svakako, al ponekad mirenje sa tom stvarnošću ide uz odricanje od aktivnosti.. vidiš da svijet ne valja i izgubiš volju da se u njemu ostvariš, jer ostvariti se, doći do uspjeha i ispuniti snove, često znači pogaziti moral i lizati se sa hinjama..vazi wrote:covjek nije perfektan pa tako ni drustvo ne moze biti, to treba prihvatiti, ne treba biti perfekcionistamedvjed23 wrote:ili te jednostavno količina nepravde kojom je svijet zatrovan gurne u nihilizam gdje ništa nije bitno ni vrijedno truda.. elem, ja razumijem
Anksioznost
Moderator: anex
- medvjed23
#1001 Re: anksioznostttttttttttt
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#1002 Re: anksioznostttttttttttt
ja bih voljela da sam samo malo hrabrija, al'... 
- medvjed23
#1003 Re: anksioznostttttttttttt
uzmi boba il bar votke.. to slabi inhibiciju..
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#1004 Re: anksioznostttttttttttt
jes', privremeno..
- medvjed23
#1005 Re: anksioznostttttttttttt
I see you are a woman of culture as well
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#1006 Re: anksioznostttttttttttt
Medo je li ovo pričaš o sebi ili o meni?medvjed23 wrote:svakako, al ponekad mirenje sa tom stvarnošću ide uz odricanje od aktivnosti.. vidiš da svijet ne valja i izgubiš volju da se u njemu ostvariš, jer ostvariti se, doći do uspjeha i ispuniti snove, često znači pogaziti moral i lizati se sa hinjama..vazi wrote:covjek nije perfektan pa tako ni drustvo ne moze biti, to treba prihvatiti, ne treba biti perfekcionistamedvjed23 wrote:ili te jednostavno količina nepravde kojom je svijet zatrovan gurne u nihilizam gdje ništa nije bitno ni vrijedno truda.. elem, ja razumijem
- O'zone
- Globalni moderator
#1007 Re: anksioznostttttttttttt
Evo sad ću ti ja kao @Vazilmo wrote:ja bih voljela da sam samo malo hrabrija, al'...
Što ne bi mogla biti? Nećeš nešto da uradiš...kažeš neću, hoćeš nešto da uradiš...ne kažeš ništa samo uradiš. Bojiš se da ćeš nekoga povrijediti svojim postupkom, zamjeriti mu se? Zašto? Ti si sebi najbitnija na svijetu, kada nikog drugog nemaš pored sebe imaš "sebe", svoje misli, svoj um koji će da ti bude prijatelj i utjeha, ostali su prolazni.
Udaraj, grizi, koristi instinkte koji su urođeni, one za opstanak, ne nagone, nagonima upravlja mozak a instinktima podsvijest.
Započinji razgovore sa potpunim strancima gdje god stigneš, time se opuštaš za komunikaciju. Radi stvari kojih te je malo strah čisto da vidiš da ti ništa ne mogu (nije baš da moraš odmah skakati padobranom
- medvjed23
#1008 Re: anksioznostttttttttttt
ma općenito o ljudima.. hoću reći da razumijem ljude koji odustanu od svega i ne smatram to nužno nemoralnim.. šta ima neko ko je na putu do uspjeha prigrlio i primijenio haman svaku moguću nepravdu moralisati nekome ko je pasivan i nije mu ni do čega..Jimmy McNulty wrote: Medo je li ovo pričaš o sebi ili o meni?
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#1009 Re: anksioznostttttttttttt
Ma znam isti sammedvjed23 wrote:
ma općenito o ljudima.. hoću reći da razumijem ljude koji odustanu od svega i ne smatram to nužno nemoralnim.. šta ima neko ko je na putu do uspjeha prigrlio i primijenio haman svaku moguću nepravdu moralisati nekome ko je pasivan i nije mu ni do čega..
Kako god skontam svi ćemo pomrijet
Niko se neće izvuć' živ
Ne razumijem čemu sav taj trud u životu, ništa ionako nema smisla a ljudi se laktaju ko kreteni ni zbog čega
Masu puta se nafuram na neki đavo, a onda skontam fuck this shit, nije vrijedno, ništa nije.
- medvjed23
#1010 Re: anksioznostttttttttttt
upravo, možeš tako gledati na stvari, to je legitimno..
a možeš se i pojebati sa nekim holivudskim producentom, dobiti dobre uloge, proslaviti se i onda nekom talentovanom glumcu, koji nije nidokle, nabrajati kako je lijen i šta sve ne..
elem, život nudi brojne mogućnosti..
a možeš se i pojebati sa nekim holivudskim producentom, dobiti dobre uloge, proslaviti se i onda nekom talentovanom glumcu, koji nije nidokle, nabrajati kako je lijen i šta sve ne..
elem, život nudi brojne mogućnosti..
- HAVANA
#1011 Re: anksioznostttttttttttt
Ako pustis,zgazice te.Moras ustat.Inace si donji, a sto si duze donji,sve je teze ustat.Jedva, ali moze se.Jbg,moras.Nisi sam.Sto bi reko vamo jedan... Haj zivio
Ne boj se! nisi sam! ima i drugih nego ti
koji nepoznati od tebe žive tvojim životom.
I ono sve što ti bje, ču i što sni
gori u njima istim žarom, ljepotom i čistotom.
Ne gordi se! Tvoje misli nisu samo tvoje!
One u drugima žive
Mi smo svi prešli iste putove u mraku,
mi smo svi jednako lutali u znaku
traženja, i svima jednako se dive.
Sa svakim nešto dijeliš, i više vas ste isti.
I pamti da je tako od prastarih vremena.
I svi se ponavljamo, i veliki i čisti,
kao djeca što ne znaju još ni svojih imena.
I snagu nam, i grijehe drugi s nama dijele,
i sni su naši sami iz zajedničkog vrela.
I hrana nam je duše iz naše opće zdjele,
i sebični je pečat jedan nasred čela.
Stojimo čovjek protiv čovjeka, u znanju
da svi smo bolji, međusobni, svi skupa tmuša,
a naša krv, i poraz svih nas, u klanju,
opet je samo jedna historija duša.
Strašno je ovo reći u uho oholosti,
no vrlo srećno za očajničku sreću,
da svi smo isti u zloći i radosti,
i da nam breme kobi počiva na pleću.
Ja sam u nekom tamo neznancu, i na zvijezdi
dalekoj, raspreden, a ovdje u jednoj niti,
u cvijetu ugaslom, razbit u svijetu što jezdi,
pa kad ću ipak biti tamo u mojoj biti?
Ja sam ipak ja, svojeglav i onda kad me nema,
ja sam šiljak s vrha žrtvovan u masi;
o vasiono! Ja živim i umirem u svjema;
ja bezimeno ustrajem u braći.
koji nepoznati od tebe žive tvojim životom.
I ono sve što ti bje, ču i što sni
gori u njima istim žarom, ljepotom i čistotom.
Ne gordi se! Tvoje misli nisu samo tvoje!
One u drugima žive
Mi smo svi prešli iste putove u mraku,
mi smo svi jednako lutali u znaku
traženja, i svima jednako se dive.
Sa svakim nešto dijeliš, i više vas ste isti.
I pamti da je tako od prastarih vremena.
I svi se ponavljamo, i veliki i čisti,
kao djeca što ne znaju još ni svojih imena.
I snagu nam, i grijehe drugi s nama dijele,
i sni su naši sami iz zajedničkog vrela.
I hrana nam je duše iz naše opće zdjele,
i sebični je pečat jedan nasred čela.
Stojimo čovjek protiv čovjeka, u znanju
da svi smo bolji, međusobni, svi skupa tmuša,
a naša krv, i poraz svih nas, u klanju,
opet je samo jedna historija duša.
Strašno je ovo reći u uho oholosti,
no vrlo srećno za očajničku sreću,
da svi smo isti u zloći i radosti,
i da nam breme kobi počiva na pleću.
Ja sam u nekom tamo neznancu, i na zvijezdi
dalekoj, raspreden, a ovdje u jednoj niti,
u cvijetu ugaslom, razbit u svijetu što jezdi,
pa kad ću ipak biti tamo u mojoj biti?
Ja sam ipak ja, svojeglav i onda kad me nema,
ja sam šiljak s vrha žrtvovan u masi;
o vasiono! Ja živim i umirem u svjema;
ja bezimeno ustrajem u braći.
- O'zone
- Globalni moderator
#1012 Re: anksioznostttttttttttt
Vidi upravu si da svi na kraju završe u "mala soba tri sa tri a šta u nju staviti" Ali zašto živjeti ako se nećeš boriti za nešto, neki cilj, zadovoljštinu. Može se i odustati, nije sramota, al onda brate postaješ zombi, bauljaš naokolo bez ikakvog cilja. Budi onaj koji bježi od takvih likovaJimmy McNulty wrote:Ma znam isti sammedvjed23 wrote:
ma općenito o ljudima.. hoću reći da razumijem ljude koji odustanu od svega i ne smatram to nužno nemoralnim.. šta ima neko ko je na putu do uspjeha prigrlio i primijenio haman svaku moguću nepravdu moralisati nekome ko je pasivan i nije mu ni do čega..![]()
Kako god skontam svi ćemo pomrijet![]()
Niko se neće izvuć' živ
Ne razumijem čemu sav taj trud u životu, ništa ionako nema smisla a ljudi se laktaju ko kreteni ni zbog čega
Masu puta se nafuram na neki đavo, a onda skontam fuck this shit, nije vrijedno, ništa nije.
- medvjed23
#1013 Re: anksioznostttttttttttt
HAVANA wrote: ja bezimeno ustrajem u braći.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#1014 Re: anksioznostttttttttttt
Alen Delon: Povraća mi se od ove epohe, napustiću svijet bez žaljenja

živim jer eto mogu jbg, nisam ja birao da se rodim, nije onda moje ni da biram kad ću umrijet.
Šta je životni cilj? Imat Pežoa 407, pos'o, neku kućicu ili stančić, kera
Imat ću jednom pa šta, opet ništa neće imat smisla i opet se neću izvuć od života

Pa ne znam ni ja zašto živjetO'zone wrote: Ali zašto živjeti ako se nećeš boriti za nešto, neki cilj, zadovoljštinu. Može se i odustati, nije sramota, al onda brate postaješ zombi, bauljaš naokolo bez ikakvog cilja. Budi onaj koji bježi od takvih likova
Šta je životni cilj? Imat Pežoa 407, pos'o, neku kućicu ili stančić, kera
Imat ću jednom pa šta, opet ništa neće imat smisla i opet se neću izvuć od života
- O'zone
- Globalni moderator
#1015 Re: anksioznostttttttttttt
Čuj šta? Dođeš kući izađeš iz svog Puga otvoriš vrata ker skoči na tebe presretan što te vidi, pokupiš ga odeš u šetnju naletite na slatku malu, upoznate se pokupiš je odveden u svoj stan jer ga imaš....ma ludnica brate 
- medvjed23
#1016 Re: anksioznostttttttttttt
nihilistički protiv optimističnog depresivca.. pratim..
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#1017 Re: anksioznostttttttttttt
Jah...Nažalost to će sve doći u nekim kasnijim godinama, mladost mi je ni u šta prošla i sve što me nije stiglo u najboljim godinama ne mora ni kasnije.
- HAVANA
#1018 Re: anksioznostttttttttttt
Nemas ti pojma sta je sjebana mladost.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#1019 Re: anksioznostttttttttttt
Nisam ja kriv što sam 91' godište i što me nije zapalo da ratujem sa 17 i da budem ranjavan i da imam bolesnu mater i sestru o kojima moram brinut, da kradem konzerve sa kamiona i slično.HAVANA wrote:Nemas ti pojma sta je sjebana mladost.
Svako nešto doživljava na svoj način, ne možemo svi isto doživjet jednu najmanju sitnicu kamoli šta više, nit smo svi isti karakterno, neko je prejak i jak na živcima kao ti, a nekom je puna kapa stresova, uzaludnih pokušaja i zayebancija poput meni.
Znam da su moji problemi i moje muke u poređenju sa tvojim mali ali meni su najveći na svijetu i meni život odavno nema nikakvog smisla. Jbg.
- O'zone
- Globalni moderator
#1020 Re: anksioznostttttttttttt
Ko kaže? Ja sa godinu i osam mjeseci fasovao bronhialnu astmu. Do desete godine 31x hospitalizovan, dvije kliničke smrti, izboden ko jbno jastuče za igle, propustio čitavo djetinjstvo, lopte nisam smio zaigrati kako treba,sladoled i bio misaona imenica tek ga sad u ovim godinama čejfim jedem ga upo zime.Jimmy McNulty wrote:Jah...Nažalost to će sve doći u nekim kasnijim godinama, mladost mi je ni u šta prošla i sve što me nije stiglo u najboljim godinama ne mora ni kasnije.
Dodje rat, sjeba mi još 5 godina. U ratu svašta bilo živio na Grbavici....slomio dva pršljena eto nekim čudom nisam u invalidskim kolicima. Rat prošao siromašno se iskreno ali ludirao se koliko god je moglo. Izlazilo se u grad sa dvije KM i lumpovalo čitavu noć. Dobro društvo, kutija Drine i produžena s mlijekom u Stefanelu.
Stari umro ja tek počeo studirati, ostali bez primanja ja morao početi raditi i tako i danas.
Zbog vrste posla zapao u depresiju, izgubio kontakte sa ljudima povukao se u sebe,dva puta se penjao na prozor da se bacim. Nisam, bilo mi žao majke.
Uvijek imao problem sa samopouzdanjem ispred ženskog roda pogubim se ko abdest. Tako da se ne mogu pohvaliti niti jednom djevojkom dok nisam upoznao sadašnju suprugu a imao preko 25 godina. Zbog toga bio još depresivniji.
Al eto oženio se neki dan bila 11 godišnjica. Izgubili prvo dijete, veliki šok, al došlo drugo evo i još jedno na putu.
Radim za drugog mada imam i svoju firmu već 5 godina sad kontam da se prebacim u svoju firmu ovaj posao radim već 9 godina i dosta mi je.
Sve je to život i borba i možeš se predati odmah ili možeš mu jbt mater i ići u kontru...ja volim kontru pa sve do onog dana kad budu pitali hoće li mi halaliti.
Ne može ovaj svijet bez mene
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#1021 Re: anksioznostttttttttttt
Svaka čast, impresivno, skidam kapu
Međutim mnogi ne razumiju da ove priče uopšte ne djeluju
Ono tebi, Havani i Dozeru je mladost bila gora nego moja pa ja sad moram izvuć pouku, bit nazor pozitivan i to
Ne funkcioniše to tako.
Međutim mnogi ne razumiju da ove priče uopšte ne djeluju
Ono tebi, Havani i Dozeru je mladost bila gora nego moja pa ja sad moram izvuć pouku, bit nazor pozitivan i to
Ne funkcioniše to tako.
- HAVANA
#1022 Re: anksioznostttttttttttt
Ne moras al ako ocekujes da ce preko noci doci,nece.Korak po korak,sitnice mnogo znace...pa polako,dodje na svoje.Niko tebi ne moze reci,sam moras naci put.
- HAVANA
#1023 Re: anksioznostttttttttttt
Sa 22,nije 17Jimmy McNulty wrote:Nisam ja kriv što sam 91' godište i što me nije zapalo da ratujem sa 17 i da budem ranjavan i da imam bolesnu mater i sestru o kojima moram brinut, da kradem konzerve sa kamiona i slično.HAVANA wrote:Nemas ti pojma sta je sjebana mladost.
Svako nešto doživljava na svoj način, ne možemo svi isto doživjet jednu najmanju sitnicu kamoli šta više, nit smo svi isti karakterno, neko je prejak i jak na živcima kao ti, a nekom je puna kapa stresova, uzaludnih pokušaja i zayebancija poput meni.
Znam da su moji problemi i moje muke u poređenju sa tvojim mali ali meni su najveći na svijetu i meni život odavno nema nikakvog smisla. Jbg.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#1024 Re: anksioznostttttttttttt
A neko je od vas bio maloljetan, ne mogu se sjetit višeHAVANA wrote: Sa 22,nije 17Nisam ja uopste nesto prejak.Morao.Ko ce?
Eto ovo je dokaz koliko te cijenim, pamtim svašta nešto što si napisao
- HAVANA
#1025 Re: anksioznostttttttttttt
Jebo mene,cijeni sebe.Jimmy McNulty wrote:A neko je od vas bio maloljetan, ne mogu se sjetit višeHAVANA wrote: Sa 22,nije 17Nisam ja uopste nesto prejak.Morao.Ko ce?
![]()
Eto ovo je dokaz koliko te cijenim, pamtim svašta nešto što si napisao