Federalna televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Chuckie

#1001 Federalna televizija

Post by Chuckie »

Kaže Darijan cvokočući zubima ttttooo je bbbio pad kakvo prinudno slijetanje, pola helllkikoppppteta fali. :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
drndalo

#1002 Re: Federalna televizija

Post by drndalo »

kemal21 wrote:
Platformas wrote:Zna li neko kako se "zove" ovaj helikopter sto je pao, htio bi da proguglam njegove karakteristike. Djeluje mi staro ?
Ruski Mi 17
Mislim da je ipak bio Mi-8, slicna masina, manje razlike u odnosu na Mi-17(1)... Uglavnom stariji model, manje konja, manja nosivost od Mi-17(1), repna elisa s desne strane repa, dok je kod Mi17(1) s lijeve...
Abu FEED el-Castro

#1003 Re: Federalna televizija

Post by Abu FEED el-Castro »

MrMaliJoe wrote:
Abu FEED el-Castro wrote:
....palanački vokabular (ja stvarno ne znam gdje se jos, izuzev mozda u kafani u koju ne zalazim ....
Nije mi jasno kako znaš da se takav vokabular upotrebljava u kafanama kad tamo ne zalaziš !!!!!!
Idi nauci citat pa se javi, pise ti eto "mozda", bukvalac onaj kafanski :D
Nije to tema... Ovo je kutak za uživatelje ftv displeja :D
Better Man

#1004 Re: Federalna televizija

Post by Better Man »

Evo gledam ovaj FTV dnevnik i stvarno je smiješnoo kad pogledaš da voditeljice su identično našminkane, tj. kooriste iste boje šminke. Nemaju nimalo mašte i orginalnosti!
StupskaBitanga

#1005 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

Better Man wrote:Evo gledam ovaj FTV dnevnik i stvarno je smiješnoo kad pogledaš da voditeljice su identično našminkane, tj. kooriste iste boje šminke. Nemaju nimalo mašte i orginalnosti!
znači ništa spektakularno ne propuštam
Hajde želim rezime najjačih dešavanja
drndalo

#1006 Re: Federalna televizija

Post by drndalo »

Better Man wrote:Evo gledam ovaj FTV dnevnik i stvarno je smiješnoo kad pogledaš da voditeljice su identično našminkane, tj. kooriste iste boje šminke. Nemaju nimalo mašte i orginalnosti!
Mislim da one nemaju nista sa svojim sminkanjem, tj. nasminkaju ih sminkeri i mrs pred kameru...
Platformas

#1007 Re: Federalna televizija

Post by Platformas »

pored svega ostalog i to se stigne upratit, pohvalno :D
Miki123

#1008 Re: Federalna televizija

Post by Miki123 »

e, jebi ga. kako to rade u londonu? :D
Intimus

#1009 Re: Federalna televizija

Post by Intimus »

Zna li neko kako su Darjan Babić i Jasmin Šuvalija tokom noći? Zabrinut sam, jer je već prošlo 7 sati otkako nisam čuo nijednu novu vijest o njima. Inače, ako niste znali novinar i snimatelj FTV su učestvovali u prinudnom slijetanju helikoptera OS BiH:
... Po dolasku u Sarajevu Darjan Babić i Jasmin Šuvalija izvšili i kompletan liječnički pregled na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Prema nalazima liječnika kod naših kolega nema ozbiljnih ozljeda. Lakše tjelesne ozljede glave zadobio je snimatelj Jasmin Šuvalija.

...U spašavanju i pomaganju ugroženom stanovništvu učestvovala je i naša ekipa, novinar Darjan Babić i snimatelj Jasmin Šuvalija.

:mrgreen: :skoljka:
branimir stulic

#1010 Re: Federalna televizija

Post by branimir stulic »

Ljudi moji ko je letio helikopterom zna, odnosno pretpostavlja kroz sta su ljudi prosli... Pad helikoptera, odnosno ostecenje repa dovodi do nekontrolisanog okretanja kabine sa putnicima... E pa ko bi u toj ves masini bio sposoban snimati ja ne znam...jer sva oprema, i svi ljudi koji se nalaze unutra jednostavno budu razbacani po zidovima kabine (kao centrifuga u masini za ves),
A ovima sto se zezaju na racun crne kutije i dr. mozda kao podsjecanje da se i njima ili njihovim obiteljjima moze nesto slicno desiti, ukoliko putuju avionima i dr. Ali sumnjam... Vidim da je skinuto sa poznatog portala, koji potice sa prostora gdje se putuje iskljucivo po zemlji - bilo pjeske, sa ovcama....ili mercedesom...
luckylaka

#1011 Re: Federalna televizija

Post by luckylaka »

Da li jos neko prati novu sezonu,,LZN,,odgledao sam danas nekih 15-20 minuta,nisam mogao dalje.Ubitacno dosadno sa istim fazonima 3-4 godine.Prekinite to sranje dajte nam humor
realan 100

#1012 Re: Federalna televizija

Post by realan 100 »

Morah ovo napisati...
U zadnje vrijeme Dnevnik FTV stvara sliku kriminala, beznađa, lopovluka...a onda se dovlaće kao gosti spasioci u obliku političkih lešinara SBB-a i inih. Oni bi riješili, oni traže ostavke... Naroćito u ovo vrijeme kataklizme i regijonalnog ledenog doba.
A onda, sinoć, prikazuju reisa, pa kovertu, pa metak !? Hallo, ba. Šta oni hoće, za koga igraju ?
Jeli to priprema za izbore SBB-a, SDP-a?
Zavadi pa vladaj, kako jednostavno zvuči !
jon_jovi

#1013 Re: Federalna televizija

Post by jon_jovi »

realan 100 wrote:Morah ovo napisati...
U zadnje vrijeme Dnevnik FTV stvara sliku kriminala, beznađa, lopovluka...a onda se dovlaće kao gosti spasioci u obliku političkih lešinara SBB-a i inih. Oni bi riješili, oni traže ostavke... Naroćito u ovo vrijeme kataklizme i regijonalnog ledenog doba.
A onda, sinoć, prikazuju reisa, pa kovertu, pa metak !? Hallo, ba. Šta oni hoće, za koga igraju ?
Jeli to priprema za izbore SBB-a, SDP-a?
Zavadi pa vladaj, kako jednostavno zvuči !
Da, al sve to ne treba gledati. Problem je što smo se mi naučili na televiziju.
chuchumbamayumbe

#1014 Re: Federalna televizija

Post by chuchumbamayumbe »

luckylaka wrote:Da li jos neko prati novu sezonu,,LZN,,odgledao sam danas nekih 15-20 minuta,nisam mogao dalje.Ubitacno dosadno sa istim fazonima 3-4 godine.Prekinite to sranje dajte nam humor
NIkada nisam pogledao niti jednu epizodu, trudio sam se nekliko puta ali ne ide.
novi.dan.nova.nafaka

#1015 Re: Federalna televizija

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Platformas wrote:
Halcyon wrote:Koja bolesna emisija... Nekad sam ovu Aidu gotivio, sad kad je vidim povraća mi se. :-?
da nisi promijenio sex. orjentaciju ? :D
:shock: :lol: :lol: :lol:
realan 100

#1016 Re: Federalna televizija

Post by realan 100 »

Prijavi postCitiraj (i odgovori)Re: Federalna televizija
Postao/la jon_jovi dana 13/02/2012 09:43

Da, al sve to ne treba gledati. Problem je što smo se mi naučili na televiziju.

Ma ne znam više šta da gledam !?.
Plaćam pretplatu da gledam, da budem informisan. Ali...nek se zamisle, šta rade, kome se uvlače ? Ovo što rade ne valja? Do sada nisam razmišljao o prestanku plaćanja tv pretplate !!!
žuta

#1017 Re: Federalna televizija

Post by žuta »

A večeras Bregović i Hadžiomerović u 60 min sviraju skupa SENZACIONALNO
Banksy

#1018 Re: Federalna televizija

Post by Banksy »

chuchumbamayumbe wrote:
luckylaka wrote:Da li jos neko prati novu sezonu,,LZN,,odgledao sam danas nekih 15-20 minuta,nisam mogao dalje.Ubitacno dosadno sa istim fazonima 3-4 godine.Prekinite to sranje dajte nam humor
NIkada nisam pogledao niti jednu epizodu, trudio sam se nekliko puta ali ne ide.
Isto. A mislila sam da sam jedina ...
mahalik

#1019 Re: Federalna televizija

Post by mahalik »

Da li jos neko prati novu sezonu,,LZN,,odgledao sam danas nekih 15-20 minuta,nisam mogao dalje.Ubitacno dosadno sa istim fazonima 3-4 godine.Prekinite to sranje dajte nam humor
Ta serija je trebala davno završiti jer stvarno više nikome nije interesantna
Sve je na silu, prežvakano i već viđeno
Sasvim_Obican

#1020 Re: Federalna televizija

Post by Sasvim_Obican »

Problem sa serijom je počeo kad je scenarista otkrio stranicu vivevi.*net, pa smo u svakoj epizodi kao okosnicu ranje gledali nešto što je prije mjesec dana bilo proglašeno za vic mjeseca. Plus, dovlačenje hrvatskih glumica i glumaca koji sa svojim "intelektualnim" humorom i groznim dijalektom, od serije napraviše ruglo.

Sad mi se čine da su se malo očistili i ostali na nekim osnovama, pa je serija zasad gledljiva.
pemanapemani

#1021 Re: Federalna televizija

Post by pemanapemani »

Sasvim_Obican wrote:
Problem sa serijom je počeo kad je scenarista otkrio stranicu vivevi.*net, pa smo u svakoj epizodi kao okosnicu ranje gledali nešto što je prije mjesec dana bilo proglašeno za vic mjeseca. Plus, dovlačenje hrvatskih glumica i glumaca koji sa svojim "intelektualnim" humorom i groznim dijalektom, od serije napraviše ruglo.

Sad mi se čine da su se malo očistili i ostali na nekim osnovama, pa je serija zasad gledljiva.
Šukrija iz Splita :)
cyprus

#1022 Re: Federalna televizija

Post by cyprus »

LZN je u poređenju sa ostalim našim serijama vrlo dobra... samo se slažem da su je trebali okončat ranije... sa svakom sezonom je sve gora... Ali tako to većinom ide... Ipak, i dalje je smatram gledljivom :)
brzica

#1023 Re: Federalna televizija

Post by brzica »

U svakom slučaju dok je Mustafe moći će se gledati. A trebali
su završiti prije dvije godine.
karanana

#1024 Re: Federalna televizija

Post by karanana »

kad je dino umro trebali su zavrsiti i to je to.
od tada ja ne gledam. ne samo radi manjka dine nego generalno se od tada otprilike i razvodnilo sa dovodjenjem hrvatskih glumaca. nemam nista protiv hrvatskih glumaca, ali jednostavno im u ovom show-u nije bilo mjesta, ali ocigledno ima razlog da se oni dovode, mozda komercijalni.
SprecoM

#1025 Re: Federalna televizija

Post by SprecoM »

Banksy wrote:
Isto. A mislila sam da sam jedina ...
Zbog s.anja oko Lukača ništa na FTV više ne gledam! Supruga također!
Post Reply