Uostalom izjava o istocnoj i zapadnoj Njemackoj jasno aludira na to.Prema izvorima bliskim vrhu SDP-a, "platformaško mandatarenje" moglo bi potrajati mjesecima, budući da ta stranka vjeruje da FBiH u ovom trenutku stoji mnogo bolje od RS u ekonomskom pogledu.
"Imajući u vidu budžet FBiH i nekoliko najjačih kantona, mi u ovom trenutku kontrolišemo više od 60 posto svih sredstava u BiH. Sa druge strane, ne vjerujemo da budžet RS ovu političku bitku može da izdrži bez pomoći stranih finansijskih institucija koja, kao što se zna, ide preko organa vlasti na nivou BiH i neće je biti bez formiranja novog Vijeća ministara BiH", rekao je neimenovani zvaničnik SDP-a.
1. ignorisacu ove gluposti o vjekovima, shatio sam na sta mislis. Ne mislim da uopste neka bošnjacka stranka, pa da se okiti sa stotinama prefikasa, moze privuci veci broj Srba i Hrvata. Moze samo one koji nađu licni interes ili one koji zive u vecinski bosnjackim mjestima pa od dva zla biraju manje. Zato se ne trebaju petljati tamo gdje im nije mjesto i jos manje ocekivati da ce im srpski i hrvatski predstavnici dati potpis.popajic wrote: 1. Ocekijes da 21-i vijek animira srednji vijek , da ga nazor izvlaci iz mraka...moras pustiti evoluciji da odradi posao razvoja gradjanske svijesti. Nije SDP majka Tereza da mu je osnovno djelovanje humanitarni rad i prosvjecivanje
![]()
2. pri tome naravno mislis na certificirane predstavnike ova dva naroda. Autenticne![]()
2. Ne nego na legitimne. Mozes se praviti lud ali imali smo izbore i sutuacija je cista ko suza.