Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hajvan

#1001 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Hajvan »

iceman2010 wrote:
Hajvan wrote:Ja ti fino napisah sve (trenutne) nadostatke ovog nazovi projekta, a ti sad nastavi braniti svju thesis .

Kako ja zamišljam bilo šta je ne bitno. bitno je šo po standardima modernog društva, prava pa i filozofije te sociologije znači termin sekularna država. Proguglaj pa se informiši.
Ko, ono u želji da me diskredituješ, kao neobavezno me pitaš šta je za mene sekularno društvo!?! AHAHAHAHAHAAHAHAHA

Edit:
promaće mi ova paralela s kafanom.
Prvo, odabrao si da polemišeš samnom, jel tako? Jeste
Jesam ja spominjao ikakve kafane u ikakvom kontekstu? Nisam!
Jesam ja spomenu da ne želim đamiju u naselju u kojem živim? Nisam.

E, pa zašto onda pitaš se u postovima ukojima se oobraćaš direktno meni takvo što?
Jel to zla namjera diskreditiranja, sasvim slucajno ili se u postu pola obraćaš meni a pola 'širem' auditorijum- mene ne zanima. Slabo ti ovo ide.
Slabi su ti ti nedostaci. Sve nesto suplja oko projekta i dinamake radova. Nidje veze. Sta bi eto i da vidis tu dokumentaciju? Nesto jako bitno bi se promjenilo u tvom stavu oko izgradnje? I da, imao si argument javna povrsina. E pa odlicno! Jel samo ti treba da se pitas sta treba da bude na toj javnoj povrsini? Nisam u tvom komentaru nasao ni jedan validan argument zasto si protiv i na koji nacin to tebe ugrozava. Sve sto si naveo je smijesno.

gdje u pravilima foruma pise da ja smijem nesto napisati tek kada ti to napises? To neko novo pravilo? Recenica o kafani je vise nego jasna. Nema potrebe da je dodatno pojasnjavam.
Da ali si je napisao citirajuci mene, što implikaivno meni imputira tu misao ili da sam nekad ranije to napisao....
Hajvan

#1002 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Hajvan »

Last edited by Hajvan on 10/09/2013 19:31, edited 1 time in total.
gidra

#1003 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by gidra »

Hajvan wrote:
mayab

#1004 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by mayab »

Stvarno smo jadni cime se mi bavimo, dok bagra na vlasti aplaudira kako vas je dobro izdresirala, i onda grabe sa obije ruke, dok ste vi zasljepljeni.
Nikad doci pameti...
Hajvan

#1005 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Hajvan »

Pojasnite, molim vas. Previše je zamjenica u iskazu da se bilo šta može nazrijeti u iskazu. :?:
Svicko

#1006 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Svicko »

I šta na kraju bi za tu spalionicu? Zna li iko išta...
hoćeli_ko_rasol

#1007 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by hoćeli_ko_rasol »

Slike objekta "C2" u izgradnji na dan 10.09.2013.:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
hoćeli_ko_rasol

#1008 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Ubačena je i skica "Objekata C2" sa prikazom stanova:

http://www.tibra-pacific.com/tibra/v2/txt.php?id=43
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1009 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

obožavam miris novog :cry:
vješalica

#1010 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by vješalica »

http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/usk ... raskrsnici
Nastavlja se gradnja Stupske petlje koja je sastavni dio saobraćajnice od mosta na Miljacki do benzinske pumpe prema Aerodromu. Njenim završetkom smanjit će se sadašnje gužve i poboljšati protok saobraćaja u ovom dijelu grada.

Nakon postavljanja betonskih temelja radnici firme ŽGP montirali su glavnu nosivu konstrukciju pasarele za pješake koja se gradi u blizini tramvajskog stajališta iz pravca Ilidže. Adis Saničić, odgovorni rukovodilac gradilišta, pojašnjava da je u toku postavljanje stepeništa i da je ostalo još pomjeranje tramvajske stanice.

- Izgradnja pristupne saobraćajnice u blizini groblja dovedena je do tačke do koje se moglo dovesti. Sve daljnje aktivnosti zaustavljene su zbog sporog procesa eksproprijacije. Stoga smo intenzitet radova prebacili na glavnu trasu XII transverzale. Naši partneri nasipaju saobraćajnicu u blizini nove džamije, a mi ćemo tamo raditi neke zidove - precizirao je Saničić.

Završen je veći dio nasipanja za proširenje pristupne saobraćajnice u blizini pijace "Heco", a radi se i na stubovima velikog natputnjaka, odnosno mosta preko glavne gradske saobraćajnice. Ubrzo će početi i postavljanje skele za gradnju budućeg mosta koji će biti širi i komotniji za saobraćaj.

- Neće biti potpune obustave saobraćaja. Dok se bude pravio most, bit će skela iznad saobraćajnice i poštovat će se važeće saobraćajno rješenje. Pasarela će biti osposobljena za nekoliko dana pa će biti ukinut semafor i neće se stvarati gužva - kazao je Adis Saničić.
dabarizmabra

#1011 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by dabarizmabra »

...u Tibri je nedavno bila afera, sa majstorima koji su imali duple kljuceve, pa su ulazili ljudima u stanove...

Nakon sto su ljudima pocele nestajati dragocjenosti (zlato i sl.) a stanovi uredno zakljucani, jedan covjek se odlucuje na akciju nadzora, te se utvrdjuje da su ulazili i stvari otuđivali uposlenici, tj. majstori, sve sa prslucima navedene firme.

Iako su, kako cujem, navedene osobe brzo otpustene i uruceni im otkazi, o ovome se ne prica :D :D :D
maxell_sarajevo

#1012 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by maxell_sarajevo »

dabarizmabra wrote:...u Tibri je nedavno bila afera, sa majstorima koji su imali duple kljuceve, pa su ulazili ljudima u stanove...

Nakon sto su ljudima pocele nestajati dragocjenosti (zlato i sl.) a stanovi uredno zakljucani, jedan covjek se odlucuje na akciju nadzora, te se utvrdjuje da su ulazili i stvari otuđivali uposlenici, tj. majstori, sve sa prslucima navedene firme.

Iako su, kako cujem, navedene osobe brzo otpustene i uruceni im otkazi, o ovome se ne prica :D :D :D
Imali su majstori kljuceve i mogli su ulaziti u svaki stan, ali prilikom primopredaje stana dobijes pravi kljuc(bordo boje) i kad ga prvi put koristis nijedan drugi kljuc(u ovom slucaju od crni od majstora ne mozes koristiti), tako da cisto sumnjam da je ovo istinita prica.Niko nije uselio, a da nije dobio svoje kljuceve.
macmoodan

#1013 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by macmoodan »

Tačno, ali smo ključeve primali u otpakovanim kutijama, tako da je sve moguće :|
kockica_kockica

#1014 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by kockica_kockica »

macmoodan wrote:Tačno, ali smo ključeve primali u otpakovanim kutijama, tako da je sve moguće :|
Kljuceve su otpakovali ljudi iz Tibre da bi mogli uzeti one "radnicke kljuceve", koji se ponistavaju koristenjem pravih kljuceva... ja sam dobila radnicke kljuceve, i kljuc koji ponistava radnicke i aktivira one koji su u upotrebi. Radnicke kljuceve koristila sve dok nisam preselila sve stvari i radnici zavrsili svoj posao, onda ponistila te i aktivirala prave...

Stvarno ljudi svasta izmisljaju i pricaju kojesta....
Kada ti naprave blindo vrata iz neke firme dobijes set kljuceva otpakovan...
dabarizmabra

#1015 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by dabarizmabra »

Informacija je 100% provjerena, sad da li su bili radnicki kljucevi ili kopija originalnog, u to ne ulazim.

Uglavnom, napravljeni su i video-snimci ovog dogadjaja, o svemu upoznat i predstavnik etaznih vlasnika (PEV), kao i uprava Tibre.

Inace, desila se i situacija sa tim blindo-vratima, da se sama od sebe zakljucaju i skroz blokiraju, pa su jednoj zeni u B1-B razbijali zid i skidali vrata :D

Dobar glas daleko se cuje, ali los, jos dalje :)
macmoodan

#1016 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by macmoodan »

kockica_kockica wrote:
macmoodan wrote:Tačno, ali smo ključeve primali u otpakovanim kutijama, tako da je sve moguće :|
Kljuceve su otpakovali ljudi iz Tibre da bi mogli uzeti one "radnicke kljuceve", koji se ponistavaju koristenjem pravih kljuceva... ja sam dobila radnicke kljuceve, i kljuc koji ponistava radnicke i aktivira one koji su u upotrebi. Radnicke kljuceve koristila sve dok nisam preselila sve stvari i radnici zavrsili svoj posao, onda ponistila te i aktivirala prave...

Ali ako su "pravi" otpakovani zar ih nije moguće kopirati prije aktivacije brave i blokiranja "radničkog"? Napominjem da nisam bravar, teoretišem. A djevojci nisam vjerovao kada mi je ispričala da je neko otključao vrata i zbrisao kada je nju čuo, upravo zbog te priče o zablokiranim "radničkim" ključevima.
kockica_kockica

#1017 Re: Novogradnja u Sarajevu?

macmoodan wrote:
kockica_kockica wrote:

Ali ako su "pravi" otpakovani zar ih nije moguće kopirati prije aktivacije brave i blokiranja "radničkog"? Napominjem da nisam bravar, teoretišem. A djevojci nisam vjerovao kada mi je ispričala da je neko otključao vrata i zbrisao kada je nju čuo, upravo zbog te priče o zablokiranim "radničkim" ključevima.
U setu budu dva radnicka kljuca, jedan kljuc koji ponistava radnicke i 5 kljuceva za upotrebu

Ja znam da se sve moze desiti i da se razne prevare desavaju svakodnevno... Ali isto tako ne vjerujem svemu sto cujem iz prostog razloga sto ljudi svasta izmisljaju.
Isto tako ljudi iz neznanja sebi naprave problem, radnicki ljucevi se ponistavaju, radnici imaju pristup radnickim kljucevima ako je i napravio kopiju kako je otkljucao ako je ponisten... imam ta vrata i bas probala da vidim moze li se otkljucati ili zakljucati tim ponistenim kljucevima i ne moze, blokirano je...
hoćeli_ko_rasol

#1018 Re: Novogradnja u Sarajevu?

dabarizmabra wrote:...u Tibri je nedavno bila afera, sa majstorima koji su imali duple kljuceve, pa su ulazili ljudima u stanove...

Ne bacaj bome bre i ne baljezgaj gluposti klix-a ti ! :-)

PS
Zato ja krijem zlatne poluge u teglama za ajvar! :D
hoćeli_ko_rasol

#1019 Re: Novogradnja u Sarajevu?

...
macmoodan

#1020 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by macmoodan »

hoćeli_ko_rasol wrote:Ne bacaj bome bre i ne baljezgaj gluposti klix-a ti ! :-)
Pristojno i argumentovano, nema šta.
dabarizmabra

#1021 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by dabarizmabra »

hoćeli_ko_rasol wrote:...
Sad ces ti reci i da nije istina da je par auta ukradeno sa parkinga u ovom kompleksu, da niko u kaficima ne trza pistolje svako malo, da nema reketiranja vlasnika poslovnih prostora od lokalnog kabadahije i sl...
johntra

#1022 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by johntra »

nađi mi dio grada u kome se to ne dešava...
kockica_kockica

#1023 Re: Novogradnja u Sarajevu?

dabarizmabra wrote:
hoćeli_ko_rasol wrote:...
Sad ces ti reci i da nije istina da je par auta ukradeno sa parkinga u ovom kompleksu, da niko u kaficima ne trza pistolje svako malo, da nema reketiranja vlasnika poslovnih prostora od lokalnog kabadahije i sl...
nekoliko auta jeste ukradeno... pistolji, nozevi lete ko konfete svaki dan...
reketiranje vlasnika je normalna pojava...
no ovo je problem sirih razmjera jer mi danas nemamo sigurnog naselja te su ove pojave prisutne ne samo u Sarajevu vec i u cijeloj BiH

ali mi ne govorimo o tome...

osoba je svjesno pod nikom optuzila radnike Tibre ili vec koga jos da pljackaju stanove rezervnim kljucem od stana, tzv. radnickim, pri cemu mogu tvrditi da ponistenjem tih kljuceva ti kljucevi su neupotrebljivi kasnije ma koliko kopija bilo...te da su kljucevi izvadjeni iz kutije i mogao je neko kopirati kljuceve... a svi znamo da firme koje ugradjuju blindo vrata daju neupakovane kljuceve vlasnicima stana, te da bi ti dali kljuceve pred vlasnikom otvore kutijicu i pokazu ti ko je koji kljuc i za sta sluzi....

negativna propaganda je kod nas jako rasprostranjena, i ljudi pricaju kojesta samo da bi im zivot bio zanimljiviji, pri tome ne gledaju niti paze da li svojim zlim jezikom nekoga klevecu...

na kraju ne zelim braniti nikoga ali nebulozne izjave i klevete ne podnosim nikako....mogu se sloziti s cinjenicom da nema dovoljno infrastrukture, da stanari gledaju jedni drugima u tanjir, te da je problem parkinga .... ali ne podnosim lazi i izmisljotine.... vecina zgrada ima video nadzor...
dabarizmabra

#1024 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by dabarizmabra »

...niko nikoga ne optuzuje, nazoves fino predstavnika etaznih vlasnika, pa pitas je li to istina.
dabarizmabra

#1025 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by dabarizmabra »

...pa ces reci i da nije istina da su dovolili svakojakoj bagri da kupi ili iznajmi poslovne prostore, pa otimaju stanarima po 3-4 parking mjesta, a ovi se samo smjeskaju :)

Nesretni PEV (predstavnik etaznih vlasnika), je htio da ide, da reaguje kod nadleznih sluzbi, a oni ga savjetovali da se ne zamjera- "jer se rado o opasnom liku, koji je ranije osuđivan" :D
Post Reply