Sirija vol. 2

Locked
Zgoljo

#10001 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

Negdje na pocetku uzasa u Siriji bez ikakve dileme bih bio na strani Asada i rezima ma kakav da je on bio ali sad stvari vise nisu iste kao tada,taj rezim je prolio more krvi,i po onima koji ga podrzavaju i onima drugima,ubjedljivo najvise,od te cinjenice se ne moze pobjeci.Da su evlije to je previsoka cijena i ne moze im se naci opravdanje da se trazi sto godina.

Sto se tice rebela jasno da su izmanipulisani a sve su blize tome da ih potpuno ostave na cjedilu,stoga negdje imam suosjecanja za njih.Posteno bi bilo da ih ispostuju u nekom buducem rjesenju konflikta.Ustvari,sad je jedino pravedno rjesenje da se svi ispostuju,sekularistima njihov entitet,vjernicima šerijatski,Kurdima njihov a sve u okviru jedinstvene drzave Sirije pa gdje ko voli nek izvoli,uz povratak Sirijaca koji su napustili zemlju,koji to zele naravno.Sve drugo,ponavljam sad,je neposteno i neodrzivo.

Ako su imali obraza da etabliraju Republiku Srpsku onda hladno mogu etablirati sve na ovome svijetu.
insomnia78

#10002 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

MMM1977 wrote:Insomnia,

Pa zašto se ti, kao nemusliman, trebaš petljati u sektaštvo? Zadrži priču na nivou politike a ne sa se upuštaš u stvari koje ne razumije ni 90% muslimana nego je samo pitanje pod čiju propagandu će potpasti.

A priča da su Iran i KSA dvije strane medalje je glupost, posebno od tebe koji živiš u Francuskoj i koja je stalna meta terorista koje finansira KSA. Za terorizam koji podrazava Iran odavno nista nismo čuli.

KSA je toliko zaostala da im je taman hidžretski kalendar.
Pa pricamo o Siriji, manje vise, a tamo su debelo upetljani i jedni i drugi
MMM1977

#10003 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

insomnia78 wrote:

Pa zašto se ti, kao nemusliman, trebaš petljati u sektaštvo? Zadrži priču na nivou politike a ne sa se upuštaš u stvari koje ne razumije ni 90% muslimana nego je samo pitanje pod čiju propagandu će potpasti.

A priča da su Iran i KSA dvije strane medalje je glupost, posebno od tebe koji živiš u Francuskoj i koja je stalna meta terorista koje finansira KSA. Za terorizam koji podrazava Iran odavno nista nismo čuli.

Pricao si o Teheranu. A nije ti mrsko potegnuti kontra Irana na bilo kojoj temi.
Zgoljo

#10004 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

Uzas u Siriji se ne bi desio da nema besmislenog medjumuslimanskog sukoba sunije-šije.Sve cekam da se pojavi autoritet koji ce te budale,te usijane glave sa obje strane posaditi za sto i da ta glupost koja je skupo kostala muslimane a mogla bi ih kostati i preskupo konacno prestane.

Ja ne smatram muslimanom ni jednog šiju ni suniju koji za one druge kazu da su nevjernici ili da nisu muslimani.Takvi su danas najglasniji,na zalost.
Ja sam Bošnjak,musliman,dakle sunit,šije su moja braca po vjeri i nikad nece biti drugacije sto se mene tice.Ako rade nesto pogresno ili ako ja radim nesto pogresno Bog je taj koji ce suditi,ljudi nemaju pravo na to.To je i sustina problema,ljudi previse sebi uzimaju za pravo ono sto im nije dozvoljeno kao vjernicima.
husein_kapetan

#10005 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

insomnia78 wrote:

Ma vidi mu samo odgovora.. ostrascen..upucen.. ili..
hillbill

#10006 Re: Sirija vol. 2

Post by hillbill »

Zgoljo wrote:Uzas u Siriji se ne bi desio da nema besmislenog medjumuslimanskog sukoba sunije-šije.Sve cekam da se pojavi autoritet koji ce te budale,te usijane glave sa obje strane posaditi za sto i da ta glupost koja je skupo kostala muslimane a mogla bi ih kostati i preskupo konacno prestane.

Ja ne smatram muslimanom ni jednog šiju ni suniju koji za one druge kazu da su nevjernici ili da nisu muslimani.Takvi su danas najglasniji,na zalost.
Ja sam Bošnjak,musliman,dakle sunit,šije su moja braca po vjeri i nikad nece biti drugacije sto se mene tice.Ako rade nesto pogresno ili ako ja radim nesto pogresno Bog je taj koji ce suditi,ljudi nemaju pravo na to.To je i sustina problema,ljudi previse sebi uzimaju za pravo ono sto im nije dozvoljeno kao vjernicima.
za tako nesto treba eliminisati obitelj SAUD......dok su oni prisutni........nema naprijed.
Challenger__

#10007 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

insomnia78 wrote:
nixon69 wrote:
insomnia78 wrote:Nego, RT koji je tvrdio kako Rusi ne koriste kasetnu municiju u Siriji, sam sebe uhvatio u lazi
Objavili su prilog poljetanja Ruskog bombardera, iz baze u Siriji, naoruzanog kasetnim bombama
:lol:
Dokazi slikom,ili se nije ni dogodilo. :D
MoRe l' video? :D
Ovo ponovo kvotam da pokažem šta je propaganda i beskrajno plitka pamet konzumenata propagande. Komentar ispod videa:
Withnail1969 16 hours ago

none of these are cluster bombs. 1 and 2 are old style OFAB 250 freefall general purpose bombs, as opposed to the OFAB 250/270 which are mostly used. 3 and 4 are guided 500 kg bombs. why doesnt brown moses ask an klix weapons expert, say from Janes, to validate his claims?
Odlaskom na google i poređenjem navedenih i na avione zakačenih bombi je savršeno jasno da nema niti govora o "kasetnim bombama". Da ponovim svoj komentar:
Challenger__ wrote: Niti je RT "sam sebe uhvatio u laži" niti ima dokaza da su zakačene bombe kasetna municija. To je samo nagađanje (tako je formulisan video - "Possible Russian cluster bomb sightings in Syria") autora klipa i poznatog antiruskog, antiiranskog i antisirijskog aktiviste Brown Moses-a.
Challenger__

#10008 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:U vezi ovoga ko radi za strane službe, čiji je Zawahiri, živio sam u arapskom svijetu, vrlo dobro znam kako razmišljaju, kakva im je priča itd. Uvijek je Izrael za sve kriv, uvijek su Amerikanci za sve krivi. Nema neke zdrave incjative ili ideje a da nije unaprijed srušena argumentom to zapad stoji iza toga.
- Jedno je prazna priča socijalne perifrije koja lupeta, nagađa i uzroke svoje stagnacije opravdava vanjskim faktorom i zavjerama, a nešto sasvim drugo je svjedočenje INSAJDERA koji je bio u samom vrhu navedenih organizacija i koji ima znanje i dokaze da su AQ i njene frakcije (uključujući i ISIL) samo ogranak službi čije sjedište nije ni u Afganistanu ni u Raqqi nego u dalekom Langleyu, USA.

Riječ je o izjavi Nabil Na'eema, bivšeg pripanika Al Qaede iz Egipta. Iskoristiću siže koji je ispisao kolega sa jednog drugog foruma:

O tome je pričao i bivši zapovjednik al Kaide: Nabil Na'eem, utemeljitelj "Islamske demokratske stranke džihada" i bivši visoki zapovjednik Al Qaide je za pan-arapsku televizijsku kuću Al-Maydeen sa sjedištem u Bejrutu izjavio "kako sve trenutne skupine povezane s Al Qaedom, uključujući i ISIL, rade za CIA-u". "Ono što želim reći je da se napori svih islamskih zemalja, sunitskih i šiitskih, moraju usredotočiti u zajedničkom iskorjenjivanju tih skupina, jer su te skupine kandže kolonijalizma u regiji", rekao je Na'eem.
Na'eem za ISIL, sada "Islamsku Državu", rekao da je dio poznatog plana neokonzervativaca i Izraela "Clean Break", plan kojim bi se trebale "balkanizirati arapske i muslimanske zemlje na Bliskom Istoku". Sukob je dizajniran tako da to bude "beskrajni rat" koji će "iscrpiti financijske resurse Saudijske Arabije, jednako tako i s Iranom, kao što su to učinili sa Sadamom Husseinom u Iraku".
"Sukob će se svakako proširiti na Saudijsku Arabiju i druge zaljevske monarhije već 2016. godine", predviđa Na'eem.
U lipnju je ISIL već poručio kako će napasti Saudijsku Arabiju i tada je stotine mladih Saudijaca obećalo da će voditi džihad u svojoj domovini.
"Ako Allah hoće, mi ćemo ubijati one koji obožavaju kamen u Meki i uništiti Kaabu. Ljudi idu u Meku da dodirnu kamen, a ne Allaha", 30. lipnja ove godine je izjavio Abu Turab Al-Mugaddasi, visoki dužnosnik ISIL-a.
Kaaba je zgrada smještena u središtu najsvetije islamske džamije Al-Masjid Al-Haram u Meki u Saudijskoj Arabiji.
"Ja osobno vjerujem da je vođa Al Nusra Fronta, Mohammed Al-Jawlani, koji je dao svoju podršku Aymanu Al-Zawahiriu, operativac američke Središnje obavještajne (CIA)", rekao je Na'eem.
Identificirao je Al-Zawahiria kao dvostrukog agenta "koji provodi zapovijedi koje dobija od Amerikanaca."

- Njegovo svjedočenje je samo dio odavno složenog mozaika koji svijetu jasno govori da su tvoji favoriti (Joulani, Bagdadi i slične ublehe od ljudi) svjesne sluge a oni ispod njih neinformisane, neobrazovane, neproduhovljene marionete (praznoglavci koji su umislili da vode "džihad".) nemuslimanskih službi u funkciji realizacije :arrow: izralskih i američkih interesa na Bliskom istoku.

_______

To je tako i tu ne pomažu nikakvi spinovi.
Challenger__

#10009 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Sjećaš se one naracije u kojoj Iblis ovdje nagovara ljude na loša djela a na onom svijetu ih se odriče... Takva je sudbina i tvojih favorita. Pod nagovorom zapadnih službi i Izraela, zaletili su se, a kada je došlo stani-pani, "zapad" ih se odrekao... Naravno, jer im je preča sopstvena guzica (Rusi su problem) od života priglupih budaletina koje preziru kao same sebe. Oni su ih se odrekli na zemlji a Iblis će na onom svijetu.

A ti sada kmeči: "međunarodna zajednica, muslimanska elita, Kairo, Damask, Teheran..."

Uzalud, uzalud.
Challenger__

#10010 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

exliberal-ex wrote:jel moze jedna molba moze bilo ko da odgovori, da objasni jednom kjafiru

ko su te neoharidzije, takfirdzije....ja fakat nemam pojma kad vi pricate...ja znam da imaju sije i suni...i dan danas brkam ko je ko ali tek kad pocnete sa ovim novim nazivima ja sam kompletno zbunjen...neznam ko koga da izvinete jebe...
Napisao sam, jesi li pročitao?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#10011 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

DuckZz wrote:Ofanziva na sjeveru Raqqe će početi uskoro.
:-? ...prema gore ili prema dole :-? ?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10012 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

đulanija i većinu vođa nusre i isila je njihov brat bašar pustio iz zatvora na početku pobune
RepublikanskaGarda

#10013 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

SAA i NDF oslobodili 11 sela na istoku Hame cime se dodatno prosirio koridor oko putne komunikacije Hama-Salamiyah

Image

Navodno trenutacna situacija u Sheikh Miskinu izgleda ovako :

Image

Prilikom jučerašnjog debakla u pokušaju vraćanja sela Qasab u brdima Latakie stradalo je na desetine pripadnika al Nusra fronta i ostalih srodnih organizacija

Qasab, pripadnici NDF-a

Image

Na istoku Allepa lazni tigar napravio zasjedu ISIL-ovcima, ko big brother :D

https://www.youtube.com/watch?v=vm3FbspEHIE

Sprovod pripadnice Republikanske Garde

Image

Image
Challenger__

#10014 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

RepublikanskaGarda wrote:

Fantazija od ratnog snimka, fantazija... :zzzz:

Ovo su okršaji, a ne farsa kada Obumin ISIL bez borbe ustupa teritoriju Kurdima, od Sindžara do Tišrina...
Em2r

#10015 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

hillbill wrote:
Zgoljo wrote:Uzas u Siriji se ne bi desio da nema besmislenog medjumuslimanskog sukoba sunije-šije.Sve cekam da se pojavi autoritet koji ce te budale,te usijane glave sa obje strane posaditi za sto i da ta glupost koja je skupo kostala muslimane a mogla bi ih kostati i preskupo konacno prestane.

za tako nesto treba eliminisati obitelj SAUD......dok su oni prisutni........nema naprijed.
Htjeli to neki priznati ili ne, svidjalo im se ili ne, saudima dolazi vrijeme negativnog publiciteta. Usrali su motku finansiranjem i podrskom isilu i ostalim glavosjecama. Ono sto su nekada bili castro, sadam, staljin i slicni sada ceka saude. Nema nista gore nego biti americki archenemy. Sve je vise sluzbenih glasova americkih senatora i drugih inih politicara koji osudjuju saudijski rezim. Polako ali sigurno tonu, a sad i ove unutrasnje promjene koje ce ih pojest iznutra ce biti slag na tortu.
walter kurtz

#10016 Re: Sirija vol. 2

Post by walter kurtz »

Challenger__ wrote:
RepublikanskaGarda wrote:

Fantazija od ratnog snimka, fantazija... :zzzz:

Ovo su okršaji, a ne farsa kada Obumin ISIL bez borbe ustupa teritoriju Kurdima, od Sindžara do Tišrina...
lazni tigar :mrgreen:
Challenger__

#10017 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- Al Nusra šalje pojačanja u Sheik Miskin, a to tvrdi više izvora uključujući i dobro poznati, proteroristički twitteraš:
Jabhat al-Nusra reinforcements to battle regime army & shia militia attacking Shaikh Miskeen in #Dara.
@NorthernStork

Kako ide mantra lažova i klevetnika: "lokalci brane svoje domove"... :oops:
klavirdžija

#10018 Re: Sirija vol. 2

Post by klavirdžija »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:U vezi ovoga ko radi za strane službe, čiji je Zawahiri, živio sam u arapskom svijetu, vrlo dobro znam kako razmišljaju, kakva im je priča itd. Uvijek je Izrael za sve kriv, uvijek su Amerikanci za sve krivi. Nema neke zdrave incjative ili ideje a da nije unaprijed srušena argumentom to zapad stoji iza toga.
- Jedno je prazna priča socijalne perifrije koja lupeta, nagađa i uzroke svoje stagnacije opravdava vanjskim faktorom i zavjerama, a nešto sasvim drugo je svjedočenje INSAJDERA koji je bio u samom vrhu navedenih organizacija i koji ima znanje i dokaze da su AQ i njene frakcije (uključujući i ISIL) samo ogranak službi čije sjedište nije ni u Afganistanu ni u Raqqi nego u dalekom Langleyu, USA.

Riječ je o izjavi Nabil Na'eema, bivšeg pripanika Al Qaede iz Egipta. Iskoristiću siže koji je ispisao kolega sa jednog drugog foruma:

O tome je pričao i bivši zapovjednik al Kaide: Nabil Na'eem, utemeljitelj "Islamske demokratske stranke džihada" i bivši visoki zapovjednik Al Qaide je za pan-arapsku televizijsku kuću Al-Maydeen sa sjedištem u Bejrutu izjavio "kako sve trenutne skupine povezane s Al Qaedom, uključujući i ISIL, rade za CIA-u". "Ono što želim reći je da se napori svih islamskih zemalja, sunitskih i šiitskih, moraju usredotočiti u zajedničkom iskorjenjivanju tih skupina, jer su te skupine kandže kolonijalizma u regiji", rekao je Na'eem.
Na'eem za ISIL, sada "Islamsku Državu", rekao da je dio poznatog plana neokonzervativaca i Izraela "Clean Break", plan kojim bi se trebale "balkanizirati arapske i muslimanske zemlje na Bliskom Istoku". Sukob je dizajniran tako da to bude "beskrajni rat" koji će "iscrpiti financijske resurse Saudijske Arabije, jednako tako i s Iranom, kao što su to učinili sa Sadamom Husseinom u Iraku".
"Sukob će se svakako proširiti na Saudijsku Arabiju i druge zaljevske monarhije već 2016. godine", predviđa Na'eem.
U lipnju je ISIL već poručio kako će napasti Saudijsku Arabiju i tada je stotine mladih Saudijaca obećalo da će voditi džihad u svojoj domovini.
"Ako Allah hoće, mi ćemo ubijati one koji obožavaju kamen u Meki i uništiti Kaabu. Ljudi idu u Meku da dodirnu kamen, a ne Allaha", 30. lipnja ove godine je izjavio Abu Turab Al-Mugaddasi, visoki dužnosnik ISIL-a.
Kaaba je zgrada smještena u središtu najsvetije islamske džamije Al-Masjid Al-Haram u Meki u Saudijskoj Arabiji.
"Ja osobno vjerujem da je vođa Al Nusra Fronta, Mohammed Al-Jawlani, koji je dao svoju podršku Aymanu Al-Zawahiriu, operativac američke Središnje obavještajne (CIA)", rekao je Na'eem.
Identificirao je Al-Zawahiria kao dvostrukog agenta "koji provodi zapovijedi koje dobija od Amerikanaca."

- Njegovo svjedočenje je samo dio odavno složenog mozaika koji svijetu jasno govori da su tvoji favoriti (Joulani, Bagdadi i slične ublehe od ljudi) svjesne sluge a oni ispod njih neinformisane, neobrazovane, neproduhovljene marionete (praznoglavci koji su umislili da vode "džihad".) nemuslimanskih službi u funkciji realizacije :arrow: izralskih i američkih interesa na Bliskom istoku.

_______

To je tako i tu ne pomažu nikakvi spinovi.
Pojma nemam ko je ovaj, ali mu je "svjedočenje" u najvećem dijelu i najblaže rečeno neuvjerljivo. Izbacuje neke cifre da izgleda kao da zna o čemu govori, žena ga pita iz kog izvora dolazi ta tvrdnja, on "odgovara" ili demagoškim protivpitanjima ili sa "opšte je poznato ovo, opšte je poznato ono". Da nije žalosno, bilo bi smiješno.
Co0l

#10019 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Pa sve i da Saudi sad nestanu sa lica zemlje,jer vi stvarno mislite bi ih neko bolji zamjenio :-)
Drvosjeca iz Dejcica

#10020 Re: Sirija vol. 2

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Co0l wrote:Pa sve i da Saudi sad nestanu sa lica zemlje,jer vi stvarno mislite bi ih neko bolji zamjenio :-)
Bilo bi isto sranje kao u Siriji. :oops:
Challenger__

#10021 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

walter kurtz wrote:lazni tigar :mrgreen:
Pravo da ti kažem, ja više nisam siguran... Na kraju, zar je to sada i bitno? Lik je fajter i ubi Orke, skoro kao Brko.
Co0l

#10022 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:- Al Nusra šalje pojačanja u Sheik Miskin, a to tvrdi više izvora uključujući i dobro poznati, proteroristički twitteraš:
Jabhat al-Nusra reinforcements to battle regime army & shia militia attacking Shaikh Miskeen in #Dara.
@NorthernStork

Kako ide mantra lažova i klevetnika: "lokalci brane svoje domove"... :oops:
I kad ti ja kazem da spinujes u maniru pravog propagandiste,ti glumis moralistu.
To sto je neko u Nusri ne znaci da je stranac.Ne znam sta je gore,ili da to ne znas ili da znas ali namjerno spinujes.Plus sto presucujes dio da idu da brane grad od shia militia.
Challenger__

#10023 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Klevetniče, lažovu. Pogledaj šta piše antiisirijski, antivladin i proteroristički izvor: "režimska vojska i šiia milicije". Ti si gori od njega.
Last edited by Challenger__ on 03/01/2016 10:27, edited 1 time in total.
walter kurtz

#10024 Re: Sirija vol. 2

Post by walter kurtz »

Challenger__ wrote:
walter kurtz wrote:lazni tigar :mrgreen:
Pravo da ti kažem, ja više nisam siguran... Na kraju, zar je to sada i bitno? Lik je fajter i ubi Orke, skoro kao Brko.
naravno da nije bitno nego smijesno cuj lazni tigar :mrgreen:
Co0l

#10025 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

klavirdžija wrote:
Pojma nemam ko je ovaj, ali mu je "svjedočenje" u najvećem dijelu i najblaže rečeno neuvjerljivo. Izbacuje neke cifre da izgleda kao da zna o čemu govori, žena ga pita iz kog izvora dolazi ta tvrdnja, on "odgovara" ili demagoškim protivpitanjima ili sa "opšte je poznato ovo, opšte je poznato ono". Da nije žalosno, bilo bi smiješno.
Na ovim temama su vise puta postavljani i ponavljani snimci nekih likova za koje je ocito da veze o zivotu nemaju ali zato 'raskrinkavaju' najvece tajne i zavjere ko veliki :-D
Locked