Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
EmiRem

#1001 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by EmiRem »

Iker C wrote:Kako ne shvatate da Dino Selimović poslije svakog lošeg rezultata daje neke izjave tipa sami protiv svih. Te izjave navijači Sarajeva već godinama "puše" a Dino to koristi. U Zenici nisu imali šuta na gol ali problem je inspekcija koja pokušava da radi svoj posao.
Upravo ovo ....
sabansaulic1

#1002 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by sabansaulic1 »

todd_smith wrote:
Kako to da klubovi koji ne mogu da plate kazne ili nesto drugo mogu ucestvovati u takmicenju Premijer Lige?

I zar nije nedavno bilo 2-3 kola za redom kako Travnik ili ko vec, nema da plati i govori se tj zvanicni delegati izjavljuju da se treba isplatiti 1,500 ili 3,000 KM prije pocetka utakmice ili ce se registrovati 3-0 za protivnika, odjednom to nestaje, a nigdje nema da se platilo?
pusti se ti vezira. sto vas ublehas dino ne rece kako to da u lukavici sudi protiv vezira sudija iz banja luke, kada glumi postenjacinu.
lerdi

#1003 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by lerdi »

ultima_palabra wrote:
lerdi wrote:Kakvo mahalsko lice? O čemu pričate? Vi fini i nemate pojma o čemu se radi? Jedini mahalci i hinjavci u kompletnoj priči ste vi. ;)
Neka dokaže sve što je rekao pa neće biti mahalac :)
Polako doći će i to na red. ;)

Vaša utakmica sa Leotarom je namještena i to je jasno prvom tebi pa onda svima ostalim ovdje. Cilj nije bio da se izbaci Sloboda, ona je tu bila samo kolateralna šteta, već da se u iduću sezonu uđe sa sigurnih 6 boba. Znaš ti dobro da je ovo istina i da je dovoljno samo uzeti snimke sa ove dvije utakmice. Znate vi svi da godinama unazad namještate utakmice. Ne koliko neki ovdje tvrde, ali namještate utakmice.
ultima_palabra

#1004 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by ultima_palabra »

... naš junak putuje u Barcelonu na sastanak sa najmoćnijim klubovima Evrope. Rumennigge mu obećava energično zalaganje na rješavanju nagomilanih problema u bh. fudbalu. Na putu kući naš junak zadrijema i sanja kako je bh. fudbal ozdravio... Bevanda kao predsjednik i on kao potpredsjednik, u potpunoj slozi i kohabitaciji... budi ga miris smoga u trenutku kad avion nadlijeće Zenicu, i on se vraća u surovu i nepravednu realnost.

To be continued...
Šibicar

#1005 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Šibicar »

lerdi wrote:
ultima_palabra wrote:
lerdi wrote:Kakvo mahalsko lice? O čemu pričate? Vi fini i nemate pojma o čemu se radi? Jedini mahalci i hinjavci u kompletnoj priči ste vi. ;)
Neka dokaže sve što je rekao pa neće biti mahalac :)
Polako doći će i to na red. ;)

Vaša utakmica sa Leotarom je namještena i to je jasno prvom tebi pa onda svima ostalim ovdje. Cilj nije bio da se izbaci Sloboda, ona je tu bila samo kolateralna šteta, već da se u iduću sezonu uđe sa sigurnih 6 boba. Znaš ti dobro da je ovo istina i da je dovoljno samo uzeti snimke sa ove dvije utakmice. Znate vi svi da godinama unazad namještate utakmice. Ne koliko neki ovdje tvrde, ali namještate utakmice.
Pa šta i da je to istina?Imali smo dovoljnu zalihu bodova da smo mogli pustiti kome hoćemo,šta je tu problem?Junajted izgubi od Vest Hema u zadnjem kolu na Old Trafordu i sad trebaju navijači lupam Sandrlenda,koji je ispao zbog toga,da tuže Junajted jer nije igrao sa 100% svojih mogućnosti,a Junajtedu je ustvari ta utakmica bila revijalnog karaktera bez ikakvog imperativa.Imaš milion takvih slučajeva u milion liga.
Max Bunker

#1006 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Max Bunker »

Nesto razmisljam o ovome svemu.
Dino i ova Uprava je do sada imala vecinom, jako ozbiljne poteze. U Upravi nam nisu telad, ima par izuzetno uspjesnih advokata, koji znaju pravo i to se pokazalo par puta do sada (recimo ono samnjenje duga i sl.) pa tako da mi ova prica ne izgleda k'o supljak.
Eh sada, ova izjava ovako na prvu i meni izgleda malo ishitreno jer cisto sumnjam da ce nas neko podrzati jer kao sto napisah u ranijem postu, ostali klubovi ili nemaju interes ili nemaju logistiku da to ucine. Sve mi se cini da ce ovo izgledati k'o u Hrvatskoj, gdje Hajduk uz par periodicnih slucajeva, baca drvlje i kamenje na Dinamo, da stimaju, da kradu i sl. (price koje nisu bez dokaza i smisla) no medjutim nema tu interesa i moci da se nesto promjeni dok je Mamic sah, Tito, Tudzman u GNK Dinamu i HNS.
Ovo bi nam se vrlo lako moglo vratiti pa da pojedinci nas prozovu zbog par detalja iz nase ne tako davne proslosti...
north

#1007 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by north »

Koliko treba motoristu shvatiti ozbiljno najbolje govori da je ovaj post kopirao sa ss.ba i bukvalno ga bvez izmijenjenog slova prebacio ovdje...toliko o njegovoj originalnosti i shvatanju za ozbiljno takvog lika...a tako pisati u postu može samo malouman lik....elem nejse, nastavlja se i dalje najezda košpicara a da se još nije ništa konkretno reklo niti pokrenulo..Dino Selimoviću samo naprijed, sve na čistac iznijeti, pozvati prvo inspekciju da zareda u našem klubu i sve prečešlja, ali onda i sve ostale, ali SVE, ovdje ne mislim na košpe isključivo... pogotovo provjeriti stanje u Olimpicu...pa da vidimo jesu li svi ostali platiti kazne za bakljade, da li su svi registrovani igrači, ostale obaveze i dugovanja koja su uslov za takmičenje a neki ipak ne plaćaju i regularno se i dalje takmiče, itd...
Logovan

#1008 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Logovan »

Iker C wrote:Kako ne shvatate da Dino Selimović poslije svakog lošeg rezultata daje neke izjave tipa sami protiv svih. Te izjave navijači Sarajeva već godinama "puše" a Dino to koristi. U Zenici nisu imali šuta na gol ali problem je inspekcija koja pokušava da radi svoj posao.
Problem je u tome što ti ne znaš šta se sve tačno desilo oko ove inspekcije. Eto u čemu je problem.
sabansaulic1 wrote: pusti se ti vezira. sto vas ublehas dino ne rece kako to da u lukavici sudi protiv vezira sudija iz banja luke, kada glumi postenjacinu.
Kad bi Dino ili bilo kod drugi nabrajao sva neregularna dešavanja ne bi završio do slijedeće godine. :wink:
Last edited by Logovan on 03/03/2014 13:43, edited 1 time in total.
lerdi

#1009 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by lerdi »

Šibicar wrote:
lerdi wrote: Polako doći će i to na red. ;)

Pa šta i da je to istina?Imali smo dovoljnu zalihu bodova da smo mogli pustiti kome hoćemo,šta je tu problem?Junajted izgubi od Vest Hema u zadnjem kolu na Old Trafordu i sad trebaju navijači lupam Sandrlenda,koji je ispao zbog toga,da tuže Junajted jer nije igrao sa 100% svojih mogućnosti,a Junajtedu je ustvari ta utakmica bila revijalnog karaktera bez ikakvog imperativa.Imaš milion takvih slučajeva u milion liga.
Ne "i da je to istina" već to jeste istina. Mislim da to više u ovom gradu i mala djeca znaju. Prvo je problem što prema pravilima niko nikoga ne smije pustiti jer to je protivno univerzalnim pravilima kako fudbala tako sporta opčenito. Posebno se to ne smije raditi ukoliko će u tom slučaju i neko treči biti oštečen, u ovom slučaju Sloboda. Nije problem odigrati utakmicu onako već je problem kad se sklanjaš sa terena. Uz to dobiti kontra uslugu u vidu sigurna 3 boda iduće godine nije ni blizu igre po pravilima. Ja znam da je nakon svega vama teško rezonovati ove stvari jer ste ovo prihvatili kao normalan način rada i ponašanja, ali to ne znači da je to zaista normalno.

Završavanje ulaska inspekcije u svlačionicu, i to za državni praznik, direktnom konkurentnu kluba čiji si predsjednik skupštine isto tako nije po pravilima već se to naziva "zloupotreba položaja i ovlasti". Inspekciju na državni praznik nije mogao dignuti NG, iako je isti mogao napisati prijavu i to mu niko ne može osporiti, ali je inspekciju taj dan mogao poslati samo neko bitan unutar ministarstva. Mislim da ti trebaju samo dvije čiste u glavi da vidiš i ko je to bio.
hopcup

#1010 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by hopcup »

baš nemaju sreće s direktorima. ne znaš ko je veća ubleha, onaj blekić il ovaj selimović..
BlueBlood

#1011 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by BlueBlood »

pucate po savovima

volio bi slijedece kolo da igrate nerjeseno sa olimpicom 1:1 a da date gol iz ofsajda! Željo da uzme Zrinjskog u 95. min iz nepostojeceg penala a da gol da igrac koji uopste nije registrovan da igra utakmicu!
Last edited by BlueBlood on 03/03/2014 13:50, edited 1 time in total.
omega369

#1012 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by omega369 »

Woole Triwunovich wrote:
Iker C wrote:ali problem je inspekcija koja pokušava da radi svoj posao.
:lol: :lol: :lol:

eto ga, radi bakir svoj posao rodi ga majka :lol: :lol:
Butmiran

#1013 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Butmiran »

hopcup wrote:baš nemaju sreće s direktorima. ne znaš ko je veća ubleha, onaj blekić il ovaj selimović..
Blekić nije bio direktor al' nebitno.

Nego je l' ta ubleha Selimović ista ona ubleha koja nam je prosipala šuplju o dolasku i investiranju Tana?
Logovan

#1014 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Logovan »

BlueBlood wrote:pucate po savovima
Boga mi ne pucamo. :wink: Neki bi to i htjeli ali ništa od toga.
Charuga
Globalni moderator

#1015 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Charuga »

U Ramicevom igrackom pasosu je UREDNO zavedena njegova regitracija za Zelju po povatku sa posudbe u Travniku, ali je kantonalni savez propustio izvrsiti registraciju u sistemu. Sto se Želje tice Ramic uredno registrovan.
Ovo samo trebaju potvrditi iz kluba i da se završi barem ova priča.
lerdi

#1016 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by lerdi »

Logovan wrote:
BlueBlood wrote:pucate po savovima
Boga mi ne pucamo. :wink: Neki bi to i htjeli ali ništa od toga.
Pucamo, pucamo. Sve jedan po jedan šav se odšiva. Gotovi smo. ;)
sabansaulic1

#1017 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by sabansaulic1 »

Logovan wrote:
sabansaulic1 wrote: pusti se ti vezira. sto vas ublehas dino ne rece kako to da u lukavici sudi protiv vezira sudija iz banja luke, kada glumi postenjacinu.
Kad bi Dino ili bilo kod drugi nabrajao sva neregularna dešavanja ne bi završio do slijedeće godine. :wink:
ciljano onda nabraja, a to ne vodi nicemu, ako hoces biti postenjacina. a ovaj tvoj pitar proziva vezire.zato je dobio repliku.
Šibicar

#1018 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Šibicar »

lerdi,ja znam da je vama teško prihvatiti da ste uvijek donji ispod svog gradskog i najvećeg rivala,to je sasvim normalno,ne bi vam bilo isto da je Borac dominantan,lakše bi vi to podnijeli,ustvari bi vas bolila kara koga je i da li npr. Borac pustio u zadnjem kolu i sa kim namješta,vama je ustvari pravi i jedini problem Željo,u svemu vidite naše namještaljke i mutne radnje,najavljuju se kupljene utakmice i prije odigravanja,a kad se ne desi da Željo dobije,te najave se samo prešute preskoče i idemo dalje najavljivati slijedeću tekmu koju je Željo kupio,jednostavno uvijek smo vam pod lupom.Sad smo kokuzi nemamo para,a opet završavamo razne Bijeljine i ostale pm,neki čak znaju i tačne cifre kojima željo kupuje bodove kod strašnih protivnika,tipa Leotar,Radnik,Rudar.... i slični.E pa lerdi moram te razočarati,pravi problem za vaše loše rezultate nije Željo a ni Leotar,a bogami ni Sloboda,već upravo vi,sa vašom šizofrenom paranojom koja doseže čak i do toga da vam je Željo poslao nekakve jebene inspekcije.Mislim,znam da vam je teško prihvatiti i pored tol'kih milijardi,slika,priprema,pojačanja,plata,noblica,sauna i čega sve ne biti opet sterilan na terenu,ali obratite se svom vrhovnom vodji Dini S. i vašem spasiocu i stručnjaku Robertu Jarniju,jer je to vaša prava adresa a ne ona u Zvorničkoj.
Logovan

#1019 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Logovan »

sabansaulic1 wrote: ciljano onda nabraja, a to ne vodi nicemu, ako hoces biti postenjacina. a ovaj tvoj pitar proziva vezire.zato je dobio repliku.
Koje god neregularnosti da nabroji, uvijek će neki pomisliti da je ciljano nabrajanje. Glupa ti je priča, ne brukaj se.
omega369

#1020 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by omega369 »

Charuga wrote:
U Ramicevom igrackom pasosu je UREDNO zavedena njegova regitracija za Zelju po povatku sa posudbe u Travniku, ali je kantonalni savez propustio izvrsiti registraciju u sistemu. Sto se Želje tice Ramic uredno registrovan.
Cekaj malo. Ne moze on biti uredno registrovan ako procedura nije dosla do kraja, bez obzira na to je li neko drugi u lancu to ubacio u sistem ili nije. mislim, nisam dovoljno upoznat sa ovom pricom i mislim d aje ona minorna u odnosu na ostale. ali onako povrsno to ti dodje isto da kazes ja sam predao papire za registraciju auta ali to sto mi tablice nisu gotove nije moj problem. naprotiv, jeste ;-) ali opet kazem ovo je najmanji problem
hopcup

#1021 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by hopcup »

cijeli dan očekujem promjene nakon kojih više ništa neće bit isto, al dug je dan...
sabansaulic1

#1022 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by sabansaulic1 »

Logovan wrote:
sabansaulic1 wrote: ciljano onda nabraja, a to ne vodi nicemu, ako hoces biti postenjacina. a ovaj tvoj pitar proziva vezire.zato je dobio repliku.
Koje god neregularnosti da nabroji, uvijek će neki pomisliti da je ciljano nabrajanje. Glupa ti je priča, ne brukaj se.
tvoja je jos gluplja.isprati citav tok konverzacije, pa onda nesto reci.on se prvi dotakao vezira.ne brukaj se.veziri ce odigrati posteno, pa makar ispali i makar im dodjeljivali sudije kao sto je bio slucaj u lukavici.
Šibicar

#1023 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Šibicar »

omega369 wrote:
Charuga wrote:
Cekaj malo. Ne moze on biti uredno registrovan ako procedura nije dosla do kraja, bez obzira na to je li neko drugi u lancu to ubacio u sistem ili nije. mislim, nisam dovoljno upoznat sa ovom pricom i mislim d aje ona minorna u odnosu na ostale. ali onako povrsno to ti dodje isto da kazes ja sam predao papire za registraciju auta ali to sto mi tablice nisu gotove nije moj problem. naprotiv, jeste ;-) ali opet kazem ovo je najmanji problem

Slažem se,mislim da utakmica treba biti ponovljena. :thumbup:
omega369

#1024 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by omega369 »

pa ne bih se zacudio i takvom scenariju. mislim da bi se i drug bakir slozio :D
strong69

#1025 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by strong69 »

Navijacki "posao" je da bude subjektivan. Bezgranicno odan svome klubu i kada vidi da nije u pravu. Ali hajmo to staviti na stranu. Evo, ja pokusavam biti realan. Ako nesto nije u redu ispravite.

1. Ko moze imati najvise stete od ove price oko korupcije ukoliko se ne pokaze tacnom? Dino Selimovic licno, Dino Selimovic kao direktor FKS, sam FKS i navijaci istoga.

2. Zasto su se navijaci Zelje "uzbudili"? Jer spominje Slobodu i ispadanje iste. Licno smatram da je to nesto za sta bi trebalo da ga boli neka stvar. Zasto? Zato sto je Sloboda o svojoj sudbini odlucivala u Lukavici u direktnom TV prenosu i tom prilikom pokazala da zasluzuje ispasti.

3. Zasto ova prica generalno nije prihvacena pozitivno? Osim ovoga sa Slobodom ne vidim da postoje elementi za osudu. Nije bas cest slucaj da inspekcije upadaju u svlacionice SAMO u Zenici i da se licna karta pregleda SAMO u Zenici. Jesu li negdje drugo pregledavali licne karte i da li je negdje inspekcija upadala osim ovdje? Potpuno iz ove price iskljucujem Celik, zasluzena pobjeda bez imalo sumnje.
Post Reply