btw, kljukusa je s bijelim lukom
selam ljudi moji dragi,
kod nas sinoc bila zeljanica, a veceras gostujem aBda
nije nije, ovo ti je kljukusa... ima i druga vrsta kljukuse, sa krompirom, ali necemo sad o tomeMiss D wrote:batakusa![]()
btw, kljukusa je s bijelim lukom![]()
selam ljudi moji dragi,
kod nas sinoc bila zeljanica, a veceras gostujem aBda
http://www.gugu.ba/forum/printthread.php?tid=1415Američka torta - Hello Kitty - 01-23-2011 09:20 PM
kora
5jaja
13kasika secera
13kasika ulja
13kasika mlijeka
13kasika brasna
50gr kakaa
1 prasak za pecivo
umutiti i ispeci u velikom plehu,podijeliti na 3 dijela.
fil od cokolade
400g cokolade za kuhanje,otopiti
pola litre vrhnja za kuhanje,dodati
cim se sjedini ( kao puding )odmah skinuti sa vatre
djem od marelice
Koru podijeliti na tri uzduzna dijela. Svaku koru mazati djemom od marelice pa filom od cokolade.
prefino ( naravno ko voli chokoladu) a prelagano napraviti..
--------------------------------------------------------------------------------
to ti je komana kljukusa - samo joj ime veli. a obicna kljukusa je od krompiraChmoljo wrote:vječna rasprava je - šta je kljukuša![]()
jednom jednoj debeloj umal' nisam šiške počupo koliko me iživcirala... citiram: kljukuša je s krompirom, ja znam, ja sam iz Sarajeva otprije rata![]()
![]()
![]()
elem, moji bi uvijek zapekli tijesto, onda ga izlomili rukama na sitne komade i zalili vrućim mlijekom sa bijelim lukom, i eventualno ako bi još nešto išlo uz to...
brašno sa krompirom je uvijek bio - krompirak.
u nas (u Sarajevu, op.a.Chmoljo wrote:vječna rasprava je - šta je kljukuša![]()
jednom jednoj debeloj umal' nisam šiške počupo koliko me iživcirala... citiram: kljukuša je s krompirom, ja znam, ja sam iz Sarajeva otprije rata![]()
![]()
![]()
elem, moji bi uvijek zapekli tijesto, onda ga izlomili rukama na sitne komade i zalili vrućim mlijekom sa bijelim lukom, i eventualno ako bi još nešto išlo uz to...
wewa wrote:to ti je komana kljukusa - samo joj ime veli. a obicna kljukusa je od krompiraChmoljo wrote:vječna rasprava je - šta je kljukuša![]()
![]()
![]()
brašno sa krompirom je uvijek bio - krompirak.![]()
i nisam debela
wewa wrote: to ti je komana kljukusa - samo joj ime veli. a obicna kljukusa je od krompira![]()
i nisam debela
mescini da jesam, al' pitacu maaaaaajku, ako nije prooooooblem da sacekasChmoljo wrote:wewa wrote: to ti je komana kljukusa - samo joj ime veli. a obicna kljukusa je od krompira![]()
i nisam debela
jesil iz Sarajeva otprije rata?
nisam, ti si s memli straneMa.Le.Na wrote:wewa wrote:to ti je komana kljukusa - samo joj ime veli. a obicna kljukusa je od krompiraChmoljo wrote:vječna rasprava je - šta je kljukuša![]()
![]()
![]()
brašno sa krompirom je uvijek bio - krompirak.![]()
i nisam debela![]()
![]()
![]()
i kod mene tako kod kuce zovu
wewo ti ko da si iz moje mahale![]()
a sto se tice kljukuse...s krompirom..moja mama nekad doda i sira u nju...bude bas fina

I oko joj jedno zatvorioChmoljo wrote:vječna rasprava je - šta je kljukuša![]()
![]()
![]()
moji su korijeni pola vratnik, pola faleticiMa.Le.Na wrote:korijeni mi sa one anam![]()
![]()
![]()
![]()
pod mlini![]()
![]()
ma 'ta vi znate....wewa wrote:moji su korijeni pola vratnik, pola faleticiMa.Le.Na wrote:korijeni mi sa one anam![]()
![]()
![]()
![]()
pod mlini![]()
![]()
zaželjeće se džemat tope, ali tope više neće biti...bijela wrote:aaaa de podsjetite nas/me da ovo gledam kad bude![]()
http://www.sarajevo-x.com/scitech/nauka ... /110810024
@liliput, znači kolač![]()
uslikat ću kad izvadim iz tepsije, ali NI NALIK, kad usporedim sa tvojom slikom vidjet ćete zbog čega se hvalim svakim svojim uspjelim jelom - jer mi tako rijetko uspije![]()
i selam svima
ps. ne mogu postirati post od kljukuše![]()
kljukuša postala nova topa
znamo sta je kljukusahadzinicasa wrote:ma 'ta vi znate....wewa wrote:moji su korijeni pola vratnik, pola faleticiMa.Le.Na wrote:korijeni mi sa one anam![]()
![]()
![]()
![]()
pod mlini![]()
![]()
wewa wrote: znamo sta je kljukusa