Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Locked
Ripicipi

#1001 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Ripicipi »

plain vanilla wrote:
Palestinac1 wrote: Čekajte ba. Polako. Ne kujte bespotrebne teorije. Od cijele ove priče, raja, koja voli da se fura na neke moderne koncepte ponašanja, ono protest, glas, rock'n'roll, napravila je skandal. Da bogdo nije. Ovdje se palo na šarm jednom gotovo filmskom scenariju. Mladi ministar, sav lijep i pametan, voljan da radi, polazi da riješi osnovne probleme u društvu, kad dolazi strašni reis i njegova armija i uništiše, nepravedno, mladu nadu, glas razuma itd itd.

Stvarnost je drugačija. Ministar, koji je došao na to mjesto sasvim regularno poletio da uradi nešto o čemu se relativno moglo diskutovati na urednom nivou, poletio da potkrijepi glavni stereotip SDP ideologije - sve što je vjera, to je fuj. Uspio u tome. Onda se pojavi par likova da potkrijepi stereotip Islamske ideoloije - mi smo talibani i želimo talibansku državu.

Sve je ostalo isto, samo ćemo se u narednih par dan intenzivnije vrijeđati. Ministar je potvrdio stereotip. IZ je potvrdila stereotip. Samo što je IZ navikla na to i nije to neka novina. SDP je isto tako naviko, ali SDP nema istu misiju kao i IZ. Ustvari, to su dvije različite stvari.
I zauvijek ce ostati ovako, ko nesto pokusa promijeniti dobit ce po nosu jer to nije upakovao, zamotao, ..sto se mijesoa u svoj posao.
Nisam ja rekla da smo talibani, ali haman smo multietniĆari , kako nas posprdno zovu.
pa bolje biti otvoreni nacionalista nego se kriti iza suknje SDPa
Dobro, treba ipak znati da je vecina naroda za odluku ministra, to sto nismo grlati i ne prijetimo kao reis, ne znaci da nas nema.
I ovaj forum je dokaz da je barem 80% gradjana za odluku ministra
valterbranisarajevo

#1002 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by valterbranisarajevo »

U nastavnom programu za vjeronauku sigurno ne piše da je u osobu koja piše lijevom rukom ušao šejtan i da ne kupuju Koka kolu jer time financiraju rat u Afganistanu....A baš takve stvari uče djecu na vjeronauci. Da i u žene koje nose pantalone je ušao također šejtan i to se uči i to u javnim ustanovama jedne građanske države i to financiraju svi građani kantona Sarajevo sa 4 miliona KM godišnje....
bosniak.m

#1003 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bosniak.m »

potres_mozga wrote:Dobro, treba ipak znati da je vecina naroda za odluku ministra, to sto nismo grlati i ne prijetimo kao reis, ne znaci da nas nema.
Imate li neki dokaz za Vašu tvrdnju?! Ovaj forum, kao ni forum rijaseta, islambosne... ne može biti mjerilo.
Ripicipi

#1004 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Ripicipi »

bosniak.m wrote:
bandini wrote:ministar ne moze raditi sta mu se prohtije
ali zato reis moze
zanimljivo
Koliko znam reis nije ništa uradio, najviše mu se prigovara na govoru u Blagaju.
Sasvim dovoljno, cak i previse
Da smo normalna drzava, ceric bi odgovara za onaj govor
JBT

#1005 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by JBT »

bosniak.m wrote:
JBT wrote:A ministar je legitimno demokratski izabrani predstvanik naroda i cini vladu sto se za reisa ne moze reci i ministar je taj koji bi trebao odredjivati da li vjeronauk treba uci u prosjek ocjena. Ako se to reisu ili tim roditeljima ne svidja, neka ne glasaju za mistrovu politicku opciju na sljedecim izborima.
Ministar ne može raditi šta mu se prohtije. Ovo je demokratski sistem, svako ima pravo na mišljenje, zar ne? Da je barem konsultirao roditelje, PPZ, vjersko-prosvjetnu službu...
JBT wrote:Osim toga, ovim sto reis radi, ide na ruku Dodikovim tvrdnjama koje si naveo ovdje gore.

Ne mogu vjerovati da neko može ovo reći... :run:

Sto se cudis? Reis cvrsto drzi kontrolu nad svojim torom zbog svoje fotelje, a takva podjela na torove ide na ruku Dodiku i Karadzicu. Sta je tu tesko za shvatiti?

Ministar moze raditi ono sto je Emir uradio. Reis ne moze pricati ono sto je pricao jer je to krivicno djelo, a i ne ulazi u njegov domen obnasanja sluzbe.
Gradjani su svoje misljenje dali na izborima i rezultat toga je Emir ministar. Ako im to ne odgovara imaju naredni izbori pa opet svako kome hoce.

IZ i ostale vjerske institucije imaju svoje mektebe i medrese i katolicke i pravoslavne skole pri crkvama. Nisu isppunjene i imaju kapacitet da zadovolje potrebe onih koji zele da im se djeca izucavaju vjeronauk.
Medjutim, to nije dosta nego su uzeli drzavne skole iz kojih niko ne zeli da izbaci vjeronauk, nego samo da se ustanovi istinski odnos takvog predmeta u drzavnoj skoli i namecu svoje stavove ultimativno i prijetnjama i time urusavaju odluke legitimnih kantonalnih organa i time urusavju volju gradjana tog kantona koja se pokazala na posljednjim izborima i urusavaju sistem odlucivanja u drustvu od kojeg ovisi funkcionisanje tog drustva.
I onda se cudimo Dodiku kad on to sve isto radi samo na nivou drzave.
bosniak.m

#1006 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bosniak.m »

valterbranisarajevo wrote:U nastavnom programu za vjeronauku sigurno ne piše da je u osobu koja piše lijevom rukom ušao šejtan i da ne kupuju Koka kolu jer time financiraju rat u Afganistanu....A baš takve stvari uče djecu na vjeronauci. Da i u žene koje nose pantalone je ušao također šejtan i to se uči i to u javnim ustanovama jedne građanske države i to financiraju svi građani kantona Sarajevo sa 4 miliona KM godišnje....
De odvadi malo :-) :-) :-) :-) :-) :run:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1007 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Velkoski »

valterbranisarajevo wrote:U nastavnom programu za vjeronauku sigurno ne piše da je u osobu koja piše lijevom rukom ušao šejtan i da ne kupuju Koka kolu jer time financiraju rat u Afganistanu....A baš takve stvari uče djecu na vjeronauci. Da i u žene koje nose pantalone je ušao također šejtan i to se uči i to u javnim ustanovama jedne građanske države i to financiraju svi građani kantona Sarajevo sa 4 miliona KM godišnje....
pretjerujes brate.. pretjerujes..
bandini

#1008 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bandini »

bosniak.m wrote:
bandini wrote:problem je sto nam hodze i popovi uredjuju drzavu
Problem je što njih i vjernike ne tretiramo kao građane... :sad:

nemoj samo kukat kako ste ugrozeni
ima li u ovoj drzavi iko da nije ugrozen?
vjernici imaju prava kao i svi ostali
samo im je to izgleda malo
bosniak.m

#1010 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bosniak.m »

bandini wrote:nemoj samo kukat kako ste ugrozeni
Ne kukam(o).
BiH-x

#1011 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by BiH-x »

Dokaz?
bandini

#1012 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bandini »

bosniak.m wrote:
bandini wrote:ministar ne moze raditi sta mu se prohtije
ali zato reis moze
zanimljivo
Koliko znam reis nije ništa uradio, najviše mu se prigovara na govoru u Blagaju.

ma on je jedan fini deda
nikom zlo ne misli
ako je ono neki musliman na kojeg se treba ugledati ja sam sretan sto nisam musliman
sarajlija_ba

#1013 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by sarajlija_ba »

valterbranisarajevo wrote:Naši političari su beskičmenjaci i paraziti koji su spremni napraviti pakt sa đavolom da bi se dokopali fotelja i pripadajućih privilegija. Emir Suljagić je jedini političar koji se bio spreman odreći i fotelje i privilegija radi principa.Zato je za mene velik kao Trebević :thumbup: ...I da stvarno možda je ovo početak nečega novog, ali sa novim umjesto istrošenih i iskompromitovanih političara...
Za mene je manji od makovog zrna.
Suljagić nije ni trebao dobiti fotelju ovdje nego, da ima reda, trebao je biti u Srebrenici u kojoj fakat posla ima preko glave za svakoga k'o želi da radi i da se dokaže. Zašto ne radi u Srebrenici na odjelu Pravnog fakulteta ?
U Srebrenici nema puno školovanog kadra a u Sarajevu imamo bar 5o boljih i obrazovanijih ljudi koji hodaju ulicama. Dakle, nama ne treba kadar.

Što je najgore došao je ovdje i na teritoriji koju sam ja branio on određuje mom djetetu koje se rodilo u ratu u Sarajevu šta je bitno a šta nebitno za njega.
90% nas roditelja je potpisalo da ŽELI da im djeca pohađaju vjeronauku.
Dođe on i ne jebe ni za suhu šljivu nas nekoliko hiljada nego sjedne i napiše instrukciju a sve se poziva na neka prava.
Pa gdje je moje pravo ?
Nije ovdje u pitanju ocjena niti prosjek nego princip.

Niko mi nikad od vas vrlih mislilaca nije odgovorio kako to da je moje dijete, zahvaljujući Suljagiću, sad diskriminirano u odnosu na svu djecu u ostalim kantonima i RS-u ?
Jesul' to naša djeca manje vrijedna ?
Ili svaki šerif u svom okrugu određuje pravila pa se npr. u Tuzli ocjenjuje vjeronauka a u Sarajevu se ne ocjenjuje ?

Djeca koja danas idu u srednje škole su djeca BORACA !
To su generacije 1992-1995. godina a sa nama se ni četnici nisu mogli zajebavat a o nadobudnom ministru da ne pričamo.
Meni je žao što neće biti sarajevsko ljeto.
Ja navijam da Suljagić ostane ministar i da se drži svoje instrukcije.
ratata

#1014 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by ratata »

bosniak.m wrote:
potres_mozga wrote:Dobro, treba ipak znati da je vecina naroda za odluku ministra, to sto nismo grlati i ne prijetimo kao reis, ne znaci da nas nema.
Imate li neki dokaz za Vašu tvrdnju?! Ovaj forum, kao ni forum rijaseta, islambosne... ne može biti mjerilo.
dokaz mi je zdrav razum, neću da moje dijete ovisi o predmetu u kojem mora da zna sve o islamu ili bilo kojoj drugoj vjeri
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1015 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by plain vanilla »

potres_mozga wrote:
Dobro, treba ipak znati da je vecina naroda za odluku ministra, to sto nismo grlati i ne prijetimo kao reis, ne znaci da nas nema.
ti kao padobranac :D
narod jeste, a vlast ne da..a narod glasao za vlast..
pa o tome i trunim
Palestinac1

#1016 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Palestinac1 »

plain vanilla wrote:
Palestinac1 wrote: Čekajte ba. Polako. Ne kujte bespotrebne teorije. Od cijele ove priče, raja, koja voli da se fura na neke moderne koncepte ponašanja, ono protest, glas, rock'n'roll, napravila je skandal. Da bogdo nije. Ovdje se palo na šarm jednom gotovo filmskom scenariju. Mladi ministar, sav lijep i pametan, voljan da radi, polazi da riješi osnovne probleme u društvu, kad dolazi strašni reis i njegova armija i uništiše, nepravedno, mladu nadu, glas razuma itd itd.

Stvarnost je drugačija. Ministar, koji je došao na to mjesto sasvim regularno poletio da uradi nešto o čemu se relativno moglo diskutovati na urednom nivou, poletio da potkrijepi glavni stereotip SDP ideologije - sve što je vjera, to je fuj. Uspio u tome. Onda se pojavi par likova da potkrijepi stereotip Islamske ideoloije - mi smo talibani i želimo talibansku državu.

Sve je ostalo isto, samo ćemo se u narednih par dan intenzivnije vrijeđati. Ministar je potvrdio stereotip. IZ je potvrdila stereotip. Samo što je IZ navikla na to i nije to neka novina. SDP je isto tako naviko, ali SDP nema istu misiju kao i IZ. Ustvari, to su dvije različite stvari.
I zauvijek ce ostati ovako, ko nesto pokusa promijeniti dobit ce po nosu jer to nije upakovao, zamotao, ..sto se mijesoa u svoj posao.
Nisam ja rekla da smo talibani, ali haman smo multietniĆari , kako nas posprdno zovu.
pa bolje biti otvoreni nacionalista nego se kriti iza suknje SDPa
Multietničari smo više od bilo koga na ovom komadu zemaljske kugle. I šire. Naša komplesaška želja da to pokažemo onima koji to ne vide, odnosno ne žele da vide, ja sasvim drugi problem. I oko njega se ustvari i vrtimo. Nemusliman nije ničim ugrožen tamo gdje su muslimani većina. Osim eventualnim brojem muslimana.

Mi ni zemlju koju kupimo od hrvata i srbina ne želimo prevesti.
valterbranisarajevo

#1017 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

bosniak.m wrote:
Reis za ateiste govori da su ljudi bez morala,ljudi koji su glasali za građanske multietničke stranke su četnici, a djeca iz mješanih brakova su "kopilad", ljudima drugačije seksualne orijentacije treba polomiti kosti palicama, zato što su se usudili organizovati izložbu..hej da "pederi i lezbejke" organizuju izložbu, pa to je smak svijeta.......

A svi oni su također ravnopravni građani ove države osim za Cerića, Latića, Alispahića, Velića i taj kulturno civilizacijski krug koji sada traži demokratska prava...

Da i pse koji su također živa bića -božja stvorenja treba tamaniti na ulicama piše u zvaničnom glasilu IZ...
kojeime

#1018 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 21/05/2011 01:46, edited 1 time in total.
sarajlija_ba

#1019 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by sarajlija_ba »

Otkad je to Bosna građanska država ?
Pa ti ne znaš ni kakvo ti je uređenje države a raspravljaš žustro o obrazovanju. :lol:
bandini

#1020 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bandini »

sarajlija_ba wrote:
valterbranisarajevo wrote:Naši političari su beskičmenjaci i paraziti koji su spremni napraviti pakt sa đavolom da bi se dokopali fotelja i pripadajućih privilegija. Emir Suljagić je jedini političar koji se bio spreman odreći i fotelje i privilegija radi principa.Zato je za mene velik kao Trebević :thumbup: ...I da stvarno možda je ovo početak nečega novog, ali sa novim umjesto istrošenih i iskompromitovanih političara...
Za mene je manji od makovog zrna.
Suljagić nije ni trebao dobiti fotelju ovdje nego, da ima reda, trebao je biti u Srebrenici u kojoj fakat posla ima preko glave za svakoga k'o želi da radi i da se dokaže. Zašto ne radi u Srebrenici na odjelu Pravnog fakulteta ?
U Srebrenici nema puno školovanog kadra a u Sarajevu imamo bar 5o boljih i obrazovanijih ljudi koji hodaju ulicama. Dakle, nama ne treba kadar.

Što je najgore došao je ovdje i na teritoriji koju sam ja branio on određuje mom djetetu koje se rodilo u ratu u Sarajevu šta je bitno a šta nebitno za njega.
90% nas roditelja je potpisalo da ŽELI da im djeca pohađaju vjeronauku.
Dođe on i ne jebe ni za suhu šljivu nas nekoliko hiljada nego sjedne i napiše instrukciju a sve se poziva na neka prava.
Pa gdje je moje pravo ?
Nije ovdje u pitanju ocjena niti prosjek nego princip.

Niko mi nikad od vas vrlih mislilaca nije odgovorio kako to da je moje dijete, zahvaljujući Suljagiću, sad diskriminirano u odnosu na svu djecu u ostalim kantonima i RS-u ?
Jesul' to naša djeca manje vrijedna ?
Ili svaki šerif u svom okrugu određuje pravila pa se npr. u Tuzli ocjenjuje vjeronauka a u Sarajevu se ne ocjenjuje ?

Djeca koja danas idu u srednje škole su djeca BORACA !
To su generacije 1992-1995. godina a sa nama se ni četnici nisu mogli zajebavat a o nadobudnom ministru da ne pričamo.
Meni je žao što neće biti sarajevsko ljeto.
Ja navijam da Suljagić ostane ministar i da se drži svoje instrukcije.

ponavljas se stalno
tvoje pravo je u mektebu
tamo se uci ta nauka o vjeri
valterbranisarajevo

#1021 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

D sam ja napisao da se neko od izbjeglih Srebreničana treba vratiti u Srebrenicu, umjesto da živi u sarajevu bio bih odmah proglašen četnikom.... :D
ratata

#1022 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by ratata »

valterbranisarajevo wrote:
bosniak.m wrote:
Reis za ateiste govori da su ljudi bez morala,ljudi koji su glasali za građanske multietničke stranke su četnici, a djeca iz mješanih brakova su "kopilad"
nažalost sve je tačno :(
sarajlija_ba

#1023 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by sarajlija_ba »

valterbranisarajevo wrote:
bosniak.m wrote:
Reis za ateiste govori da su ljudi bez morala,ljudi koji su glasali za građanske multietničke stranke su četnici, a djeca iz mješanih brakova su "kopilad", ljudima drugačije seksualne orijentacije treba polomiti kosti palicama, zato što su se usudili organizovati izložbu..hej da "pederi i lezbejke" organizuju izložbu, pa to je smak svijeta.......

A svi oni su također ravnopravni građani ove države osim za Cerića, Latića, Alispahića, Velića i taj kulturno civilizacijski krug koji sada traži demokratska prava...

Da i pse koji su također živa bića -božja stvorenja treba tamaniti na ulicama piše u zvaničnom glasilu IZ...
Imaš li ti kakve dokaze za ovo ?
Postiraj njegove izjave u kojima tvrdi ovako nešto.
bosniak.m

#1024 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bosniak.m »

ratata wrote:dokaz mi je zdrav razum, neću da moje dijete ovisi o predmetu u kojem mora da zna sve o islamu ili bilo kojoj drugoj vjeri
Pa fazon je u tome što tvoje dijete ne mora uopće biti na tom predmetu... Slušam sinoć kako Dino dođe do neka 2,5 boda prednosti onoga koji pohađa vjeronauku i motam po glavi kako li je došao do te cifre... Ako, primjera radi, u jednom jedan učenik pohađa vjeronauku i ukupno ima 11 predmeta, a drugi ne pohađa i ima dakle 10 predmeta, pod pretpostavkom idealnog stanja da obojica imaju sve petice to je: 11X5/11=5,0, i u drugom slučaju 10X5/10=5,0, nikako da dobijem ono 2,5 :shock:
bosniak.m

#1025 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bosniak.m »

sarajlija_ba wrote:
valterbranisarajevo wrote:Reis za ateiste govori da su ljudi bez morala,ljudi koji su glasali za građanske multietničke stranke su četnici, a djeca iz mješanih brakova su "kopilad", ljudima drugačije seksualne orijentacije treba polomiti kosti palicama, zato što su se usudili organizovati izložbu..hej da "pederi i lezbejke" organizuju izložbu, pa to je smak svijeta.......

Imaš li ti kakve dokaze za ovo ?
Postiraj njegove izjave u kojima tvrdi ovako nešto.
I ja bih volio pročitati to...
Locked