I ja!!!Halcyon wrote:Slažem se.todd_smith wrote:pricajte sta hocete Dalija je najbolja![]()
Al Jazeera Balkans
Moderator: anex
- Haris033
#1001 Re: Al Jazeera Balkans
- Henry Chinaski
#1002 Re: Al Jazeera Balkans
Logično je da AJ ne impresionira one kojima je domet Survivor ili ZMBT jer traži potpuno drugu ciljnu grupu. S druge strane, osim vrhunske produkcije vijesti tu su odlični dokumentarci, reportaže i intervjui.
Uglavnom, postavili su visoke standarde u regiji, a to što još nemaju visoku gledanost oslikava strukturu stanovništva, u obrazovnom i intelektualnom smislu.
Uglavnom, postavili su visoke standarde u regiji, a to što još nemaju visoku gledanost oslikava strukturu stanovništva, u obrazovnom i intelektualnom smislu.
- opa22
#1003 Re: Al Jazeera Balkans
todd_smith wrote:pricajte sta hocete Dalija je najbolja![]()
a tiiiiii si taj
- BHF_Manijak
#1004 Re: Al Jazeera Balkans
Posto vidim da mene prozivas, onda da ti i odgovorim!Henry Chinaski wrote:Logično je da AJ ne impresionira one kojima je domet Survivor ili ZMBT jer traži potpuno drugu ciljnu grupu. S druge strane, osim vrhunske produkcije vijesti tu su odlični dokumentarci, reportaže i intervjui.
Naravno da me ne impresionira kada znam da je strani ulagac u pitanju, pa to se na kraju krajeva i ocekuje od jedne ovako ozbiljne televizije, nisam ni ocekivo da ce AJ biti na nivou mrtvog HAyata ili FTV-a, zbog toga i kazem da mi sad nije nesto "wooow" sto ljudi imaju najjaci program u drzavi!
-
todd_smith
#1005 Re: Al Jazeera Balkans
opa22 wrote:todd_smith wrote:pricajte sta hocete Dalija je najbolja![]()
a tiiiiii si taj![]()
![]()
-
milojicabrzi
#1006 Re: Al Jazeera Balkans
Kod AJ Balkans, se najbolje vidi kako lijepo funkcionira medij kojeg boli lijevo uho za politicke prilike u BiH i stranke na vlasti 
Super televizija koja nije niciji megafon, barem u ovim lokalnim medijsko-politickim okvirima... Dosta dokumentaraca, analitike, ova TV je postavila standarde koji trebaju edicirati gledateljstvo, objektivno informirati, dizati opcu kulturu i toleranciju, sto je i cilj medija, gledano u cjelokupnom drustvenom kontekstu.
Uglavnom, bitno je vidjeti da egzistira i postoji medij izvan sitnih SDA-SDP-SBB-HDZ i ostalih dnevno politickih i interno-carsijskih talova i razmirica, koji su se zbog postojanja FTV i RTRS, vec udomacili kao model komunikacije u javnim servisima...
Super televizija koja nije niciji megafon, barem u ovim lokalnim medijsko-politickim okvirima... Dosta dokumentaraca, analitike, ova TV je postavila standarde koji trebaju edicirati gledateljstvo, objektivno informirati, dizati opcu kulturu i toleranciju, sto je i cilj medija, gledano u cjelokupnom drustvenom kontekstu.
Uglavnom, bitno je vidjeti da egzistira i postoji medij izvan sitnih SDA-SDP-SBB-HDZ i ostalih dnevno politickih i interno-carsijskih talova i razmirica, koji su se zbog postojanja FTV i RTRS, vec udomacili kao model komunikacije u javnim servisima...
- opa22
#1007 Re: Al Jazeera Balkans
ma niš na nekom drugom forumu te skuzio i razmisljam ko je sad ovaj XDtodd_smith wrote:opa22 wrote:todd_smith wrote:pricajte sta hocete Dalija je najbolja![]()
a tiiiiii si taj![]()
![]()
![]()
-
todd_smith
#1008 Re: Al Jazeera Balkans
skonto sam i ja po avataru
a sto se Dalije tice

ma dusa
a sto se Dalije tice

ma dusa
- Halcyon
#1009 Re: Al Jazeera Balkans
Ma med.
Volim je, ocam'.
Volim je, ocam'.
-
todd_smith
#1010 Re: Al Jazeera Balkans
.
Last edited by todd_smith on 03/11/2012 22:59, edited 1 time in total.
-
BornInHell
#1011 Al Jazeera Balkans
todd_smith wrote:redovno se ja sa njom cujem preko Twittera![]()
![]()
![]()
![]()
O cemu pricate, daj nam malo uvid u taj njeni svijet
Klix SUX SaX for Life!!!
- Halcyon
#1012 Re: Al Jazeera Balkans
Znači prevarila me...todd_smith wrote:redovno se ja sa njom cujem preko Twittera![]()
![]()
![]()
![]()
-
milojicabrzi
#1013 Re: Al Jazeera Balkans
Al Jazeera jeste tv kuca sa visokim produkcijskim standardima, a takodjer ne forsiraju previse istrazivacko novinarstvo... Uglavnom standardi su dobri, novinarstvo je revijalno-informativnog tipa, kao sto neko prije rece, nema tu puno kopanja ispod povrsine, sta ima posluzeno, to i prenesi publici i to je to.
Medjutim i takav pristup je ok, ukoliko se zeli imati jednostavan informativni pristup, nase tv stanice u BiH su usr*le motku sa istrazivackim novinarstvom kojem je cilj da se izblate i napadnu simpatizeri i pripadnici suprotnog medijsko-politickog tabora...
Drugim rijecima, bolje je i anemicno informativno novinarstvo, od onog maligno-istrazivackog kakvo je npr. forsirala 60 minuta. Dakle, ako sa nekim zarom i vatrom istrazujes ministre SDA i njihove marifetluke, onda izvoli jednako tako strastveno istraziti i slucajnog prolaznika i sucaj "Reket".
Al Jazeera ce nadoci u ovom istrazivacko-informativnom segmentu, jer ce se vjerojatno brzo naci nekoliko dobrih novinarskih operativaca, koji ce popuniti taj dio, jer voditelje i voditeljice su vec pazljivo probrali.
Ono sto mi se svidja kod AJ Balkans, je sto su brate vratili dostojanstvo i dignitet novinarskoj profesiji... Ide se javljati uzivo iz Pariza, kupuju se normalna odjela za voditelje, za razliku od bajnog javnog RTV servisa, ciji su novinari u 21 stoljecu isti tramvajem na teren i snimanje, ili se mrcvarili po prljavim vozilima "zutog taxija"... a radili i ginuli za mekinje.
AJ Balkans je neke stvari postavila na svoje mjesto, novinar je konacno dobio malo dostojanstva, platu i odijelo
Medjutim i takav pristup je ok, ukoliko se zeli imati jednostavan informativni pristup, nase tv stanice u BiH su usr*le motku sa istrazivackim novinarstvom kojem je cilj da se izblate i napadnu simpatizeri i pripadnici suprotnog medijsko-politickog tabora...
Drugim rijecima, bolje je i anemicno informativno novinarstvo, od onog maligno-istrazivackog kakvo je npr. forsirala 60 minuta. Dakle, ako sa nekim zarom i vatrom istrazujes ministre SDA i njihove marifetluke, onda izvoli jednako tako strastveno istraziti i slucajnog prolaznika i sucaj "Reket".
Al Jazeera ce nadoci u ovom istrazivacko-informativnom segmentu, jer ce se vjerojatno brzo naci nekoliko dobrih novinarskih operativaca, koji ce popuniti taj dio, jer voditelje i voditeljice su vec pazljivo probrali.
Ono sto mi se svidja kod AJ Balkans, je sto su brate vratili dostojanstvo i dignitet novinarskoj profesiji... Ide se javljati uzivo iz Pariza, kupuju se normalna odjela za voditelje, za razliku od bajnog javnog RTV servisa, ciji su novinari u 21 stoljecu isti tramvajem na teren i snimanje, ili se mrcvarili po prljavim vozilima "zutog taxija"... a radili i ginuli za mekinje.
AJ Balkans je neke stvari postavila na svoje mjesto, novinar je konacno dobio malo dostojanstva, platu i odijelo
-
samina_swe
#1014 Re: Al Jazeera Balkans
cesto pogledam,jako dobre dokumenterne filmove 
-
rookiebuzookie
#1015 Re: Al Jazeera Balkans
I ja!todd_smith wrote:redovno se ja sa njom cujem preko Twittera![]()
![]()
![]()
![]()
Upoznao sam na poslovnom putu lika iz AJ u Dohi. Kaze da su Daliji nudili da predje kod njih, ona zahvalila! Bogu hvala!
Ali cini se da je i njih odusevila! Dusa
-
todd_smith
#1016 Re: Al Jazeera Balkans
BornInHell wrote:
O cemu pricate, daj nam malo uvid u taj njeni svijet![]()
Klix SUX SaX for Life!!!
imate mahanje od nekogaHalcyon wrote:
Znači prevarila me...![]()
![]()
-
BornInHell
#1017 Al Jazeera Balkans
Mahni backtodd_smith wrote:BornInHell wrote:
O cemu pricate, daj nam malo uvid u taj njeni svijet![]()
Klix SUX SaX for Life!!!imate mahanje od nekogaHalcyon wrote:
Znači prevarila me...![]()
![]()
![]()
![]()
Klix SUX SaX for Life!!!
- opa22
#1018 Re: Al Jazeera Balkans
ajme Dalija 
nju vise necu kritizirati, srcu mi tesko bilo sto lose o njoj napisati, popravila se i pravo je simpa, sada sam se nafurao da kritiziram Nadinu Malicbegovic, nju slati na teren da radi priloge ili da se uzivo javlja je grijeh, toliko iritantan i piskutav glas nisam odavno cuo
nju vise necu kritizirati, srcu mi tesko bilo sto lose o njoj napisati, popravila se i pravo je simpa, sada sam se nafurao da kritiziram Nadinu Malicbegovic, nju slati na teren da radi priloge ili da se uzivo javlja je grijeh, toliko iritantan i piskutav glas nisam odavno cuo
-
diablo23
#1019 Re: Al Jazeera Balkans
Pozdrav svima, vidim da pisete o Daliji pa me zanima da li neko zna nesto vise o njoj: koliko ona ima godina, ima li muza (i ko je on), djece itd., da znam koliko je ambiciozna
, cisto informativno?
Veceras sam je gledao na Al Jazeeri i tek tada sam shvatio da o njoj ne znam nista, onako mahalaski kako je to kod nas uobicajeno, osim da je prije radila na Hayatu, nikakav trac nista, pa me zanima kako mi je to promaklo, obzirom da se radi o tako finoj glavici?!
Veceras sam je gledao na Al Jazeeri i tek tada sam shvatio da o njoj ne znam nista, onako mahalaski kako je to kod nas uobicajeno, osim da je prije radila na Hayatu, nikakav trac nista, pa me zanima kako mi je to promaklo, obzirom da se radi o tako finoj glavici?!
-
samina_swe
#1020 Re: Al Jazeera Balkans
http://www.facebook.com/dalija.morenadiablo23 wrote:Pozdrav svima, vidim da pisete o Daliji pa me zanima da li neko zna nesto vise o njoj: koliko ona ima godina, ima li muza (i ko je on), djece itd., da znam koliko je ambiciozna, cisto informativno?
-
diablo23
#1021 Re: Al Jazeera Balkans
Mislio sam ako nesto zaista zna nesto vise da napise ili da ostavi neki link o tome, a ne da stavljate neke puknute i izmisljenje linkove. Za pocetak koliko ima godina i ima li djece, to bi mi bilo dovoljno? 
-
samina_swe
#1022 Re: Al Jazeera Balkans
nije izmisljen,,prijateljica sam s njom na fejsudiablo23 wrote:Mislio sam ako nesto zaista zna nesto vise da napise ili da ostavi neki link o tome, a ne da stavljate neke puknute i izmisljenje linkove. Za pocetak koliko ima godina i ima li djece, to bi mi bilo dovoljno?
eto mozes da vidis nesto na njenom profilu,ostalo je pitaj
-
todd_smith
#1023 Re: Al Jazeera Balkans
diablo23 wrote:Pozdrav svima, vidim da pisete o Daliji pa me zanima da li neko zna nesto vise o njoj: koliko ona ima godina, ima li muza (i ko je on), djece itd., da znam koliko je ambiciozna, cisto informativno?
-
diablo23
#1024 Re: Al Jazeera Balkans
Sta je tu smijesno buraz, tebe to kao ne zanima? Ako znas nesto o tome sapni mi na pp, je li ok?todd_smith wrote:diablo23 wrote:Pozdrav svima, vidim da pisete o Daliji pa me zanima da li neko zna nesto vise o njoj: koliko ona ima godina, ima li muza (i ko je on), djece itd., da znam koliko je ambiciozna, cisto informativno?
Veceras sam je gledao na Al Jazeeri i tek tada sam shvatio da o njoj ne znam nista, onako mahalaski kako je to kod nas uobicajeno, osim da je prije radila na Hayatu, nikakav trac nista, pa me zanima kako mi je to promaklo, obzirom da se radi o tako finoj glavici?!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
diablo23
#1025 Re: Al Jazeera Balkans
Nista od toga ne pise na njenom profilu, zamisli.samina_swe wrote:nije izmisljen,,prijateljica sam s njom na fejsudiablo23 wrote:Mislio sam ako nesto zaista zna nesto vise da napise ili da ostavi neki link o tome, a ne da stavljate neke puknute i izmisljenje linkove. Za pocetak koliko ima godina i ima li djece, to bi mi bilo dovoljno?
eto mozes da vidis nesto na njenom profilu,ostalo je pitaj
A ako je tacno da je poznajes, kao sto tvrdis, onda bi trebala znati te stvari o njoj i ovim putem ti pruzam priliku da to i potvrdis, recimo da mi sapnes na pp, diskrecija zagarantovana.