Zasto autosovinizam, sto se zalazem da sjasu sa novca javnih korporacija, sto nemam nista protiv uvodjenja institucije "dobrovoljnog" zekata ili pak rebrandinga demokratse u muslimansku stranku.n+1 wrote: ↑25/08/2023 16:29Sve što si napisao je, naravno, divna manifestacija tvog autošovinizma. Ni kada biblijske regule unesu u sekularni zakon, Nijemci nisu povrijedili sekularne principe. Drugo je to, nije to isto, treba razumjeti, a-a.detroit-mercy wrote: ↑25/08/2023 16:23
Jer je glasove uzela druga "muslimanksa" stranka, a i ta muslimanska stranka je izabrala ime SDA zbog istorijskog kontetsa (vladavina komunista u ta doba). SDA si danas moze komotno promijeniti ime u Stranka Muslimanske Akcije (sto u biiti i jeste) i nece izazvati nikakve potrese jer bi samo bio rebranding onoga sto vec jesu. Medjutim, SDA bi ipak da puca na malo siri kontests od onog "muslimanska" pa zato i ne diraju ime. Jer kako bi pobogu Desnica Radivojevic ili onaj operni pjevac bili u Muslimanskoj stranci.
Glede institucija zekata na dobrovoljnoj osnovi, ja sam prvi za to da vidimo koliko ce ljudi institucionalno/dobrovoljno da placaju taj isti, ali neka u isto vrijeme sjasu sa isisavanja love iz javnih korporocaija poput Telekoma, EPa i drugih lukrativnijih poslova. Ali nisu ni oni budale, znaju gdje lezi prava lova.
Ode tema u materinu, totalno na drugu stranu.![]()
Ja koliko znam, moderna drzava BiH crpi svoju bastinu na tradiciji ZAVNOBiHa (u to se svi kunu) i borbe protiv "anitfasizma"
Mi ovdje jednostavno poredimo dvije neuporedive stvari, kao sto BiH, njen politicki, socijalni, drustveni kontekts kao i kontekts tradicionalnih vrijednosti ne mozemo poreditia sa S Arabijom ili Afganistanom, isto tako ne mozemo porediti niti sa Njemackom ili pak Poljskom koje su neke svoje temeljne vrijednosti utkale u svoj danasnji politicko socijalni diskurs.