Miralem Pjanić

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Bordolini

#1001 Re: Miralem Pjanić

Post by Bordolini »

burek_in_space wrote:
jeza u ledja wrote:
Ma jok ba.

Ronaldo ne zaradjuje toliko, a kamo li Dzeko. Najplaceniji igraci zaradjuju oko 10 miliona eura u sezoni. (Ronaldo, Ibrahimovic, Messi, Eto'o). Recimo Messi zaradjuje $16 miliona godisnje. (sto je 11.2 miliona eura)

Medjutim, mnogi od njih vise zarade od kojekakvih reklama i sponzorstava, pa se njihova plata popne i na preko 20 miliona. Tu je ja mislim prvi David Beckham.

Sumnjam da Mravac zaradjuje 400k godisnje, prije bih rekao da je duplo manje. Dzeko je mescini u Wolfsburgu prvobitno zaradjivao oko pola miliona. Mislim da sad zaradjuje oko 5 miliona po sezoni (eura). Nek me neko ispravi ako grijesim.
Zvanichno, Dzeko ima 180 hiljada eura sedmichno, ali spada u grupu fudbalera kojima Engleska puca porez od 50%, tako da na ruke dobija 90 hiljada eura.
Burece, jesi se to zabrinuo sto tako "malo" dobija na ruke? Hajde da organizujemo neku akciju skupljanja donacija, mamicu im englesku :D
burek_in_space

#1002 Re: Miralem Pjanić

Post by burek_in_space »

Bordolini wrote:

Burece, jesi se to zabrinuo sto tako "malo" dobija na ruke? Hajde da organizujemo neku akciju skupljanja donacija, mamicu im englesku :D
Vishe me brine shto od ove cifre koju dobija na ruke, skoro chetvrtinu daje jednom uglednom biznismenu u Sarajevu. :-?
M.Laktasenko

#1003 Re: Miralem Pjanić

Post by M.Laktasenko »

burek_in_space wrote:
Bordolini wrote:

Vishe me brine shto od ove cifre koju dobija na ruke, skoro chetvrtinu daje jednom uglednom biznismenu u Sarajevu. :-?
???

Kome i zasto?
burek_in_space

#1004 Re: Miralem Pjanić

Post by burek_in_space »

M.Laktasenko wrote: ???

Kome i zasto?
Zato shto mu se mozhe.
Poshto kupio prichu, po to je i prodao.
SaPnA

#1005 Re: Miralem Pjanić

Post by SaPnA »

mislim da dzeko od 180 dobiva 120 hiljada eura, obavezno javit u merhamet da se iskupi kakve pomoci za dzeksona
hau jes no

#1006 Re: Miralem Pjanić

Post by hau jes no »

burek_in_space wrote:
jeza u ledja wrote:
Ma jok ba.

Ronaldo ne zaradjuje toliko, a kamo li Dzeko. Najplaceniji igraci zaradjuju oko 10 miliona eura u sezoni. (Ronaldo, Ibrahimovic, Messi, Eto'o). Recimo Messi zaradjuje $16 miliona godisnje. (sto je 11.2 miliona eura)

Medjutim, mnogi od njih vise zarade od kojekakvih reklama i sponzorstava, pa se njihova plata popne i na preko 20 miliona. Tu je ja mislim prvi David Beckham.

Sumnjam da Mravac zaradjuje 400k godisnje, prije bih rekao da je duplo manje. Dzeko je mescini u Wolfsburgu prvobitno zaradjivao oko pola miliona. Mislim da sad zaradjuje oko 5 miliona po sezoni (eura). Nek me neko ispravi ako grijesim.
Zvanichno, Dzeko ima 180 hiljada eura sedmichno, ali spada u grupu fudbalera kojima Engleska puca porez od 50%, tako da na ruke dobija 90 hiljada eura.
jesi siguran u to? ja mislim da dzeko dobija 180 hiljada na ruke a porez plaća city pošto znam da je u italiji tako. samo sto je kod njih porez duplo veći tj. ako klub plaća 5 miliona godišnje mora isto 5 miliona platiti drzavi, znaci placa klub a ne igrac jer mu onda ništa ne bi ostalo :D vjerujem da je svuda u evropi tako, samo su razlike u visini poreza.
jeza u ledja

#1007 Re: Miralem Pjanić

Post by jeza u ledja »

burek_in_space wrote:
A jel?
Evo izracunah da je do 8.6 miliona godisnje (prije takse). :)

Sad jebiga taksa. Na bilo koju cifru koju spominjemo naravno idu takse.
shalla

#1008 Re: Miralem Pjanić

Post by shalla »

Lijepo je vidjeti ovo, nadam se da i Enrique isto misli :thumbup:

http://www.index.hr/sport/clanak/zvizdu ... 71251.aspx
bosnianidiot

#1009 Re: Miralem Pjanić

Post by bosnianidiot »

na goal.com bio drugi najlosiji igrac utakmice, samo Krkic gori od njega :roll:
jest da je goal.com smijurija od portala, ali ipak...
Richard Wagner

#1010 Re: Miralem Pjanić

Post by Richard Wagner »

Kako pročitah ove umanjene brojeve, kako pročitah da gule Džeku, tužan sam...

Pa ima li Mravac šta da jede?
Zgec Lezda

#1011 Re: Miralem Pjanić

Post by Zgec Lezda »

Image

Hajmo sad svi malo onu staru dobru "A jest vala ekipu naso" zapjevat, i sve saigrace i trenera krivit. Ona ista koja ze pjevala kada je Edin doso u City. Gledo sam utakmicu i Mire je imo dosta slobode. Uradio je dobrih stvari, a uradio je i glupih stvari.

U glavnom, ako dobije slobodu koju je dobio juce, on moze da otvori oci velikim klubovima puno lakse nego sto je mogo u Lyonu, posto sada igra u jacoj ligi. Bez obzira kakvi su njegovi saigraci, ako on bude dobre lopte slao, to ce se primjetiti i zapamtiti, a ne to sto njegovi saigraci nisu znali ustopat te lopte. Sve u svemu, samo je jedna utakmica ovo.
luckylaka

#1012 Re: Miralem Pjanić

Post by luckylaka »

burek_in_space wrote:
Bordolini wrote:

A sto bi tebe to brinulo.Njegove pare ,posteno zaradio i radi sa njima sto mu je ceif.Ja znam da bi pola mojih para dao,,Ridjobrkom,,da pofata sve one sto ih nabraja godinama pola bi ja spisko u striptis bar garant :D Nek trosi nek uziva A i Pjanina plata od skoro 200.000 nije za odbaciti.
jeza u ledja

#1013 Re: Miralem Pjanić

Post by jeza u ledja »

Posto ste se pitali koliko Pjanic zaradjuje, a posto gledam snimak jucerasnje tekme, komentator rece da zaradjuje 3.6 miliona eura godisnje, a u ugovoru mu stoji da ce se to povecati do 4 miliona eura godisnje u zadnjoj (cetvrtoj) sezoni.
Bosanski_kralj

#1014 Re: Miralem Pjanić

Post by Bosanski_kralj »

U šta oni troše te pare?

Meni da je prvi milon zaraditi, ostalo bi išlo lahko. Kakve su mi šanse za pozajmicu? :oops:
klixober

#1015 Re: Miralem Pjanić

Post by klixober »

Oženi me Mire!

copyright: Chmoljo
adjusted by komeba
Edin H.

#1016 Re: Miralem Pjanić

Post by Edin H. »

M.Laktasenko wrote:
Corola wrote:Pjana je presao u Romu iz razloga sto ce imati vecu minutazu pa gotovo sigurno.A liga je jaca od Francuske,Roma bas i nije neki levatski klub a i 400 hiljada eura godisnje veca plata nego u Lyonu isto nije za odbaciti.
400 hiljada eura? Pa tu platu ima i Adnan Mravac. Mislim da Pjanic ima jedno 5-6 miliona maraka godisnje. Dzeko 13-14 ako ne i vise.
Dzeko ima £150.000 sedmicno pa racunajte :mrgreen: :skoljka: inace za oko £100 funti dobijes nekih 113 eura.

Ovo je tacno za 50% poreza, zato je Arshavin rekao da mu je bilo bolje igrati u Rusiji.
juventus

#1017 Re: Miralem Pjanić

Post by juventus »

Koliko Džeko mora Zekat platiti?

:D
zecko_kupuz

#1018 Re: Miralem Pjanić

Post by zecko_kupuz »

Jao, vi uzeli ekonomske teme raspredati na ovom podforumu. :-) :D Ja ću nešto o igri reći. Pjanić je imao do sebe De Rosija i Perotu, a opet je izigravao nekakvog povučenijeg vezistu. Iako je imao par šuteva i pasova oko kaznenog prostora, mislim da se od njega očekivala znatno ofanzivnija igra. U jednom trenutku se moglo uočiti kako ga De Rosi bukvalno "tjera" da ide prema golu Kaljarija.
Jebga, malo mu je nezgodna situacija sada, ispred sebe ima Totija koji s ulogom napadač/playmaker žari i pali u timu, a iza leđa ga još jedan autoritet (De Rosi) gura naprijed. :lol:
Baudelaire

#1019 Re: Miralem Pjanić

Post by Baudelaire »

Teško će se on prometnuti u playmakera ekipe kad je Totti na terenu. To jednostavno ne ide tako. Što se tiče same Rome, mislim da je fula Luis Enriquea što je zakuhao sa Tottijem, pa ga onda ipak uvrstio u sastav. Ekipa je zbunjena i neuigrana, i svi će dodavati njemu što više lopti mogu, jer je on najbolji igrač Rome svih vremena, a on ako šta napravi.
Edin H.

#1020 Re: Miralem Pjanić

Post by Edin H. »

juventus wrote:Koliko Džeko mora Zekat platiti?

:-)
burek_in_space

#1021 Re: Miralem Pjanić

Post by burek_in_space »

luckylaka wrote: A sto bi tebe to brinulo.Njegove pare ,posteno zaradio i radi sa njima sto mu je ceif.Ja znam da bi pola mojih para dao,,Ridjobrkom,,da pofata sve one sto ih nabraja godinama pola bi ja spisko u striptis bar garant :D Nek trosi nek uziva A i Pjanina plata od skoro 200.000 nije za odbaciti.
Mozhda me brine zato shto pricham o reketu, a ne o dobrovoljnim prilozima Merhametu, Crvenom Krstu i slichnim ustanovama. :wink:
Edin H.

#1022 Re: Miralem Pjanić

Post by Edin H. »

burek_in_space wrote:
luckylaka wrote: A sto bi tebe to brinulo.Njegove pare ,posteno zaradio i radi sa njima sto mu je ceif.Ja znam da bi pola mojih para dao,,Ridjobrkom,,da pofata sve one sto ih nabraja godinama pola bi ja spisko u striptis bar garant :D Nek trosi nek uziva A i Pjanina plata od skoro 200.000 nije za odbaciti.
Mozhda me brine zato shto pricham o reketu, a ne o dobrovoljnim prilozima Merhametu, Crvenom Krstu i slichnim ustanovama. :wink:
:shock:
ultima_palabra

#1023 Re: Miralem Pjanić

Post by ultima_palabra »

Edin H. wrote:
juventus wrote:Koliko Džeko mora Zekat platiti?

:-)
Mora i nahranit siromaha za svaki dan što nije postio 8-)
luckylaka

#1024 Re: Miralem Pjanić

Post by luckylaka »

burek_in_space wrote:
E zato majstore postoji Sipa,Mup,Sup,Osa i dr.istrazni organi pa Bujrum .Znas da to forumasi ne mogu rijesiti samo mogu poceti jos izmisljati,nadodavati pa to ode daleko od teme a mislim da Pjanic nije zasluzio da to raspravljamo na njegovoj temi.Poz.
just principe

#1025 Re: Miralem Pjanić

Post by just principe »

Pjanić: Nisam mislio da ću napustiti Lyon

Miralem Pjanić, 21-godišnji bosansko-hercegovački nogometaš, ovog je ljeta bio jedan u nizu igrača koji je pojačao Romu koja je, istina, loše startala u novu sezonu talijanske Serije A...

Cagliari je pobijedio na rimskom Olimpicu s 2-1.

No, jedna od svjetlijih karika u Romi je bio Pjanić, donedavni igrač Lyona, koji se nekoliko puta našao u prilici, ali nije sve okrunio pogotkom. Isto tako, istaknuo se nekoliko puta i sa kvalitetnim asistencijama.

- Bit će bolje. Ovaj poraz valjda možemo pripisati neuigranosti, makar smo zaslužili pobjedu - rekao je Pjanić i potom se osvrnuo na scenarij kojim je završio u Romi.

- Iskreno, cijelo sam ljeto mislio da ću sigurno ostati član Lyona. Nisam imao niti namjere mijenjati klub, a onda je sve promijenio jedan razgovor. Onaj s Luisom Enriqueom, trenerom Rome. Dva kluba su se dogovorila, a ja sam dobio veliki motiv doći u Romu.

-Trenutačno mi je jako lijepo. Možda je samo mali problem jezik, ali sam siguran da će svaki novi dan biti sve ljepši ovdje -
zaključio je Pjanić.
Post Reply