Internacionalni Univerzitet Travnik

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Qoom

#1001 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by Qoom »

paladinka wrote::-) Nije to bas tako, ova stranica te salje na daljnu stranicu http://anabin.kmk.org/anabin-datenbank.html , gdje sasvim jasno pise , strani univerziteti koji imaju oznku h+ su priznati , h- nisu priznati, h+/- su ono izmedju nesto, mozes da pogledas u datenbank postoji i opis travnickog univerziteta, gdje pise da taj univerzitet u osnovi nije negativan, priznat je od ministarstva, ali njegov status nije odlucan za priznavanje te diplome. Ali nije nemoguce :-) Dok vecina ovih drzavnih fakulteta imaju tu oznaku H+. Mozes sam da pogledas , nisam ni pro ni kontra , zelim samo da pomognem :-)
Bez uvrede, ali meni ovo tvoje baca na generaliziranje priče, o čemu je manje-više već sve jasno. :zoka:

Interesantno mi je konkretno OVO što piše u na ovom linku i šta je u stvari značenje svega ovoga: http://unvi.edu.ba/Files/docs/Enic_naric.pdf

Da li JESTE ili NIJE studij ovog lika prepoznat i priznat od strane Njemačkog obrazovnog sistema? Ako neko ima više informacija ili je bliskiji njemačkom jeziku i tumačenju teksta, bio bih izuzetno zahvalan.

Celeron je napisao da se ne radi o Internacionalnom univerzitetu Travnik nego o Univerzitetu Vitez iz Travnika, mada uopšte nije bitno kada se radi o suštini. Jer što važi za ovaj slučaj, sutra će npr. važiti i za osporavani Univerzitet u Brčkom. :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1002 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by Truba »

Dr. Kuca wrote:Isto tako se prica i za par drzavnih politicke nauke, onaj stocarski fakultet il kako vec itd. :D
zašto ljudi ovo pričaju kad nije istina
pa dekan je govorio da je prolaznost 20% na TVu

ovo je urbana legenda protiv FPNa

upiše 150
a 6 ih u roku bude na 5. godini mastera

jel to normalno?
RahatHurmašica

#1003 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by RahatHurmašica »

Black swan wrote:
Dr. Kuca wrote:Isto tako se prica i za par drzavnih politicke nauke, onaj stocarski fakultet il kako vec itd. :D
zašto ljudi ovo pričaju kad nije istina
pa dekan je govorio da je prolaznost 20% na TVu

ovo je urbana legenda protiv FPNa

upiše 150
a 6 ih u roku bude na 5. godini mastera

jel to normalno?
nemoj molim te više...
Truba

#1004 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by Truba »

šta je problem?
a tko si sad pak ti da ne idem dalje?

pa naveo sam ti dva primjera

hoćemo li dalje

ne znam kako je sad po bolonji ali znam kako je nama bilo
jeste manje se uči nego na ostalim faxovima ali manje su i plate i manje je dostojanstvo
nemojte reći da sad neki žale za propuštenom mladošću :D jer su mnogo učili a sada im se ne diže iako imaju dobre poslove i plate

ne vidim drugi razlog :lol:
RahatHurmašica

#1005 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by RahatHurmašica »

Black swan wrote:šta je problem?
a tko si sad pak ti da ne idem dalje?

pa naveo sam ti dva primjera

hoćemo li dalje

ne znam kako je sad po bolonji ali znam kako je nama bilo
jeste manje se uči nego na ostalim faxovima ali manje su i plate i manje je dostojanstvo
nemojte reći da sad neki žale za propuštenom mladošću :D jer su mnogo učili a sada im se ne diže iako imaju dobre poslove i plate

ne vidim drugi razlog :lol:
ne da se manje uči u odnosu na ostale fakultete, nego i u odnosu na većinu srednjih škola.
Truba

#1006 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by Truba »

kad si zadnji put bila u srednjoj školi
znaš li da maturanti ne znaju o atomu pričati

eeeeeee čitav sistem ne valja okomili se na fpn
dok kod hanke prodje 2-3 od 150 na ispitu
i tako stalno dok sam ja bio
RahatHurmašica

#1007 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by RahatHurmašica »

Black swan wrote:kad si zadnji put bila u srednjoj školi
znaš li da maturanti ne znaju o atomu pričati

eeeeeee čitav sistem ne valja okomili se na fpn
dok kod hanke prodje 2-3 od 150 na ispitu
i tako stalno dok sam ja bio
BIO sam i ja maturant....

upoznat sam ja dobro sa tom vašom ublehom od fakulteta. ja na to gledam kao fakultet za glupane (naravno da ima izuzetaka) a koji bi ipak da imaju diplomu fakulteta, tek onako da je mogu pokazivati po selu.
Truba

#1008 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by Truba »

a vidim imaš neke osobne animozitete naspram faksa koji je ni bolji niti gori od sličnih fakulteta u BiH i svijetu
a pokrećeš i davno zamijećeni "problem" što je FPN fakultet za siromašne i one sa sela

htjedoh ti reći ali ne ide ti u glavu da se sve srozalo... i da se danas za maturu traži mnogo manje nego prije
isto kao i na FPNu... ali i na ETFu i ostalim fakultetima
dovoljno je usporediti prijemne ispite iz 1988 1998 2008 i 2013

činjenice su na mojoj a emocije na tvojoj strani
krater

#1009 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by krater »

Black swan wrote:a vidim imaš neke osobne animozitete naspram faksa koji je ni bolji niti gori od sličnih fakulteta u BiH i svijetu
a pokrećeš i davno zamijećeni "problem" što je FPN fakultet za siromašne i one sa sela

htjedoh ti reći ali ne ide ti u glavu da se sve srozalo... i da se danas za maturu traži mnogo manje nego prije
isto kao i na FPNu... ali i na ETFu i ostalim fakultetima
dovoljno je usporediti prijemne ispite iz 1988 1998 2008 i 2013

činjenice su na mojoj a emocije na tvojoj strani
:thumbup:
joe_black

#1010 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by joe_black »

Za druzinu sa Travnickog Univerziteta :lol: :lol: :lol:

http://www.satiranje.com/sokantna-izjav ... -travniku/
seinfeld

#1011 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by seinfeld »

joe_black wrote:Za druzinu sa Travnickog Univerziteta :lol: :lol: :lol:

WTF ROFLMAO
:D :D :D
Cherry-Cherry

#1012 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by Cherry-Cherry »

to je nama naša borba dala...
VjecitiStudent

#1013 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by VjecitiStudent »

Dopuštena je samo rasprava o tome ko je veći krah:

Webometrics: Internacionalni univerzitet Travnik, 14404. mjesto.
http://www.webometrics.info/en/Europe/B ... %20?page=0
seinfeld

#1014 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by seinfeld »

VjecitiStudent wrote:Dopuštena je samo rasprava o tome ko je veći krah:

Webometrics: Internacionalni univerzitet Travnik, 14404. mjesto.
http://www.webometrics.info/en/Europe/B ... %20?page=0
Kako od sramote sutra nekome reći da si završio "nešto" u Travniku?
:D :D :D
HASKO ZBJELAVA

#1015 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by HASKO ZBJELAVA »

Ti si se ovdje prosuo koda si ga i ti tamo zavrsio samo jos nisi skonto al haj Boze moj.

Inace ovaj univerzitet je cirkus ne daj Boze nikome.
joe_black

#1016 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by joe_black »

HASKO ZBJELAVA wrote:

Ti si se ovdje prosuo :lol: koda :lol: si ga i ti tamo zavrsio(stavi zarez) samo jos nisi :lol: skonto :lol: al haj Boze moj.

Inace ovaj univerzitet je cirkus ne daj Boze nikome.
Hasko sto se tice pravopisa: nije SKONTO nego je SKONTAO :lol: :lol: :lol:
Haj Boze moj???
E jesi pismen, svaka ti cast :lol: :lol: :lol:
HASKO ZBJELAVA

#1017 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by HASKO ZBJELAVA »

Znaci kralju pisem namjerno ovako a portal je satiricnog karaktera i usmjeren je upravo na to da se ljudi poput tebe prospu i ispadnu glupi.
Ajatolah_

#1018 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by Ajatolah_ »

Po čemu si zaključio da joe nije shvatio da je satiričan tekst? Čovjek samo ostavio link i smajlije, a ti poletio ukazati na to kako se prosuo.
Dr. Kuca

#1019 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by Dr. Kuca »

Ovdje sve pametni a da su proguglali znali bi da su to dva razlicita fakulteta :D . :lol: :lol:Al dobro hajde da se malo segamo :lol: :lol: :lol:
dustaban

#1020 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by dustaban »

Jebes satiru, dovoljno je otici vidjeti GDJE je ovaj univerzitet lociran. Bukvalno u nekakvoj njivi izmedju stala...
ljuspica

#1021 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by ljuspica »

Albansko Ministarstvo obrazovanja je donijelo odluku o zatvaranju više od 30 obrazovnih ustanova, među kojima i 18 univerziteta, a razlog za oduzimanje licenci tim institucijama se navodi "slaba kvaliteta edukacije i prodaja diploma za novac", piše Anadolu Agency.

Odluka je upućena na odobrenje Vijeću ministara, a njome će biti ukinute licence za brojne univerzitete, koledže, gimnazije i stručne škole.

Albanski premijer Edi Rama je na Obrazovnoj konferenciji na Univerzitetu u Tirani izrazio podršku nastojanjima Ministarstva obrazovanja da poboljša kvalitetu obrazovanja i okonča loš imidž albanskog obrazovnog sistema, te dodao da će u tom kontekstu uskoro biti uvedeni novi uslovi licenciranja obrazovnih ustanova.

Odlukom Ministarstva privremeno su uslovno oduzete licence za još 13 univerziteta.
U odluci Ministarstva se također navodi da će diplome svršenika obrazovnih ustanova koje su ostale bez licence biti priznate, a da će učenici i studenti koji trenutno pohađaju iste biti upisani na druge školske ustanove, sa priznatim periodom školovanja u zatvorenim ustanovama, a sve to kako ne bi bili direktne žrtve ovog poteza Ministarstva.
lajkicaea

#1022 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by lajkicaea »

Ne znam uopce zasto se netko raspravlja koji je fakultet dobar, koji nije, a najmanje o tome gdje je koji lociran. Svatko ce izabrati fakultet za koji smatra da je za njega najbolji.

A sto se mene tice, nijedan u BiH ne valja. Na drzavnom se kupuju ispiti, profesori se izivljavaju na studentima, uslovi rada su najgori moguci, referenti u studentskim sluzbama odvratni. Na privatnim su profesori i asistenti ljubazniji i pristupacniji, uslovi za rad bolji i ugodniji, silabusi prilagodjeniji bolonji.

Medjutim svi ti fakulteti su uglavnom teoretski, gdje se studente muci sa teorijom, a kad diplomiraju na trzistu rada su nekonkurentni jer uglavnom ne znaju nista raditi. I vjerujte mi, u tome su isti i oni sa privatnih i sa drzavnih, cast izuzecima i sa jedne i sa druge strane.

Zato su ovakve rasprave nepotrebne, i samo pokazuju da nemate cim pametnijim da se bavite (recimo na svom fakultetu), nego da ovdje pljujete po onom drugom. Vazi i za jedne, i za druge.
dustaban

#1023 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by dustaban »

Stvarno se ne zayebavam - trebalo bi sve prijaretne diplome prevesti u danasnje mastere!
lajk

#1024 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by lajk »

lajkicaea wrote:Ne znam uopce zasto se netko raspravlja koji je fakultet dobar, koji nije, a najmanje o tome gdje je koji lociran. Svatko ce izabrati fakultet za koji smatra da je za njega najbolji.

A sto se mene tice, nijedan u BiH ne valja. Na drzavnom se kupuju ispiti, profesori se izivljavaju na studentima, uslovi rada su najgori moguci, referenti u studentskim sluzbama odvratni. Na privatnim su profesori i asistenti ljubazniji i pristupacniji, uslovi za rad bolji i ugodniji, silabusi prilagodjeniji bolonji.

Medjutim svi ti fakulteti su uglavnom teoretski, gdje se studente muci sa teorijom, a kad diplomiraju na trzistu rada su nekonkurentni jer uglavnom ne znaju nista raditi. I vjerujte mi, u tome su isti i oni sa privatnih i sa drzavnih, cast izuzecima i sa jedne i sa druge strane.

Zato su ovakve rasprave nepotrebne, i samo pokazuju da nemate cim pametnijim da se bavite (recimo na svom fakultetu), nego da ovdje pljujete po onom drugom. Vazi i za jedne, i za druge.
Ovo je najveca glupost, pa mnogi u Sa nemaju (nisu imali) svoje prostorije pa studenti setaju od jednog do drugog na vjezbe
Kemo BA

#1025 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by Kemo BA »

lajk wrote:
lajkicaea wrote:Ne znam uopce zasto se netko raspravlja koji je fakultet dobar, koji nije, a najmanje o tome gdje je koji lociran. Svatko ce izabrati fakultet za koji smatra da je za njega najbolji.

Ovo je najveca glupost, pa mnogi u Sa nemaju (nisu imali) svoje prostorije pa studenti setaju od jednog do drugog na vjezbe
Ovo treba i kod nas :
http://www.klix.ba/vijesti/regija/alban ... /140804109
Post Reply