Ratko Mladić u Haagu!

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1001 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by PipiDugaDevetka »

Quentin80 wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Quentin80 wrote:A sta Stjepan Mesic ima sugerisati gradjanima druge drzave kako da se ponasaju? Zamisli da Bakir ili Lagumdzija odu u Hrvatsku i uce njihove gradjane za koga da glasaju? Mesic se itekako mijesao u unutrasnja pitanja druge drzave,i to negativno.
Po Ustavu Hr. Hrvatska mora da se brine o svojoj dijaspori. Znači, bh. Hrvati su sami sebe sveli na dijasporu=manje ravnopravne.
Ja tu ne mogu ništa promijeniti.

Samo da kažem da je Stipe Mesić = TITO!
Mesic stalno nesto sugerise gradjanima Bosne.Prvo Hrvatima kako da se ponasaju,zatim Srbima prijeti sa vojskom itd. Mesic je poznat na Balkanu kao politicar koji unosi zlu krv. Ne kazem da je nacionalista,ali je sigurno jedno tesko i negativno stvorenje.I pred rat je davao neke delikatne izjave. On kao pojedinac ima teskih licnih i porodicnih frustracija jos iz djetinjstva.
Zna znanje i kako sa fašistima-šovinistima. Samo silom treba im odgovarati i prijetiti. Mesić je drugi Tito za Bosance i Hercegovce.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1002 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Quentin80 wrote:Nijesam primijetio da Mesica voli preostala polovina stanovnistva Bosne.A nametati neko misljenje mimo volje vecine jeste klasicni fasizam.
Sve što je rekao da će presjeći koridor u Brčkom ako,...Sve se slažem i podržavam Mesićeve riječi. Ponos Hrvatski!
:thumbup: :bih: :thumbup:
PipiDugaDevetka

#1003 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Quentin80 wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Quentin80 wrote:Nijesam primijetio da Mesica voli preostala polovina stanovnistva Bosne.A nametati neko misljenje mimo volje vecine jeste klasicni fasizam.
Sve što je rekao da će presjeći koridor u Brčkom ako,...Sve se slažem i podržavam Mesićeve riječi. Ponos Hrvatski!
:thumbup: :bih: :thumbup:
Mozda je on Hrvat,ali od bosanskih Hrvata bi dobio desetak glasova,ne vise od toga. Cuj ovako PipiDugaDevetka,odakle tebi pravo da ti konstantno na forumu sugerises gradjanima Bosne sta trebaju raditi? To isto je radio i Milosevic pa je izazvao krvave pokolje u kojima su stradali mahom nevini ljudi.
Nikome ja ništa ne sugerišem šta treba da radi. Milošević je dobio nadimak Balkanski kasapin od strane zapadnih medija, ne iz Bosne, nego od stranaca. Dobro je to što je sahranjen ispod šljive u dvorištu (Tako ja ukopam mačku ili kera ispod lipe kada crkne). Ne bi valjalo da je sahranjen u Jerusalemu, naime, tamo se jedan ustao iz groba.
PipiDugaDevetka

#1004 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Quentin80 wrote:Pipi,upravo je Milosevic sugerisao gradjanima Jugoslavije sta trebaju raditi,zato se i jeste desio rat.Sugerisao je Hrvatima a narocito Bosnjacima da ostanu u Jugoslaviji.A ti radis isto sto i Milosevic,sugerises Srbima da ostanu u BiH.Pa upravo su Hrvati i Srbi gradjani Bosne,a da nijesu Spanci ili Finci? Ako se Srbi zele odvojiti(a ne zele ocigledno jer bi raspisali referendum),onda neka im je sretan put. Jer ja braniti Bosnu od gradjana Bosne necu.
Ja, bogami hoću braniti Jednu i jedinu, koliko god mognem.
PipiDugaDevetka wrote:Šta pišu vrli savjetnici USA Vlade? U Foreign Policy-ju pišu Michael Dobs i Duško Doder:
Image
http://www.foreignpolicy.com/articles/1 ... s?page=0,3
Although the former Yugoslavia is primarily Europe's problem, the United States should fill the leadership vacuum with new diplomatic, political, and economic ideas. The situation calls for a determined and imaginative ap­proach. In particular, Bosnia could be created as a new buffer state on the basis of Tito's 1943 proclamation that it is "neither Serbian nor Croatian nor Muslim but rather Serbian and Croatian and Muslim."
Vraćamo se, dakle, na ZAVNOBIH!
steppa

#1005 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by steppa »

PipiDugaDevetka

#1006 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Ma sve je ok @steppa, sve po Pe-eS-u, mogao bi neko zaključiti da k-dant pristojno i vojnički obećava sigurnost svima, dok vani se dešava utihnjavanje ''jaganjaca''. Izvlače se pojedinci iz grupe okupljene u Potočarima i pomalo se kolju.

Malo prije toga dijelio je djeci čokolade i bombone i to su snimili. Malo zatim nakon gašenja kamera, oduzimali su djeci te čokolade, a očeve im poubijali.

Iz ovog videa neko bi mogao zaključiti da je ratni zločinac R.M. svetac, aura oreolska mu iznad glave.
Pro-velikosrpska propaganda, ali neka i ove propagande neka ostane na ovoj temi za buduće čitaoce ove teme, za historiju i yahuoologe-(naučnici koji vrše arheološka iskopavanja na internetu).
steppa

#1007 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by steppa »

PipiDugaDevetka wrote:
Ma sve je ok @steppa, .
Daleko bilo da branim Mladićeve postupke u Srebrenici.
Ovaj snimak je dokaz tužilaštva, a ne odbrane.
PipiDugaDevetka

#1008 Re: Ratko Mladić u Haagu!

steppa wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Ma sve je ok @steppa, .
Daleko bilo da branim Mladićeve postupke u Srebrenici.
Ovaj snimak je dokaz tužilaštva, a ne odbrane.
Ništa ja to nisam komentarisao da li je dokument odbrane ili tužilaštva.
Drago mi je da i ovaj dokument stoji na ovoj temi, pa će moći djeca i ostali da čitaju, informišu se i kada nas ne bude.
PipiDugaDevetka

#1009 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Ja tek sinoć pogledah ovaj izVrsni film AVDE HUSEINOVIĆA :(
steppa

#1010 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by steppa »

vivace

#1011 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by vivace »

boze dragi kakav gad. lagati i samo lagati, to mu je glavno.
mO k3

#1012 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by mO k3 »

Rock Flock wrote:Majko mila majko mila ....i mi se i dan danas yebemo sa ovakvim tipovima i dan dan dans nam se seru usta . Karadjic u Hagu postao nesto kao filmska zvijezda ( trazio nagradu za mirotvorstvo ) dodik nam se dnevno barem 10 X puta posere na glavu i hrakne nas punim ustima ( zahvaljujuci nasim izdajnicima politicirama koji su bili fukara i sirotinja zeljna baklave a sada mlate lovu na nasem jadu uz pomoc Dodika ) sta smo mi Bogu skrvili pa smo ovako ubogi i yebeni u mozak da trpimo ovo sve ... genocid je milost sta nam jos uvijek rade :evil: :x
"cuvaj se ,cuvacu te i ja " :)
Edin H.

#1013 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Edin H. »

Ratko Mladic: the full story of how the general evaded capture for so long

Mapa gdje se Mladic skrivao

http://www.guardian.co.uk/world/interac ... nteractive

http://www.guardian.co.uk/world/2013/ap ... c-life-run
Samir_01

#1014 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Samir_01 »

Ratko Mladić svjedoku opsovao "tursku majku", a sudiju nazvao "međedom"

Ratni komandant Vojske Republike Srpske (VRS), general Ratko Mladić, izbačen je danas iz sudnice Haškog tribunala. Zaštićenom svjedoku koji je preživio strijeljanje u genocidu jula 1995. opsovao je "tursku majku", a uvrijedio je i haškog sudiju Alphonsa Oriea nazivajući ga "međedom".

Suđenje komandantu VRS-a, kojeg Tužilaštvo Haškog tribunala tereti za najteže ratne zločine, uključujući i genocid u Srebrenici, nastavljeno je jutros nakon što je zbog Mladićevih zdravstvenih problema bilo prekinuto.

Optuženog Mladića sudija Alphons Orie izbacio je iz sudnice zato što je rekao da zaštićeni svjedok iz Srebrenice, koji je preživio strijeljanje, "laže". Dok su ga pripadnici osiguranja izvodili svjedoku je opsovao "tursku majku".

Mladić je doveden u sudnicu gdje je zaštićeni svjedok RM-346 govorio o tome kako je preživio strijeljanje stotina zarobljenih Bošnjaka na vojnoj farmi Branjevo, 16. jula 1995.

S obzirom na Mladićevo loše zdravstveno stanje, sudije su dale pauzu da bi optuženi mogao da na nekoliko minuta izađe iz sudnice.

Dok se vraćao Mladić je glasno izgovorio nekoliko riječi, a predsjedavajući sudija pitao je svjedoka da li se optuženi njemu obratio.

"Najverovatnije, zato što je rekao da sam ja to sve slagao, nisam siguran da li je za mene, pretpostavljam", odgovorio je RM-346.

Nakon toga je sudija naložio da se Mladić izvede iz sudnice, a optuženi je, dok su ga stražari izvodili, sudiji uputio pogrdne riječi nazivajući ga "međedom", a ponovo je opsovao „tursku majku“ zaštićenom svjedoku.

Iskaz svjedoka nastavljen je pošto je Mladić izveden iz sudnice. Vijeće je odlučilo da će se Mladić u sudnicu vratiti po okončanju svjedočenja RM-346.

Ratni komandant Vojske Republike Srpske, general Ratko Mladić, optužen je za teške ratne zločine i genocid nad više od 8.000 muškaraca i dječaka u Srebrenici i okolini, nakon što je VRS 11. jula 1995 zauzela tu enklavu koja je bila pod zaštitom Ujedinjenih nacija.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/ratko-ml ... /130410055
Dionysios

#1015 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Dionysios »

...
Last edited by Dionysios on 29/03/2021 00:07, edited 1 time in total.
OpusDei

#1016 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by OpusDei »

Meni je ovo super da se ponasa ovako. Kao primitivni divljak. Bilo bi samo dobar PR za njega da se ponasa pristojno i kulturno.
ZV Keli

#1017 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by ZV Keli »

OpusDei wrote:Meni je ovo super da se ponasa ovako. Kao primitivni divljak. Bilo bi samo dobar PR za njega da se ponasa pristojno i kulturno.
:thumbup:
Pseto jedno,nadam se da ce dugoooo zivjeti sa svim zivim i nezivim bolestima,do petnaestog koljena se nadam svemu losem.
Ps Dodik vise uradio za nas nego ijedan nas politicar,uspio je da zapad u kompletu stoji na nasoj strani,sto mi naravno ne znamo iskoristiti.
Edin H.

#1018 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Edin H. »

Samir_01 wrote:Ratko Mladić svjedoku opsovao "tursku majku", a sudiju nazvao "međedom"

Optuženog Mladića sudija Alphons Orie izbacio je iz sudnice zato što je rekao da zaštićeni svjedok iz Srebrenice, koji je preživio strijeljanje, "laže". Dok su ga pripadnici osiguranja izvodili svjedoku je opsovao "tursku majku".

:roll:
PipiDugaDevetka

#1019 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Edin H. wrote:
Samir_01 wrote:Ratko Mladić svjedoku opsovao "tursku majku", a sudiju nazvao "međedom"

:roll:
Bolje mu je da prizna to za šta ga tuže, tako će preuzeti na sebe epitet genocidan, a osloboditi svoj narod toga.

Uvijek će se moći reći ''da su pojedinici iz tog naroda počinioci genocida širom BiH''.
BatoS

#1020 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by BatoS »

Znalo se da će ubiti muslimane

Hag -- Momir Nikolić je posvedočio da mu je dan posle pada Srebrenice u julu 1995. visoki oficir VRS Vujadin Popović rekao da će zarobljeni muslimani biti ubijeni.

Nikolić je u Hagu na suđenju Ratku Mladiću rekao da je Popovića 12. jula 1995. upitao šta će se dogoditi sa stanovništvom Srebrenice koje se pred srpskom vojskom prethodnog dana sklonilo u blizinu baze Unprofora u obližnjim Potočarima.

"Popović (u to vreme načelnik za bezbednost Drinskog korpusa VRS) mi je rekao da će žene i deca biti prebačeni u Kladanj, a da će vojno sposobni muškarci biti izdvojeni... Pitao sam šta će s njima biti, a Popović je, onako arogantno, u svom stilu, rekao: 'Balije sve treba pobiti'", izjavio je Nikolić.

General Mladić (70), tadašnji komandant VRS, optužen je za genocid nad više od 7.000 bošnjačkih muškaraca i progon hiljada žena i dece iz Srebrenice.

Nikolić (56), koji je bio oficir za bezbednost Bratunačke brigade VRS, pred Tribunalom je 2003. godine priznao krivicu za progon Muslimana iz Srebrenice. Prvostepenom presudom bio je osuđen na 27 godina zatvora, ali mu je žalbeno veće suda 2006. kaznu smanjilo na 20 godina.

Pred Tribunalom je, u međuvremenu, svedočio protiv više oficira VRS, uključujući i Popovića, koji je 2010. nepravosnažno osuđen na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici. Nikolić, koji je bio uhapšen 2002, trenutno izdržava kaznu u Finskoj. On je izjavio da je s Popovićem razgovarao ispred hotela Fontana u Bratuncu, neposredno pre sastanka generala Mladića sa oficirima holandskog bataljona Unprofora i predstavnicima srebreničkih Muslimana.

Na tom sastanku je, kako mu je kasnije preneo pukovnik VRS Radislav Janković, dogovoreno prebacivanje muslimanskih civila u Kladanj.

Nikolić je, kako je rekao, to smatrao "prisilnim premeštanjem" muslimanskog stanovništva zato što je znao da "niko od stanovnika Srebrenice ne bi dobrovoljno otišao".

Nikolić je posvedočio i da je s potpukovnikom Popovićem i obaveštajnim oficirom Drinskog korpusa VRS Svetozarom Kosorićem "pomenuo" dve lokacije u bratunačkoj opštini - ciglanu i rudnik Sase - na kojima bi zarobljenici mogli biti ubijani, ali da na kraju tamo niko nije bio ubijen.

Svedok je tvrdio da se ne može setiti ko je prvi pomenuo te lokacije, ali je potom prihvatio da je to učinio on sam. Kada je istog dana, 12. jula 1995, otišao u Potočare, Nikolić je - "kada je počela evakuacija, odnosno nasilno premeštanje" - video brojne visoke oficire VRS predvođene generalom Mladićem.

"Prvi signal da nešto ne valja", kako je izjavio, bilo mu je postupanje vojnika VRS prema muslimanskim muškarcima koje su u Potočarima odvajali od porodica i odvodili u obližnje kuće.

"Oduzimali su im ličnu imovinu i bacali na jednu ogromnu kamaru... Pretili su im, pljuvali ih, maltretirali ih, svašta im govorili. To sam lično video", rekao je Nikolić.

Po procenama VRS, precizirao je svedok, u Potočarima je bilo "35.000-40.000 Muslimana", a među njima "1.500 do 2.000 vojno sposobnih muškaraca", koji nisu svi bili i "vojno angažovani".

U vreme kada je Nikolić bio u Potočarima, "600-700" muškaraca bilo je izdvojeno, ali niko među njima nije tražio osumnjičene za ratne zločcine.

Nikolić, koji je po naređenju "pomagao" evakuaciju Muslimana, rekao je da je u prvom konvoju iz Potočara, koji je pratio Unprofor, "pušten" i jedan broj muškaraca, ali da su svi drugi zatim bili odvajani. Prvi konvoj je, po njegovim rečima, bio snimljen "u propagandne svrhe".

Izdvojene muškarce VRS je iz Potočara, 13. jula, prebacila u Bratunac, gde su bili zatvoreni u osnovnoj školi, hangaru, fiskulturnoj sali, a kada više nije bilo mesta, držani u autobusima, posvedočio je Nikolić.

Nastavak Nikolićevog iskaza sudije će saslušati iduće nedelje, a sutra će biti završeno unakrsno ispitivanje prethodnog svedoka optužbe.

General Mladić optužen je i za progon Muslimana i Hrvata širom BiH; terorisanje stanovništva Sarajeva kampanjom artiljerijskih i snajperskih napada i uzimanje "plavih šlemova" UN za taoce, 1992-95.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=718625
PipiDugaDevetka

#1021 Re: Ratko Mladić u Haagu!

BatoS wrote:Znalo se da će ubiti muslimane

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=718625
E, sada može da počne katarza, ali je prekasno. Ostaju svi u kompletu genocidaši.
vatrogasac

#1022 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by vatrogasac »

PipiDugaDevetka wrote:
Ne znam sada tačno, ali...

PipiDugaDevetka

#1023 Re: Ratko Mladić u Haagu!

vatrogasac wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Ne znam sada tačno, ali...

Tvrdim da su velikosrbi srušili SFRJ, a ne Mesić.
Danguba

#1024 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Danguba »

Slusam i gledam ga prije neki dan kako hvali Tuzilastvo, pritvorsku jedinicu bolnicu Bronovo kako su ga vratili iz mrtvih, kako se fino brinu o njemu... :-)

Tako to i treba samo da izdrzis do presude a onda mozes i lijep krepati. :oops:

Vidi kakav leš je Srbija poslala...

Image
Image

...a vidi danas pravi dingospo leš...

Image
PipiDugaDevetka

#1025 Re: Ratko Mladić u Haagu!

24.06.2013. u 19:01

http://www.klix.ba/vijesti/bih/srecko-a ... /130624111

Srećko Aćimović: Dvaput sam odbio da strijeljam zarobljene Bošnjake u Srebrenici

Na suđenju Ratku Mladiću, bivši oficir Vojske Republike Srpske (VRS) Srećko Aćimović posvjedočio je da je u julu 1995. dva puta odbio naređenje za strijeljanje zarobljenih Bošnjaka iz Srebrenice koji su bili zatvoreni u školi u zvorničkom selu Ročevići.
Post Reply