po meni nije baš svejedno.
Od tebe se nisam nadao da tako povrsno razmisljas...
zašto je površno?
kakvu poruku šalje kad vidiš sliku običnog građanina koji se slučajno zatekao tu (njemu svaka čast i kapa dole) kako drži prekršioca na zemlji dok policajac kojem je to posao stoji sa strane i gleda?
U tom trenutku nije bitna poruka kakvu salje, nego da se ta situacija sto bolje rijesi...
Gledaj to ovako, prolazis sa prijateljima pored zgrade koja gori i koju vatrogasci bezuspjesno pokusavaju ugasiti. Da li cete im priteci upomoc ili ces posmatrati i komentarisati kako su oni placeni za to?
Prvo divno je da je policajac uopće htio da se u to petlja, jer bez odobrenja nadležnih je mogao komotno da prođe i ništa ne uradi.
divno je da se policajac htio petljati u osnovne zadatke svog radnog mjesta i savladati frajera koji napada druge ljude i razbija tramvaj? divno, krasno, dražesno što je htio, treba mu orden dati...čuj policajac da se petlja u nasilništvo na javnom mjestu
Ne vidis dobro. Pogledaj jos jednom cemu sam dao mislim da sam ga cak i u crveno obojio...
nije ti dobra analogija. prava analogija sa ovom situacijom bi bila kad bi izašla slika kako se ja i moja raja slomismo gaseći kantama, a pravi vatrogasci 1m odatle stoje sa strane i gledaju...
obični građanin ima ljudsku, moralnu dužnost da pomogne koliko može u belaju, u nekim slučajevima nepomaganje može biti i krivično djelo...ali policajac ima puno više od toga, i ljudsku, i profesionalnu, i kao nosilac javne funkcije...