utekli ljudi iz partije ali partijski duh nije iznjihanAlfons Kauders wrote:Ma dobro, razumljivo je da u novoj stranci ili bilo kakvoj organizaciji ima nekog stucanja, nista neobicno, svima bi se desilo.
To ne zamjeram, naprotiv razumijem u potpunosti.
Ali ne razumijem zasto se na svako pitanje u vezi tih problemcica odgovara u stilu "JEBEM LI TI MAJKU PLACENICKO-LOPOVSKU IZ CENTRALE!!!"
Demokratska fronta Željko Komšić
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#10001 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Alfons Kauders
#10002 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I to ne jedne, vec dvije partije.JoseMujica wrote:utekli ljudi iz partije ali partijski duh nije iznjihanAlfons Kauders wrote:Ma dobro, razumljivo je da u novoj stranci ili bilo kakvoj organizaciji ima nekog stucanja, nista neobicno, svima bi se desilo.
Ali ne razumijem zasto se na svako pitanje u vezi tih problemcica odgovara u stilu "JEBEM LI TI MAJKU PLACENICKO-LOPOVSKU IZ CENTRALE!!!"
Evo imam i novi slogan. Kad chmar zlaja ima Alistera, da PR veteran Alfons pomogne DF-u.
"Demokratska Fronta - demokratski se slazite s nama ili idite u TRI PICKE MATERINE LOPOVSKO-PETOKOLONASKO-FASISTICKE"
hashtag
#IzCentrale
- Banksy
#10003 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To se zove projekcija ili svak' se češe gdje ga svrbi ili vojnici o skraćenju, baba o kolačima.Alfons Kauders wrote:I to ne jedne, vec dvije partije.JoseMujica wrote:utekli ljudi iz partije ali partijski duh nije iznjihanAlfons Kauders wrote:Ma dobro, razumljivo je da u novoj stranci ili bilo kakvoj organizaciji ima nekog stucanja, nista neobicno, svima bi se desilo.
![]()
Bilo bi vam lakše da je tako, no nije, znate i sami. Niko od nas nije bio dosad ni u jednoj partiji.
Pravo pitanje, za sve teme gdje jasno i ofirno, ali neuspješno, provlačite pokušaje diskreditacije DF-a, je:
zašto se neki od vas protive skidanju SDA/SDP kriminalno-mafijaške hobotnice koja je psihofizički sasvim iscrpila, osiromašila, unesrećila, iz pameti istjerala i sasvim devastirala ovaj narod vladajući njime zadnjih 20 godina ,
i koji je to motiv, interes i koliko je to jak da i danas, nakon svega, stajete iza njih?
To je pravo pitanje (retoričko, naravno, jer odgovor zna cijeli forum).
- Havatar
#10004 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Shvatili ljudi da ne postoji manje i vece zlo nego ili je dobro ili je zlo a sve sto je zlo ne treba da dobije podrsku i ne treba ga dovoditi u priliku da manje zlo postane vece od velikog zla.Banksy wrote:
To se zove projekcija ili svak' se češe gdje ga svrbi ili vojnici o skraćenju, baba o kolačima.
Bilo bi vam lakše da je tako, no nije, znate i sami. Niko od nas nije bio dosad ni u jednoj partiji.
Pravo pitanje, za sve teme gdje jasno i ofirno, ali neuspješno, provlačite pokušaje diskreditacije DF-a, je:
zašto se neki od vas protive skidanju kriminalno-mafijaške hobotnice koja je psihofizički sasvim iscrpila, osiromašila, unesrećila, iz pameti istjerala i sasvim devastirala ovaj narod vladajući njime zadnjih 20 godina ,
i koji je to motiv, interes i koliko je to jak da i danas, nakon svega, stajete iza njih?
- webby-x
#10005 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Skinuti SDA/SDP možeš i glasovanjem na Našu stranku.Banksy wrote:Pravo pitanje, za sve teme gdje jasno i ofirno, ali neuspješno, provlačite pokušaje diskreditacije DF-a, je:
zašto se neki od vas protive skidanju SDA/SDP kriminalno-mafijaške hobotnice koja je psihofizički sasvim iscrpila, osiromašila, unesrećila, iz pameti istjerala i sasvim devastirala ovaj narod vladajući njime zadnjih 20 godina ,
E sada zamisli da tebi napiše netko ovo tvoje iznad kada
kritiziraš NS?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#10006 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nesto mi previse DF naginje na postizborni brak sa SDA, to me trenutno jako odbija od njih. Ne zelim da osvanem poslije izbora kao neko ko je u paketu i dogovoru, svojim glasom za DF, fakticki dobio na bitnim pozicijama Kaplana, Sarica, Ahmetovica...i slicne SDA bojovnike.
Ne znam, jako se borim sam sa sobom po ovom pitanju, i ni jedne izbore do sada nisam bio ovako neodlucan kao sto je to sada. Ima vremena jos, valja sada citati izmedju redova, i prokontavati koja stranka zapravo donosi koju koaliciju, i koji su najmogucniji dupli pasovi.
Ne znam, jako se borim sam sa sobom po ovom pitanju, i ni jedne izbore do sada nisam bio ovako neodlucan kao sto je to sada. Ima vremena jos, valja sada citati izmedju redova, i prokontavati koja stranka zapravo donosi koju koaliciju, i koji su najmogucniji dupli pasovi.
- raskopusa
#10007 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
zar si jos naivcina?-LIBERO- wrote:Nesto mi previse DF naginje na postizborni brak sa SDA, to me trenutno jako odbija od njih. Ne zelim da osvanem poslije izbora kao neko ko je u paketu i dogovoru, svojim glasom za DF, fakticki dobio na bitnim pozicijama Kaplana, Sarica, Ahmetovica...i slicne SDA bojovnike.
- drug_profi
#10008 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Toga je i mene strah, ali sta su opcije: za koga god glasas moze otici sa SDA u krevet.-LIBERO- wrote:Nesto mi previse DF naginje na postizborni brak sa SDA, to me trenutno jako odbija od njih. Ne zelim da osvanem poslije izbora kao neko ko je u paketu i dogovoru, svojim glasom za DF, fakticki dobio na bitnim pozicijama Kaplana, Sarica, Ahmetovica...i slicne SDA bojovnike.
Zato ta stranka prestane postojati nakon sljedecih izbora. DF ce jednostavno nestati sa mape ako to uradi.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#10009 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kao i uvijek partijski duh se krije iza imaginarnog kolektivaBanksy wrote: To se zove projekcija ili svak' se češe gdje ga svrbi ili vojnici o skraćenju, baba o kolačima.
barem imam svoje mišljenje, kako god da je, i ne bavim se partijskom propagandom i stoičkom obranom niti pater familiusa, niti bilo koje bande
ps
i btw potpuno se čak slažem s tobom glede vladavine SDA i SDP-a....al dok se drug Ilija Čvorović izliječi mlogo će vode proteći
-
hellue
#10010 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A koji je to put???Maystor wrote:Alfonse, znam te sa drugih tema, isti si profil kao i corto. Zajedničko svim tvojim postovima je to što nemaš pojma o materiji o kojoj pričaš. Ja ovdje nisam predstavnik DFa, pa čak ni fan kluba, kako ga zoveš. Ali za mene nema boljeg dokaza o ispravnosti puta kojim DF ide od činjenice da ste ti i on glavni pljuvači (+partijska kanalizacija koja se izljeva iz Centrale, naravno). Fronto, na pravom si putu!Alfons Kauders wrote:Ah, dakle svako kome smeta surovanje sa piromanima iz SBB je zapravo placenik 'iz centrale'. Simpatizer DF koji eto postavi pitanje u vezi vezanja zastava sa SBB-om je izdajnik, svako ko se usudi dovesti u pitanje strucne i moralne kvalitete ljudi na lokalnom nivou je petokolonas.
Jer nedaj boze da se prica o tim stvarima, o njima se ne smije pricati, jer je rijec o DEMOKRATSKOJ fronti.Demokratski duh, nema sta.
I da ne bude zabune - nije mi vala toliko mrska ni Hanka, svjestan sam da i prica oko SBB-a nije bas cista i da DF-u odgovara iz vise razloga. To mi se ne gadi. Gadi mi se fan club po kojem je svako ko se ne slaze sa svakim potezom i izjavom clanova stranke smatra neprijateljem, kriminalnim olosem i izdajnikom.
Sretno s tim, ali bez mene. Takvih opcija ima vec metar.
- Maystor
#10011 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Izgleda da ne razlikuješ (ili glumiš da ne razlikuješ) pojmove "opravdana kritika" i "trolanje". Na ovih 400+ stranica, jedinu opravdanu kritiku napisao je Libero (Hanka). Sve ostalo je kanalizacija.Havatar wrote:Takvi pokusaji diskreditacije umjesto da odgovorite na opravdane kritike na racun Komsic stranke moze samo da vam odnese glasove posto je ljudima dosta partija u kojima se ljudi ponasaju kao da jos nisu izasli iz komunistickih sinjela i koje ne mogu da se naviknu na politicki pluralizam i na to da postoje ljudi koji drugacije misle.
Ako govorimo o demokratiji unutar stranke, tvrdim da nema stranke u BiH sa većom unutarnjom demokratijom od DF-a. Skala unutarstranačke demokratije u BiH do sada je išla od "minus beskonačno" (SDP) do "solidno za BH prilike" (SDA-Tihić). DF je svjetlosnim godinama ispred. Znam za slučaj gdje je djevojka na sastanku odbora, inače Hankina studentica, osula drvlje i kamenje na Hanku, tvrdeći da bruka stranku. Niko joj to nije zamjerio, naprotiv, jako je napredovala nakon toga. Ili veliki broj "običnih" članova koji su lično od Komšića tražili pojašnjenje za izjave o Radončiću.
To je ispravan put, tačno za 180 stepeni drugačiji od Lagumdžijine privatne stranke.
-
hellue
#10012 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To je tako iskljucivo zbog toga sto nisu u vlasti, vidjet ces ti tu unutrasnju demokratiju kada se osjeti vlast i pozicije...samo da Komsic ne prenese tu demokratiju iz SDP-a, uzivao je u njoj desetljecima..Maystor wrote:Izgleda da ne razlikuješ (ili glumiš da ne razlikuješ) pojmove "opravdana kritika" i "trolanje". Na ovih 400+ stranica, jedinu opravdanu kritiku napisao je Libero (Hanka). Sve ostalo je kanalizacija.Havatar wrote:Takvi pokusaji diskreditacije umjesto da odgovorite na opravdane kritike na racun Komsic stranke moze samo da vam odnese glasove posto je ljudima dosta partija u kojima se ljudi ponasaju kao da jos nisu izasli iz komunistickih sinjela i koje ne mogu da se naviknu na politicki pluralizam i na to da postoje ljudi koji drugacije misle.
Ako govorimo o demokratiji unutar stranke, tvrdim da nema stranke u BiH sa većom unutarnjom demokratijom od DF-a. Skala unutarstranačke demokratije u BiH do sada je išla od "minus beskonačno" (SDP) do "solidno za BH prilike" (SDA-Tihić). DF je svjetlosnim godinama ispred. Znam za slučaj gdje je djevojka na sastanku odbora, inače Hankina studentica, osula drvlje i kamenje na Hanku, tvrdeći da bruka stranku. Niko joj to nije zamjerio, naprotiv, jako je napredovala nakon toga. Ili veliki broj "običnih" članova koji su lično od Komšića tražili pojašnjenje za izjave o Radončiću.
To je ispravan put, tačno za 180 stepeni drugačiji od Lagumdžijine privatne stranke.
- Maystor
#10013 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Libero, niko živ ne zna ko će s kim u koaliciju. Eno sad se Radončić otvoreno nudi SDA za koaliciju poslije izbora. Rezultati izbora će determinisati koalicije, i to je to.-LIBERO- wrote:Nesto mi previse DF naginje na postizborni brak sa SDA, to me trenutno jako odbija od njih. Ne zelim da osvanem poslije izbora kao neko ko je u paketu i dogovoru, svojim glasom za DF, fakticki dobio na bitnim pozicijama Kaplana, Sarica, Ahmetovica...i slicne SDA bojovnike.
Moje lično mišljenje je da DF ne treba ići u vlast po svaku cijenu. Npr, ako u KS pobijedi (a prema objektivnim anketama, da su danas izbori DF i SDA bi vodili mrtvu trku u KS za pobjedu), DF bi imala obavezu da ponudi premijera i pokuša okupiti koaliciju (s nekim ipak moraju, jbg). Ukoliko podbace i osvoje nekih 5 mandata u kantonu, suludo bi bilo ići u vlast npr. kao privjesak SDA.
- Maystor
#10014 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako i kada, to ćemo tek vidjeti. Za sada je ovako kako sam napisao. Ako postanu, makar malo, nalik na SDP, ja ću ih prvi prekrižiti za sva vremena.hellue wrote:To je tako iskljucivo zbog toga sto nisu u vlasti, vidjet ces ti tu unutrasnju demokratiju kada se osjeti vlast i pozicije...samo da Komsic ne prenese tu demokratiju iz SDP-a, uzivao je u njoj desetljecima..Maystor wrote:Izgleda da ne razlikuješ (ili glumiš da ne razlikuješ) pojmove "opravdana kritika" i "trolanje". Na ovih 400+ stranica, jedinu opravdanu kritiku napisao je Libero (Hanka). Sve ostalo je kanalizacija.Havatar wrote:Takvi pokusaji diskreditacije umjesto da odgovorite na opravdane kritike na racun Komsic stranke moze samo da vam odnese glasove posto je ljudima dosta partija u kojima se ljudi ponasaju kao da jos nisu izasli iz komunistickih sinjela i koje ne mogu da se naviknu na politicki pluralizam i na to da postoje ljudi koji drugacije misle.
- General War
#10015 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tako i ja znam osobu koja je isto tako jasno kazala da se ne slaze sa partijskim jednoumljem i pucem od samog vlasnika stranke u Tuzli, bila tapsana, dizana u nebesa...a onda poslije izbora prvo "ignore" pa sama spakovala stvari i niz cestu...Maystor wrote:Izgleda da ne razlikuješ (ili glumiš da ne razlikuješ) pojmove "opravdana kritika" i "trolanje". Na ovih 400+ stranica, jedinu opravdanu kritiku napisao je Libero (Hanka). Sve ostalo je kanalizacija.Havatar wrote:Takvi pokusaji diskreditacije umjesto da odgovorite na opravdane kritike na racun Komsic stranke moze samo da vam odnese glasove posto je ljudima dosta partija u kojima se ljudi ponasaju kao da jos nisu izasli iz komunistickih sinjela i koje ne mogu da se naviknu na politicki pluralizam i na to da postoje ljudi koji drugacije misle.
Tako i za tu jadnicu cestitanja, a Hanka tu je gdje je...plus dusmana na vratu za kasnije.
Citam komentare, obrni okreni...mozda je Zeljko najmanje zlo, ali smo u takvom stanju da nam ne treba nikakvo zlo (zato slazeme se sa Alfonsom, Mujicom...cak i Kortom da je Zeljko- mrka kapa, volio bih da griesim)...mada imam osjecaj da izbora nece ni biti
- General War
#10016 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
General War wrote:Tako i ja znam osobu koja je isto tako jasno kazala da se ne slaze sa partijskim jednoumljem i pucem od samog vlasnika stranke u Tuzli, bila tapsana, dizana u nebesa...(pa naravno ko drugi nego SBB)a onda poslije izbora prvo "ignore" pa sama spakovala stvari i niz cestu...Maystor wrote:Izgleda da ne razlikuješ (ili glumiš da ne razlikuješ) pojmove "opravdana kritika" i "trolanje". Na ovih 400+ stranica, jedinu opravdanu kritiku napisao je Libero (Hanka). Sve ostalo je kanalizacija.Havatar wrote:Takvi pokusaji diskreditacije umjesto da odgovorite na opravdane kritike na racun Komsic stranke moze samo da vam odnese glasove posto je ljudima dosta partija u kojima se ljudi ponasaju kao da jos nisu izasli iz komunistickih sinjela i koje ne mogu da se naviknu na politicki pluralizam i na to da postoje ljudi koji drugacije misle.
Tako i za tu jadnicu cestitanja, a Hanka tu je gdje je...plus dusmana na vratu za kasnije.
Citam komentare, obrni okreni...mozda je Zeljko najmanje zlo, ali smo u takvom stanju da nam ne treba nikakvo zlo (zato slazeme se sa Alfonsom, Mujicom...cak i Kortom da je Zeljko- mrka kapa, volio bih da griesim)...mada imam osjecaj da izbora nece ni bititako, najvjerovatnije da djaba su krecili.
-
StupskaBitanga
#10017 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Osim DiF i SBB kao za mene lično najveće iznenađenje je forsiranje odnosno medijska promocija SPP Živka Budimira
Interesantno je da je udarna vijest bila o 200 preletaca iz SDP Novi Grad kod njih na čelu sa Hadžićevim intimusom Anerom Sumanom
Interesantno je da je udarna vijest bila o 200 preletaca iz SDP Novi Grad kod njih na čelu sa Hadžićevim intimusom Anerom Sumanom
-
bob_rock
#10018 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vrlo interesantno. U Novom gradu je interesantnije pratiti desavanja nego na bilo kojoj drugoj razini.
-
hellue
#10019 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Novi Grad je pod kontolom SDAbob_rock wrote:Vrlo interesantno. U Novom gradu je interesantnije pratiti desavanja nego na bilo kojoj drugoj razini.
-
bob_rock
#10020 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisu ovo lokalni izbori.
-
Bosnjak333
#10021 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ima li iko poznat u ovom DF-u?(Inace ozbiljno pitam jer u mom gradu i nisu okupili neki poseban kadar)
-
hellue
#10022 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nema to vezebob_rock wrote:Nisu ovo lokalni izbori.
- Lokman
#10023 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nevjerovatna situacija, gdje u ambijentu potpunog ekonomskog i socijalnog kolapsa,faktički ne postoji opozicija. Ne postoji nikakva opoziciona aktivnost ilki politička dinamika. U odnosu na Republiku Srpsku mi smo mrtvo more. Eminentni intelektualci, pa čak i jedan Aleksandar Hemon, jasno ukazuju da ovo stanje nije održivo, ali SDA godinama uspjeva da korumpira opoziciju i tako izbjegne izborni poraz. Zbog toga možemo ovako lagano odumirati još godinama, ali se može i sve brzo okončati na narednim izborima. Sve ovisi o opoziciji i Zapadu, odnosno koliko će jako udariti po SDA. Očigledno da DF i Radončić napadaju isključivo SDP, dok sa SDA pokušavaju uspostaviti koaliciju. To je pogrešno, jer koalicija sa SDA znači da nema reformi i promjena. Napravit će istu grešku kao i Lagumdžija, koji je izvršio političko samoubistvo, kada se nakon prošlih izbora, uprkos mandatu građana koji su glasajući za SDP zapravo glasali protiv SDA, opredijelio za koaliciju sa SDA i tako propustio historijsku šansu da ih marginalizuje za sva vremena. Ja sam također na istom fonu, osim ukoliko se jasno i nedvosmisleno ne izjasne da nakon izbora neće ulaziti u kolaiciju bilo sa SDP bilo sa SDA, ja neću podrđati ni DF ni Radončića, jer onda je jasno da su i oni lažnjak i korupcijski poduhvat koje interesuje isključivo mandatna pljačka.-LIBERO- wrote:Nesto mi previse DF naginje na postizborni brak sa SDA, to me trenutno jako odbija od njih. Ne zelim da osvanem poslije izbora kao neko ko je u paketu i dogovoru, svojim glasom za DF, fakticki dobio na bitnim pozicijama Kaplana, Sarica, Ahmetovica...i slicne SDA bojovnike.
-
Pertini
#10024 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
bob_rock je u pravu kad naglašava značaj praćenja onoga što se događa u Novom Gradu, jer je dosadašnja praksa pokazala da su izborni rezultati u Novom Gradu najsličniji konačnim rezultatima u Federaciji, naravno kad je Bošnjačko biračko tijelo u pitanju. Ono što se zove statistička greška je u ovom slučaju svedena na minimum, pa bi zbilja bilo zanimljivo vidjeti kako DF stoji u Novom Gradu.hellue wrote:Novi Grad je pod kontolom SDAbob_rock wrote:Vrlo interesantno. U Novom gradu je interesantnije pratiti desavanja nego na bilo kojoj drugoj razini.
Koliko je meni poznato, nakon unutarstranačkih izbora desio se veliki odliv članova Demoktarske fronte koji su na ovom prvom testu uvidjeli svu nedemokratičnost unutar stranke koja imenom pretenduje da bude drugačija. Još bi štošta tu imalo da se kaže, ali da ne iznosim ono za šta nemam materijalne dokaze. Sve u svemu, DF neće napraviti rezultat kakav sam im predviđao prije unutarstranačkih izbora, jer je početna organizaciona euforija u vrijeme nastanka stranke bila toliko jaka da je proizvodila i velika očekivanja. Kapacitativno su podbacili, a urganizacija je počela da se urušava, jer su nepotizam i jaranski odnosi nadvladali sve ono demokratsko u Demokratskoj fronti. Na kraju, kako u pravilu velika očekivanja stvaraju i velika razočarenja, smatram da je to ono što bi se moglo desiti Demokratskoj fronti. Veliko razočarenje. Na žalost.
-
Olof Palme
#10025 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Moj Palme, nije se desio odliv članova već su pobjegli glavom bez obzira kad su vidjeli šta se sve radi. U Novom Gradu je za predsjednicu došla cura ravno iz SDP-a gdje je vodila mlade, a predsjednica je postala metodom kupovine glasova. Za ovo imaju i ti tvoji materijalni dokazi. Za ovo zna i Željko Komšić ali nije reagovao, pa prema tome stoji većina kritika koje ljudi ovdje iznose na njegov račun. U Novom Gradu ima još bisera, od napuštanja članova do isključenja iz stranke onih koji su učestvovali na protestima. U opštinskom odboru u Novom Gradu ne znam nikoga za koga bi vrijedilo glasati. Jednom nadimak Skela, drugome Slina, ostali sve neki nadobudni anonimci pa ko voli nek izvoli. Oni što su vrijedili su napustili. I sam sam jedan od onih koji su napustili članstvo jer sam se osjećao prevarenim. A mene možeš prevariti samo jednom i nikad više.Koliko je meni poznato, nakon unutarstranačkih izbora desio se veliki odliv članova Demoktarske fronte koji su na ovom prvom testu uvidjeli svu nedemokratičnost unutar stranke koja imenom pretenduje da bude drugačija. Još bi štošta tu imalo da se kaže, ali da ne iznosim ono za šta nemam materijalne dokaze. Sve u svemu, DF neće napraviti rezultat kakav sam im predviđao prije unutarstranačkih izbora, jer je početna organizaciona euforija u vrijeme nastanka stranke bila toliko jaka da je proizvodila i velika očekivanja. Kapacitativno su podbacili, a urganizacija je počela da se urušava, jer su nepotizam i jaranski odnosi nadvladali sve ono demokratsko u Demokratskoj fronti. Na kraju, kako u pravilu velika očekivanja stvaraju i velika razočarenja, smatram da je to ono što bi se moglo desiti Demokratskoj fronti. Veliko razočarenje. Na žalost.
Od Komšića sam i ja više očekivao, ali izgleda da on nije kapacitet koji ovo može iznijeti pa tako ni njegovi pajdaši koje je skupio oko sebe. Čuj Sifet Podžić mu sekretar stranke? Bio mu komandant u ratu, dao mu Zlatnog ljiljana i sad da mu Željo vraća tako da mu da bude sekretar stranke. Uliva li ovo povjerenje? Meni ovo ne liči na ništa novo, jer i do sada smo imali samo rodbinske i prijateljske veze.