HS Internet - ALL ABOUT

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Maharadza

#1001 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Maharadza »

respo wrote:cuj kakve veze ima koliko ih skidas

reci mi da se zezas molim te
Pa ako nemaju dovoljan broj seeder-a ili ako su zastarjeli, kakve veze ima koliko ih je ako svaki zasebno ima peer-to-peer, nećeš valjda reći da se različiti torrenti međusobno "dopunjavaju" i "guraju"!?
respo

#1002 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by respo »

ne nego cu reci da ako skida puno torrenta istovremeno dzaba mu da ima i 1000 peer-ova svaki brzina skidanja ce mu biti mala
Maharadza

#1003 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Maharadza »

respo wrote:ne nego cu reci da ako skida puno torrenta istovremeno dzaba mu da ima i 1000 peer-ova svaki brzina skidanja ce mu biti mala
Niđe veze, neki dan sam stavio 10-ak komada na skidanje (6 epizoda serije i ostalo filmovi) i svi prošli max brzinom, tu i tamo naravno došlo do variranja brzine, ali nikada brzina nije spala ispod 4-5mbps!
respo

#1004 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by respo »

Maharadza wrote:
respo wrote:ne nego cu reci da ako skida puno torrenta istovremeno dzaba mu da ima i 1000 peer-ova svaki brzina skidanja ce mu biti mala
Niđe veze, neki dan sam stavio 10-ak komada na skidanje (6 epizoda serije i ostalo filmovi) i svi prošli max brzinom, tu i tamo naravno došlo do variranja brzine, ali nikada brzina nije spala ispod 4-5mbps!
na hs-u?
The Realist

#1005 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

Maharadza wrote:
Dobro, ti misliš na jedan po jedan, dok respo misli na sve odjednom.
Maharadza

#1006 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Maharadza »

respo wrote:
Maharadza wrote:
na hs-u?
Jok, Telemach je u mene. Nije valjda da vas ograničavaju u količini nabačenih torrenata!? :shock: :eek:

Tapatalked
respo

#1007 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by respo »

Maharadza wrote:
Jok, Telemach je u mene. Nije valjda da vas ograničavaju u količini nabačenih torrenata!? :shock: :eek:

Tapatalked
ne ogranicavaju

reci mi koji ti je paket tog telemaha
a kao sto ovaj rece iznad ti si isao jedan po jedan jel?

ps sigurno si mislio jer bi za tu brzinu koji pominjes trebao imati gigu brzinu download-a
Maharadza

#1008 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Maharadza »

respo wrote:
Maharadza wrote:

Tapatalked
ne ogranicavaju

reci mi koji ti je paket tog telemaha
a kao sto ovaj rece iznad ti si isao jedan po jedan jel?

ps sigurno si mislio jer bi za tu brzinu koji pominjes trebao imati gigu brzinu download-a
Pa i imao sam brzinu full, samo kažem da bi na trenutke padala na tih 4-5mbps. Inače konekcija je 12mbps. A postavio sam max. broj dozvoljenih aktivnih torrenata odjednom na 4 ili 5 komada mes'cini.

Tapatalked
respo

#1009 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by respo »

pa to je to
ukupno za sve je puna brzina
i njemu ce isto biti samo sto se on zali sto mu 1 skida recimo 50kbps a kad tako sastavis 20 komada dobijes 1Mbps
i Mbps i MBps nisu isto jer je prvo brze od drugog
Maharadza

#1010 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Maharadza »

respo wrote:pa to je to
ukupno za sve je puna brzina
i njemu ce isto biti samo sto se on zali sto mu 1 skida recimo 50kbps a kad tako sastavis 20 komada dobijes 1Mbps
i Mbps i MBps nisu isto jer je prvo brze od drugog
Kako brže, koliko ja znam 1mb (mega BIT) je uvijek bio i ostao MANJI od 1MB (mega BAJTA)! Tako da je 12Mbps=1.2 MBps ili nije?

Tapatalked
respo

#1011 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by respo »

izvini do mene drugo je brze
to sam htio i napisati al pogrijesio valjda mi je u mislima bilo nesto drugo

i 12Mbps nije jednako 1.2MBps jer se medjusobno dijele i mnoze sa 8 a ne sa okruglim brojem tako da ti je 12Mbps=1MBps a ako cemo preciznije dodje 0.96 MBps
nookey

#1012 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by nookey »

Naravno, znam da je brzina manja kad skidaš više torenata, odnosno da se dijeli po svakom torentu :D
nije to rproblem, čak sam i na speed testu upratio da kad imam problem sa torrentima, opadne brzina i bude manji download od uploada. Svakako zaustavim torrente kad radim speedtest.
E sad možda nije problem do HS-a, jer imam asus-ov router koji je izgleda potrebno resetovati svaki dan jer mi se problem dešava skoro uvijek u isto vrijeme, a nakon reseta se download popravi...
Zna li neko kako ovo riješiti?
Benq

#1013 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

nookey wrote:Naravno, znam da je brzina manja kad skidaš više torenata, odnosno da se dijeli po svakom torentu :D
nije to rproblem, čak sam i na speed testu upratio da kad imam problem sa torrentima, opadne brzina i bude manji download od uploada. Svakako zaustavim torrente kad radim speedtest.
E sad možda nije problem do HS-a, jer imam asus-ov router koji je izgleda potrebno resetovati svaki dan jer mi se problem dešava skoro uvijek u isto vrijeme, a nakon reseta se download popravi...
Pogledaj na stranici proizvodjaca da li postoji novi firmware za taj router , ako ima skini ga i uradi update. Ako to budes radio , obavezno radi preko kabla , ne preko wifi-a.
nookey

#1014 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by nookey »

Benq wrote:
nookey wrote:Naravno, znam da je brzina manja kad skidaš više torenata, odnosno da se dijeli po svakom torentu :D
Pogledaj na stranici proizvodjaca da li postoji novi firmware za taj router , ako ima skini ga i uradi update. Ako to budes radio , obavezno radi preko kabla , ne preko wifi-a.
Uradio sam čim sam ga kupio, skinuo najnoviji 3.0 firmware i instalirao...
Maharadza

#1015 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Maharadza »

respo wrote:izvini do mene drugo je brze

i 12Mbps nije jednako 1.2MBps jer se medjusobno dijele i mnoze sa 8 a ne sa okruglim brojem tako da ti je 12Mbps=1MBps a ako cemo preciznije dodje 0.96 MBps
Meni google-ov kalkulator izbaci ovo:

12 Mbps = 1.5 MBps

E sad koliko je tačno...ali ja nikada nisam dostigao ovih 1.5, max. što na torrentima bude jeste onih 1.2MB/s što sam gore napisao!
The Realist

#1016 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

Maharadza wrote: Meni google-ov kalkulator izbaci ovo:

12 Mbps = 1.5 MBps

E sad koliko je tačno...ali ja nikada nisam dostigao ovih 1.5, max. što na torrentima bude jeste onih 1.2MB/s što sam gore napisao!
U upload tu igra ulogu, pa smanji download (barem sam ja tako primjetio).
respo

#1017 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by respo »

Maharadza wrote:

12 Mbps = 1.5 MBps

moguce da sam se i ja preracunao jer sam na brzaka to racunao
uglavnom racunaj da je 1MB(megabyte)=8Mb(megabita) pa ti racunaj ili kome se da zezati s tim
Maharadza

#1018 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Maharadza »

respo wrote:
Maharadza wrote:

12 Mbps = 1.5 MBps

moguce da sam se i ja preracunao jer sam na brzaka to racunao
uglavnom racunaj da je 1MB(megabyte)=8Mb(megabita) pa ti racunaj ili kome se da zezati s tim
Ma libo me, neka samo speedtest prikaže ovu deklarisanu od 12, a od 1.03 aBd i 15mbps, ja sretan. 8-)

Tapatalked
Karabaja

#1019 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Karabaja »

Kako da dobijem novu IP adresuuuuuu????? :D
nookey

#1020 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by nookey »

Koje će brzine biti od 01.03?
Benq

#1021 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

nookey wrote:Koje će brzine biti od 01.03?
http://www.hs-hkb.ba/novosti/ , skrolaj dole :)
iSwagga

#1022 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by iSwagga »

Ne pise na stranici, ili ja ne mogu naci, da li se potpisuje ugovor (godisnji, dvogodisnji, itd) ako hocu da predjem na jedan od KID paketa?? Trenutno sam njihov korisnik interneta i kablovkse (analogne).. dakle zanime me da li moram ugovor potpisivati??
ChataDodajStaHoces

#1023 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by ChataDodajStaHoces »

Prvi put sam danas na KID 22 paketu postigao brzinu od 2.3MB/s skidajuci torrent s TPB-a i ostao sokiran :) Da ovo nisu ukinuli neke prethodne restrikcije :)
The Realist

#1024 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

A ništa čudno. Obično na početku postoje određene restrikcije, ali onda sve pročepi, zato se kod njih treba biti strpljiv, mada nije uvijek lako :).
ChataDodajStaHoces

#1025 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by ChataDodajStaHoces »

Da li se ikome desilo kad vam prikljuce KID paket, da internet konekcija pocne pucati. Znaci prikopcan je cisco router na modem, ali kao da se svako malo prekine konekcija na par minuta. Kao mreza postoji, vidi je al je unable to connect, ili cesto pokaze no internet access ako se konektuje...
Post Reply