Slike starog Sarajeva
- Ned071
#10001 Re: Slike starog Sarajeva
popijte nesto, smirite se... izjest će vas mrznja

- zgiba
#10002 Re: Slike starog Sarajeva
Usra covjek jednu od rijetkih pozitivnih tema na forumu (il' je to mozda i bio cilj!?)

-
julisiz es grant
#10003 Re: Slike starog Sarajeva
Isto htjedoh napisat.zgiba wrote:Usra covjek jednu od rijetkih pozitivnih tema na forumu (il' je to mozda i bio cilj!?)![]()
- Ned071
#10004 Re: Slike starog Sarajeva
prokomentiram sliku, da mi je nesto sto je na njoj uslikano ruzno. na to mi se nakaci pet likova koji pocnu spominjat aliju, sda, trolove i ostale pizdarije koje nemaju nikakve veze sa onim sto sam komentirao i ja unistih temu... hajd dobro, eto ispricavam se necu vise nikad majke mi...
-
RJ57
#10005 Re: Slike starog Sarajeva
OK, držimo te za riječ
nisi još nikad napiso ništa pozitivno o nečemu od prije, svi znamo tvoj stav, elem stvarno ga ne moraš ponavljati
nisi još nikad napiso ništa pozitivno o nečemu od prije, svi znamo tvoj stav, elem stvarno ga ne moraš ponavljati
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#10006 Re: Slike starog Sarajeva
Marin dvor , Zeljeznicka , Pofalici , Socijalno , Malta , Cengic Vila , Halilovici , Stup , Ilidza , Nedzarici , Alipasino polje , Svrakino , Aneks , Otoka , Cengic vila II , Hrasno , Trg Heroja , Grbavica II , Grbavica I , Kovacici , Skenderija , Kosevo , Kosevsko brdo , Breka , Bjelave , Bare , Vogosca...koje favele i odron od naselja...fuj...Ned071 wrote:gledam ove slike i kontam sta je u glavam ljudi koji tvrde da je nekad sarajevo bilo ljepse... jbt koja odvratna favela
100.000 stanova podijeljeno seoskoj fukari nasilu konvertovanu u radnike...i to za 46 godina
Prokleti partizani...
- Ned071
#10007 Re: Slike starog Sarajeva
na ove partizane mislis kad pricas o marin dvoru?
http://www.idoconline.info/assets-repo/ ... 5/3035.pdf
http://www.idoconline.info/assets-repo/ ... 0/5657.pdf
Mama odlazi tačno u dogovoreno vrijeme, a na ulazu u Vilu dočekuju je stražari naoružani do zuba. Puštaju je samo do bazena Vile, a Predsjednik izlazi u svilenoj pidžami moga oca na čijem džepu stoje inicijali AB, August Braun, i pita: Šta hoćeš, kapitalistkinjo, u mojoj vili? Znaš li da si zašla na tuđu teritoriju i da bi mogla biti strijeljana na licu mjesta?! Oduzeta od straha, moja majka ga pita: Hajde što ste oduzeli svu imovinu pa smo dijete i ja bez igdje ičega, ali zašto mi ubiste muža, pa bio je vaš, ilegalac, to su svi znali?. Na to joj drug Predsjednik odgovara: Samo bi nam smetao. Najlakše je bilo sve oduzeti, a njega likvidirati. A to ilegalac, veza sa nama iz šume, nikada nije nešto značilo. Shvataš li, ženo, šuma to je borba, mi iz šume smo vas oslobodili... Nego, kada si već tu, mogao bih te i p...i da ti ispadnu iz glave te tvoje zelene oči
Mama odlazi tačno u dogovoreno vrijeme, a na ulazu u Vilu dočekuju je stražari naoružani do zuba. Puštaju je samo do bazena Vile, a Predsjednik izlazi u svilenoj pidžami moga oca na čijem džepu stoje inicijali AB, August Braun, i pita: Šta hoćeš, kapitalistkinjo, u mojoj vili? Znaš li da si zašla na tuđu teritoriju i da bi mogla biti strijeljana na licu mjesta?! Oduzeta od straha, moja majka ga pita: Hajde što ste oduzeli svu imovinu pa smo dijete i ja bez igdje ičega, ali zašto mi ubiste muža, pa bio je vaš, ilegalac, to su svi znali?. Na to joj drug Predsjednik odgovara: Samo bi nam smetao. Najlakše je bilo sve oduzeti, a njega likvidirati. A to ilegalac, veza sa nama iz šume, nikada nije nešto značilo. Shvataš li, ženo, šuma to je borba, mi iz šume smo vas oslobodili... Nego, kada si već tu, mogao bih te i p...i da ti ispadnu iz glave te tvoje zelene oči
-
zikamu
#10008 Re: Slike starog Sarajeva
Hajd', ziv bio, na temu "Politika" - podforum "Mrzim komuniste" pa tamo pametuj, a nas ostavi da uzivamo u slikama nekadasnjeg Sarajeva...
-
RJ57
#10009 Re: Slike starog Sarajeva
dazikamu wrote:Hajd', ziv bio, na temu "Politika" - podforum "Mrzim komuniste" pa tamo pametuj, a nas ostavi da uzivamo u slikama nekadasnjeg Sarajeva...
ima li gdje kakav moderator da pobriše ova politička sranja
- Ned071
#10010 Re: Slike starog Sarajeva
Salonski ljevicari su krenuli s politikom. Ja sam samo rekao da je grbavica bila jako ruzna... Zao mi je al tako je...
-
zikamu
#10012 Re: Slike starog Sarajeva
Templ nakon bombardovanja 1941.

-
PM72
#10013 Re: Slike starog Sarajeva
Ako pišaš kolonjsku vodu ili te pravio Merhemić - onda imaš pravo na takvu vrstu pisanja ...a volio bih ti vidjeti pedigre,ubjeđen sam da su ti roditelji šljegli u šeher...sabina1 wrote:Marin dvor , Zeljeznicka , Pofalici , Socijalno , Malta , Cengic Vila , Halilovici , Stup , Ilidza , Nedzarici , Alipasino polje , Svrakino , Aneks , Otoka , Cengic vila II , Hrasno , Trg Heroja , Grbavica II , Grbavica I , Kovacici , Skenderija , Kosevo , Kosevsko brdo , Breka , Bjelave , Bare , Vogosca...koje favele i odron od naselja...fuj...Ned071 wrote:gledam ove slike i kontam sta je u glavam ljudi koji tvrde da je nekad sarajevo bilo ljepse... jbt koja odvratna favela
100.000 stanova podijeljeno seoskoj fukari nasilu konvertovanu u radnike...i to za 46 godina
Prokleti partizani...
- sabina1
#10014 Re: Slike starog Sarajeva
Ah a čim se svjetlo uplalilo demokratija je zavladala....Ned071 wrote:na ove partizane mislis kad pricas o marin dvoru?
https://www.glassrpske.com/hronika/vije ... 15507.html
https://www.bhdani.ba/portal/arhiva-67- ... okus26.htm
PM72 ,PM72 wrote:..
pobogu pa bila sam i preočigledno sarkastična....
-
PM72
#10015 Re: Slike starog Sarajeva
Ja to nisam tako razumio ...ako sam pogriješio - izvinjavam se.Ako treba - pobrisaću post.
-
RJ57
#10016 Re: Slike starog Sarajeva
svim politikom opsjednutim bolesnicima:
ova tema se zove „slike staroga sarajeva“ ... “SLIKE“ ..... i na njoj mi pokušavamo da zadržimo u sjećanju kako je naš grad nekada izgledao, te da to pokažemo onima koji se toga ne sjećaju
a ko hoće da raspravlja o tome je li prije bilo bolje ili gore i šta i kako je politički, vjerski i neznam kako još ispravno .... ima na ovome forumu dosta tema za to. ova nije nikada bila za to predviđena!
ova tema se zove „slike staroga sarajeva“ ... “SLIKE“ ..... i na njoj mi pokušavamo da zadržimo u sjećanju kako je naš grad nekada izgledao, te da to pokažemo onima koji se toga ne sjećaju
a ko hoće da raspravlja o tome je li prije bilo bolje ili gore i šta i kako je politički, vjerski i neznam kako još ispravno .... ima na ovome forumu dosta tema za to. ova nije nikada bila za to predviđena!
- sabina1
#10017 Re: Slike starog Sarajeva
JAT-ov neboder je izgrađen pred sami rat 1941 godine a pruga je zamijenjena koliko sam shvatila - 1960 godine.Woody wrote:
Godina? Poslije 47-e (godina osnivanja JAT-a). Jebe me ova uskotračna tram štreka sabrana sa fashion look-om prolaznika. Možda da svrstamo u period 1950-1960. Može?
Dakle , velik raspon.
Pozdrav.
-
blecak
#10018 Re: Slike starog Sarajeva
Ovo je tema poput mosta. Po jednima spaja, a po drugima razdvaja. Sloboda mišljenja i pisanja - dobro i loše u isto vrijeme.
"Rimski most" - 1967

"Rimski most" - 1967

- problemnatravunu
- L.e.g
#10021 Re: Slike starog Sarajeva
Object: In front of a car mechanic’s workshop
Description: A group of mechanics with their assistants and a gentleman in suit and tie pose in front of a garage, presenting their skills, cars and motorcycles.
Comment: Analogue photographic process, negative-positive (Agfa Isopan 17 DIN). Original preserved as a positive on silver bromide paper, stored as a print and a digital record.
Date: 1939
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#10022 Re: Slike starog Sarajeva
vidio sam i ranije ovu sliku radionice ali ne ovako dobru rezoluciju,odlicna je .ne mogu skontat lokaciju 
-
julisiz es grant
#10023 Re: Slike starog Sarajeva
Na osnovu čega bi je i mogao skontatbitanga_sa_otesa wrote:vidio sam i ranije ovu sliku radionice ali ne ovako dobru rezoluciju,odlicna je .ne mogu skontat lokaciju
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#10024 Re: Slike starog Sarajeva
pa ne mogu ja ,ali mozda neko stariji zna tacnu lokacijujulisiz es grant wrote: Na osnovu čega bi je i mogao skontatNeko dvorište koje je moglo biti bilo gdje.
-
julisiz es grant
#10025 Re: Slike starog Sarajeva
Možda je još živ i aktivan na forumu neko ko je radio tu, ili vozio auto na popravkubitanga_sa_otesa wrote:pa ne mogu ja ,ali mozda neko stariji zna tacnu lokacijujulisiz es grant wrote: Na osnovu čega bi je i mogao skontatNeko dvorište koje je moglo biti bilo gdje.