Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
animals

#10001 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

Zasto je sad banovan..
moonca

#10002 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

pustopoljina wrote:
moonca wrote:Ima...nisam ih jela...nigdje. :-)
Nisu izmislili porciju za tebe. Uzmes skolsku, pa podijelis s drustvom :-D
Inace, kako je sve on topic, otkad havane nema.
How yes no. :evil:
Haha...odoljevam....nije velicina porcije problem...jednostavno necu. :lol:
i ja sam primjetila da ga nema....mislim da nije banovan....ah na temi o odlascima ili dolascima ...hm. Neki ga ne razumiju... :-)
mirsek

#10003 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

todd_smith wrote:pa da je tako sto velite, zasto onda ne zive u zlatnim dvorovima, kada imaju trostruko veca primanja, a placaju isto kao i mi.. :?

pustite suplju, u Londonu kirija za 40m2 1500 funti
Pa kad sve saberes, najvise ih na zapadu deru upravo za to stanovanje i troskove kirije i rezija, u svemu drugom su cijene slicne ili manje nego kod nas. U C&A neki njihov parfem, solidno mirise, samo 4 KM , mexx parfem koji je u nasem dm-u 35 KM u njemackom dm-u je 24 KM. Sva NIVEA puno jeftinija nego u BIH. Racunica za stanove je otprilike takva da se oko trecine budzeta odvaja za to, tako u Svabiji planiraju troskove stanovanja. Znaci ako ti i supruga imate zajedno 2500 eura, stan trazis do 850 eura max, hrana oko 200 eura po osobi i ostale stvari za ostatak para tj. 1250 eura.
mirsek

#10004 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

animals wrote:Zasto je sad banovan..
Zato sto je poslao na kurac 2-3 forumasa zaredom, jedan ga je zajebavao sarkazmom. Ocigledno je naletio nadrkan na forum i popustili zivci.
Last edited by mirsek on 26/03/2019 17:56, edited 1 time in total.
muha_sa

#10005 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

mirsek wrote:
Zato sto je poslao na kurac 2-3 forumasa zaredom, jedan ga je zajebavao sarkazmom.
Bogme su pretjerali cim su mogli Havanu iznervirat :-)
sumirprimus

#10006 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

Nismo mi dzaba propali gore od grcke.
Racunica bolje u 800 8
Nego u 4000 8 :lol: :kiss:
Taj rad :izet: ova geometrija mi vazda isla
mirsek

#10007 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

muha_sa wrote:
mirsek wrote:
Zato sto je poslao na kurac 2-3 forumasa zaredom, jedan ga je zajebavao sarkazmom.
Ma bio je vjerovatno iznerviran zbog neceg drugog, nije zezancija bila puno izvan standardne.
mirsek

#10008 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

pustopoljina wrote: Naravno da jeste. Sve ce ti ljudi oprostiti, ali srecu tesko.
Ne bas to, prije bih rekao da malo smeta nabijanje svog merhametluka i uzivanja ljudima na temi gdje vecina gleda kako da ode ne iz cejfa nego iz nuzde i to jos zaciniti kako se sve moze u BIH , samo trebas.....nesto.
Last edited by mirsek on 26/03/2019 18:08, edited 1 time in total.
todd_smith

#10009 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by todd_smith »

mirsek wrote:
todd_smith wrote:pa da je tako sto velite, zasto onda ne zive u zlatnim dvorovima, kada imaju trostruko veca primanja, a placaju isto kao i mi.. :?

Pa kad sve saberes, najvise ih na zapadu deru upravo za to stanovanje i troskove kirije i rezija, u svemu drugom su cijene slicne ili manje nego kod nas. U C&A neki njihov parfem, solidno mirise, samo 4 KM , mexx parfem koji je u nasem dm-u 35 KM u njemackom dm-u je 24 KM. Sva NIVEA puno jeftinija nego u BIH. Racunica za stanove je otprilike takva da se oko trecine budzeta odvaja za to, tako u Svabiji planiraju troskove stanovanja. Znaci ako ti i supruga imate zajedno 2500 eura, stan trazis do 850 eura max, hrana oko 200 eura po osobi i ostale stvari za ostatak para tj. 1250 eura.
jeste, naci ces ga za 850 a udaljen si od grada 45 minuta

to isto kao da zivis u Vogosci i pricas o shoppingu po SCCu

Mislim da je dosta raje ovdje u zabludi. Da je bolje, jeste, ali toliko...morate odvaditi malo. Kazem opet, da je tako sve, onda bi ljudi zivjeli u dvorovima od zlata, a ne bi zivjeli da rade umjesto da rade da bi zivjeli
mirsek

#10010 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

todd_smith wrote:
mirsek wrote:

Mislim da je dosta raje ovdje u zabludi. Da je bolje, jeste, ali toliko...morate odvaditi malo. Kazem opet, da je tako sve, onda bi ljudi zivjeli u dvorovima od zlata, a ne bi zivjeli da rade umjesto da rade da bi zivjeli
Pa ok, ne mora biti centar grada, sta fali predgradju za dvije osobe koje zive skoro na minimalcu , zar to nije dovoljno za njih ?
512MB

#10011 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Hrana je na zapadu jeftinija jer je ponuda a stim i konkurencija veca, jednostavna racunica..
pustopoljina

#10012 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pustopoljina »

mirsek wrote:
pustopoljina wrote: Naravno da jeste. Sve ce ti ljudi oprostiti, ali srecu tesko.
Ne bas to, prije bih rekao da malo smeta nabijanje svog merhametluka i uzivanja ljudima na temi gdje vecina gleda kako da ode ne iz cejfa nego iz nuzde i to jos zaciniti kako se sve moze u BIH , samo trebas.....nesto.
Ne vidimo to isto. U principu je njegovo uzivanje jednostavno...sto bi svabo rek'o- on je genügsam.
A i dobar dio raje na temi kaze da ne idu zbog love, nego zbog "svega".
512MB

#10013 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

mirsek wrote:
todd_smith wrote: jeste, naci ces ga za 850 a udaljen si od grada 45 minuta

Pa ok, ne mora biti centar grada, sta fali predgradju za dvije osobe koje zive skoro na minimalcu , zar to nije dovoljno za njih ?
Na zapadu je djir zivjeti van grada, velika kuca sa bazenom i puno zemlje, naravno to radi ko seb moze priustiti tojest ko nije vezan za neke fabrikanerske poslove pa da se mora u 7 nacrtat na traci... u gradu zivi pretezno "fukara" sto no kaze Melburn, kriminal je veci i standard zivota je losiji (buka, pretrpano, auta, parking, sprceno, ...)
mirsek

#10014 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

pustopoljina wrote:
mirsek wrote:
Ne vidimo to isto. U principu je njegovo uzivanje jednostavno...sto bi svabo rek'o- on je genügsam.
A i dobar dio raje na temi kaze da ne idu zbog love, nego zbog "svega".
Niko ne ide zato sto mu je ovdje sve ok i hoce malo da promijeni sredinu, vec sto ima nesto sto mu jako smeta. Bar sam ja takav dojam stekao.
insomnia78

#10015 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Eki kuca s bazenom i puno zemlje :lol:
insomnia78

#10016 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

sumirprimus wrote:Pa to ti kajem u evropi sve nesto sprceno
Pecas i veslas u jezeru.Oni tamo u okeanu.
Pa ima i u Jevropi okean
detroit-mercy

#10017 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

todd_smith wrote:
mirsek wrote:

Trosi se previse, posebno ovdje. Auta stoje vani a duple garaze pune svega i svacega. Ljudi jednostavno nemaju mjeru u potrosnji i da zive puno visim standardom. To ti i daje odgovor na pitanje kako nemaju zlatne dvore.
Gledaj samo jednu stranu, sedani (normalna auta tipa Passata kod nas) u USA izumiru, cak stavise prestaju ih proizvoditi, sve se okrenulo na SUV i Truckove. Kuce sto se grade, u starijim naseljima mozes vidjeti manje kuce, novija naselja samo vece i vece. Prije su dvije garaze bile standard, sada su tri.
Dvoje inzinjera sa nesto staza kao od sale prave od 200k pa nadalje na godinu, pare su to kad pogledas i opet kad ih pitas kukaju nemaju para :-).
A glede zivota izvan grada, pa nije bas da se nesto raja ovdje tiska da je u strogom epicentru :mrgreen: kao kod nas, druga kultura zivljenja :mrgreen: .
sumirprimus

#10018 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

Dobro, imam zemlje.pratim
mirsek

#10019 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

512MB wrote:Hrana je na zapadu jeftinija jer je ponuda a stim i konkurencija veca, jednostavna racunica..
Neke radnje tipa new yorker imaju svuda manje vise iste cijene bez obzira na konkurenciju. Ako je majica 5 eura u Minhenu, u Sarajevu ce biti 10 KM.
Mislim nije hrana al opet se moze porediti.
sumirprimus

#10020 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

insomnia78 wrote:
Pa ima i u Jevropi okean
De ba.dosta sto nam na nos nabijate kako vam je tamo fajn jos i okean da imate.malo morgen
pustopoljina

#10021 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pustopoljina »

512MB wrote:
mirsek wrote:
todd_smith wrote: jeste, naci ces ga za 850 a udaljen si od grada 45 minuta

Na zapadu je djir zivjeti van grada, velika kuca sa bazenom i puno zemlje, naravno to radi ko seb moze priustiti tojest ko nije vezan za neke fabrikanerske poslove pa da se mora u 7 nacrtat na traci... u gradu zivi pretezno "fukara" sto no kaze Melburn, kriminal je veci i standard zivota je losiji (buka, pretrpano, auta, parking, sprceno, ...)
Uh brate odvadi..to jos pises ti iz salzburga...mos' ga pretrcati. Kakav kriminal?
Da imam love imala bih i stan u gradu i kucu na attersee...
Ali ovako...jedino da sam domacica i presla pedestu...onda bih radije na attersee...ne volim osjecaj izoliranosti.
detroit-mercy

#10022 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

muha_sa wrote:
mirsek wrote:
Ma nista posebno nije bilo, cak bi reko i ispod normale zajebancija. Ma ja mislim da mu hanuma nije dala pa se naso istresat po forumu :mrgreen:
insomnia78

#10023 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

sumirprimus wrote:
insomnia78 wrote:
Pa ima i u Jevropi okean
De ba.dosta sto nam na nos nabijate kako vam je tamo fajn jos i okean da imate.malo morgen
Ma nista ne propustas. Uvijek ‘ladan ko led, prljav, puno algi :lol:
insomnia78

#10024 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Manite lafine. Hinjski i coporativno su zajebavali cojka
sumirprimus

#10025 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

Dakle da remiziramo koima love.zivi u londonu il americi.osim na srednjem zapadau.tam ne valja
Post Reply