Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Baudelaire

#1001 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Baudelaire »

Sezam wrote:Ljudi moji, cemu se mi nadamo kad Susic vec sad najavljuje da idemo u Grcku da probamo otkinuti bod? :?

Mislim, nakon ovakve izjave, ja bih mu se fino zahvalio na proslim kvalifikacijama, zazelio srecu u nastavku karijere i poceo traziti novog nacionalnog selektora.
Rekli smo da idemo i u Francusku da probamo uzeti bod, pa šta je bilo? To ne mora ništa značiti. Išli smo u Bjelorusiju po bod, vidio si kako je završilo. Ne zezajte molim vas. To apsolutno ništa ne znači, ranije sam objasnio zašto.
bingov buraz

#1002 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by bingov buraz »

Goblin wrote:
odesveuhonduras wrote:
Goblin wrote: Slovacka i BiH ne mogu dobiti Grcku ni u dvadeset utakmica i sa igracem vise. :D :D :D :D
Pa Hrvatska nije mogla dobiti Grcku a kamoli ce BiH :? :?
jok, eto ne mogu

Nije ni francuska dobila bjelorusiju nijednom, a mi dvaput... te usporedbe su bezze totalno
Francuska je talasika,oscilatorna ekipa sa nevjerovatnim krizama svih mogucih vrsta,ne mozes porediti Grcku i Francusku. Grcka je masina,posebno za slabije ekipice poput BiH, one utakmice protiv ekipa nasega i slovackoga nivoa ne gube. Grci su u vrhu svjetskoga i evropskoga fudbala od 94-e a mi smo fudbalska vrijednost jedino u nasim ludim fantazijama. Za 16 godina smo ostvarili par pobjeda vrijednih spomena ,nijedan plasman nigdje,u tih 16 godina izgubili smo skoro sve utakmice sa bolje rangiranim ekipama . Kao i u ovim kvalifikacijama Rumunija 2-1 i 0-3 ,Francuska 0-2,1-1,Portugal koji je slabije rangiran od Grcke 0-0 i 2-6. I mi se nasli porediti sa Grckom. Da nije zalosno, :sad: :sad: bilo bi smijesno :D :D
Odvadi malo,jebo Brazil sta je Grcka :-)

Od 94-te haraju,na tom prvenstvu nisu postigli gola a 96,98,2000 2002 i 2006 su se plasirali nigdje :mrgreen: ,2008-e su branili naslov prvaka Europe i osvojili 0 bodova :mrgreen:

Ocekujem da im naplatimo za sve dugove sto su se nagomilali :dance: pri tom uopste ne mislim da smo mi neka velesila,recimo da ocekujem da nam Slovaci budu veca prijetnja....Grcima 3. mjesto i da se hvataju za bradu :mrgreen:
denimb

#1003 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by denimb »

Goblin wrote:
denimb wrote:
Francuska je talasika,oscilatorna ekipa sa nevjerovatnim krizama svih mogucih vrsta,ne mozes porediti Grcku i Francusku. Grcka je masina,posebno za slabije ekipice poput BiH, one utakmice protiv ekipa nasega i slovackoga nivoa ne gube. Grci su u vrhu svjetskoga i evropskoga fudbala od 94-e a mi smo fudbalska vrijednost jedino u nasim ludim fantazijama. Za 16 godina smo ostvarili par pobjeda vrijednih spomena ,nijedan plasman nigdje,u tih 16 godina izgubili smo skoro sve utakmice sa bolje rangiranim ekipama . Kao i u ovim kvalifikacijama Rumunija 2-1 i 0-3 ,Francuska 0-2,1-1,Portugal koji je slabije rangiran od Grcke 0-0 i 2-6. I mi se nasli porediti sa Grckom. Da nije zalosno, :sad: :sad: bilo bi smijesno :D :D

E, al' ja fakat ne razumijem Gobline koji je sad tvoj zadatak na ovom forumu? Da nas ubjedis kako smo talasika?

De mi reci, da ti nisi slucajno doletio sa indexa ovdje?
Sta te ja imam ubjedzivati da smo talasika,zar ti nasi rezultati to ne govore :? :? Pokusavam unijeti malo zdravoga razuma u nicim opravdani optimizam,rusim kule od karata,zaustavljam Don Kihote u pohodu na vjetrenjace.
Naravno,bilo kakav oblik zdravoga razuma biva odbacen. Ko god ne vjeruje u mjehure od sapunice -zvana fudbalska sila BiH,se proglasava neprijateljem ,hrvatskim nacionalistom,kao sto ti rece :-) :-) :-)
Nisi ti ba razuman covijek uopce, ti ides do te mjere da...

Ma nista, zaboravi, nije vrijedno truda...

Pozdrav...
Goblin

#1004 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Goblin »

Baudelaire wrote:Pa samobanuj se odmah jer ne čitaš većinu mojih postova. Vremena se mijenjaju, kontaš? Zato što se ekipe mijenjaju. Pa Mađarska je nekad bila vrhunska reprezentacija, jedna od najjačih na svijetu, čak najjača, a sad su niđe veze. Ali se i njih treba bojati radi neke strašne historije.
Nisi mi postirao rezultate nasih pobjeda protiv Grka,Srba i Hrvata :? :? Ne govorim ja o historiji,nego o sadasnjem trenutku. U zadnjim kvalifikacijama za EURO. Grcka je bila glatko prva u grupi,mi smo bili drugi. Ostvarili smo rezultate poput Rumunije 0-3,Francuske 0-2,Portugala 2-6. Dok Grcka nije izgubila nijednu utakmicu. Sada ,danas 18.11 Grcka je 8 na FIFA rang listi a BiH 21,sa tim da apdejting liste ide za par dana i Grcka ce ostati na 8 ili spasti na 9 mjesto ( Portugal je moze prestici ) dok BiH ubjedljivo pada na listi,bar za 5-6 mjesta.
Znaci po svim pokazateljima Grcka je klasa za nas. I smijesan je stav,koju vecina zauzima prema velikom favoritu kao sto je Grcka. I to samo par dana poslije lekcije koju nam ja ocitao Portugal. Kladionice lijepo stave realnih 1,35-1,40 na Portugal i misljenje ovih optimista o kladionicama je bio : To su budale,nemaju oni pojma. Imaju ,itekako. Vratite se u realnost. Shvatite da imamo jednu veoma prosjecnu ekipu i da je nama svaki bod i svaka pobjeda protiv bilo koga ogromna.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1005 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by -LIBERO- »

Budes li se prema fudbalu kao igri,odnosio sa logikom, i to iskljucivo i samo, "brojke" matematika i statistika..daleko ces dogurati .

Fudbal je nesto sasvim drugo,a to koliko je Grcka dominantna i superiorna nad nama,uvjerit ces se i sam ;-)

Nisam euforican niti tvrdim ,kao sto neki tvrde,"..lako cemo sa njima.." ali i tvoje teoretisanje potkrepljeno statistikom i brojkama i to iskljucivo samo sa tim,je supliranje..jer se radi o fudbalu,toj predivnoj igri koja je puno vise od suhoparnosti i "brojki"
capitano10

#1006 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by capitano10 »

Napravili ste od Grčke Brazil. :-)

Igrali smo prijateljsku s njima na Koševu, ako se ne varam.
Naravno da prijateljska utakmica nije mjerilo, ali nam nisu prismrdili golu.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1007 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by -LIBERO- »

Evo ,cak i brojkama i statistikom sve to djeluje jako "dominantno" i jednostavno izbija dominacija Grcke iz svakog rezultata i trijumfa nad jako eminentnim protivnicima i velesilama . :D

Grèka 1-1 Gruzija
Hrvatska 0-0 Grèka
Grèka 1-0 Latvija
Grèka 2-1 Izrael
Malta 0-1 Grèka
Grèka 3-1 Malta
Izrael 0-1 Grèka
Latvija 1-1 Grèka
Grèka 2-0 Hrvatska
Guzija 1-2 Grèka
Goblin

#1008 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Goblin »

-LIBERO- wrote:Budes li se prema fudbalu kao igri,odnosio sa logikom, i to iskljucivo i samo, "brojke" matematika i statistika..daleko ces dogurati .

Fudbal je nesto sasvim drugo,a to koliko je Grcka dominantna i superiorna nad nama,uvjerit ces se i sam ;-)

Nisam euforican niti tvrdim ,kao sto neki tvrde,"..lako cemo sa njima.." ali i tvoje teoretisanje potkrepljeno statistikom i brojkama i to iskljucivo samo sa tim,je supliranje..jer se radi o fudbalu,toj predivnoj igri koja je puno vise od suhoparnosti i "brojki"
Za ovo si u pravu sasvim a to su najbolje ( opet ) Grci demonstrirali na EURU 2004 ,kod nas se to ama bas nikada nije desilo ni pokazalo. Par malih iskrica kreativnosti i pregnuca za 16 godina. Premalo za bilo kakvu pozitivnu ocjenu i za bila kakva velika ocekivanja. Elem,odustajem od borbe protiv vjetrenjaca. Pisemo si poslije Atine !!!
-LIBERO-
Čiča Gliša

#1009 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by -LIBERO- »

Pa evo ti i rezultati Grcke kroz kvalifikacije. Sta je tu veliko i neocekivano? Mozda jedino ova pobjeda nad Hrvatskom u Atini,jer su Hrvati kvalitetnija ekipa od njih.

Ok ,misli sta hoces..pisemo se poslije Zenice. (ovo ti je odgovor na to pisemo se poslije Atine :D )
Murat Sabanovic

#1010 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Murat Sabanovic »

samo 5 komada primili u 10 utakmica
Baudelaire

#1011 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Baudelaire »

-LIBERO- wrote:Pa evo ti i rezultati Grcke kroz kvalifikacije. Sta je tu veliko i neocekivano? Mozda jedino ova pobjeda nad Hrvatskom u Atini,jer su Hrvati kvalitetnija ekipa od njih.

Ok ,misli sta hoces..pisemo se poslije Zenice. (ovo ti je odgovor na to pisemo se poslije Atine :D )
:thumbup: Jedva čekam da ih rasturimo :)
zakonpera

#1012 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by zakonpera »

Ma jaki su pa neka prica ko sta hoce. Tvrdi su ko orah. Igraju cvrsto, jako i disciplinovano a to im je u igru ubacio otorehagel njemackom disciplinom. Nemaju imena al znaju odigrat na rezultat. Bice tesko na prvo mjesto. Drugo mjesto je realan ishod kvalifikacija, mozda ako bljesnu u Grckoj nesto se i vise desi.
Baudelaire

#1013 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Baudelaire »

Vidite vi koliko je Grčka sklona kiksevima s ovom sićom?
jeza u ledja

#1014 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by jeza u ledja »

Ma do septembra ko zivko josilo...

Boga pitaj sta ce se do tad desiti. Vidjecemo ih na EP pa onda razmisljati.
IlijaLadin

#1015 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by IlijaLadin »

Definitivno nam ova grupa prvi puta objektivno donosi borbu za prvo mjesto. Malo su nam porasli apetiti, ali i mi smo malo iskusniji i kompletniji no prije.

Neće biti lako, Grčka i Slovačka su ispred, a mi ćemo, nadam se da im pomrsimo račune.

Svakako da ćemo pucati na direktan plasman, ali nismo favoriti.
sumirprimus

#1016 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by sumirprimus »

aaa isprekakase me ove repke sa lllll.... :-) koja litva dje igra,latvija,luhenstajn,letonija????
u gostima grcima i slovacima na bod ici.kod kcue tri,ovo ostalo pokupit ko kajmak,negdje cemo prosut bodove(vjerovatno),al nece ni ovi nista bolje proc...
dok grci dodju do ovih domacih,moraju proc trnje gostujucih,moraju se negdje i oni okrznutm,a nek sastave dvije vezane nule(il o i x,il 2 x-a),djaba im onda i 6 domacih :evil:
dobro je ovo,dosad vjerovatno i najbolji raspored...
Corola

#1017 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Corola »

-LIBERO- wrote:Evo ,cak i brojkama i statistikom sve to djeluje jako "dominantno" i jednostavno izbija dominacija Grcke iz svakog rezultata i trijumfa nad jako eminentnim protivnicima i velesilama . :D

Grèka 1-1 Gruzija
Hrvatska 0-0 Grèka
Grèka 1-0 Latvija
Grèka 2-1 Izrael
Malta 0-1 Grèka
Grèka 3-1 Malta
Izrael 0-1 Grèka
Latvija 1-1 Grèka
Grèka 2-0 Hrvatska
Guzija 1-2 Grèka
Dovoljno za prva mjesta,koje je nama nedosanjani san.
Corola

#1018 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Corola »

Sezam wrote:Ljudi moji, cemu se mi nadamo kad Susic vec sad najavljuje da idemo u Grcku da probamo otkinuti bod? :?

Mislim, nakon ovakve izjave, ja bih mu se fino zahvalio na proslim kvalifikacijama, zazelio srecu u nastavku karijere i poceo traziti novog nacionalnog selektora.
Kao recimo Amara pa da ti na pocetku kvalifikacije kaze khaj phice,izlet neuspio :-)
Ovakva razmisljanja pojedinaca me podsjeca na onog iz Luxemburga.Dosli smo u Zenicu da ih iznenadimo.Sa cim,jado :D
palermo

#1019 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by palermo »

Corola wrote:
-LIBERO- wrote:Evo ,cak i brojkama i statistikom sve to djeluje jako "dominantno" i jednostavno izbija dominacija Grcke iz svakog rezultata i trijumfa nad jako eminentnim protivnicima i velesilama . :D

Grèka 1-1 Gruzija
Hrvatska 0-0 Grèka
Grèka 1-0 Latvija
Grèka 2-1 Izrael
Malta 0-1 Grèka
Grèka 3-1 Malta
Izrael 0-1 Grèka
Latvija 1-1 Grèka
Grèka 2-0 Hrvatska
Guzija 1-2 Grèka
Ti postao pesimista ??
sumirprimus

#1020 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by sumirprimus »

Corola wrote:

Grèka 1-1 Gruzija
Hrvatska 0-0 Grèka
Grèka 1-0 Latvija
Grèka 2-1 Izrael
Malta 0-1 Grèka
Grèka 3-1 Malta
Izrael 0-1 Grèka
Latvija 1-1 Grèka
Grèka 2-0 Hrvatska
Guzija 1-2 Grèka
daj ba corola,majka mu stara,ovde su imali samo hrvate,koji btw nista bolje nisu igrali,cak sta vise cijele kvalifikacije gledam ih pate se ko nikad,dno dna,samo ova u turskoj 0:3 ih izvadila od potopa,smjene selektora itd...
i u takvoj grupi grci igraju x s latvijom,gruzijom gube od izraela,x s hrvatima znaci prosipaju na sve strane...
a te iste grke gledali smo skoro i kod nas,nije to ona grcka od prije 6,7 godina...
kod kuce jos i nekako i funkcionisu u gostima prosipaju gdje stignu...
poslje spanaca,francuza,portugalaca,danaca..ovo je sa nasom srecom VRH BRATE!!! :mrgreen:
Corola

#1021 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Corola »

palermo wrote:
Corola wrote:

Grèka 1-1 Gruzija
Hrvatska 0-0 Grèka
Grèka 1-0 Latvija
Grèka 2-1 Izrael
Malta 0-1 Grèka
Grèka 3-1 Malta
Izrael 0-1 Grèka
Latvija 1-1 Grèka
Grèka 2-0 Hrvatska
Guzija 1-2 Grèka
Ti postao pesimista ??
Ma jok Realista iz San Pedra.Fali tu jos rijec ''zasada''
Kako rekoh njima je bilo dovoljno za prvog mjesta,mi to nismo nikad ostvarili.I sta je tu nejasno ili netacno.
todd_smith

#1022 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by todd_smith »

Grèka 1-1 Gruzija
Hrvatska 0-0 Grèka
Grèka 1-0 Latvija

Grèka 2-1 Izrael
Malta 0-1 Grèka
Grèka 3-1 Malta
Izrael 0-1 Grèka
Latvija 1-1 Grèka
Grèka 2-0 Hrvatska
Guzija 1-2 Grèka
jbte jedva maltu u gostima dobili, a latviju nisu mogli uzeti, mozemo ih komotno u Zenici i tamo klepiti za 6 bodova
Baudelaire

#1023 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Baudelaire »

Grčka - Francuska - Francuzi jači za klasu
Slovačka - Rumunija - bare - bare recimo
Litvanija - Bjelorusija - nema potrebe i komentarisati, Bjelorusi jači za klasu
Latvija - Albanija - jača Albanija
Lihtenštajn - Luksemburg - nema potrebe da se poredi
palermo

#1024 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by palermo »

Corola wrote: Ma jok Realista iz San Pedra.Fali tu jos rijec ''zasada''
Kako rekoh njima je bilo dovoljno za prvog mjesta,mi to nismo nikad ostvarili.I sta je tu nejasno ili netacno.
Pa nije ništa ni netačno ni nerealno. Ali nakon onog mora tvojih postova u kojima si sa zagriženošću branio Safeta Sušića ( i moram priznati da je to nekad izgledalo simpatično, a nekad ne) ovo ovdje mi izgleda kao unaprijed napisana odbrana za tvoga nedodirljivog junaka. A to recimo nije stav koji se meni posebno sviđa. Naime, unaprijed stvarati odstupnicu je za mene prično diskutabilno, posebno u ovoj situaciji, kada je mislim svakome prilično jasno šta se očekuje od Papeta i njegovih igrača. I nadam se,zapravo uvjeren sam da i sam Pape to zna.
Corola

#1025 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Corola »

palermo wrote:
Corola wrote: Ma jok Realista iz San Pedra.Fali tu jos rijec ''zasada''
Pa nije ništa ni netačno ni nerealno. Ali nakon onog mora tvojih postova u kojima si sa zagriženošću branio Safeta Sušića ( i moram priznati da je to nekad izgledalo simpatično, a nekad ne) ovo ovdje mi izgleda kao unaprijed napisana odbrana za tvoga nedodirljivog junaka. A to recimo nije stav koji se meni posebno sviđa. Naime, unaprijed stvarati odstupnicu je za mene prično diskutabilno, posebno u ovoj situaciji, kada je mislim svakome prilično jasno šta se očekuje od Papeta i njegovih igrača. I nadam se,zapravo uvjeren sam da i sam Pape to zna.
Kakve to ima veze sa ekonomskom krizom u Grckoj :-)
Pape ce gotovo sigurno se zahvaliti igracima,Osimu i radije djabe plandovati,nego se djabe zahebavati sa svakavim susama i strucnjacima.Jednostavno od toliko strucnjaka se nemoze doci do izrazaja.
Alternativa je Amar,Barba koji ce svojim iskustvom,strucnosti i prijasnjim uspjehom da nas dovedu na Olimp :D kad odemo na gostovanje u Grcku.
Locked