Protesti u Americi.

Post Reply
nosara

#1001 Re: Protesti u Americi.

Post by nosara »

nosara

#1002 Re: Protesti u Americi.

Post by nosara »

nosara

#1003 Re: Protesti u Americi.

Post by nosara »

Koolin1

#1004 Re: Protesti u Americi.

Post by Koolin1 »

sad vec pretjerujete svi... Simpozium Dilirium ide predaleko kada prica o razlozima za protest ( a i kada opisuje trenutno stanje OWS-a) ali... razlozi za protest itekako postoje. sada vise nego ikada prije...
Opetja033

#1005 Re: Protesti u Americi.

Post by Opetja033 »

Ja imam konkretne dokaze da jeza_u_ledja i gilbert poticu od iste reptilijanske loze. Provokatori! :lol:
simpozijum delirijum

#1006 Re: Protesti u Americi.

Post by simpozijum delirijum »

sistem u krizi , globalno, evo vijest iz Slovacke , do nedavno mirna drzava koja je prosla tranziciju iz "mracnoga komunizma u slobodarski neoliberalni kapitalizam "
suzavac i batine za narod kada se bune protiv korupcije a penzije i standard zivota na nivou BiH , izgleda EU nije jednaka za sve , sto bi Orvel rekao u "zivotinjskoj farmi" ; "svi smo svinje ali neke svinje su jednakije od drugih ";
http://www.washingtonpost.com/world/eur ... print.html
simpozijum delirijum

#1007 Re: Protesti u Americi.

ovo je brze negoli ocekujem :thumbup:
Americko proljece nije zezanje izgleda , 40 000 ljudi u Viskonsinu trenutno , odlucni i hrabri . policija totalno zbunjena i povlaci se :lol: , znaci ?
krenulo je Americko proljece , neka nam je sa srecom , hvala hrabrim ljudima Viskonsina !
ups ! ispravka 62 000 ljudi ! zadnja informacija !
http://www.livestream.com/occupywi
gilbert

#1008 Re: Protesti u Americi.

Post by gilbert »

Opetja033 wrote:Ja imam konkretne dokaze da jeza_u_ledja i gilbert poticu od iste reptilijanske loze. Provokatori! :lol:
Otkriveni smo , zemljani znaju :!: :!:
Image
jefferson

#1009 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

simpozijum delirijum wrote:sistem u krizi , globalno, evo vijest iz Slovacke , do nedavno mirna drzava koja je prosla tranziciju iz "mracnoga komunizma u slobodarski neoliberalni kapitalizam "
suzavac i batine za narod kada se bune protiv korupcije a penzije i standard zivota na nivou BiH , izgleda EU nije jednaka za sve , sto bi Orvel rekao u "zivotinjskoj farmi" ; "svi smo svinje ali neke svinje su jednakije od drugih ";
Ti trebas malo da se dozoves!
simpozijum delirijum

#1010 Re: Protesti u Americi.

jefferson wrote:
simpozijum delirijum wrote:sistem u krizi , globalno, evo vijest iz Slovacke , do nedavno mirna drzava koja je prosla tranziciju iz "mracnoga komunizma u slobodarski neoliberalni kapitalizam "
ja ne znam za tebe ali ja sam se dozvao, samo gledaj care uzivo video-link !
gledas li ti ovaj video-link iz Viskonsina koji sam postao ?
"zlocesti" borci nam nista nisu rekli , i samo ; bum ! oko 60 000 ljudi skupise u ovim trenutcima ,
OWS je zaprepascen i pozitivno zbunjen ovom iznenadnom akcijom
carevi Viskonsina !
:thumbup:
gilbert

#1011 Re: Protesti u Americi.

Post by gilbert »

jefferson wrote:
Nezna covjek , mjesa razvijenu Cesku sa siromasnom Slovackom koja je bila negdje u razini sa Albanijom :D
Slovacka je dodata Ceskoj da je u Ceskoslovackoj vuce . Jedno od najbjednih drzava u Evropi , Rumunija i Bugarska su bile Amerika za Slovacku.
gilbert

#1012 Re: Protesti u Americi.

Post by gilbert »

simpozijum delirijum wrote: ja ne znam za tebe ali ja sam se dozvao, samo gledaj care uzivo video-link !
"zlocesti" borci nam nista nisu rekli , i samo ; bum ! oko 60 000 ljudi skupise u ovim trenutcima ,
carevi Viskonsina !
http://www.todaystmj4.com/news/142198585.html
simpozijume danas je godisnjica protesta na kojima je Sindikat skupio 100 000 protestanata , zbog novog zakona niti je iznenadjenje niti je to OWS organizovao .
jos jednom Image
simpozijum delirijum

#1013 Re: Protesti u Americi.

gilbert wrote:
simpozijum delirijum wrote: ja ne znam za tebe ali ja sam se dozvao, samo gledaj care uzivo video-link !
carevi Viskonsina !
simpozijume danas je godisnjica protesta na kojima je Sindikat skupio 100 000 protestanata , zbog novog zakona niti je iznenadjenje niti je to OWS organizovao .
jos jednom Image
ma pricaj sta god hoces , uz duzno postovanje , ovo ce biti duga noc u Viskonsinu i guverner Skot Valker mora pasti !
nemam vremena da se natezem sa HiperAmerikancima zaludjenim , vec odoh po komandi i sa odusevljenem poslati novcanu donaciju borcima Viskonsina ( treba im hrana i osvjezenje i medicinske zalihe u slucaju napada sigurnosnoga aparata i slicno )
a lijepo sam vam rekao ; Americko proljece dolazi . odlucite se na kojoj strani ce te biti
PEACE !
gilbert

#1014 Re: Protesti u Americi.

Post by gilbert »

Ovo je samo za one koji vjeruju u rasizam u Americi
http://FunnyOrDie.com/m/3w3f
gilbert

#1015 Re: Protesti u Americi.

Post by gilbert »

simpozijum delirijum wrote:
gilbert wrote:
carevi Viskonsina !
jos jednom Image
ma pricaj sta god hoces , uz duzno postovanje , ovo ce biti duga noc u Viskonsinu i guverner Skot Valker mora pasti !
nemam vremena da se natezem sa HiperAmerikancima zaludjenim , vec odoh po komandi i sa odusevljenem poslati novcanu donaciju borcima Viskonsina ( treba im hrana i osvjezenje i medicinske zalihe u slucaju napada sigurnosnoga aparata i slicno )
a lijepo sam vam rekao ; Americko proljece dolazi . odlucite se na kojoj strani ce te biti
PEACE !
Eno go pada vec godinu dana :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
simpozijum delirijum

#1016 Re: Protesti u Americi.

evo jedan edukativni video , zapalite cigaretu , otvorite si pivu (vikend je ) i lagano ..
tesko je osvijestiti ljude zaludjenje laznim patriotizmom , znam ,
OWS je skola i univerzitet osvijescivanja , samo polako i bez nerviranja :lol:
gledaj film i opusti se i ne samo USA vec globalno ..;
http://www.informationclearinghouse.inf ... e30620.htm
cindrlimindrli

#1017 Re: Protesti u Americi.

Post by cindrlimindrli »

simpozijum delirijum wrote:zapalite cigaretu , otvorite si pivu (vikend je ) i lagano ..
Sto ti je revolucionarni duh.
simpozijum delirijum

#1018 Re: Protesti u Americi.

cindrlimindrli wrote:
simpozijum delirijum wrote:zapalite cigaretu , otvorite si pivu (vikend je ) i lagano ..
Sto ti je revolucionarni duh.
jasta ! samo cekaj kada krenemo na Vasington ove godine ! kao u ovoj sceni :lol: ;
'PADAJ SILO I NEPRAVDO'

zahvalan

#1019 Re: Protesti u Americi.

Post by zahvalan »

simpozijum delirijum wrote:
zahvalan wrote:A inace u Americi se protestvuje protiv koga protiv sta ??

Sto ne mogu svi da se ozene s 20 godina i da imaju vlastiti dom ??

Sto su im Socijalna izdavanja Mala ??

ne razumijem ove ljude

Rade po 8 sati pet dana u sedmici i ako rade prekovremeno onda to debelo naplate ....

:-) :-) :-) Nekad stvarno ne razumijem neke ljude
bez namjere da te uvrijedim , samo citaj postove forumasa iz USA, i mada se svadjamo i pljujemo medjusobno i moderatori nas banuju i svasta i ? , ne mozes uporedjivati Bosanca i Hercegovca sa Amerilkancem !
stara , mislim Jevrejska poslovica kaze ;" dabogda imo' pa nemao "
ne znaju ljudi se prilagoditi nestasici , panika ih hvata USA, nije imala niti jedan rat na svojoj teritoriji u zadnjih 200 godina i njima je sokatno da oko 110 miliona zivi u siromastvu
ali ? forumasi koji su dulje od mene ti puno bolje mogu objasniti sta se desava od mene , jer ja sam fanaticni OWS ! :D neka ti oni objasne kako je zivjeti u USA ako si kokuz na minimalnoj nadnici !
poznato zar ne ?
sirom svijeta , 1% elite nam krv pije
kako djete poslati u skolu
kako platiti benzin ? i platiti ratu lihvarskim bankama za kucu i kredit za auto ?
i jos mnogo toga ....

:lol: znaci ne mogu da vjerujem

koje crno prezivljavanje u Americi ja ga ne znam da se vratio s zapada Gladan :thumbup:

Kad ti je toliko lose zasto ne iselis iz Amerike ??

I dalje imate najjeftiniji benzin,radite maksimalno po 8 sati (cak imate mogucnost da radite po 2 posla)

Imate sve benfice svijeta i opet sistem ne valja,

Nego pitaj drugove s Wall Street-a bil se mijenjali sa mnom ?

Jel problem sto ne mogu svi da ljetuju u Meksiku ili da voze neke velike Džipove (truck kako vi to zovete)

Prosjecna Kubikaza Americkog vozila 6.0 :lol: i problem sto trosi puno
simpozijum delirijum

#1020 Re: Protesti u Americi.

sakrijte se iza vasih jastuka i kablovske TV , i kada vidite OWS ?/ bjezite iza prvoga coska , kukavice ..
i nece vam pomoci !
ono sto me zamalo slomilo u Sarajevu 1992 je ranjena djeca , jednostavno ne mogu podnijeti
a tu djecu sada kao nocna mora vidim , gladnu i zednu u USA ! danas i OWS ce se boriti do kraja i da ih spasi !!!
gilbert

#1021 Re: Protesti u Americi.

Post by gilbert »

zahvalan wrote:[

:lol: znaci ne mogu da vjerujem

koje crno prezivljavanje u Americi ja ga ne znam da se vratio s zapada Gladan :thumbup: Ma eno puni avion povratnika svi gladni i zedni :lol:

Kad ti je toliko lose zasto ne iselis iz Amerike ?? Nece lakse je sjediti u Americi i kukati na sistem :lol:

I dalje imate najjeftiniji benzin,radite maksimalno po 8 sati (cak imate mogucnost da radite po 2 posla)Nema zemlje u kojoj mozes raditi dva ili tri posla koliko posla ima ali hoce svako direktorsku fotelju

Imate sve benfice svijeta i opet sistem ne valja, moraju se buniti za nesto visak energije

Nego pitaj drugove s Wall Street-a bil se mijenjali sa mnom ? eno sve trce da se mjenjaju

Jel problem sto ne mogu svi da ljetuju u Meksiku ili da voze neke velike Džipove (truck kako vi to zovete)
sto se tice ljetovanja u Meksiku

Prosjecna Kubikaza Americkog vozila 6.0 :lol: i problem sto trosi puno ma netrose puno
zahvalan

#1022 Re: Protesti u Americi.

Post by zahvalan »

@ Gilbert :lol: :lol:

to su isti oni kao u londonu kad su lomili sve zivo

a oni u Londonu dobijaju stan od drzave socijalu i malo im

mozes li zamisliti koliko im je lose

imas pravo svi hoce kuckati po laptopu i sjediti u udobnoj koznoj fotelji
simpozijum delirijum

#1023 Re: Protesti u Americi.

pa i u BiH ima naroda koji rade 8 sati , skoro svi voze auto i imaju mobitel i TV , kada pogledas centre BiH gradova i bljestave izloge i pune kafane , covjek bi rekao ; "ma narod rahat , sta se zale "?
banalna i plitka logika
ali ovo je udarna vijest iz USA ipak , i nikakvih fakticki protesta , skoro nikakvih reakcija anti-ratnih pokreta
cak niti OWS :x ( sta li cekaju ?)
trkeljanje na svim TV stanicama kako je Americki vojnik poludio i ubio 16 Afganistanskih civila ( i 9-ro djece medju njima ) i kako je to cin usamljenika , i "jadan je bio 4 puta u ratnim zonama i "jadnicak malo pukao" , ali sve su to dobri momci , pa nasa nebeska armija USA nikada ne bi ubila civila "
jedan vojnik je optuzen , bit ce zrtveni jarac
samo jedan u nizu zlocina , koji se sada desavaju zabrinjavajucim tempom ( skoro svake sedmice javnost se opet i nanovo sokira slicnim desavanjima i kada se prasina slegne ? pauza do sljedecega masakra )
ovu korporacijsku mashineriju smrti se nekako mora zaustaviti , oteli su se kontroli i ko ce biti sljedeci cilj ?
http://news.antiwar.com/2012/03/11/witn ... -kandahar/
ljubav_aha

#1024 Re: Protesti u Americi.

Post by ljubav_aha »

simpozijum delirijum wrote:pa i u BiH ima naroda koji rade 8 sati , skoro svi voze auto i imaju mobitel i TV , kada pogledas centre BiH gradova i bljestave izloge i pune kafane , covjek bi rekao ; "ma narod rahat , sta se zale "?
logika ti je nula :D :-) :lol:
zahvalan

#1025 Re: Protesti u Americi.

Post by zahvalan »

u Bosni kahvenise ko moze,ko ne moze kahvenisati po cijeli dan on Radi od zvijezde do zvijezde

Mi nemamo Apple,Nike,Coca Colu, FBI,CIA, kod nas se ne vrte Trilijarde ili Bilijarde po drzavi

Kod nas rijetki jako rijetki vozaju Lamborghini,Ferrari i djipove kubikaze 8.0 to je za nas standrad

i ove sto si vidio da kahvenisu su pretezno studenti i Omladina tako da ti to nije neko mjerilo

Pa samo Holywood unese novca u Ameriku kao sto cijela Evropa zaradi za cijelu Godinu

Imate svu zivu tehnologiju u Drzavi i opet nesto kukate

Nego da se zamijenimo ja i ti ?
Post Reply