Pa daj postavi te podatke. Gdje se može provjeriti? Koji je tvoj izvor?mali_milojica wrote:ExNihilo wrote:Poznajem lično dvije djevojke koje su završile žurnalistiku, rade tamo cca godinu i po dana, dobile stalno zaposlenje i imaju značajno veću cifru od prosječne FBiH plate.mali_milojica wrote: Imas neki dokaz ili rekla kazala?
Ljudi su izasli sa podacima,koliko ima zaposlenih kolike su plate. Matematikom se lako dodje do cifre. Ja imam prijatelja dole,mogu ti reci kolika je nj plata. Sta radi,koliki mu je kooficijent i s koliko se mnozi.
Volio bih cuti ko je tvoj izvor.
Nego, gdje su ti javni podaci o platama?
Majstore,Nije televizija samo novinar.
Ko ce joj snimiti prilog kamerom,ko ce joj snimiti ton,ko ce ih odvuci na snimanje,ko ce montirati prilog,ko ce joj ga realizovati u program...itd...ti ljudi imaju prosjek plata ispod prosjeka u Federaciji i njih je mnoooogoooo vise nego novinara.
S javnim podatkom je izasao generalni direktor BHRT. Lako se sve moze provjeriti da li je slagao,neka druge tv naprave prilog o tome,neka ga demantiraju dokazu da laze,neka se proslave.
BHRT - javni servis, državna radio-televizija
Moderator: anex
- ExNihilo
#1001 Re: BHT
- polis
- polis
- polis
#1004 Re: BHT
Hvala Bogu. Napravili smo to da više ne želimo da nas vuku za nos i da brišu pod sa nama, pa tako i sa glupim porezima i taxama. Vi, uhljebi treba da ste tu zbog nas građana a ne obratno. Ako nismo zadovoljni onim što nam pružate a zvalačite nam ruku u džep, počeli smo da vam se suprotstavljamo.polis wrote:Banksy wrote:polis wrote:
Nakon 15 godina prestao sam da placam pretplatu i nemam namjeru da je plaćam. Šta sad, nekom se digne ćuna i kaze od danas uvodimo taxu na vazduh svim građanima i turistima po 10KM mjesečno. Onda će se naći neki ljudi, kao na ovoj temi, da opravdavaju uvođenje taxe na vazduh jer eto tako, negdje je neki vazal i vlastodržac to tako rekao da treba. E nabijem i vas i te koji vam ovo propisuju.
NEMAMO NIKAKVU OBLIGACIJU DA OVO PLAĆAMO! ! !
![]()
Slika i prilika današnje Bosne i onoga što smo od nje napravili u zadnjih 20 godina...
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1005 Re: BHT
Na google potrazi,meni ne treba. Belmin Karamehmedovic rekao. Kod Sanele Prasovic kad je bio gost.ExNihilo wrote:
Pa daj postavi te podatke. Gdje se može provjeriti? Koji je tvoj izvor?
Predsjednik sindikata rekao,cini mi se Smital se preziva,valjda je on mjerodavniji i od tebe i od mene. Ako sam dobro upratio preko 60% zaposlenika na BHRT ima platu od 500-700 KM. A njih 50ak su na minimalcu.
Last edited by mali_milojica on 31/05/2016 13:56, edited 1 time in total.
- Banksy
#1006 Re: BHT
Majka i otac ti plaćaju, pitaj njih, mora se, plaćaćeš i ti kad porasteš ...polis wrote:Hvala Bogu. Napravili smo to da više ne želimo da nas vuku za nos i da brišu pod sa nama, pa tako i sa glupim porezima i taxama.Banksy wrote:polis wrote:
Nakon 15 godina prestao sam da placam pretplatu i nemam namjeru da je plaćam. Šta sad, nekom se digne ćuna i kaze od danas uvodimo taxu na vazduh svim građanima i turistima po 10KM mjesečno. Onda će se naći neki ljudi, kao na ovoj temi, da opravdavaju uvođenje taxe na vazduh jer eto tako, negdje je neki vazal i vlastodržac to tako rekao da treba. E nabijem i vas i te koji vam ovo propisuju.
![]()
Slika i prilika današnje Bosne i onoga što smo od nje napravili u zadnjih 20 godina...
- polis
#1007 Re: BHT
Majka i otac ti plaćaju, pitaj njih, mora se, plaćaćeš i ti kad porasteš ...[/quote]Banksy wrote:Hvala Bogu. Napravili smo to da više ne želimo da nas vuku za nos i da brišu pod sa nama, pa tako i sa glupim porezima i taxama.polis wrote:Banksy wrote:
![]()
Nema potrebe da pominješ majku i oca. A mozda ti i mogu biti otac. Pitaj svoju majku, kad si već bezpbrazan. A još i i uhljeb.!!!
- Banksy
#1008 Re: BHT
Ne možeš imati više od 18, a pisati stvari poput tih iznad ... Kakogod, mora se plaćati.
- mali_milojica
#1009 Re: BHT
polis wrote:Hvala Bogu. Napravili smo to da više ne želimo da nas vuku za nos i da brišu pod sa nama, pa tako i sa glupim porezima i taxama. Vi, uhljebi treba da ste tu zbog nas građana a ne obratno. Ako nismo zadovoljni onim što nam pružate a zvalačite nam ruku u džep, počeli smo da vam se suprotstavljamo.polis wrote:Banksy wrote:
![]()
- ExNihilo
#1010 Re: BHT
Jebiga, jarane. Ti si iznio tezu i na tebi je da potkrijepiš podacima.mali_milojica wrote:Na google potrazi,meni ne treba. Belmin Karamehmedovic rekao. Kod Sanele Prasovic kad je bio gost.ExNihilo wrote:
Predsjednik sindikata rekao,cini mi se Smital se preziva,valjda je on mjerodavniji i od tebe i od mene. Ako sam dobro upratio preko 60% zaposlenika na BHRT ima platu od 500-700 KM. A njih 50ak su na minimalcu.
- polis
#1011 Re: BHT
Ok. Ti plaćaj, ali ne trebaš ovdje prosipati demagogiju i lobirati na sve da plaćaju. Džaba ti sve, narod u BiH ovo ne plaća više. Činjenica.Banksy wrote:Ne možeš imati više od 18, a pisati stvari poput tih iznad ... Kakogod, mora se plaćati.
-
sumirprimus
#1012 Re: BHT
samo se umrijet mora.
sve ostalo, da se razglabati...
sve ostalo, da se razglabati...
- mali_milojica
#1013 Re: BHT
http://www.klix.ba/vijesti/bih/bhrt-u-p ... /151218070ExNihilo wrote:Jebiga, jarane. Ti si iznio tezu i na tebi je da potkrijepiš podacima.mali_milojica wrote:Na google potrazi,meni ne treba. Belmin Karamehmedovic rekao. Kod Sanele Prasovic kad je bio gost.ExNihilo wrote:
Hvala lijepo i dovidjenja
- Banksy
#1014 Re: BHT
31. 05. 2016.
Ismir Jusko, ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, izdao je saopćenje vezano za situaciju u BHRT, koje je jučer obavijestilo da od 30. juna prekine program.
...
Jusko dodaje da je stanje u BHRT-u rezultat je dugogodišnjeg nemara svih institucija i organa nadležnih za stvaranje uvjeta i provedbu zakona i propisa o nesmetanom funkcioniranju državne televizije.
„Opstanak BHRT-a kao javnog servisa i emitiranje programa ne smiju biti dovedeni u pitanje. Ovo Ministarstvo će kroz rad u Interresornoj grupi učiniti sve da se novim zakonskim rješenjima Javnom radiotelevizijskom sistemu BiH osigura finansijska stabilnost, nesmetan rad i emitiranje programa“, zaključio je ministar Jusko.
- video
#1015 Re: BHT
Nema potrebe da pominješ majku i oca. A mozda ti i mogu biti otac. Pitaj svoju majku, kad si već bezpbrazan. A još i i uhljeb.!!![/quote]polis wrote:Majka i otac ti plaćaju, pitaj njih, mora se, plaćaćeš i ti kad porasteš ...Banksy wrote:polis wrote:
![]()
Hvala Bogu. Napravili smo to da više ne želimo da nas vuku za nos i da brišu pod sa nama, pa tako i sa glupim porezima i taxama.
Prvo sine nausi postovati starije a posebno ljepsi spol.
Ako ne znas biti kulturan i to se da srediti
@Bansky, najgore sto se ovakvima i ostavlja drzava i sto se za ovakve puske u ruke uzimale
Generacije kojekakvih farmi, velikih bratova, grand i pink emisija - generalno, bez pameti - dibidus!!!
Ostavis ih same, pocrkali bi od gladi!
- polis
#1016 Re: BHT
@video
Što ti je krivo što niko normalan neće ovo s.ranje da plaća? F.OFF i ti i tvoja televizija!!!
Što ti je krivo što niko normalan neće ovo s.ranje da plaća? F.OFF i ti i tvoja televizija!!!
- video
#1017 Re: BHT
polis wrote:@video
Sine, meni nije krivo to sto ti radis, punoljetan si(valjda) vec mi je krivo sto sam pusku uzimao u ruke da bi takvi skorojevici kao ti dosli i pisali se na to sve - e to mi je krivo
Za preplatu, ne moras ti nista placati, libo me tuki, doci ce ti neko na vrata kad-tad da plijeni imovinu ili ti slozi tuzbu zbog ne placanja poreza
Last edited by video on 31/05/2016 14:13, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#1018 Re: BHT
BHRT, kao javni servis na nivou države BiH, grca u problemima veće godinama i da nije radnika koji vole ovaj posao i državu, sve bi vodilo ka njegovom gašenju.
zao mi je obicnih radnika al patetika na trecu...
a dje racun?
zao mi je obicnih radnika al patetika na trecu...
a dje racun?
- mali_milojica
#1019 Re: BHT
Sutra da zapuca,bjezali glavom bez obzira. Ostavili bi oca,majku,mezare svojih predaka,posrali bi se na onolike poginule civile,djecu,borce. Ne dao Bog dijeliti rov sa njima.
Jbm ti u ratu slusas BH radio,da BH radio,ne pink,ne rts,ne hrt,pa cekas da cujes kakvo je stanje u Gorazdu,Srebrenici,Zepi,Bihacu,strepis. Gledas slike masakra koje je BHT snimio.
Ma kome pricati. Ovima sto bi placali Pinku

Jbm ti u ratu slusas BH radio,da BH radio,ne pink,ne rts,ne hrt,pa cekas da cujes kakvo je stanje u Gorazdu,Srebrenici,Zepi,Bihacu,strepis. Gledas slike masakra koje je BHT snimio.
Ma kome pricati. Ovima sto bi placali Pinku
- polis
#1020 Re: BHT
Nisi samo ti pušku uzimao, ima nas još tako da ti ta priča ne pije vodu.video wrote:polis wrote:@video
Sine, meni nije krivo to sto ti radis, punoljetan si(valjda) vec mi je krivo sto sam pusku uzimao u ruke da bi takvi skorojevici kao ti dosli i pisali se na to sve - e to mi je krivo
Za preplatu, ne moras ti nista placati, libo me tuki, doci ce ti neko na vrata kad-tad
Što se tiče pretplate to je jasno kao dan, više ne treba plaćati. Država neka radi svoj posao pa neka tuži, neka pokuša da naplati. Ništa ja nisam potpisao za ovu taxu. Znači nema OBLIGACIONOG ODNOSA i hvala prijatno!!!
- ExNihilo
#1021 Re: BHT
Pa i ovo je rekla-kazala. Ti reče da su objavili nekakve podatke o platama, matematika, ovo, ono?mali_milojica wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/bhrt-u-p ... /151218070ExNihilo wrote:Jebiga, jarane. Ti si iznio tezu i na tebi je da potkrijepiš podacima.mali_milojica wrote: Na google potrazi,meni ne treba. Belmin Karamehmedovic rekao. Kod Sanele Prasovic kad je bio gost.
Hvala lijepo i dovidjenja
No, dobro. Sve i neka je gornji navod tačan. To i dalje implicira da obaveze po osnovu plata iznose preko milion KM mjesečno. Što je, u uvjetima višemilionskih dugova i nikakve naplate takse, još uvijek apsurdno i neodrživo.
- Banksy
#1022 Re: BHT
Plaćaš li PDV teti u granapu ili i njoj kažeš F. OFF?polis wrote:Ok. Ti plaćaj, ali ne trebaš ovdje prosipati demagogiju i lobirati na sve da plaćaju. Džaba ti sve, narod u BiH ovo ne plaća više. Činjenica.Banksy wrote:Ne možeš imati više od 18, a pisati stvari poput tih iznad ... Kakogod, mora se plaćati.
- polis
#1023 Re: BHT
Plaćam ali u Metkoviću, sa one strane granice. PoyyBanksy wrote:Plaćaš li PDV teti u granapu ili i njoj kažeš F. OFF?polis wrote:Ok. Ti plaćaj, ali ne trebaš ovdje prosipati demagogiju i lobirati na sve da plaćaju. Džaba ti sve, narod u BiH ovo ne plaća više. Činjenica.Banksy wrote:Ne možeš imati više od 18, a pisati stvari poput tih iznad ... Kakogod, mora se plaćati.
- Banksy
#1024 Re: BHT
Pa to mi reci ...polis wrote:Plaćam ali u Metkoviću, sa one strane granice. PoyyBanksy wrote:Plaćaš li PDV teti u granapu ili i njoj kažeš F. OFF?polis wrote:
Ok. Ti plaćaj, ali ne trebaš ovdje prosipati demagogiju i lobirati na sve da plaćaju. Džaba ti sve, narod u BiH ovo ne plaća više. Činjenica.
- mali_milojica
#1025 Re: BHT
To lutko,to mi reci. Hajde malo cvilipolis wrote:
Plaćam ali u Metkoviću, sa one strane granice. Poyy
Placas li barem HRT pristojbu od 10€ mjesecno?