BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Gandalf

#1001 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Gandalf »

mekaba@

Nisam ja spomenuo krpljenje Koševa ni Bilinog, već pravljenje novog moćnog, pravog fudbalskog stadiona u potpunosti natkrivenog i takav stadion kapaciteta 40 000 stolica bi koštao brat bratu 100 miliona makar KM-ova - a krpit se s milion maraka može svaki stadion i opet će to sve izgledat' jadno i polovno sa stadionom kakav imaju Belgijanci, Portugalci, pa i Moldavci ( Šerif ) - ovdje se postavljaju nerealne želje a za 4-5 godina, pošto mi nemamo ni bijedni milion maraka, molićemo Boga da nas UEFA ostavi makar i na Bilinom, da ne bi domaće utakmice morali igrati u Holandiji ;-) još nam samo i ta "specifičnost" fali.
zlajaBHF

#1002 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by zlajaBHF »

splend wrote:
zlajaBHF wrote:
splend wrote:malo i vi pretjerujete sa tim fol optimizmom. jel neko laze, kad kaze da smo izvukli najtezeg protivnika?? vec su nas ljudi jednom izbacili, mi mozda tada jesmo bili slabiji nego danas, ali i oni su isto. odakle da crpim optimizam? necu da se nadam previse, jer se onda puno razocaram. oni jesu favoriti, i na papiru i na terenu. mi nismo bez sansi, to stoji, ali nije uredu lupati gluposti i govoriti da su nam sanse 50-50 - kad to nisu. imamo sansu, treba se boriti i pokazati da znamo lopte, i akobogda bit cemo na evropskom.
Zato sto se ti bojis razoceranja, mi bi trebali okaciti kopacke o klin.....Nadam se da igraci tako ne razmisljeju, jer bi onda bili sigurni u poraz...Ja cu biti razocaran svakako ako ne prodjemo.
Dzaba ti je imati volju i boriti se ako ne vjeurjes u nesto....

I najsmjesnije mi je nesto ovako tvrditi bez ijednog argumenta :-)
kako bolan bez ijednog argumenta? pa jesul nas ljudi izbacili prije dvije godine? jel u svom timu imaju najboljeg igraca svijeta? jel u svom timu imaju skoro najbolje krilo na svijetu? upravo na pozicijama gdje su oni najjaci, mi smo najslabiji! i cuj bez ijednog argumenta c c c. ja se ne bojim razocarenja, na njih sam navikao. ne znam odakle izvlacis ovakave zakljucke. i lijepo sam rekao, imamo sanse, treba da igramo i da pokazemo da umijemo. ja da ne vjerujem da mi mozemo proci, nebi ni gledao utakmice reprezentacije :thumbup:
Pa sam si rekao da ne zelis da se razocaras :-)
Cuj odakle to izvlacim takve zakljucke :lol:

Te argumente nisi ni spomenuo ranije...a argumenti su ti za 10 :lol:
Ako bi tvoji argumenti bili mjerilo, onda bi se znali ucesnici zavrsnice prije kvalifikacija...

Citas li ti covjece sta se pise ovdje?
Pa Portugal je zijanio od Danske i Norveske, ciji bekovi nisu bolji, nego gori od nasih, ako gledas po imenima, a ti to vidim itekako radis???
Kako ce ti tvoji argumenti objasniti te poraze Portugala????
splend

#1003 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by splend »

zlajaBHF wrote: Pa sam si rekao da ne zelis da se razocaras :-)

Ako bi tvoji argumenti bili mjerilo, onda bi se znali ucesnici zavrsnice prije kvalifikacija...

Pa Portugal je zijanio od Danske i Norveske, ciji bekovi nisu bolji, nego gori od nasih, ako gledas po imenima, a ti to vidim itekako radis???
necu da se nadam previse, jer se onda puno razocaram. - ovo sam napisao, i tek sada ne kontam sta si ti zakljucio. fakat mi odgovori na pitanje, sta si ti zakljucio iz ovoga.

pa daj mi ti argumente po kojima smo mi bolji od portugala :mrgreen: i inace, slabo sta citam ovdje, jer narod k'o narod, veze nema. citam par momaka, za koje sam vidio da se dobro razumiju, i njihovo misljenje cijenim i procitam. :thumbup:
mekaba

#1004 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mekaba »

Gandalf wrote:mekaba@

Nisam ja spomenuo krpljenje Koševa ni Bilinog, već pravljenje novog moćnog, pravog fudbalskog stadiona u potpunosti natkrivenog i takav stadion kapaciteta 40 000 stolica bi koštao brat bratu 100 miliona makar KM-ova - a krpit se s milion maraka može svaki stadion i opet će to sve izgledat' jadno i polovno sa stadionom kakav imaju Belgijanci, Portugalci, pa i Moldavci ( Šerif ) - ovdje se postavljaju nerealne želje a za 4-5 godina, pošto mi nemamo ni bijedni milion maraka, molićemo Boga da nas UEFA ostavi makar i na Bilinom, da ne bi domaće utakmice morali igrati u Holandiji ;-) još nam samo i ta "specifičnost" fali.
Novi stadion ova vlast kakva je nece napraviti nikad te je s toga jedini put rekonstrukcija postojeceg.Ne farbanje i postavljanje ogledala po WC-ima vec totalna rekonstrukcija.Zadnji projekat rekonstrukcije i prosirenja Koseva je bio sasvim OK. I to su neki razvalili za 24 h. Koliko smo mi jadni nismo ni svjesni.
zlajaBHF

#1005 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by zlajaBHF »

splend wrote:
zlajaBHF wrote: Pa sam si rekao da ne zelis da se razocaras :-)

necu da se nadam previse, jer se onda puno razocaram. - ovo sam napisao, i tek sada ne kontam sta si ti zakljucio. fakat mi odgovori na pitanje, sta si ti zakljucio iz ovoga.

pa daj mi ti argumente po kojima smo mi bolji od portugala :mrgreen: i inace, slabo sta citam ovdje, jer narod k'o narod, veze nema. citam par momaka, za koje sam vidio da se dobro razumiju, i njihovo misljenje cijenim i procitam. :thumbup:
Neces da se nadas, jer se onda puno razocaras....to si napisao.
Zakljucak, neces da se nadas, jer se bojis razocarenja...

Mi nismo bolji od Portugala, to nisam nigdje napisao. Ali imamo lijepe sanse da ih dobijemo.
Argumente sam ranije pisao...nemoj me opet tjerati na to. Pogledaj stranicu ili dvije unazad
oridjidji

#1006 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by oridjidji »

mikogoago wrote:
zlajapravaraja wrote:@Edin

Da, sve za nas.

U Zenici (na nesto losijem terenu) ih treba od prve minute agresivno ali kontrolisano napasti i igrati presing, uz gromoglasnu podrsku s tribina i pokusati ga zabiti odmah na pocetku, sto ce nam i uspjeti. Dzeko glavom - 1:0.

I onda iz naucene lekcije u Parizu da se ne treba olako zahebavati sa sjajno izradjenim sansama jer ih nece biti citavu utakmicu, BiH odmah uvaljuje drugi (kad vec moze): Medunjanin volejom nakon kornera. 2:0 na poluvremenu.

Onda se Portuguzovi vracaju iz shoka u 2. poluvremenu, publika odjednom vise ne navija kao i obicno, i Kristina nam glavom nakon Nanijevog centarsuta zabije za 2:1, a onda provocira publiku koja mu je se prije toga, 'nako bas primitivno i balkanski, propisno izrugala :lol:

I onda se opet budi Bilino Polje, te bosanski inat: slobodnjak na nekih 33 metra, a Sejo Salihovic ko protiv Turske cijepa mrezu - 3:1 za BiH.

E sad, zavisi u kojoj minuti ce pasti ovaj zadnji gol - jer ako jos ima dosta vremena, onda ce Portugalci sigurno zabiti jos jedan iz guzve pred golom (tipujem Meirelesa), ali ce im sigurno prije toga sijevnuti jos jedna nasa kontra za 4:1 - Vedad Ibisevic zaobilazi golmana nakon sjajne dubinske lopte Miralema Pjanica, a lopta uz pomoc stative na jedvite jade prelazi liniju, a Pepe uklizavajuci na nju udara glavom u tu istu stativu i ostaje bez svijesti 3 minute, nakon cega mora biti zamijenjen. Znaci 4:2 za BiH - tj. ako se vec ne zavrsi 3:1. A to je ionako u Sejinim rukama (ili lijevoj nozi).

I onda u uzvratu kontra vec u 20.-oj minuti, slicna onoj iz Pariza, samo sto Edin Dzeko ovaj put lijevicom unosi i golmana s loptom u gol, i prica je zavrsena vec nakon 1. poluvremena.
BiH se u nastavku rutinski poigrava s demoralisanim Portugalcima, a Zlatan Muslimovic zapecacuje portugalsku sudbinu u 80.-oj minuti golom s centra!
Delirijum na tribinama, vriska, sreca, suze radosnice, itd...

Moze li neko ovo proslijediti Deda Mrazu ? :mrgreen:
Nije potrebno:Ako stvarno svi vjerujemo ,ali onako iz srca duboko u ovo i desice se.Ne treba nam deda Mraz.Ko sto rekoh sve je u nasim glavama.Pomozi sebi pa ce ti i bog pomoci.Ja od srca vjerujem u ovaj Tvoj scenario i prizeljkujem ga.
Mislim da bi svršavao u mlazovima od zadovoljstva a da pritome nisam ejakulirao, kada bi ovakav scenario bio... Ekstaza bi mi trajala sve dok se za nas nebi i EP završio. Prepričavao bi to i unucima, svima ... Kako je jednom moja Bosna savladala nakurčeni Portugal podpomognut sudijama i Uefinim močnicima. Svaki scenario pa i ovaj tvoj bi mi odgovarao, samo da prođemo na EP.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1007 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Entropio »

Rondolog wrote:Image
By babbax at 2011-10-14[/img]
:lol:
udrch

#1008 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by udrch »

Ja sinoć sanjo da smo na poluvremenu vodili 4:0..
Kad me žena probudila negdje u 49. minuti htio joj glavu odvrnuti, pa reko što nisi sačekala bar do 55. minute da vidim hoćemo li kao i protiv Luxemburga da uvalimo petardu :D ..
karanana

#1009 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by karanana »

udrch wrote:Ja sinoć sanjo da smo na poluvremenu vodili 4:0..
Kad me žena probudila negdje u 49. minuti htio joj glavu odvrnuti, pa reko što nisi sačekala bar do 55. minute da vidim hoćemo li kao i protiv Luxemburga da uvalimo petardu :D ..
pa sta je ona htjela u ta doba pa da te ometa dok spavas?
udrch

#1010 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by udrch »

karanana wrote:
Probudila me da vodim dijete u mekteb..

Nije ono što ti misliš :D ..svega mi se ti trebaš ženiti drug :lol: ..
goleta

#1011 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by goleta »

http://www.tvgolo.com/

4962 glasaj. prst me zabolio
Jeff Bingham

#1012 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Jeff Bingham »

poderasmo kristinu :lol:
mp3sa

#1013 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mp3sa »

Jel utakmica zvanicno 11.11. ili 12.11. jer na uefa.com pise samo baraz 11. i 12. ?
BHF_Manijak

#1014 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by BHF_Manijak »

mp3sa wrote:Jel utakmica zvanicno 11.11. ili 12.11. jer na uefa.com pise samo baraz 11. i 12. ?
Obje ekipe su se slozili da se tekma igra u petak tj 11.11! ;-)
luckylaka

#1015 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by luckylaka »

BHF_Manijak wrote:
mp3sa wrote:Jel utakmica zvanicno 11.11. ili 12.11. jer na uefa.com pise samo baraz 11. i 12. ?
U koliko sati
Edin H.

#1016 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Edin H. »

udrch wrote:
karanana wrote:
Probudila me da vodim dijete u mekteb..

Nije ono što ti misliš :D ..svega mi se ti trebaš ženiti drug :lol: ..
Bice beba zaplakala, ali duhovit komentar karanane :D
BHF_Manijak

#1017 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by BHF_Manijak »

luckylaka wrote:
BHF_Manijak wrote:
U koliko sati
Opusteno ljudi, imas jos mjesec do tekme...
Edin H.

#1018 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Edin H. »

BHF_Manijak wrote:
luckylaka wrote:
BHF_Manijak wrote:Obje ekipe su se slozili da se tekma igra u petak tj 11.11! ;-)
U koliko sati
Opusteno ljudi, imas jos mjesec do tekme...
Do prve nema :D
BHF_Manijak

#1019 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by BHF_Manijak »

Dobro statisticari, 26 dana...
Edin H.

#1020 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Edin H. »

BHF_Manijak wrote:Dobro statisticari, 26 dana...

Sitno :D
romanovero

#1021 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by romanovero »

11.11.2011.
kokuz_sa

#1022 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by kokuz_sa »

romanovero wrote:11.11.2011.
na kladionici tip odigrat 1 ..kad vec ima tih jedinica :D
just principe

#1023 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by just principe »

BegA_

#1024 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by BegA_ »

just principe wrote:vama do tekme

a......

http://www.sarajevo-x.com/zanimljivosti ... /111015037

:lol: :lol: :lol: :D
Najjaci komentar:

"xxx
15.10.2011. u 15:52
Safet Susic PAPE, selektor BiH"

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :bih:
shalla

#1025 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by shalla »

bauhaus wrote:Moje misljenje je da se prolaz odlucuje sa 80% u Zenici.
Upravo obrnuto :mrgreen:
Locked