Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
goran16v

#1001 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

zdruzdjo wrote:
goran16v wrote: Kao sto napisah ranije, voznja bicikla za koje evidentno u ovom gradu ne postoji infrastruktura...........
e super sto si ovo spomenuo.
hoces da kazes da u sarajevu postoji infrastruktura za 1,6 registrovanih auta po glavi stanovnika (koliko je zadnji put statistika zabiljezila)
da sarajevo ima dovoljno parking mjesta u gradskoj jezgri????
da su imamo ceste dorasle ovolikoj kolicini saobracaja????
pravljene 60-ih za tadasnje standarde.
i zasto onda se vozi. trebalo bi da ne vozamo nista.

realno da bi se dobilo "prostora" treba zatvoriti miljacku na par mjesta i moooozda bi onda bilo bolje.
Nema naravno da ne postoji, naravno da nema dovoljno parking mjesta i tacno je da se stvaraju guzve, ali cinjenica da niko u vrijeme guzve ne prodje trotoarom i da niko od "majstora parkiranja", koji nerviraju svakog normalnog covjeka, svoje postupke ne brane po forumima i ne ubjedjuju druge da je to sto rade kao nesto ispravno i rezonski. Da li mozes da shvatis razliku?
Last edited by goran16v on 09/07/2013 00:57, edited 1 time in total.
goran16v

#1002 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

benjamin1992 wrote: Pa normlano da nije moranje, ali time sebi olaksavam prevoz. A i valjda i mi biciklisti imamo neka prava (mislim nemamo jer nemamo kuda ni vozit, al' eto.. :-) :D ) To mi nekako zvuci, kao da pjesak kaze, boli me briga sto su ulice pune rupa i sto ce neko sjebat auto... Nije pod moranjem da ga vozi... Kad moze i taban-taxi.
U svakom slucaju, da imamo malo vise strpljenja i saobracajne kulture svima bi nam bilo bolje. Ovako, cetvere oci otvorit i biti na oprezu, bilo da si pjesak, biciklista il' za volanom. Pozdrav! :)
Osim sto sebi olaksavas prevoz da li si pomislio da nisi sam na svijetu i da mozda svojim olaksavanjem nekom ne otezavas kretanje. To je ono sto cijelo vrijeme pokusavam da objasnim, to sto rade biciklisti nijek nikakva urbana varijanta zivljena nego samo zamjena pozicija, ono sto su automobili prema njima na ceesti, to su oni prema pjesacima na trotoarima, s tim sto je u prvoj varijanti nema nista mimo zakona, a au drugo ima.
Da znas da postoji gro ljudi koji zbog losih cesta, guzvi i problema sa parkingom i svega ostalog sto uz to ide ne zele imati automobil (ja ih znam nekoliko) i upravo takve boli neka stvar i za rupe i za necije amortizere, cak sta vise pomalo i likuju nad tudjim problemima, oni su se odricanjem od automobila posetedili tih problema. Zasto bi sa biciklima bilo drugacije?
zdruzdjo

#1003 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

goran16v wrote: Nema naravno da ne postoji, naravno da nema dovoljno parking mjesta i tacno je da se stvaraju guzve, ali cinjenica da niko u vrijeme guzve ne prodje trotoarom i da niko od "majstora parkiranja", koji nerviraju svakog normalnog covjeka, svoje postupke brane po forumima kao nesto ispravno i rezonsku. Da li mozes da shvatis razliku?
pa covjece slazemo se.
ja bih bio najsretniji insan u gradu da imam stazu. nemam. da li sam u pravu voznjom po trotoaru? nisam, znam.
nemam drukcije. ne pravdam svoje postupke kao ispravne nego su mi nuzno zlo. da mogu drugacije radio bih.
prilagodjavam se situaciji u skladu sa sobom, pazeci da moja prilagodba nikoga ne dovede u opasnost. kao sto i svojom voznjom auta isto radim maksimalno.
svako jutro na stupskoj petlji trce pjesaci sa autobuske na tramvaj preko ceste na crveno. jel ja trebam reci "ko te jebe krsis zakon" i oplesti po gasu. jok brate, kocim. da neko stane na sred ceste stao bih skroz ispred ili obisao ga.

a voze auta po trotoaru kad je guzva garantujem ti. kreni jedno jutro od 7:15 do 08:00 iz buljakovog ili buca potoka prema cengic vili ispod podvoznjaka pa da vidis.

volim svoj zivot da ga necu rizikovati vozeci stalno po cesti, necu parkirati biciklo u podrum zato sto nemamo staze i cekati dok ne naprave, necu gurati biciklo jer onda mogu i hodati, i maksimalno cu uvijek paziti na sve ispred sebe kao i do sada.
rukfashmoj

#1004 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by rukfashmoj »

Nista me ne nervira danas svi odlicno voze i osjecam se sigurno na cesti. :evil:
gnjev

#1005 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by gnjev »

rukfashmoj wrote:Nista me ne nervira danas svi odlicno voze i osjecam se sigurno na cesti. :evil:
Hahahah (Y) ontopic : kad ukljuci zmigavac a ostaje u kruznom

Sent from my ST21i using Tapatalk 4 Beta
todd_smith

#1006 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by todd_smith »

gnjev wrote:
rukfashmoj wrote:Nista me ne nervira danas svi odlicno voze i osjecam se sigurno na cesti. :evil:

Ajd` neka sam procitao da barem postoje neki vozaci da upale zmigavac IKAKO
gnjev

#1007 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by gnjev »

todd_smith wrote:
gnjev wrote:

Ajd` neka sam procitao da barem postoje neki vozaci da upale zmigavac IKAKO
Mnogo nezgodno. Ti kontas skrenut ce krenes da se ukljucis u kruzni a majmun po gasu . I eto belaja

goran16v

#1008 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

zdruzdjo wrote: pa covjece slazemo se.
ja bih bio najsretniji insan u gradu da imam stazu. nemam. da li sam u pravu voznjom po trotoaru? nisam, znam.
nemam drukcije. ne pravdam svoje postupke kao ispravne nego su mi nuzno zlo. da mogu drugacije radio bih.
prilagodjavam se situaciji u skladu sa sobom, pazeci da moja prilagodba nikoga ne dovede u opasnost. kao sto i svojom voznjom auta isto radim maksimalno.
svako jutro na stupskoj petlji trce pjesaci sa autobuske na tramvaj preko ceste na crveno. jel ja trebam reci "ko te jebe krsis zakon" i oplesti po gasu. jok brate, kocim. da neko stane na sred ceste stao bih skroz ispred ili obisao ga.

a voze auta po trotoaru kad je guzva garantujem ti. kreni jedno jutro od 7:15 do 08:00 iz buljakovog ili buca potoka prema cengic vili ispod podvoznjaka pa da vidis.

volim svoj zivot da ga necu rizikovati vozeci stalno po cesti, necu parkirati biciklo u podrum zato sto nemamo staze i cekati dok ne naprave, necu gurati biciklo jer onda mogu i hodati, i maksimalno cu uvijek paziti na sve ispred sebe kao i do sada.
Sve je to tako kako pises, ali dozvoli da s obzirom na to da nisu svi kao ti, vecina se zapravo ponasao kao da su "vlast" na trotoaru, a ne uljez koji treba da se prilagodi onima koji trebaju i moraju biti tu, i na broj biciklista to sve pocinje da nervira.
To sto neces da drzis biciklo u podrumu je tvoja odluka, ne moras ga gurati, zato cuti i trpi kad neko nece da ti se smakne na trotoaru i kad te zatjera u neku stvar jer to sve ide u rok sluzbe te tvoje odluke i nemas nikome pravo da prebacujes da tersa.
The BEN10

#1009 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by The BEN10 »

goran16v wrote:Sve je to tako kako pises, ali dozvoli da s obzirom na to da nisu svi kao ti, vecina se zapravo ponasao kao da su "vlast" na trotoaru, a ne uljez koji treba da se prilagodi onima koji trebaju i moraju biti tu, i na broj biciklista to sve pocinje da nervira.
To sto neces da drzis biciklo u podrumu je tvoja odluka, ne moras ga gurati, zato cuti i trpi kad neko nece da ti se smakne na trotoaru i kad te zatjera u neku stvar jer to sve ide u rok sluzbe te tvoje odluke i nemas nikome pravo da prebacujes da tersa.
:thumbup:
xamp

#1010 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by xamp »

Ontopic: Seljaci koji parkiraju na trotoar pa pjesaci ne mogu proci.
Seljaci koji parkiraju na desno pa biciklisti koji voze ULICOM ne mogu proci...
WildRedRose

#1011 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by WildRedRose »

Kada levat iza tebe vozi toliko blizu, da imas osjecaj da ti je u gepek usao. Bukvalno vidis samo sofersajbu koliko je blizu. :twisted: uz ovo ide pozdrav bijelom polu, neka kafa reklama, uz sretan put u 3 lijepe :oops:
tendzera

#1012 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tendzera »

WildRedRose wrote:Kada levat iza tebe vozi toliko blizu, da imas osjecaj da ti je u gepek usao. Bukvalno vidis samo sofersajbu koliko je blizu. :twisted:
Samo malo čvakneš kočnicu...ima da se usere u gaće. :oops:
WildRedRose

#1013 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by WildRedRose »

tendzera wrote:
WildRedRose wrote:Kada levat iza tebe vozi toliko blizu, da imas osjecaj da ti je u gepek usao. Bukvalno vidis samo sofersajbu koliko je blizu. :twisted:
obicno ih tako trzam, ali jutros da sam samo dohvatila kocnicu, u sekundi bi sjedio pored mene koliko je blizu bio :roll: koliko god ubrzavala , on za mnom. :twisted:
tendzera

#1014 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tendzera »

WildRedRose wrote:
tendzera wrote:
obicno ih tako trzam, ali jutros da sam samo dohvatila kocnicu, u sekundi bi sjedio pored mene koliko je blizu bio :roll: koliko god ubrzavala , on za mnom. :twisted:
Kamo sreće da je taksista na tvome mjestu. 8-)
WildRedRose

#1015 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by WildRedRose »

tendzera wrote: Kamo sreće da je taksista na tvome mjestu. 8-)
da mi nije zao auta, mozda bih postupila kao taksisti, pa da se zapuca i da ga ogulim, jer nije nista drugo ni zasluzio.. ali... :roll:
tendzera

#1016 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tendzera »

WildRedRose wrote:
tendzera wrote: Kamo sreće da je taksista na tvome mjestu. 8-)
da mi nije zao auta, mozda bih postupila kao taksisti, pa da se zapuca i da ga ogulim, jer nije nista drugo ni zasluzio.. ali... :roll:
Nista,ondak trpi tak'e budalaše....kad ti je žao svoje makinje. :oops:
respo

#1017 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by respo »

zdruzdjo wrote:
Kad dragi gradski oci skontaju pa nam naprave biciklisticke staze onda cemo mi biti pravi biciklisti koji ce postovati sve to. U mom obracanju tebi sam nabrojao neke stvari. E kako se ti boris protiv tih stvari. Ok bicikliste bi gurao kad ti zvrcnu. Busis li gume kad moras obici oko nekog cayen-a koji je parkiran na pjesackom? Porusis li stolove denisu stojnicu zato sto je kod svoje kafane izbacio ih na totoar pa moras SICI NA CESTU i hodati onuda GDJE NE BI, TI KAO PJESAK TREBAO BITI !!!!! U qurtzu busis i guras.
Danas sam dosao biciklom do posla cca 10 kilometara. Dosao sam kombinacijom trotoar/cesta. Morao sam zvoniti na tacno 4 mjesta. Pogodi zasto????
Sva cetri puta sam zvonio na potezu od opstine novi grad do skretanja za dobrinju. zato sto su ovce, goveda, koze i jedni zaljubljeni golubcici hodali biciklistickom stazom pored 5 metara SIGURNOG TROTOARA. (Meni kolovozna traka nije ni najmanje sigurna za voziti, ako ko ima da mi objasni kako da vozi a da svake sekunde mu ne prijeti smrt, slusam) Jedna krava me je totalno izignorisala, pa sam je morao obici. Moja poenta je da biciklisticka staza nije uopste rjesenje, jer smo "mi" generalno goveda. Ali hajde sad ok kad bi je imali bilo bi rezona onda tersati kad neko vozi trotoarom i furati radikalne mjere, aka guranje pod tockove. Ali sta sam sad ja trebao danas zapucati se u nekoga seljacki i slomiti joj/mu vrat. Jer eto ne bi trebalo da je tu po zakonu.
A po zakonu je da neko vodi pit-bula bez brnjice na vilsonovom. U maju zaustavim drota na vilsonovom nakon sto sam se nekih 200-300 metara susreo sa kockastoglavim adolescentom i njegovim ljubimcem, i kazem mu da stvarno nije u redu to i da su jos tu, kaze cika drot "A jebi ga sta ces".
Pa eto gorane guraj na vilsonovom u miljacku i vlasnike i ljubimce. Isto tako poguraj sve terence, audi-je, amg-ove, cd-vozila... parkirane na trotoaru kod talijanskog restorana(tratoria cini mi se) kod pravoslavne crkve na pofalicima. I biti ces moj heroj. A vjerujem ima nas jos. Istetoviracu te na ramenu, taman negdje imam i sliku.
Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
napravljena je na potezu bocaliste na c vili dole do studentskih pa niko ne benda ni to
neko vece ja reguarno idem pjesackom kad trojica biciklista jedan pored drugog a ni jedan na biciklistickoj stazi i ja stanem da vidim kuda ce proci kasnije tek skontah u sebi pa sto im ne rekoh da imaju biciklisticku al jbg u trenutku skroz zaboravio za nju dok je ponovo nisam vidio
holowey

#1018 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by holowey »

respo wrote: napravljena je na potezu bocaliste na c vili dole do studentskih pa niko ne benda ni to
neko vece ja reguarno idem pjesackom kad trojica biciklista jedan pored drugog a ni jedan na biciklistickoj stazi i ja stanem da vidim kuda ce proci kasnije tek skontah u sebi pa sto im ne rekoh da imaju biciklisticku al jbg u trenutku skroz zaboravio za nju dok je ponovo nisam vidio
a genijalci klupe stavili tik uz biciklisticku i onda biciklista popije frku sto vozi biciklistickom... ne valja 'vako, ne valja 'nako, nikad nikome ugoditi...
respo

#1019 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by respo »

to da su klupe stavli tik uz stazu stojial opet kad normalno neko sjedi moze se komotno proci biciklom
holowey

#1020 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by holowey »

respo wrote:to da su klupe stavli tik uz stazu stojial opet kad normalno neko sjedi moze se komotno proci biciklom
osim kad jedno stoji pored klupe i caska sa ostalima koji sjede... ili kad kolica drze na stazi dok caskaju na klupi... ili kad pas lezi na stazi... psovki, kletvi, i pljuvanja koliko hoces... vise frke popijem sto vozim stazom nego trotoarom
respo

#1021 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by respo »

ma znam ja sve to al samo govorim ipak ima staza pa makar jedino sto je taj slucaj klupa od bocalista do hepoka od hepoka do nedzarica su klupe na pravoj strani
holowey

#1022 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by holowey »

respo wrote:ma znam ja sve to al samo govorim ipak ima staza pa makar jedino sto je taj slucaj klupa od bocalista do hepoka od hepoka do nedzarica su klupe na pravoj strani
ali pjesaci na pogresnoj, valjda lakse hodati i/ili gurati kolica biciklistickom stazom nego preko ploca... i opet drvlje i kamenje po biciklistima... nasa posla...
respo

#1023 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by respo »

pa ne kazem da nema ni pjesaka koji su kreteni
al opet dole recimo je sira ta staza za pjesake pa je i drugacije a ima i druga strana koja je skoro uvijek pusta dok je recimo od hepoka do bocalista ona staza i za pjesake i za bicikle sirine rasirenih ruku i to zajedno
goran16v

#1024 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

Maloprije gledam majmuncinu na biciklu (naravno sve po PS-u, 30-ih godina, markirani bic, kaciga, rukavice, ruksacic, tipicni sarajevski satro biciklista) kako gari trotoarom po Obali, prvo slalom kroz raju na tramvajskoj a onda bremzanje iz sve snage da ne pokupi majku i dijete u klocima koji su se ukazali kad su se ostaloi razbjezali poslije tramjavske i koji su uredno cekali semafor na pjesackom prelazu. Taj majmun i idioti tog tipa zasluzuju da budu uzemljeni i dodatno "nagradjeni" cipelom u usta!
Ta takve "bicikliste" i taj debilizam nema nikakvog opravdanja, ni opsanost na cesti, ni manja staza, nista - to su jednostavno pokondireni primitivci koji furaju neke zapadnjacke furke na be-ha nacin.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#1025 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

Tebi ko da je neki biciklista pokupio trebu, koliko si osuo paljbu na njih! :lol: :D
Post Reply