SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MAN-lion's coach

#10001 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MAN-lion's coach »

quarterback wrote:
MAN-lion's coach wrote:
dosada_ziva wrote:kakav je belaj u alipasinoj
Ne znam da li je bas u Alipasinoj ali trole rade samo do Jezera, prema Trgu ne rade skoro sat a vidjela sam i policiju da se dole vrti.
pa da nije ovaj sudar sto pise na klixu
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... 61223133#6

To je sada objavljeno, ja samo odgovorih čovjeku gore, da možda nije to, jer ovo je H. Kreševljakovića, a ne Alipašina. Možda je i gore nešto bilo ??
Inače bio je još jedan lančani kod OHR-a otprilike u isto vrijeme.
Capajebo

#10002 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Capajebo »

Ma krha se na sve strane, ne stigne klix sve objaviti :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#10003 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

Na Skenderiji je bilo dosta policije oko pola 9 :zoka:
dosada_ziva

#10004 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dosada_ziva »

MAN-lion's coach wrote:
Ne znam da li je bas u Alipasinoj ali trole rade samo do Jezera, prema Trgu ne rade skoro sat a vidjela sam i policiju da se dole vrti.
ja sam isao na kosevo, policija sve preusmjeravala desno na semafore(Ulica Kosevo, i onda mozes lijevo u ulicu Patriotske lige, ili Bolnicku) a gore 30tak metara iznad semafora, 4,5 policijskih automobila, rotacija upaljena, znači neki veliki belaj vjerovatno :D
MAN-lion's coach

#10005 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MAN-lion's coach »

Saznaćemo, a možda i nećemo. :D
Capajebo

#10006 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Capajebo »

MAN-lion's stavila smajli :shock: :shock:
Ljudi, sutra kraj magli i smogu! Moguc' i snijeg na planinama!
Mjestimicno ce i GRAS voziti, povremeno.
DaysleepeR

#10007 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Srbija / Zbog greške: Sanjin Sefić vjerovatno neće biti izručen BiH prije naredne godine

23. 12. 2016. u 12:47:00 E. H.
Početkom ove sedmice Ministarstvu za pravdu Republike Srbije dostavljeni su dokumenti iz Višeg suda u Novom Sadu u vezi sa slučajem Sanjin Sefić, čije se izručenje Bosni i Hercegovini očekuje narednih dana.

Ovo su za Radiosarajevo.ba potvrdili iz srbijanskog Ministarstva za pravdu, gdje će biti donesena konačna odluka da li će i kada će mladić iz Sarajeva biti izručen Bosni i Hercegovini, zbog optužnice da je automobilom, u glavnom gradu BiH ubio dvije studentice.

No, iako slučaj traje još od 12. oktobra, dana hapšenja Sanjina Sefića u Novom Sadu ili još tačnije od 10. oktobra, kada je Sefić pobjegao s teritorije države u kojoj je počinio zločin, još uvijek nije izvjesno kada će biti priveden pred lice pravde pravosudnih organa u državi čiji je državljanin.

Sada je grešku načinio Viši sud u Novom Sadu zbog čega je proces izručenja dodatno produžen.

„Ministarstvo za pravdu dobilo je početkom sedmice dokumenta Višeg suda u Novom Sadu u slučaju Sanjina Sefića, ali je dokumentacija u predmetu bila nekompletna, zbog čega smo zatražili da kompletiraju dokumentaciju i dostave dopunu“, istaknuli su iz ureda za odnose s javnošću Ministarstva za pravdu u izjavi za Radiosarajevo.ba.

Oštre kritike i pritisak javnosti na policijske i pravosudne organe BiH da pokrenu proces suđenja Sefiću, i to u BiH, donekle su splasnule, a i dodatno će biti ublažene kad već jednom Sefić bude izručen u BiH, jer je vrlo izvjesno da će tek naredne godine ubica sa sarajevskih ulica biti izručen.

Iako nam ovom nisu mogli potvrditi u Ministarstvu za pravdu Republike Srbije, jer trenutno proces izručenja, odnosno, brzina provedbe tog procesa zavisi od Višeg suda u Novom Sadu. Ali, računajući na dužinu procesa koji prethodi izručenju, pretpostavlja se da će to biti tek u 2017. godini.
meščini da sam pisao ranije o tim sitnim, naoko neprimjetnim proceduralnim greškama...
kafanski_covjek

#10008 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kafanski_covjek »

Capajebo wrote:MAN-lion's stavila smajli :shock: :shock:
fakat [emoji2]

konobar...daj kafani sta pije a meni ponovi
supercali

#10009 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

DaysleepeR wrote:
Srbija / Zbog greške: Sanjin Sefić vjerovatno neće biti izručen BiH prije naredne godine

23. 12. 2016. u 12:47:00 E. H.
Početkom ove sedmice Ministarstvu za pravdu Republike Srbije dostavljeni su dokumenti iz Višeg suda u Novom Sadu u vezi sa slučajem Sanjin Sefić, čije se izručenje Bosni i Hercegovini očekuje narednih dana.

Ovo su za Radiosarajevo.ba potvrdili iz srbijanskog Ministarstva za pravdu, gdje će biti donesena konačna odluka da li će i kada će mladić iz Sarajeva biti izručen Bosni i Hercegovini, zbog optužnice da je automobilom, u glavnom gradu BiH ubio dvije studentice.

No, iako slučaj traje još od 12. oktobra, dana hapšenja Sanjina Sefića u Novom Sadu ili još tačnije od 10. oktobra, kada je Sefić pobjegao s teritorije države u kojoj je počinio zločin, još uvijek nije izvjesno kada će biti priveden pred lice pravde pravosudnih organa u državi čiji je državljanin.

Sada je grešku načinio Viši sud u Novom Sadu zbog čega je proces izručenja dodatno produžen.

„Ministarstvo za pravdu dobilo je početkom sedmice dokumenta Višeg suda u Novom Sadu u slučaju Sanjina Sefića, ali je dokumentacija u predmetu bila nekompletna, zbog čega smo zatražili da kompletiraju dokumentaciju i dostave dopunu“, istaknuli su iz ureda za odnose s javnošću Ministarstva za pravdu u izjavi za Radiosarajevo.ba.

Oštre kritike i pritisak javnosti na policijske i pravosudne organe BiH da pokrenu proces suđenja Sefiću, i to u BiH, donekle su splasnule, a i dodatno će biti ublažene kad već jednom Sefić bude izručen u BiH, jer je vrlo izvjesno da će tek naredne godine ubica sa sarajevskih ulica biti izručen.

Iako nam ovom nisu mogli potvrditi u Ministarstvu za pravdu Republike Srbije, jer trenutno proces izručenja, odnosno, brzina provedbe tog procesa zavisi od Višeg suda u Novom Sadu. Ali, računajući na dužinu procesa koji prethodi izručenju, pretpostavlja se da će to biti tek u 2017. godini.
meščini da sam pisao ranije o tim sitnim, naoko neprimjetnim proceduralnim greškama...
Ako je on tamo u zatvoru neg ga ne izrucuju jedno 30 godina najmanje
braca

#10010 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by braca »

O'zone wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/detalji ... /161221005

Evo na šta će te se još morati prilagođavati
U civiliziranim zemljama princip je da kada prijatelji idu da se provedu i zabave, da pada dogovor da jedan ne pije. To je opce prihvacena norma ponasanja i takva osoba se zove - Bob. U toku policijske kontrole u vozilu gdje su svi pijani a vozac nije, takav vozac dobija cesto nagradu i zahvalnost policije- privjesak za kljuceve "Bob".

Kod nas: kako da pijani covjek dodje do kuce ako je - pijan? Prijatelj ga ne smije voziti, taxi ne smije takodjer, pa sta da radi? Da ne pije uopce? Mozda je to taj politicki cilj. Ovo je jos jedno ludilo od totalno zabludjelih aparatcika.
Last edited by braca on 24/12/2016 09:54, edited 2 times in total.
insaneinthebrain

#10011 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

braca wrote:

U civiliziranim zemljama princip je da kada prijatelji idu da se provedu i zabave, da pada dogovor da jedan ne pije. To je opce prihvacena norma ponasanja i takva osoba se zove - Bob. U toku policijske kontrole u vozilu gdje su svi pijani a vozac nije, takav vozac dobija cesto nagradu i zahvalnost policije- privjesak za kljuceve "Bob".

Kod nas: kako da pijani covjek dodje do kuce ako je - pijan? Prijatelj ga ne smije voziti, taxi ne smije takodjer, pa sta da radi? Da ne pije uopce? Mozda je to taj politicki cilj. Ovo je jos jedno ludilo od totalno zabludjelih aparatcika.
mislim stvarno, prvo zabrana prodaje alkohola za novu godinu, pa onda ovo. sta ce silni alkoholicari raditi. kupoviti cugu i piti je kod kuce :lol:
jao_situacije

#10012 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

MAN-lion's coach wrote:
bio sam ja kad je bilo to na trgu
patrola, kombi policije, hitna sa sirenom zaustavljen saobraćaj i to tamo kod principovog mosta na ćošku gdje se prodaju kuponi
ja sam došao kad je hitna odlazila, tako da nisam vidio šta je bilo
O'zone
Globalni moderator

#10013 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Mora da ga je zaslijepila reklama sa Sare po magli

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /161224028
ilkbahar

#10014 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ilkbahar »

braca wrote:

Nek sjedne ba zadnje sjediste il u gepek.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#10015 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

braca wrote:
tugy plaky, sav sam se naježio
insomnia78

#10016 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Mislim da ni vani ne smijes voziti nekog pijanog na prednjem sjedistu
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10017 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

u gepek ih natrpas :lol:
insomnia78

#10018 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Pijana stoka :D
Edin H.

#10019 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

insomnia78 wrote:Mislim da ni vani ne smijes voziti nekog pijanog na prednjem sjedistu
A ako je frajer drogiran ko zvijer? :razz:
Filter

#10020 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Filter »

autoskolee

#10021 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by autoskolee »

Pa ja vrh zakon za ovakvu drzavu ofrinu..

Ko magarac platis registraciju da ti stoji auto bilo ono euro 1 il euro 51 + mrtvi gradski prevoz ne moze ni ovo da podnese bez uvodjenja ovog "zakona".

Boli njih neka stvar nek se vidi da nesta rade ali zato njihova auta se mogu vozat sebe su osigurali.
Ne znam ako je prije 3 godine bilo ovako sto ne bi bilo ove? Sto gamad nisu mogla na vrijeme razmisljat dok ljudi nisu kupili i spremili se za zimu .. ugalj,drva itd..
Sto nisu smanjili za neku cifru struju ili plin? Pa 90% bi se tako grijalo. Ko to voli onaj ugalj nosit il drva pa se prljat po ovom jadu zime i sve to..

Joj boze, sljedece mozemo ocekivat zgrade/kuce parno/neparno se griju :izet:
insomnia78

#10022 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Edin H. wrote:
insomnia78 wrote:Mislim da ni vani ne smijes voziti nekog pijanog na prednjem sjedistu
A ako je frajer drogiran ko zvijer? :razz:
Ima onaj bris sto se protrlja po ustima :D
zipoo

#10023 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zipoo »

Kako da dodjem kuci sutra sa parnim tablicama ? Kako da napustim grad sa parnim tablicama ? :-) ldiotluk
mirzet87sa

#10024 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

Dodji prekosutra.. :lol:
drug_profi

#10025 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Nek me povuku za qurac. Ja sa LPG zagadim zraka za godinu ko golf dizelas za po sata. Platim 550 maraka registracije i da ga ostavim na parkingu, a onda pjehe u Vogošću sa Otoke.
A policajac koji nekom naplati kaznu za ovo je debil.
Onaj idiot od ministra kaže valjda dostavljači imaju dovoljno vozila da koriste samo one koje smiju taj dan. Jebem te mutava i otuđena majmune jedan ko da svaki privrednik nije knapirao broj vozila prema poslu, nego je kupovao viška da mu se nađe....
Post Reply