Rukometna reprezentacija BiH
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- bingov buraz
#1001 Re: Rukometna reprezentacija BiH
I da se doda da se drzavnom nivou blokira usvajanje novih rijeci himne, neutralan tekst ali svejedno im smeta.
-
Ras Al Ghul
#1002 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Šta su sramno skandirali, ja svaku utakmicu sam na Grbavici nisam čuo?Poenta je da se gomili dozvoljava da rade shta hoce, i da skrnave ugled kluba konkretno, poshto sam uzeo primjer Zheljeznichara i Grbavice, i sramnog skandiranja navijacha tog kluba.
A isti odnos imam i kada skandiraju moji na Kosevu. moji* jer nisam aktivni navijach
Ista stvar je i sa reprezentacijom, u mojim ochima.
Mnogima se gadi kad igra reprezentacija, jer je tad teferic u Zenici, ili u St. Louisu nedavno kad je bilo, ali kakvi navijachi, takav i ambijent na tribinama i oko njih.
Zheljeznichara
- spinel_
#1003 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Leclerk objasnio..
- burek_in_space
#1004 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ne zhelim, ja jesam duhovit.Brat wrote: @svemirski bureče kakve veze faking alija ima sa temom, pričom i ljliljanima? Ili želiš biti duhovit?
edit: ne sviđa mi se taj stav, koji kao da govori evo u inat šahovnicama i trobojkama, mi ćemo ljiljane staviti. Ne, ne i ne. Boli me kurac šta se vrti po zapadnoj hercegovini i RS-u, ljiljani nisu tu da bi nekoga boli u oči i pakostili mu, već zbog svoje historije i znamenitosti.
Druga je stvar što je vrli alija i kompanija mu odredili ljiljane za jednu stranu, a to SBK na čelu sa govnarima ex reisom i sandžačkim muftijom sproveli u djelo.
Ne svidjaju se ni meni ljiljani na tribini i pjevanja "Jedna si jedina" kod intoniranja zvanichne himne Bosne i Hercegovine, pa ogromnu vecinu na ovoj temi boli kurac zbog toga.
A ljiljani se i stavljaju, najvecim dijelom, zbog inata. Kao shto su se stavljale i turske i arapske zastave, i tekbiralo po utakmicama. Pa se nekako tome i stalo u kraj. Mada nije iskorijenjeno skroz.
Ti ako nosish zbog istorije, svaka chast, ali im svejedno opet nije mjesto na tribini.
I ja nisam zagovornik opcije da ce navijati za nas i Hrvati i Srbi iz BiH, ako ne bude ljiljana i "Jedne si jedine", ali neshto ne vidim da neko vodi rachuna o tome kako se osjecaju svi oni Hrvati i Srbi koji igraju za Bosnu i Hercegovinu i brane njene, za sada, jedine boje koje su legitimne, a to su Varta boje., dok im se mashe ljiljanima i pjeva nevazheca himna.
@Ras Al Ghul
http://www.youtube.com/watch?v=CqLQYXdcWIU
Uzhivaj!
- spinel_
#1005 Re: Rukometna reprezentacija BiH
kako se osjecaju ? ne znam, mozda ovako
http://www.klix.ba/sport/rukomet/junior ... /130728028
http://sportsport.ba/rukomet/malinovic- ... bih/109239
ne znam zasto rukometase uvodis u prici kad se vidi da igraju srcem
- burek_in_space
#1006 Re: Rukometna reprezentacija BiH
A vidi ih shto su ko bombone ujedinjeni pod Varta zastavom.spinel_ wrote:kako se osjecaju ? ne znam, mozda ovako![]()
Ne uvodim rukometashe, nego pishem o nechemu shto je povezano sa svim sportovima, ali mi mrsko otvarati novu temu.
- ultima_palabra
#1007 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ja jok, "Ponesi zastavu Dragane Vikiću" mene raskućiburek_in_space wrote:Shto je najsmjeshnije, ja kad popijem najvise volim chuti "Da te nije Alija"![]()
- burek_in_space
#1008 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Nevazheca? 
- BadCopy
#1009 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Nek se vihore ljiljani i pjeva jedna si jedina,nadam se da ce ponovo to biti nasa zvanicna zastava i zvanicna himna,a do tada ne treba nikako dozvoliti da to pada u zaborav.Znam ja da ovim nasim krosanima i srbima to para oci.Neka i para,tako i treba.
i ko god ne voli ljiljane zna se dobro sta je i gdje mu je mjesto
i ko god ne voli ljiljane zna se dobro sta je i gdje mu je mjesto
Last edited by BadCopy on 07/01/2014 20:27, edited 1 time in total.
-
Ras Al Ghul
#1010 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ja i dalje ne vidim problem, osim pojedince sa ovog klipa koji skandiraju, grupa ovo nije skandiralaUzhivaj!
- burek_in_space
#1011 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Napushtam diskusiju, ne bih vas vishe uznemiravao drugachijim mishljenjem.
- BadCopy
#1012 Re: Rukometna reprezentacija BiH
smiji se ti koliko zelis,zdravo je to.Ali cinjenice su cinjenice 
- It_is_a_Leclerc
#1013 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Generalno, nije Burek ukrivu. Ljiljani nisu legalna zastava BIH, ali su legitimna.
Teško da ja mogu sjediti i navijati za isto s nekim kome su ljiljani, kao historijski kontinium Bosne, uvredljivi.
Teško da ja mogu sjediti i navijati za isto s nekim kome su ljiljani, kao historijski kontinium Bosne, uvredljivi.
- dječak sa šibicama
#1014 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Svi korisnici foruma prihvataju sljedeća pravila i uslove:BadCopy wrote:Znam ja da ovim nasim krosanima i srbima to para oci.Neka i para,tako i treba.
Kao korisnik foruma portala Klix.ba (u daljnjem tekstu forum), obvezujete se da ćete na forumu objavljivati isključivo materijale koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine kao i međunarodne zakone. To znači da ste odgovorni ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava. Uz ostalo, suglasni ste da kao korisnik foruma nećete:
• širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine ili bilo koje druge zemlje po nacionalnom ili bilo kojem drugom osnovu;
- Kepecc
#1015 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Svaka riječ zlata vrijedi!It_is_a_Leclerc wrote:Da krenemo redom.
Evo šta je pogrešno napisao novinar.
1) Zastava sa ljiljanima nije ratna zastava muslimana, već zastava koje do 1998. godine viorila na East Riveru, ispred generalne skupštine UN-a, s čim su se, u Dejtonu, složili čak i Tuđman i Milošević. Zastava HR HB je ilegalna, a viorila se donedavno pred općinom u Vitezu.
2) "Ko ne skače mrzi Bosnu" nije nikakva naredba, zaboga, već navijačka doskočica, a idiotsku premisu o tome da bi fanaticosi prebili čovjeka u kolicima jer ne može da skače, neću udostojiti komentara.
3) Pokušaj citiranja zakona o poštivanju državne himne. Vrlo je zanimljivo kako se uvaženi viteški novinar koji se viteški sakrio iza pseudonima nije sjetio citirati zakon kad su navijači iz Lištice gologuzi dočekali himnu BiH u finalu Kupa.
4) "Jedna si jedina" je posljednji važeći tekst himne BiH i nikom ne možete uzeti pravo da ga pjeva. I meni nije drago kad se napravi cirkus, pa jedni završe i viču - "Bosna, Bosna", a drugi slušaju, ali, Bože moj. Dajte tekst ovoj himni i nikakvih problema.
5) Pretpostavka da Srbi i Hrvati ne navijaju za BIH jer ih se gore navedenim diskriminira je presmiješna. Većina tih ljudi sistemski mrzi i ignorira sve što ima veze sa BiH. To je duboki psihološki fenomen.
6) Zbog čega bi se navijači BiH morali nekom dodvoravati kako bi ga privolili da navija za BiH ?! Ko hoće navijati, navijat će. Pogotovo zato što naši navijači ni u jednom momentu na utakmicama reprezentacije nisu vikali - "Ubij ovog ili onog" što se, priznat ćete, poslovično dešava na utakmicama reprezentacija za koje navijaju oni koje kao želimo dovesti na tribinu.
- BHF_Manijak
#1016 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Meni nije smijesno kad vidim da neki balavci jos zive u tom filmu da ce Ante iz Sirokog ili Slobodan iz Banja Luke navijati za BiH, ukoliko iskorjenimo ljiljane i Jedna si jedina sa tribine, ali se ne mogu tome smijati kad to cujem od starohana poput Bureka. Pa vi ste bar "strpali preko 30 godina u guzicu", kako vi ba pusite tu pricu?
Pa Ljiljani su se i promjenili, kao i Jedna si jedina, jer su druge dvije strane BILE PROTIV tih obiljezja, jer su ih smatrali uvredljivim (nabijem ih na qrac zbog toga!!!), a onda TI ISTI NEGIRAJU TA OBILJEZJA I ZVIZDE IM, PALE IH itd...
Shvatate poentu? Zajebavaju se sa nama i dokazuju moc da Bosnjaci moraju igrati kako oni sviraju.
Ista stvar desava i sa tom romanticarskom pricom o tome kako bi oni satro navijali za BiH, al' eto smetaju im ljiljani i Jedna si jedina. Ma smeta im qrac moj, trazi se alibi da se bodri "rezervna" repka.
Ja volim BiH i mene bi bolio qrac taman na tribini pored mene svi sa sajkacama i kokardama bili, ili da su u repci svi odreda Srbi ili Hrvati! Jer volim ovu zemlju i reprezentaciju(e), tako da me boli qrac s kim dijelim tribinu ili ko igra za reprezentaciju.
Onda ide ona klasicna prica kako su selekcije BiH jednonacionalne! E nabijem ih na qrac i zbog toga! Dovoljno je pogledati samo unazad 10-15 godina koliko klinaca je "izbjeglo" u Hrvatsku ili Srbiju, a ne da igra za BiH! Ko je za to kriv? Opet Bosnjaci, je li? Ma dosta je ba vise te price.
Ne zelim niti mi pada napamet da ikoga silim da voli ovu zemlju, nesto sto se podrazumijeva.
Kome sta smeta, ek' odjebe.
Jedno je sigurno, oni koji je sad ne vole, nece je nikad ni voliti, taman oni sami birali strukturu ljudi na tribini i birali pjesme koje ce se pjevati. Separatisti i otpadnici!
Neka bolje gledaju za koje drzave se njihova djeca odlucuju igrati, pa onda neka seru o jednonacionalnim reprezentacijama BiH.
A onoga ko smatra Ljiljane ili Jedna si jedina ratnom zastavom i himnom, simbolom muslimana, smatram supkom prve klase, otpadnikom i izdajnikom, i moram reci da takav nema pojma o historiji i nista se ne razlikuje od onih iz Sirokog ili BL koji mrze ovu zemlju!!!
Pa Ljiljani su se i promjenili, kao i Jedna si jedina, jer su druge dvije strane BILE PROTIV tih obiljezja, jer su ih smatrali uvredljivim (nabijem ih na qrac zbog toga!!!), a onda TI ISTI NEGIRAJU TA OBILJEZJA I ZVIZDE IM, PALE IH itd...
Shvatate poentu? Zajebavaju se sa nama i dokazuju moc da Bosnjaci moraju igrati kako oni sviraju.
Ista stvar desava i sa tom romanticarskom pricom o tome kako bi oni satro navijali za BiH, al' eto smetaju im ljiljani i Jedna si jedina. Ma smeta im qrac moj, trazi se alibi da se bodri "rezervna" repka.
Ja volim BiH i mene bi bolio qrac taman na tribini pored mene svi sa sajkacama i kokardama bili, ili da su u repci svi odreda Srbi ili Hrvati! Jer volim ovu zemlju i reprezentaciju(e), tako da me boli qrac s kim dijelim tribinu ili ko igra za reprezentaciju.
Onda ide ona klasicna prica kako su selekcije BiH jednonacionalne! E nabijem ih na qrac i zbog toga! Dovoljno je pogledati samo unazad 10-15 godina koliko klinaca je "izbjeglo" u Hrvatsku ili Srbiju, a ne da igra za BiH! Ko je za to kriv? Opet Bosnjaci, je li? Ma dosta je ba vise te price.
Ne zelim niti mi pada napamet da ikoga silim da voli ovu zemlju, nesto sto se podrazumijeva.
Jedno je sigurno, oni koji je sad ne vole, nece je nikad ni voliti, taman oni sami birali strukturu ljudi na tribini i birali pjesme koje ce se pjevati. Separatisti i otpadnici!
Neka bolje gledaju za koje drzave se njihova djeca odlucuju igrati, pa onda neka seru o jednonacionalnim reprezentacijama BiH.
A onoga ko smatra Ljiljane ili Jedna si jedina ratnom zastavom i himnom, simbolom muslimana, smatram supkom prve klase, otpadnikom i izdajnikom, i moram reci da takav nema pojma o historiji i nista se ne razlikuje od onih iz Sirokog ili BL koji mrze ovu zemlju!!!
-
Max Bunker
#1017 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Zastava sa ljiljanima je bila legitimna zastava MEDJUNARODNO PRIZNATE Republike pa onda Drzave Bosne i Hercegovine, te se kao takva nalazila ispred UN-a. Ja je na tribinu nosim zbog historije i jer smo je mi odabrali a nije mi nametnuta kao ova "varta" zastava ( koju postujem kao zastavu svoje drzave ).
Sada, kako nekome moze smetati zastava sa ljiljanima ? Jel' mozda Republika pa onda malo nakon rata i Drzava BiH bila fasisticka tvorevina, koje je radila na istrebljenju nacija i sl. ? Daleko od toga.
Hipoteticka situacija. Ja se pod bordo zastavom borim protiv fasizma, ti pod plavom za fasizam. Ja dobijem rat i bordo zastava postane zastava nase drzave. Ako ti ne volis bodro zastavu, sta to govori o tebi ?
Licno sam protiv zastava Saudijske Arabije, Turske, Malezije, Pakistana, Sandzaka itd. na utakmicama bilo kojeg naseg kluba ( osim ako nema igraca iz te drzave a opet ne bih dozvolio zastavu Sandzaka jer to je nesto sto administrativno ne postoji ) i na utakmicama reprezentacije, isto kao sto mi je malo komicno slusati nasu himnu sa tekstom " Jedna si jedina " ali mi zastava sa ljiljanima nikada nece smetati.
P.S.
I da ti dodam da Misimovic upravo zastavu sa ljiljanima vucara po utakmicama reprezentacije a cak ima i poprilicno pouzdana prica, koju sam cuo od njegovog havera da je ona zastava sa ljiljanima na balkonu ( u Titovoj ) bila oakcena po njegovoj zelji.
P.S.S.
I hocemo li se sutra odreci i rahmetli generala Alagica, rahmetli Nanica, Dudakovica, silnih drugih heroja, odreci se Vlasica, Krajine, srednje Bosne, Treskavice, Pofalicke bitke jer, zaboga, ljutimo Hrvate i Srbe sto postujemo i slavimo ranije nabrojane i zbog toga oni ne vole BiH pa k'o biva, ako to prestanemo postovati, oni ce zavoliti BiH. Aa-haaaaa al' u k*r*u.
Sada, kako nekome moze smetati zastava sa ljiljanima ? Jel' mozda Republika pa onda malo nakon rata i Drzava BiH bila fasisticka tvorevina, koje je radila na istrebljenju nacija i sl. ? Daleko od toga.
Hipoteticka situacija. Ja se pod bordo zastavom borim protiv fasizma, ti pod plavom za fasizam. Ja dobijem rat i bordo zastava postane zastava nase drzave. Ako ti ne volis bodro zastavu, sta to govori o tebi ?
Licno sam protiv zastava Saudijske Arabije, Turske, Malezije, Pakistana, Sandzaka itd. na utakmicama bilo kojeg naseg kluba ( osim ako nema igraca iz te drzave a opet ne bih dozvolio zastavu Sandzaka jer to je nesto sto administrativno ne postoji ) i na utakmicama reprezentacije, isto kao sto mi je malo komicno slusati nasu himnu sa tekstom " Jedna si jedina " ali mi zastava sa ljiljanima nikada nece smetati.
P.S.
I da ti dodam da Misimovic upravo zastavu sa ljiljanima vucara po utakmicama reprezentacije a cak ima i poprilicno pouzdana prica, koju sam cuo od njegovog havera da je ona zastava sa ljiljanima na balkonu ( u Titovoj ) bila oakcena po njegovoj zelji.
P.S.S.
I hocemo li se sutra odreci i rahmetli generala Alagica, rahmetli Nanica, Dudakovica, silnih drugih heroja, odreci se Vlasica, Krajine, srednje Bosne, Treskavice, Pofalicke bitke jer, zaboga, ljutimo Hrvate i Srbe sto postujemo i slavimo ranije nabrojane i zbog toga oni ne vole BiH pa k'o biva, ako to prestanemo postovati, oni ce zavoliti BiH. Aa-haaaaa al' u k*r*u.
Last edited by Max Bunker on 07/01/2014 21:43, edited 1 time in total.
-
Max Bunker
#1018 Re: Rukometna reprezentacija BiH
BHF_Manijak wrote:Meni nije smijesno kad vidim da neki balavci jos zive u tom filmu da ce Ante iz Sirokog ili Slobodan iz Banja Luke navijati za BiH, ukoliko iskorjenimo ljiljane i Jedna si jedina sa tribine, ali se ne mogu tome smijati kad to cujem od starohana poput Bureka. Pa vi ste bar "strpali preko 30 godina u guzicu", kako vi ba pusite tu pricu?
-
Ras Al Ghul
#1019 Re: Rukometna reprezentacija BiH
burek_in_space wrote:- obojici iznad mene.
Napushtam diskusiju, ne bih vas vishe uznemiravao drugachijim mishljenjem.
- BadCopy
#1020 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Sad trk u strazbur i reci na forumu me neko nazvao kroasanom.Kroasan nije nikada bio niti ce ikad biti uvredadječak sa šibicama wrote:Svi korisnici foruma prihvataju sljedeća pravila i uslove:BadCopy wrote:Znam ja da ovim nasim krosanima i srbima to para oci.Neka i para,tako i treba.
Kao korisnik foruma portala Klix.ba (u daljnjem tekstu forum), obvezujete se da ćete na forumu objavljivati isključivo materijale koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine kao i međunarodne zakone. To znači da ste odgovorni ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava. Uz ostalo, suglasni ste da kao korisnik foruma nećete:
• širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine ili bilo koje druge zemlje po nacionalnom ili bilo kojem drugom osnovu;
- Logovan
#1021 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Bravo BHF_Manijak. To je to, sve si rekao.
Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2
Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2
- Jazzy.ba
#1022 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Vidimo se u Vitezu. 
Sent from my iPhone
Sent from my iPhone
- Brat
#1023 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Griješiš. Inat nema nikakve veze sa ljiljanima. Jednostavno, to je simbol koji svi mi želimo da se vrati kako na zastavu, tako i na grb i na sva zvanična obilježja. E sad što viša sila ne da, jer se dodvoravamo svakome, to je druga stvar, al' doći će sve na svoje mjesto. Samo polako..burek_in_space wrote:Ne zhelim, ja jesam duhovit.Brat wrote: @svemirski bureče kakve veze faking alija ima sa temom, pričom i ljliljanima? Ili želiš biti duhovit?
edit: ne sviđa mi se taj stav, koji kao da govori evo u inat šahovnicama i trobojkama, mi ćemo ljiljane staviti. Ne, ne i ne. Boli me kurac šta se vrti po zapadnoj hercegovini i RS-u, ljiljani nisu tu da bi nekoga boli u oči i pakostili mu, već zbog svoje historije i znamenitosti.
Druga je stvar što je vrli alija i kompanija mu odredili ljiljane za jednu stranu, a to SBK na čelu sa govnarima ex reisom i sandžačkim muftijom sproveli u djelo.![]()
Ne svidjaju se ni meni ljiljani na tribini i pjevanja "Jedna si jedina" kod intoniranja zvanichne himne Bosne i Hercegovine, pa ogromnu vecinu na ovoj temi boli kurac zbog toga.
A ljiljani se i stavljaju, najvecim dijelom, zbog inata. Kao shto su se stavljale i turske i arapske zastave, i tekbiralo po utakmicama. Pa se nekako tome i stalo u kraj. Mada nije iskorijenjeno skroz.
Ti ako nosish zbog istorije, svaka chast, ali im svejedno opet nije mjesto na tribini.
I ja nisam zagovornik opcije da ce navijati za nas i Hrvati i Srbi iz BiH, ako ne bude ljiljana i "Jedne si jedine", ali neshto ne vidim da neko vodi rachuna o tome kako se osjecaju svi oni Hrvati i Srbi koji igraju za Bosnu i Hercegovinu i brane njene, za sada, jedine boje koje su legitimne, a to su Varta boje., dok im se mashe ljiljanima i pjeva nevazheca himna.
Zastave muslimanskih zemalja su bile najveći papanluk na našim tribinama, i da one jesu iz inata, prkosa, hejta bile na tribni. Hvala bogu tome se stalo u kraj i više se ne mogu vidjeti, bar na našoj tribini.
Ljiljane i zastave drugih zemalja mislim da nije lijepo stavljati u isti koš, jer je to nonsens.
Očekivao sam u skladu sa tvojim godinama ( vjerujem da ih imaš dovoljno) da budeš bar malo racionalnijeg razmišljanja, da ne kažem inteligentnijeg. Prevarih se, jebi ga.
Uostalom, BHFmanijak i leclerc su sve rekli.
- ultima_palabra
#1024 Re: Rukometna reprezentacija BiH
I mene pomalo nervira pjevanje Jedna si jedina kad se intonira važeća himna, jer to stvarno zvuči katastrofalno 
- Pismonosa
#1025 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Svaki put moram djecu u drugu sobu odvesti da ne slušaju taj nesklad i disharmonijuultima_palabra wrote:I mene pomalo nervira pjevanje Jedna si jedina kad se intonira važeća himna, jer to stvarno zvuči katastrofalno
Ima burekova priča poentu, to nije sporno. Državni događaji i manifestacije na državnom nivou su upravo to - državne. A nijedan od naroda nema ekskluzivno pravo na državu. I to se odnosi na dio vezan za himnu, odnosno njeno nepoštovanje. Ali malo se pretjeruje sa ovim negodovanjima zbog koreografije i obilježja bošnjačkog naroda. Svaki narod ima pravo svoja obilježja poistovjetiti sa državom. Kamo sreće da se tamo izmješani mogu vidjeti šahare, ljiljani i trobojnice. Sve dok su na mjestima predviđenim službenim protokolom istaknuta državna obilježja. Nema tu ništa sporno.
A ovo kenjanje o "ko ne skače mrzi Bosnu" ne treba ni komentarisati. Vjerovatno im je sporno i navijanje "Volim te Bosno" jer bi se, gluho bilo, mogli naći uvrijeđeni oni koji je ne vole
Zamisli kako se jedan pravi, čistokrvni Srbin iz Slovenije osjeća kad rulja dreči "Kdor ne skače ni Slovenc hej hej hej!" Koji su to izlijevi mržnje prema Srbima. To je nedopustivo