Raskidi dugih veza...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
JThomas

#1001 Re: Raskidi dugih veza...

Post by JThomas »

a koliko često onaj ko više daje dobije manje i izvisi na kraju?
MedenoSrce

#1002 Re: Raskidi dugih veza...

Post by MedenoSrce »

povrat na investiciju niko ne moze garantovati, no da li je to smisao partnerskih odnosa da mjerimo koliko smo dali i koliko nam se vratilo? Po meni je mnogo bitnije da mogu sebi reci pokusala sam, dala koliko sam mogla nije upalilo idemo dalje - a ne ja sam dala, ja sam dala nije mi se vratilo. Kada dajem radim to iz vlastitog zadovoljstva jer osobu pored sebe zelim da ucinim sto je moguce sretnijom, jer i mene to cini sretnom ne mogu da zamislim da bih takvo nesto radila ocekujuci da mi se vrati na ovaj ili onaj nacin. Naravno zarad toga sto nastupam tako necu ni trpiti kabadahijsko ponasanje ili igranje kojekakvih igrica.
WildRedRose

#1003 Re: Raskidi dugih veza...

Post by WildRedRose »

MedenoSrce wrote:Smatram da se slicne osobe privlace (ne govorim o adolescentskim vezama), da ne obrazlazem dalje ko razumije shvatice ... neko dogura do 35 godine nakon petogodisnje veze i dalje misli da je potrebno kasniti 2h na dogovoreni sastanak i igrati se igrica kako bi dobijao "ljubav" ... naravno da je poznjeo sta je posijao

MedenoSrce wrote:povrat na investiciju niko ne moze garantovati, no da li je to smisao partnerskih odnosa da mjerimo koliko smo dali i koliko nam se vratilo? Po meni je mnogo bitnije da mogu sebi reci pokusala sam, dala koliko sam mogla nije upalilo idemo dalje - a ne ja sam dala, ja sam dala nije mi se vratilo. Kada dajem radim to iz vlastitog zadovoljstva jer osobu pored sebe zelim da ucinim sto je moguce sretnijom, jer i mene to cini sretnom ne mogu da zamislim da bih takvo nesto radila ocekujuci da mi se vrati na ovaj ili onaj nacin. Naravno zarad toga sto nastupam tako necu ni trpiti kabadahijsko ponasanje ili igranje kojekakvih igrica.
svaka ti je na mjestu.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1004 Re: Raskidi dugih veza...

Post by ladyblue18 »

AlienBiH wrote:
Rekao sam, "ako mu bude i tad stalo do nje".
I ne vidim sta ima lose u mom predlogu. Niko nije vrijedan agonije kroz koju prolazi sad. A najmanje sto mu treba jeste da misli o njoj, i zivka je na telefon. cuga, raja... djevojke su tu... u svakom slucaju je u plusu. Cak ako i pozeli ponovo sa bivsom, njegova je.
:mrgreen:
Jah, ako mu bude jos stalo do nje nek opet on glumi mangupa da vidi hocel mu upalit, i to kod djevojke koja ocigledno vise ne osjeca nista prema njemu.
Vi bas mislite da smo mi zene imbecili.
giovanni galli

#1005 Re: Raskidi dugih veza...

Post by giovanni galli »

nije zavrsila fax ja jesam, ali ne upi mi vode, i fax i fin posao. a sta imam, izlazit mi je svakako, ali drugo da nije nasla drugog, bilo bi smisla, ali ovako cim ima nekoga ne vidim da je zanima kako cu se ja ponasat, ipak je nama po 30 godina. jedino da shvati nakon par sedmica da je mozda izgubila nesto vise nego je dobila, da joj falim previse, da bi mogla nastavit sa nekim drugim, ali cisto sumnjam, tako je kako je.
dusa_raskopuša

#1006 Re: Raskidi dugih veza...

Post by dusa_raskopuša »

Ne bi joj se valjda vratio? :roll:
JThomas

#1007 Re: Raskidi dugih veza...

Post by JThomas »

MedenoSrce wrote:povrat na investiciju niko ne moze garantovati, no da li je to smisao partnerskih odnosa da mjerimo koliko smo dali i koliko nam se vratilo? Po meni je mnogo bitnije da mogu sebi reci pokusala sam, dala koliko sam mogla nije upalilo idemo dalje - a ne ja sam dala, ja sam dala nije mi se vratilo. Kada dajem radim to iz vlastitog zadovoljstva jer osobu pored sebe zelim da ucinim sto je moguce sretnijom, jer i mene to cini sretnom ne mogu da zamislim da bih takvo nesto radila ocekujuci da mi se vrati na ovaj ili onaj nacin. Naravno zarad toga sto nastupam tako necu ni trpiti kabadahijsko ponasanje ili igranje kojekakvih igrica.
pa onda ne vrijedi kako siješ tako i žanješ. a češće ostavlja onaj ko je svakako davao manje.
MedenoSrce

#1008 Re: Raskidi dugih veza...

Post by MedenoSrce »

Za galija vrijedi :wink:
a i sta je problem da te neko nekada i ostavi i ti si sigurno nekada nekog ostavio
JThomas

#1009 Re: Raskidi dugih veza...

Post by JThomas »

pa poenta je upravo u tome da ljubav nije biznis ni paradajz i da se često dešava da neko da bukvalno sve, a ne dobije ništa osim slomljenog srca.
eluna

#1010 Re: Raskidi dugih veza...

Post by eluna »

Mišo_Kovač wrote:Stipu iznenadjenja :D Nadji djevojku i budi maksimalni šupak prema njoj, tretiraj je ko komad namjesataj do kojeg ti i nije bas pretjerano stalo - voljet ce te do groba i nikad te nece ostaviti :D
Biti fin se ne isplati ni u kom scenariju :evil:
najveća glupost koju pročitah odskora :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

miiiiiiiiisssssliiiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmmmmmmmm daj bolan!!!

samo bog zna, a možda dvoje troje ljudi MISLI da zna koliko sam ja voljela svog bivšeg (ovo pišem u prošlom vremenu na silu - znam da moram tako barem da pričam pa će valjda jednog dana da postane i istina) ....... nikada nije digao ruku na mene, ali verbalno - bilo je svega ................. a ti se pitaj zašto je bivši

danas niko ni o kom nije ovistan - svako može da nađe posao i živi svoj život. to znači da je za uspješan brak najbitnije poštovanje. mora biti i emocija - da , ali kad poštovanje nestane emocije kreću na dole
Almich

#1011 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Almich »

mišo :thumbup:
MedenoSrce

#1012 Re: Raskidi dugih veza...

Post by MedenoSrce »

JThomas wrote:pa poenta je upravo u tome da ljubav nije biznis ni paradajz i da se često dešava da neko da bukvalno sve, a ne dobije ništa osim slomljenog srca.
desava se i da neko ko da sve ostavi, desava se u zivotu svasta ... ali ne govorimo o pojedinacnim sudbinama nego sto se tice konkretnog slucaja sijanja i žetve govorimo o galiju. Svako neka radi kako misli da treba, moje je misljenje da nastupajuci fer i korektno mozemo samo dobiti (naravno ne mislim ovdje da hodas i okreces drugi obraz k'o havetinja :mrgreen:) i da ta osoba koja je dala sve nije mogla/znala drugacije.

@eluna ja sve kontam da si ga mogla nagovoriti da pravite to djete kad vam je sex vec bio tako dobar
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#1013 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Slo Burner »

:lol: :lol:
eluna

#1014 Re: Raskidi dugih veza...

Post by eluna »

AlienBiH wrote:
giovanni galli wrote:hahaha kasno moj alien kakva snaga sad, kad rece da ima drugi momak. nema vise konci u njenim rukama!
haha
nije nikad kasno, moj prijatelju.
Raja ti govori da se skontas, trgnes i nastavis dalje. Ljudi imaju pravo.

Pod tim se podrazumijeva da; izlazis sa rajom, drustvom, cugas, zajebajes se... lakse ce bol proci, a i velike su sanse da ces sresti neku drugu. Bolju, ili goru... uopste nije bitno. Bitno je, (ako ti jos uvijek bude stalo do bivse), da to ona na neki skroz slucajan nacin primijeti. Nikad ne idi na to da nju pravis ljubomornom, nego jednostavno zivi svoj zivot. Bivsa ce kad tad za tvoju srecu saznat, i shvatit ce da borba za tebe jos nije zavrsena. Dat ce ti neki znak da joj je jos uvijek stalo. (mozda porukom, slucajnim pozivom ili dolazak, opet slucajno, u kafic u koji ti zalazis). Tad znas da si je opet dobio nazad.

Tad je tvoja, ali pod uslovom da nastavis sa igrom ne osvojivog.

aman čovječe pa šta to lupaš :? :? :?

pa tako se više ne ponašaju ni petnaestoodišnjaci ...................

momak, opameti se već jednom - požnjeo si sto si posijao ............. drugi put sij ljepše, pa ćeš ljepše i žnjet

a ovo boldano je nešto što vrlo brzo prelazi ili u monotoniju ili u sadozamozohisam po živcima i jednog i drugog - pa se na kraju od velike ljubavi načini velika mržnja i stvar opet ode do vraga

nauči lekciju, plati svoj dug njenim emocijama koje se bezobzirno gazio, pa nastavi dalje sa malo više soli u glavi
eluna

#1015 Re: Raskidi dugih veza...

Post by eluna »

aferim :thumbup:
fatamorgana

#1016 Re: Raskidi dugih veza...

Post by fatamorgana »

ladyblue18 wrote: Vi bas mislite da smo mi zene imbecili.
Ne mislim majke mi, :run:
eluna

#1017 Re: Raskidi dugih veza...

Post by eluna »

MedenoSrce wrote:@eluna ja sve kontam da si ga mogla nagovoriti da pravite to djete kad vam je sex vec bio tako dobar
a odakle tebi ideja da nam je seks bio dobar???

istina je da dijete nismo mogli imati jer za njega je seks 5 do 10 puta godišnje sasvim dovoljno, između toga ni poljubaca nije bilo ni maženja ni ništa - osim njegove mame
fatamorgana

#1018 Re: Raskidi dugih veza...

Post by fatamorgana »

Nego Eluna, ja ti predlozih nesto na temi muskarci pitaju zene, mozda nisi vidjela, predzadnja stranica, :)
eluna

#1019 Re: Raskidi dugih veza...

Post by eluna »

fatamorgana wrote:Nego Eluna, ja ti predlozih nesto na temi muskarci pitaju zene, mozda nisi vidjela, predzadnja stranica, :)
ono da vam ja dajem lekcije??????
neka bogati - trenutno se odajem hedonizmu - dok me prođe :D :D
JThomas

#1020 Re: Raskidi dugih veza...

Post by JThomas »

a nekih godina i rjeđe :D

oj sankcija i embarga, k'o slobinoj srbiji... :lol:
fatamorgana

#1021 Re: Raskidi dugih veza...

Post by fatamorgana »

eluna wrote:
fatamorgana wrote:Nego Eluna, ja ti predlozih nesto na temi muskarci pitaju zene, mozda nisi vidjela, predzadnja stranica, :)
ono da vam ja dajem lekcije??????
neka bogati - trenutno se odajem hedonizmu - dok me prođe :D :D
Da ne bude poslije samo da nisam pit'o, :wink:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1022 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Chmoljo »

JThomas wrote:a nekih godina i rjeđe :D

oj sankcija i embarga, k'o slobinoj srbiji... :lol:
samo ne skontah... mazio se i grlio s mamom u međuvremenu? :?
dale cooper

#1023 Re: Raskidi dugih veza...

Post by dale cooper »

eluna wrote:
MedenoSrce wrote:@eluna ja sve kontam da si ga mogla nagovoriti da pravite to djete kad vam je sex vec bio tako dobar

istina je da dijete nismo mogli imati jer za njega je seks 5 do 10 puta godišnje sasvim dovoljno, između toga ni poljubaca nije bilo ni maženja ni ništa - osim njegove mame
I koliko ono, 15 godina? Holy shit! :-) :sad:
MedenoSrce

#1024 Re: Raskidi dugih veza...

Post by MedenoSrce »

eluna wrote:

Izvini, nego skontah mora da je nesto valjalo cim ga jos volis ili bolje receno jos uvijek osjecas ... pa vi ko cimeri zivjeli tolike godine
JThomas

#1025 Re: Raskidi dugih veza...

Post by JThomas »

to je pravi frajer, nije laka roba :D
Post Reply