Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Cossack

#10001 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

made_in_sarajevo wrote:
So What! wrote:Izgradnja SPO Sarajevo Tower - 05. 09. 2019. @ xal3n

Image
prozori pravo, uvuceni iza krana, jesu li ovo stanovi?
Mislim da je tu hodnik ali haj' ga znaj :)
drug_profi

#10002 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

http://www.sarajevotower.ba/catalog.html

Mislim da je to prozor spavace sobe ovog stana od 73 kvadrata
Qler

#10003 Re: Sarajevo Construction

Post by Qler »

drug_profi wrote:http://www.sarajevotower.ba/catalog.html

Nisi skontao, on misli na citavu vertikalu prozora iza stuba krana
drug_profi

#10004 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Qler wrote:

jesam skontao. GOvorim ti da je to stan 73 kvadrata, prozor spavace sobe. i s jedne i sa druge strane, u cijeloj vertikali.
made_in_sarajevo

#10005 Re: Sarajevo Construction

Post by made_in_sarajevo »

Ja mislim na ove uvucene prozore bas iza krana. Ako su to stanovi nabijem im inzinjere, dizajnere, investitore na polni organ.
BadBoy

#10006 Re: Sarajevo Construction

Post by BadBoy »

Nisam urbani planer zaista, al zar ne bi bilo ljepše da su ovakav blok zgrada nastavili umjesto ovog mastodonta

Image
thekupus

#10007 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

BadBoy wrote:Nisam urbani planer zaista, al zar ne bi bilo ljepše da su ovakav blok zgrada nastavili umjesto ovog mastodonta

Image
drug, pogledaj površinu zemljišta potrebnog za takav blok zgrada, i onda pogledaj koliko zemljišta zauzima ova zgrada

zemljište je žara skupo
VladaFBiH

#10008 Re: Sarajevo Construction

Post by VladaFBiH »

thekupus wrote:
BadBoy wrote:Nisam urbani planer zaista, al zar ne bi bilo ljepše da su ovakav blok zgrada nastavili umjesto ovog mastodonta

Image
drug, pogledaj površinu zemljišta potrebnog za takav blok zgrada, i onda pogledaj koliko zemljišta zauzima ova zgrada

zemljište je žara skupo
zarada po m2 se gleda :) na žalost ovakve zgrade bi trebale biti istjerane iz kotline ali para vrti tamo gdje burgija ne može...
VladaFBiH

#10009 Re: Sarajevo Construction

Post by VladaFBiH »

drug_profi wrote:
Qler wrote:

jesam skontao. GOvorim ti da je to stan 73 kvadrata, prozor spavace sobe. i s jedne i sa druge strane, u cijeloj vertikali.
čak mislim da su ti bočni stanovi skuplji po m2 nego ovi što gledaju istok-zapad :) valjda plaćaš Tibra feeling extra :D
Hajvan

#10010 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

meni bi ovo bilo ljepse (tj manje strasno) da je zgrada uza za plovinu- pri cemu bi prva (niza) polovina imala npr do 12 sprtova, a ostatak bi preuzela druga visoka polovina..tako bi bas dobili impoznatan neboder.. mada, sumnjam da mi imamo resurse da gradimo tako visoke zgrade
ovo, ovako (mada nije lose) djeluje zastrasujuce, pomalo
VladaFBiH

#10011 Re: Sarajevo Construction

Post by VladaFBiH »

Hajvan wrote:meni bi ovo bilo ljepse (tj manje strasno) da je zgrada uza za plovinu- pri cemu bi prva (niza) polovina imala npr do 12 sprtova, a ostatak bi preuzela druga visoka polovina..tako bi bas dobili impoznatan neboder.. mada, sumnjam da mi imamo resurse da gradimo tako visoke zgrade
tak ćeš da vidiš na šta će ovo ličiti kada nebodere izgrade oko ST - horor :) postavljao sam ranije trenutne RP-ove i sve se fino vidi
Hajvan

#10012 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

sta fali neboderima?

Image

evo grada koji je konstantno u top 5 gradova za zivot, poslednjih 20 godina:

Image
thekupus

#10013 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

VladaFBiH wrote:
Hajvan wrote:meni bi ovo bilo ljepse (tj manje strasno) da je zgrada uza za plovinu- pri cemu bi prva (niza) polovina imala npr do 12 sprtova, a ostatak bi preuzela druga visoka polovina..tako bi bas dobili impoznatan neboder.. mada, sumnjam da mi imamo resurse da gradimo tako visoke zgrade
tak ćeš da vidiš na šta će ovo ličiti kada nebodere izgrade oko ST - horor :) postavljao sam ranije trenutne RP-ove i sve se fino vidi

Imam druga koji radi na projektu tih nebodera, momku je muka pričati o tome. Samo mi je rekao da su im vratili prvi projekt, i rekli da ga pojeftine, tj. da bukvalno naprave visoku tibru.
drug_profi

#10014 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

made_in_sarajevo wrote:Ja mislim na ove uvucene prozore bas iza krana. Ako su to stanovi nabijem im inzinjere, dizajnere, investitore na polni organ.
Ne znam brate o cemu da ti vise pricam. Dao sam link na tlocrte stanova. Nisi ni pogledao.
thekupus

#10015 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

Image

Zadnji paragraf
Logovan

#10016 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

@thekupus :thumbup: Konačno. Jedva čekam.
славянин

#10017 Re: Sarajevo Construction

Post by славянин »

thekupus wrote:
VladaFBiH wrote:

Imam druga koji radi na projektu tih nebodera, momku je muka pričati o tome. Samo mi je rekao da su im vratili prvi projekt, i rekli da ga pojeftine, tj. da bukvalno naprave visoku tibru.
Pa nek on doda malo onda i napravi kako on oce :lol:
thekupus

#10018 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

славянин wrote: Pa nek on doda malo onda i napravi kako on oce :lol:
duhovit si ko proljev, majke mi
славянин

#10019 Re: Sarajevo Construction

Post by славянин »

thekupus wrote:
Kao sto je i taj tvoj arhitekt koji misli da on odlucuje kako ce neko praviti nesto .... on je tu da projektuje da neka zgrada bude u okvirima normi i pravila tj. da uklopi zamisli investitora u to - a ne da odlucuje on sta ce se praviti.
thekupus

#10020 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

славянин wrote:
thekupus wrote:
Kao sto je i taj tvoj arhitekt koji misli da on odlucuje kako ce neko praviti nesto .... on je tu da projektuje da neka zgrada bude u okvirima normi i pravila tj. da uklopi zamisli investitora u to - a ne da odlucuje on sta ce se praviti.
Ne znam imaš li ti neke specijalne potrebe, ili samo troluješ. Nadam se da će me neko drugi s foruma uputiti o čemu se radi. Do tad odjebi.
славянин

#10021 Re: Sarajevo Construction

Post by славянин »

thekupus wrote:
Ne znam imaš li ti neke specijalne potrebe, ili samo troluješ. Nadam se da će me neko drugi s foruma uputiti o čemu se radi. Do tad odjebi.
O cemu se radi, rekli mu smanji troskove, ajmo plocice umjesto od 50 km po kvadratu bubni od 20 , laminat umjesto od 30 15 , makni brisoleje - ili mislis da su mu rekli da ukida nosece stubove.

Arhitekta projekt pravi posle ce nadzor da gleda jel sve kao u projektu a komisija vrsiti tehnicki prijem.

Uglavnom vidim da si upoznat sa materijom jer se izrazavas kao okolokantas tako da ne pokusavam kakvu ozbiljnu raspravu.
Hajvan

#10022 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

thekupus wrote: Ne znam imaš li ti neke specijalne potrebe, ili samo troluješ. Nadam se da će me neko drugi s foruma uputiti o čemu se radi. Do tad odjebi.

:thumbup:

pomalo od oboje.

:lol:
thekupus

#10023 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

славянин wrote:
thekupus wrote:
O cemu se radi, rekli mu smanji troskove, ajmo plocice umjesto od 50 km po kvadratu bubni od 20 , laminat umjesto od 30 15 , makni brisoleje - ili mislis da su mu rekli da ukida nosece stubove.

Arhitekta projekt pravi posle ce nadzor da gleda jel sve kao u projektu a komisija vrsiti tehnicki prijem.

Uglavnom vidim da si upoznat sa materijom jer se izrazavas kao okolokantas tako da ne pokusavam kakvu ozbiljnu raspravu.

Nema to veze s pločicama niti sa nosećim stubovima.
Evo ti primjer Dijamanta Otoka

Render:
Image
Image

Nakon pojeftinjenja :
Image

Pare se štede na manjim otvorima, izbacivanjem svih skupljih i kvalitetnijih materijala iz konstrukcije, smanjivanjem površine stanova da bi se maksimizirao broj stambenih jedinica, minimiziranjem površine zajedničkih prostora, projektovanjem najjeftinije i najjednostavnije fasade (često i manje kvalitetne), itd.

To su od mog druga tražili. Favelu umjesto ugodne zgrade, da bi profit bio što veći. A ti se pravi glup i dalje slobodno.
славянин

#10024 Re: Sarajevo Construction

Post by славянин »

Ja i covjek oce da pravi favelu , arhitekta mu projektuje favelu sta je problem... ako dobije gradjevinsku dozvolu za taj projekt pravi sta sad ?
thekupus

#10025 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

Fakat počinjem da sumnjam da je tvoj kvocijent inteligencije jako nizak :( Stvarno mi te je žao.
Post Reply