zamutila su nam se sva vrela, otišle su pumpe....
jel ima još neko problema s vodom? loš pritisak, mutna voda iz česme??
ove avazove članke ne znam ko još više uzima za ozbiljnoPipiDugaDevetka wrote:Tarik Kupusović: Nije tačno da nema vode u rezervoarima
Očigledno je da ViK kao kompanija ne može odgovoriti zadatku da osigura potrošačima vodu 24 sata, ističe Kupusović
Autor A. Nalo | Objavljeno 08.03.2012. u 08:59
Slab pritisak vode na česmama Nakon prošlomjesečnih obimnih padavina u gradske rezervoare preduzeća "Vodovod i kanalizacija" slijevaju se velike količine vode, pa je nejasno zašto se i u zimskim mjesecima u mnogim naseljima moraju zavrtati slavine, kazao je za "Avaz" direktor Instituta za hidrotehniku pri Građevinskom fakultetu u Sarajevu Tarik Kupusović.
- Poslije toliko padavina ViK-ov argument da nema dovoljno vode u postrojenjima nije na mjestu. Situacija s vodom bila je kritična jesenas, ali ne i sada, kada je nivo podzemnih voda na zavidnom nivou. Ne razumijem šta postižu time što uvode učestale redukcije od ponoći do jutra - ističe Kupusović.
On naglašava da je vodovodna mreža na području Sarajeva u kritičnom stanju i zbog rupa u cijevima voda se gubi i curi van sistema.
- Treba reći da ima vode, ali da su cijevi stare, što je opet problem ViK-a koji ne ulaže u njihovu obnovu. Zbog takve situacije ne trebaju ispaštati građani i cijeli grad jer je očigledno da ova kompanija ne može odgovoriti zadatku da osigura potrošačima vodu 24 sata - navodi Kupusović.
On smatra da se zavrtanjem ventila ne može uštedjeti mnogo vode i struje koja se koristi za rad pumpi.
- Kada se voda isključi, cijevi se napune nečistoćama. I onda, kad je ponovo puste, mi na česmama dobijemo nekvalitetnu i zagađenu vodu. Zato apeliramo na građane da prije upotrebe vodu puste da dobro oteče - naglašava Kupusović.
jao, srednji vijekstarii wrote:pada kiša bice vode
kad cete skontati da nije do nedostatka vode nego vodovodu skupe struje?starii wrote:pada kiša bice vode
neka bolje da smo u zabludiThe 51st State wrote:kad cete skontati da nije do nedostatka vode nego vodovodu skupe struje?starii wrote:pada kiša bice vode
Popravi ovo gore, ili je to stvarno upisan datum?mali Ninja wrote:moze li mi neko reci kakva je ovo zavrzlama doslo mi 35KM za 28.5.2012 - 12.06.2012, to je 15 dana
to je stvarno taj datum za koji sam dobio račun, nisam se još išao žaliti prije nego se raspitam, da ne ispadnem budala.poznanik wrote:Popravi ovo gore, ili je to stvarno upisan datum?mali Ninja wrote:moze li mi neko reci kakva je ovo zavrzlama doslo mi 35KM za 28.5.2012 - 12.06.2012, to je 15 dana
Pa očito je da je greška, idi da ti se stornira ovaj račun, nemaš šta pitati ovdje.mali Ninja wrote:to je stvarno taj datum za koji sam dobio račun, nisam se još išao žaliti prije nego se raspitam, da ne ispadnem budala.poznanik wrote:Popravi ovo gore, ili je to stvarno upisan datum?mali Ninja wrote:moze li mi neko reci kakva je ovo zavrzlama doslo mi 35KM za 28.5.2012 - 12.06.2012, to je 15 dana
Gospoda nije u stanju to raditi po noci nego su nasli raditi od 9 h i to subotom, male im plate pa nisu motivisaniDasi wrote:OBAVJEŠTENJE ZA POTRŠAČE I SUGRAĐANE KANTONA SARAJEVO
Poštovani potrošači i sugrađani,
U subotu, 16.06.2012.godine mogući su poremećaji u vodosnabdijevanju
potrošača sa gradskog vodovodnog sistema na širem području grada, a zbog
neophodnih radova na elektro-energetskom postrojenju na glavnom izvorištu
Bačevo.
Molimo građane za razumijevanje.
I dalje apelujemo na građanstvo, da se voda koristi racionalno.
Unaprijed se zahvaljujemo na razumjevanju.
ODJELJENJE INFORMISANJA
KJKP «Vodovod i kanalizacija» d.o.o
Sarajevo